Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
wracając do tematu mycia.dziewczynki u nas kąpią sie razem pod prysznicem 🙂 mamy głęboki więc napuszczam wody i daje im chwilę zeby sie pobawiły.po czym je myje i wycieram. główkę myjemy raz na tydzień a tak to codziennie pod prysznicem.rzadko zdarza się dzień trolla 🙃

to my chyba najwieksze brudasy - u nas kapie maz, kiedys bylo raz na dwa dni, teraz raz na trzy!!! wiadomo ze pupe po kazdej pupie myjemy woda, raczki i buzie tez czesciej. 🤪

do tego Julek nie znosi prysznica, chyba boi sie tego halasu..

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
my od poczatku mamy małej łóżeczko w naszej sypialni i zasypia u nas i od razu ją przekładam do jej łóżeczka i tak śpi do rana-czasami w dzień jak sobie zaśnie na naszym łóżku to jak jestem w pokoju to zostawiam ją a jak chce wyjść to przekładam do łóżeczka
Coq ja też myśle że to świetny pomysł i mała powoli sie oswoi i kiedyś wróci bez problemu do siebie
piszecie o miejscu w sypialni na łózeczko-uwaga u nas stoją 2 łóżeczka hehehe jedno te które mała ma od początku-turystyczne no i od miesiąca jakiegoś dostawiliśmy takie drewniane duże -na razie mała jeszcze śpi w swoim starym z tego względu że od początku przyzwyczajona że boki z siatki i sie wierci w nocy ale powoli chcemy ją oswajać z drewnianym bo tych jej wyczynów siatka długo nie wytrzyma-musze tylko dokupić na boki te gąbki do okoła czy jak to się tam nazywa bo boje się że się poobija przez sen

• Mamusie
chloe napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
wracając do tematu mycia.dziewczynki u nas kąpią sie razem pod prysznicem 🙂 mamy głęboki więc napuszczam wody i daje im chwilę zeby sie pobawiły.po czym je myje i wycieram. główkę myjemy raz na tydzień a tak to codziennie pod prysznicem.rzadko zdarza się dzień trolla 🙃

to my chyba najwieksze brudasy - u nas kapie maz, kiedys bylo raz na dwa dni, teraz raz na trzy!!! wiadomo ze pupe po kazdej pupie myjemy woda, raczki i buzie tez czesciej. 🤪

do tego Julek nie znosi prysznica, chyba boi sie tego halasu..

ja słyszałam że zimą można właśnie rzadziej kąpać bo dziecko się mniej poci no i się tak nie brudzi jeszcze -jak w PL jesteśmy i wracamy wieczorami albo gości mamy to też zdaza się ją nam kąpać raz na 3 dni a tutaj sami siedzimy,wieczory długie to niech dziecko ma heheheh

• Mamusie
Rita napisał(a):
a ja po kupkach używam tylko mokrych chusteczek -powinnam jej myć wodą?

ja myje woda z zasady, pomimo ze to mniej wygodne, ale mam taka teorie ze czym mniej chemii tym lepiej 🙂 nie musimy uzywac tez kremow na odparzenia a pieluszki mamy wielorazowe. i nigdy nie mielismy odparzonej pupy 😆

• Mamusie
chloe napisał(a):
Rita napisał(a):

ja myje woda z zasady, pomimo ze to mniej wygodne, ale mam taka teorie ze czym mniej chemii tym lepiej 🙂 nie musimy uzywac tez kremow na odparzenia a pieluszki mamy wielorazowe. i nigdy nie mielismy odparzonej pupy 😆

ja też nie używam żadnych kremików,pupę myje chusteczkami -problemów nie ma żadnych,raz miała podrażnioną pupę to 2 dni jej mąką kartoflaną sypałam i było ok

• Mamusie
Chloe nie wiedziałam że bedziecie się budować-super zazdroszcze 🙂
pamiętam jak Wanilia cieszyła się jak jej fundamenty wylewali a teraz już mieszka w swoim domku achhhh 🙃
nam się marzy drewniany domek ale Adama tata kończy swoją budowe i zostawia Adamowi i jego bratu stary duży dom (3 mieszkania) 2 będą nasze to je połączymy i bedziemy tak siedzieć pewnie bo Adam nie odważy się tego sprzedać puki rodzice bedą żyć a zostawić bratu tez nie zostawi tak że z budowy lipa będzie a ja tak nie lubie tej jego wioski buuuu

• Mamusie
Rita napisał(a):
pamiętam jak Wanilia cieszyła się jak jej fundamenty wylewali a teraz już mieszka w swoim domku achhhh 🙃
nam się marzy drewniany domek ale Adama tata kończy swoją budowe i zostawia Adamowi i jego bratu stary duży dom (3 mieszkania) 2 będą nasze to je połączymy i bedziemy tak siedzieć pewnie bo Adam nie odważy się tego sprzedać puki rodzice bedą żyć a zostawić bratu tez nie zostawi tak że z budowy lipa będzie a ja tak nie lubie tej jego wioski buuuu

z fundamentów wylanych to sie Wanilia pewnie cieszyła, ale narazie tylko z tego 😁 bo Wanilia budowe dopiero zaczela 😎
To Aaagaaa domek wybudowala i juz w nim od miesiaca gdzies mieszka 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):

z fundamentów wylanych to sie Wanilia pewnie cieszyła, ale narazie tylko z tego 😁 bo Wanilia budowe dopiero zaczela 😎
To Aaagaaa domek wybudowala i juz w nim od miesiaca gdzies mieszka 😉

hehehe ale gafa-miałam na myśli Age 🙃

• Mamusie
Coq,
u mnie w pracy jest z tym do bani, bo praktycznie co miesiac sa zmieniane warunki wyplat i nigdy nie wiesz ile dostaniesz. ja kiedys mialam tak, ze w jednym miesiacu dostalam 4 tys., a w nastepnym 1,500zł 😮 wiec dysproporcja spora. szef wyplaca jak mu sie podoba, byle on na tym nie stracil 😠 wkurza go pewnie ze zarabiam nie wiele mniej, jakbym pracowala na pelny etat, a w pracy bywam tylko na 4 godziny, do tego jak ide w weekend do pracy to mam z automatu 3 dni wolne w tygodniu. dlatego ma nerwa i bedzie robil teraz wszystko zebym wrocila na caly etat.grrrrr, jak o tym mysle to sie cala gotuje

• Mamusie
Rita napisał(a):

Wanilia dopiero zaczyna budowę 😎to Aga mieszka w nowej posesji~!! 😜 😜

• Mamusie
chloe napisał(a):
Rita napisał(a):

Ja podobną zasadę wyznaję,choć pieluchy u nas takie i takie to pupa też jest myta tyko wodą a chusteczek nie kupuję.

Dziewczyny mam nadzieję, że Jaśmina do łóżeczka się przyzwyczai, na razie na pewno będzie spać w sypialni.

Marika no niby o 11 wstałyśmy, ale jaki dzień krótki. No i nie zapominaj, że my do 23-24 się bujamy 🙃 nie mam wieczorów dla siebie 🥴

• Mamusie
Rita- mozecie tez wynajac ten dom a wybudowac gdzie indziej 🙂
masz racje - aga sie szybko uwinela ze swoim domkiem!! 🙂
wanili tez dobrze idzie - fundamenty juz ma! 🙂
a my w powijakach, nawet pozwolenia na budowe jeszcze nie mamy 😉

a w ogole to nie wiem czy Wam sie chwililam, ale nasza druga swinka ktora kupilismy w listopadzie, okazalo sie ze jest w cizy i 2.01 urodzila dwa slodkie maluszki!!!!! 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita,Kalina tez juz dwa razy miala obcinana grzywke i wygladala zabawnie,jakby miala kask na glowie

😆

jako że my włosków na warkocze nie zapuszczamy to ja Miśka już 4 razy obcinałam 🙃 i chyba nie wygląda źle 😉 ale strzyżenie na raty 😉 zawsze na drugi dzień jakaś poprawka 😜 musi być 😜

• Mamusie
chloe napisał(a):
Rita- mozecie tez wynajac ten dom a wybudowac gdzie indziej 🙂
masz racje - aga sie szybko uwinela ze swoim domkiem!! 🙂
wanili tez dobrze idzie - fundamenty juz ma! 🙂
a my w powijakach, nawet pozwolenia na budowe jeszcze nie mamy 😉

a w ogole to nie wiem czy Wam sie chwililam, ale nasza druga swinka ktora kupilismy w listopadzie, okazalo sie ze jest w cizy i 2.01 urodzila dwa slodkie maluszki!!!!! 🤪 🤪 🤪

ale idealnie trafiła 🤪 do weta na rozwiązanie 😜 😎ma fuksa 😁

• Mamusie
Aniqa dziwny facet. Jeśli mu się NIE podobają twoje zarobki na pół etatu, to powinien Cię wziąć na rozmowę i powiedzieć, że marnie na tym wychodzi i że od tej pory...a nie Ty pracowałaś z myślą , że zarobisz tyle i tyle, a on sobie zabiera...moim zdaniem bezprawie.

Chloe i znowu rodzina większa 😆

• Mamusie
Dzien Dobry 🙂
Chloe swinki cudne!!
A co do spania,to ja kolejny raz przymierzam sie,zeby Sare przeniesc do jej pokoju. W sumie to 3 kroki od naszej sypialni,wiec krzywdy jej nie zrobie. A kapiel co drugi dzien a wloski co druga kapiel,ale zawsze moczymy glowke. Prysznic raz brala i sie bala.Chyba wlasnie o halas chodzi jak u Chloe