Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
pammat napisał(a):
wanilia moja firma posiada więcej niż 20 osób około 50 a moja mama mówi do mnie ze moja premia mogła być na podatek więc nie wiem zawsze co miesiąc rozliczałam się z księgowa nigdy z zusem każda wypłata jest od firmy na koncie goła podstawa hmm ...

Jak premia na podatek? Nie rozumiem....

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Coq no Jaśminka wygląda super 🙂 ona jest prześliczna!!! 🙂 cudoooooo !!!

U nas Maciek śpi od 19.30. Pewnie jak zwykle ok 22 będzie mleko. a potem to już śpi. Chociaż wczoraj na mleko obudził się o 23. A do naszego łóżka go wzięliśmy o 4 🙂 spał do 6.20... więc to niezbyt fajne, no ale i tak musieliśmy dzisiaj wcześnie wstać, żeby jechać do szpitala więc w sumie to nie było to dzisiaj takie złe;p

• Mamusie
Ja wróciłam z łowów 😉 i powiem szczerze że najlepsze wyprzedaże dla dzieci przynajmniej u mnie to w reserved kids body po 9,99 ,14,99 🙃bluzki tak samo a bluzę na zamek za 19 kupiłam czapki od 7zł 🙃 rewelacja 😉
kurtki też od 49,99 ale teraz nam nie trzeba a bałam się kupić na zapas na przyszły rok.....dobrze że w końcu i u nas coraz lepsze te wyprzedaże... 🙂 w h&m już na maksa przebrane ...

Coś tam znalazłam dla siebie 🙂 ale obkupiony to oczywiście tylko Misio 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ja wróciłam z łowów 😉 i powiem szczerze że najlepsze wyprzedaże dla dzieci przynajmniej u mnie to w reserved kids body po 9,99 ,14,99 🙃bluzki tak samo a bluzę na zamek za 19 kupiłam czapki od 7zł 🙃 rewelacja 😉
kurtki też od 49,99 ale teraz nam nie trzeba a bałam się kupić na zapas na przyszły rok.....dobrze że w końcu i u nas coraz lepsze te wyprzedaże... 🙂 w h&m już na maksa przebrane ...

Coś tam znalazłam dla siebie 🙂 ale obkupiony to oczywiście tylko Misio 😉

🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Aga nie wiem co Ci doradzić....przemyślcie to z M i może faktycznie uderzycie do kogoś innego...na konsultacje

Bambina fajowa 🙂 dziewczynka ma takie węgielki te oczka 🙂 słodkości!!!!!

Misiek polatal po galeri 🙂i ubralam mu te trzewiczki z deichmana bo w kozakach gorzej i latał w nich superowo 😉oczywiście uciekał w sklepach ale dzieliłam się z M i każdy miał chwilę dla siebie 😉 bo sama to chyba nie bardzo bym coś kupiła 🙂

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Tutaj tez takie cuda to rzadkosc.
Sasiad,ktory ma zabytkowe volvo probuje silnik 😠 No ku... o tej porze. Sarze zeby ida i co chwile sie budzi z raczkami w buzi a tu jeszcze to. Rece mi dzis opadaja...
Noc cos czuje dluga i ciezka
Dobranoc

Niektórym brakuje wyobraźni 🤢
A nasz wózek Beata jest Bebeqo, to jest chyba zresztą holenderska marka... przynajmniej pierwsza strona jaką wyszukuje google jest po niderlandzku...a mi wózek z Niemiec przysłali.
A już dawno chciałam Cię pytać, jak się nauczyłaś niderlandzkiego? Bo mi się trudny wdaje 🤔

Marika super zakupy, Michałek obłowiony faktycznie.

O staniku za 7euro nie wspomnę 😎

Z nikam do mojego bobasa 🙂
dobrej nocy 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

noc nieciekawa, wszystko było fajnie to 3.30 kiedy to Maciek śpiąc już z nami od 3 zaczął po nas skakać i potem płakać, coś go bolało. zapewne te okropneee zęby 🤢 no ale udało się go ululać, ale niestety o 6.30 postanowił, że koniec spania na dzisiaj...

no i już ubrani na dole pomykamy... znaczy się mąż jeszcze śpi, bo w nocy po północy zadzwonił do niego mój tata z prośbą, żeby kogoś tam odwiózł no i wrócił o 3 dopiero... także padnięty jest...

• Mamusie
dzień dobry u mnie noc spoko tyle tylko że Młody już ok 3 zażyczył sobie kurs do łóżka on wstaje w łożeczku i woła eeeee!!!! Ja go biorę do łóżka i śpimy do rana... 🙂 nawet nie płacze ... 😉chyba poprostu tak ma i nic z tym nie mogę zrobić jeść nie chce 😉 tylko potrzebuje się poprzutulac ...dziś pobudka 7.40 ja się cieszę że nie po 6 😜 a większość pewnie śpi jeszcze 😮

Coq!!!!!!!!!! Wstawaj proponuję kawę w samotności 😉 albo z nami!! 😉

Aga piateczka u nas m też kima 😉 ale u nas weekendy na zmiany jutro ja śpię a on wstaje z młodym 🙂

• Mamusie
Marika no u nas kilka ostatnich dni jak Maciek wstawał, to M. go brał na dół, a ja spałam. także dzisiaj dałam mu luz 😁

no ale nie na długo... bo przewróciła się nam choinka, już ze 3 dni temu się przewróciła sama dwa razy, nikogo przy niej nie było i mieliśmy ją rozebrać, ale M. jakoś ją postawił, podparł czymś stojak i stała, chciałam w poniedziałek rozebrać. niestety... musiałam obudzić M. żeby mi trzymał choinkę, a ja rozbierałam. no i już teraz możemy podziwiać ją przez drzwi tarasowe 😜

a jak się pusto zrobił, jaki pokój się większy zrobił 😉

• Mamusie
Marika no u nas kilka ostatnich dni jak Maciek wstawał, to M. go brał na dół, a ja spałam. także dzisiaj dałam mu luz 😁

no ale nie na długo... bo przewróciła się nam choinka, już ze 3 dni temu się przewróciła sama dwa razy, nikogo przy niej nie było i mieliśmy ją rozebrać, ale M. jakoś ją postawił, podparł czymś stojak i stała, chciałam w poniedziałek rozebrać. niestety... musiałam obudzić M. żeby mi trzymał choinkę, a ja rozbierałam. no i już teraz możemy podziwiać ją przez drzwi tarasowe 😜

a jak się pusto zrobił, jaki pokój się większy zrobił 😉

• Mamusie
Dzien dobry, ja tez juz nie spie 🙂 Jak to w sobote w pracy jestem. zywej duszy nie ma 😮
A spanko ostatnio Julus ma dobre, przesypia 5-7 godzin ciurkiem, w umie co dzien dluzej, ta od tygodnia. Bardzo sie z tego ciesze, poniewaz osatnie noce z pobudkami co 2 godziny nas wykonczyly! Niestety kosztem tego ze spi z nami caly czs, nawet wieczorem nie odklad go juz do lozeczka... ech, regres ale przynajmniej spi 🙃
no i od 2 dni juz nie karmie maluszka!!! Rok i 2 tygodnie, tyle sie karmilismy piersia 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Nie uwierzycie!!!! 🙃 Moje dziecko przespało całą noc w łóżeczku !!! 🤪 🤪 🤪
Usnęła co prawda po północy, ale jak tylko usnęła, od razu odłożyłam ją do łóżeczka i spała w nim do 8 z jedną pobudką na mleko 😆 Potem ją wzięłam do łóżka, bo oczka się jej jeszcze kleiły i do 9.30 pokimałyśmy 🙃

Chloe a ja myślę, że u mnie się tak zaczęło właśnie, mała chyba zaczęła coś gorzej sypiać, a ja miałam dosyć biegania do jej pokoju i coraz wcześniej przynosiłam ją do łóżka, ciesząc się, że przynajmniej śpi...i teraz nad nią pracuję 😁

• Mamusie
Marika super że Misio obkupiony 🙂
Chloe to skoro już nie karmisz to chyba możesz intensywnie się zastanawiać nad drugim dzidziusiem? 😉 Jak odstawienie - bez problemu?
Własnie dzwonił tapicer że fotel jest do odbioru (ten po wybuchu poduszki powietrznej) więc muszę ruszyć d... , w dodatku samochód trzeba odśnieżyć 🥴 A przejadę nim może z 500 metrów 😉 No nic, w rączkach tego fotela nie przytargam - w koszu wózka tez sie raczej nie zmieści 😜