Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
za kciuki dziękujemy 😘 napiszę jutro po wizycie co i jak...

Coq no to macie teraz 😉
ja to jednak cieszę się, że Maciek chodzi spać wcześnie, nawet jak ma wstać rano o 6.30. i nawet jak się ma obudzić na jedzenie w nocy. bo mam wieczór dla siebie 🙂 dzisiaj Maciek spał raz od 12 do 13.20, no i potem nie spał w ogóle. i po kąpieli tatuś mu butelkę dawał, i usnął w trakcie jedzenia 🙂 co nie jest fajne, bo zjadł tylko 100ml... czyli na bank się obudzi ok 21.30-22 głodny...

no a śpi od 19 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
za kciuki dziękujemy 😘 napiszę jutro po wizycie co i jak...

Coq no to macie teraz 😉
ja to jednak cieszę się, że Maciek chodzi spać wcześnie, nawet jak ma wstać rano o 6.30. i nawet jak się ma obudzić na jedzenie w nocy. bo mam wieczór dla siebie 🙂 dzisiaj Maciek spał raz od 12 do 13.20, no i potem nie spał w ogóle. i po kąpieli tatuś mu butelkę dawał, i usnął w trakcie jedzenia 🙂 co nie jest fajne, bo zjadł tylko 100ml... czyli na bank się obudzi ok 21.30-22 głodny...

no a śpi od 19 🙂

Aga zazdroszczę Tobie i nie tylko Tobie...też miałam takie wieczory w Polsce i jeszcze we wrześniu i w październiku i nie wiem co się stało z tą moją kozą 🥴
W dodatku chyba coś jej dolega....zęby? Bo co chwilę się denerwuje i poplakuje. 🤨
Ciężka noc przed nami, a ja zmęczona po wczorajszej. 🤢

• Mamusie
Coq ja myślę że Yasmince nic się nie stało 🙂 tylko zmieniła tryb życia na wasz a Wy późno chodźcie spać ale i później wstajecie tak samo jest u Chloe że Julek późno chodzi spać a wstaje ok 9-10 z opisów widzę że wszystkie nasze dzieci śpią średnio 11 godzin wiadomo plus minus.....mój z reguły śpi od 20 do 7 no na weekendach dociagniemy do 8 to ja jestem szczęśliwa... 😉 ale to max co mogę osiągnąć.. o 11 mogę pomarzyc 😉 Więc ja tu nic nie normalnego nie widzę 😉

• Mamusie
My może i wieczory mamy dla siebie ale jakbyś wstała o 7-8 jak my 😉 to byś miała cały ranek dla siebie 🙃 a ząbków współczuję u nas chyba 4 idą choć 3 jeszcze nie mamy ale tak wygląda i nie zapowiada się szybkie i łatwe wyjscie 🤢 więc łącze się w bólu....syrop chyba będę mieć dziś w pogotowiu.... 🤢

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Książkę .....teraz to tak się mówi...Agaa.... 😉

no książkę książkę 😁

uwielbiam jak obydwoje leżymy w łóżku i czytamy książki 🙂 serio serio! 🙂

bo na razie tv w sypialni brak... i jak dla mnie to mogłoby go nie być w ogóle. niestety M. jest innego zdania. a mój tata jest tego zdania co M. i już kombinuje nam jakiś drugi telewizor, chociaż mały do sypialni...

a ja teraz przeglądam sobie przepisy Lidla, te Pascala i Okrasy. mają tam naprawdę fajne rzeczy i w miarę niedrogie. muszę szukać jakiś pomysłów na obiadki 🙂

no i 26 stycznia robimy imprezę, 30-tka męża mojego 🙂 przy okazji z parapetówą 🙂 no i jakieś menu muszę wynaleźć fajne 😜

no i jeszcze trzeba się zgadać co do terminu "parapetówki forumowej" 🙂 tak żeby pasowała Wam 🙂 🙂 🙂 bo ja cały czas o tym pamiętam! 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
No i gdzie Pam....ciekawe co z Konsti i czy wraca do żłobka??? A Pamcia do pracy...??? Nie ładnie nas tak opuścić.....

no a Pam rzeczywiście sporo czasu już do nas nie zaglądała...

ja to tak nie umiem, chyba naprawdę jestem od Was uzależniona 😜 ale ja tu po prostu muszę zajrzeć 🙃 jak włączę komputer to pierwszą rzeczą jest wejście na forum 🙃 normalnie to i na telefonie bym była. ale tu mamy słaby internet (bo na razie łapiemy cudzy jakiś 😉 więc i tak nie ma co narzekać) i telefon mi nie wyłapuje. a normalnie nie będziemy wykupywać internetu, tylko od rodziców sobie podciągniemy kabelkiem neostradę, postawimy sobie antenkę małą, i będzie nam łapał już swobodnie w całym domu 🙂 rodzice się na to godzą, mówią że bez sensu żebyśmy kupowali, skoro od nich można, potrzeba ze 40 metrów kabla i mamy 😁 może w weekend się załatwi 😁

• Mamusie
Jak ja do jutra nie osiwieje z moją córką to będzie dobrze 🤢 Ciągle coś nie tak, w dodatku temperatury nie chce dać sobie zmierzyć, a termometr mam badziewny i sporo czasu potrzebuje ba zmierzenie. Zmierzyłyśmy do 36.8 i nie wiem, policzki ma jakieś czerwone i z nosa odrobinę zaczęło lecieć. A w zęby też nie pozwala zajrzeć.

Marika masz rację ktoś ma wieczory a ktoś poranki 🙂 Tylko, ze wieczorami można posiedzieć, choćby godzinę, a ja rano się nie zmobilizuję, żeby wstać wcześniej i mieć godzinkę dla siebie ☺️ Chyba wolałam jak wstawałyśmy około 8 a wieczorem były z 2 godziny wolnego. No ale nie narzeka, bo jestem w domu, a wy pracujecie, więc po ciężkiej nocy nie wyobrażam sobie.

Aga mój mąż też chciałby tele w sypialni - jego niedoczekanie!!! Jest w dużym pokoju i tam się ogląda, starczy. Dosyć, że laptop mieszka z nami w sypialni 🤔
Powodzenia jutro na wizycie. 🙂

Dobrej nocy dzieci i mamy.

• Mamusie
ja też się chyba pożegnam 🙂

idę pod prysznic 😁 aaa, coś Wam jeszcze napiszę. U góry w łazience prysznic jest w rogu i jedna ściana to ściana od komina, i jak my teraz cały czas w sumie w kominku palimy to ściana ta jest gorąca, i jak się tylko wejdzie do kabiny to jest mega ciepło, a przytulić się do tej ściany w trakcie mycia - super 😁 no dobra, to tyle ode mnie, bo już głupoty gadam 🙃

śpijcie dobrze 😘

• Mamusie
MArika no nie wliczyli mi premii - tak powiedziała mi księgowa. No i teraz sprawa rozbija się o to czy powinni czy nie - moim zdaniem tak i mslę że przepisy to jasno precyzują tylko muszę znaleźc kogoś kto się na nich zna 😜
Aaagaaa z tą parapetówą to się zbieraj bo w trzecim trymestrze ja się już na wycieczki nie piszę 😉 A tak serio to teraz raczej o swojej własnej myslę 🙃
U nas wieczór fatalny, podobnie jak u Coq piski i marudzenie, rączki znów w buzi więc ja się pytam kiedy te czwórki dadzą nam odsapnąć???

• Mamusie
hej ile czytania!!!
Wanilka no to nieźle z tą kasą sie porobilo myslę że odzyskasz to 400zl!!
MELISKA I WANILIA zdjęcia ze spotkania super małe są słodkie a jak się ładnie bawiły!!!
Agaaa to super że sobie tak czytacie i życze ci żeby wizyta przebiegła szybko i bezproblemowo i beztresowo!!!
Coq wspołczuję ci tych nocek z twoja małą oby się to ustatkowało!!!!
ja wróciłam po 21 z pracy dzis bylo ludzi!!!!
Teraz herbatka i do mycia i spanko

• Mamusie
No ja po kąpieli... 🙂 jeszcze House i do spania 😉
Agaa co do parapetowy....to ja się dostosuje 🙂 w weekendy nie pracuje więc mi to obojętne 🙂 oby tylko zdrowka było to jestem do dyspozycji 😉

Żegnam się 😉

Coq jak chcesz to daj numer a mogę Cie codzień budzić.... 😉 hohohoo wiesz ile czasu na kawke w samotności 😉

• Mamusie
Mialam dzis aktywny dzien, ale przeczytalam, co napisalyscie.
Coq Sarka wczoraj zasnela kolo polnocy. Dzis juz od godziny spi. Udalo mi sie ja "przestawic na wczesniejsze zasypianie i spi tak od +- 21 do 9 lub9:30. W nocy sie budzi i nie sa to te same pory. Dodam, ze zasypia w wozku.
Wanilia nie znam sie na tym, ale pieniadze na ulicy nie leza i dobrze robisz, ze sie upominasz o swoje a nie gdybasz 🙂
Sarka ma jeszcze katar i czasami zakaszle, wiec raz dzienie jeszcze podaje jej antybiotyk, bo mialam jej podawac tydzien 3xdziennie, ale nie chce, zeby z tej "koncowki sie znowu poczatek zrobil.
Jutro musze cos Sarze na obiad wyczarowac, bo dla nas kluski ziemniaczane robie.
Ide sie myc zaraz i spac. Mam nadzieje na spokojna noc czego i Wam zycze.
Dobranoc

• Mamusie
Mialam dzis aktywny dzien, ale przeczytalam, co napisalyscie.
Coq Sarka wczoraj zasnela kolo polnocy. Dzis juz od godziny spi. Udalo mi sie ja "przestawic na wczesniejsze zasypianie i spi tak od +- 21 do 9 lub9:30. W nocy sie budzi i nie sa to te same pory. Dodam, ze zasypia w wozku.
Wanilia nie znam sie na tym, ale pieniadze na ulicy nie leza i dobrze robisz, ze sie upominasz o swoje a nie gdybasz 🙂
Sarka ma jeszcze katar i czasami zakaszle, wiec raz dzienie jeszcze podaje jej antybiotyk, bo mialam jej podawac tydzien 3xdziennie, ale nie chce, zeby z tej "koncowki sie znowu poczatek zrobil.
Jutro musze cos Sarze na obiad wyczarowac, bo dla nas kluski ziemniaczane robie.
Ide sie myc zaraz i spac. Mam nadzieje na spokojna noc czego i Wam zycze.
Dobranoc

• Mamusie
a jednak uzależnienie się odezwało i jeszcze zajrzałam po kąpieli 😜

ale teraz to już naprawdę uciekam poczytać 🙂

aaa, Maciek jeszcze nie wstał na mleko, dziwne 🤔 chociaż pewnie dojdę do łóżka, położę się i usłyszę płacz... no ale będę przygotowana bo mleko już zrobię 🙃

dobranoc 😘

• Mamusie
jestesmy u moich rodzicow jutro bedzie juz 2 tygodnie tesciowa zapalenie płuc miała juz dochodzi do siebie wiec mialysmy jechac w niedziele do domu ale teść sie teraz rozchorował od dzisiaj i bierze antybiotyk i zostajemy jeszcze przyszły tydzien pasuje mi Konsti zdrowa jak rybka i my tu u rodziców wszyscy tez mam zamiar wrócić do pracy od 1 lutego i musze zadzwonic do ksiegowej co i jak i konstancja jak wrocimy idzie do zlobka ale pojde do pani dyrektor i powiem ze jak jakies dziecko chore przyjmia i mała złapie po 2 dniach to wyjde z siebie Ogolnie codziennie wychodze i spotykam sie ze znajomymi korzystam z wolnych dni jeszcze od u siebie czuje się jak ryba w wodzie i nic mi do szczęścia nie jest potrzebne ;-) byłam z koleżankami na imprezie w weekend i tak jakoś się kula obiecuje ze będę was od jutra odwiedzac ale musiałam zrobić sobie mała przerwę teraz się poprawie :-P dobranoc :-P

• Mamusie
jestesmy u moich rodzicow jutro bedzie juz 2 tygodnie tesciowa zapalenie płuc miała juz dochodzi do siebie wiec mialysmy jechac w niedziele do domu ale teść sie teraz rozchorował od dzisiaj i bierze antybiotyk i zostajemy jeszcze przyszły tydzien pasuje mi Konsti zdrowa jak rybka i my tu u rodziców wszyscy tez mam zamiar wrócić do pracy od 1 lutego i musze zadzwonic do ksiegowej co i jak i konstancja jak wrocimy idzie do zlobka ale pojde do pani dyrektor i powiem ze jak jakies dziecko chore przyjmia i mała złapie po 2 dniach to wyjde z siebie Ogolnie codziennie wychodze i spotykam sie ze znajomymi korzystam z wolnych dni jeszcze od u siebie czuje się jak ryba w wodzie i nic mi do szczęścia nie jest potrzebne ;-) byłam z koleżankami na imprezie w weekend i tak jakoś się kula obiecuje ze będę was od jutra odwiedzac ale musiałam zrobić sobie mała przerwę teraz się poprawie :-P dobranoc :-P

• Mamusie
marika321 napisał(a):
http://www.taxfin.pl/artykul,2072,Zasady_wliczania_premii_do_podstawy_wymiaru_wynagrodzenia_chorobowego_i_zasilku_chorobowego.html

OK, czyli o ile nie jestem matołem i czytam ze zrozumieniem (chociaz w ten język przepisów ciężko się wgryźć) to skoro będąc na zwolnieniu nie dostaję premii sprzedażowej to powinna ona zostać wliczona do zasiłku chorobowego : "Jeśli za okres niezdolności do pracy premia nie przysługuje wtedy jej wysokość należy uwzględnić w podstawie wymiaru wynagrodzenia urlopowego i zasiłku chorobowego." tAK to rozumiem 🤔
Dzięki Marika

• Mamusie
ny Piekna krope tylko stawiam:-) dobranoc
Ale tylko wam napisze co moj malzon blondyn wczoraj zrobil ( nie obrazajac blondynek oczywiscie;-) mowie mu zaloz kalinie sukienke,ktora wisi na wieszaku, a na wieszaku wisialy dwie,sztruksowa i jeansowa. Za chwile patrze,a Kalina wychodzi z pokoju ubrana w obie sukienki,bo moj jakze inteligentny malzon myslal ze to jedna:-D normalnie rylam ze smiechu:-D