Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ja jak zwykle ostatnia hhehe
Meliska zaje... avatarek 🙂
Agami super włoski
mała księżniczka też z tą grzyweczką uroczo wygląda 😆
Aga cieszcie się z leniuchowania bo za chwile work!!!! 😉
co do menu to prawie wszędzie podobnie to wygląda-u nas tyle tylko że pierwszy posiłek o 10 jemy a reszta to tak jak piszecie z tym że my jemy 3 porcje owoców dziennie
coś jeszcze miałam napisać.....
aaaaa co do spania to Majcia zasypia na poduszce a potem to juz jest w każdym kącie łóżeczka-oczywiście odkryta ,śpi w piżamce z rękawkiem ale ja i tak pilnuje żeby grzejniki były odkręcone bo wiadomo jak się śpi odkrytym to zimno-mi też jest dobrze w takiej temp. adam tylko nam się poci hehehe i głównie tez odkryty spi
dobranoc

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry ja dziś w domu z Misiem bo tak się złożyło że jedna babcia wyjechała do wnuczek na dzień babci a druga akurat nie bardzo dziś mogła się Michalkiem zająć więc wzięłam urlop by nie kombinować z wcześniejszym wychodzeniem z pracy....

Tak więc pranie już się robi drugie przygotowałam ..... fryz też gotowy 😉 tzn tylko umyte 😜 chociaż nie wiem czy uda się nam wyjść takie lodowisko na zew że masakra......ale może puści mrozek 😉

No i muszę przygotować marchew na obiad. skoro młody teraz ładnie sam się bawi, będzie gotowana to i Misio będzie zajadał 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Pisałam wczoraj po 19 że Weronika juz śpi...O dziwo spała do rana czyli do 8.30 - mamusia zachwycona bo miała cały wieczór dla siebie 🙃
Ale nas zasypało w nocy 😲 😮
M zapowidział że wróci dziś szybciej żebym nie musiała z psem do parku wychodzić. Przyznam że w tym śniegu chodzenie po parkach z wózkiem jest naprawdę męczące

• Mamusie
Beata witamy forumową zombie 😁
Wiecie co? Trzeba być wrednym....Po ostatnim spięciu doczekałam się wczoraj programu do obróbki zdjęć - nie mogłam sobie poradzić z instalacją i prosiłam M o pomoc jakiś miesiąc. Wczoraj znalazł czas więc mogę wreszcie zrobic porządek w fotach 🙃

Weronisiu zrób lali tuli tuli 😁 :

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/sam4405a.jpg/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/9906/sam4405a.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Fryzura jak widać bez zmian 😜

• Mamusie
Paczka, która miała dojść na 8 grudnia, jest już z nami 🙃 🙃 🙃 🙃

Mała oprócz spadkowych plastikowych klocków po kuzynie (rozstał się z czymś 🤪 ) dostała kilka zabawek od babci i cioci z Educo i muszę przyznać, ze są śliczne 😆
A teraz wcina świątecznego piernika z lukrem rzecz jasna 😎

Wanilia świetną lalkę ma Weronika 😆 A mąż niech tak trzyma 😉
Ty się chwalisz, że po 19 usnęła Ci córka...a ja jaką radochę miałam jak mi tak usnęła wczoraj znienacka po 22 🤪 🤪 Ale ja i tak o północy do łóżka poszłam i usnąć nie mogłam 🤢 Aż tu chyba po godzinie Jaśmina obudziła się z tak okropnym krzykiem 😮 nigdy się z takim piskiem nie obudziła...dostała mleko oszukane i już do 8 spała 🙂
A nawet dziś wstałam przed Małą o9.30 i może bym więcej czasu spędziła w samotności niż 10 minut gdyby nie listonosz 😁

• Mamusie
Coq przynajmniej paczkę przyniósł a nie rachunki 😜 to się w końcu Yasminka doczekała piernika 🙂!!!

Fajna fotka Werci 🙂 teraz mamusia będzie szaleć....z fotkami 😉

Ja marchew nastawiłam ziemniaki obrałam i może zdążę zrobić małemu kuleczki z mięska mielonego bo mięska na obiad nie miał od czwartku...

• Mamusie
Coq super że paczka w końcu doszła 🙂
I jeszcze miałam wrócić do rowerkow biegowych - rozmawiałysmy ostatnio z koleżanką o kontroli nad dzieckiem na tym sprzęcie i ona była świadkiem jak dziecko się rozpędziło i wyjechało na ulicę - mama nie była w stanie go zatrzymac ani nadazyć...Całe szczęscie kierowcy zdązyli się zatrzymać..Tak więc o jeździe po chodnikach lepiej zapomnieć - to jest rowerek do parku tylko i wyłącznie. Ja akurat mam u siebie ogromny park, plus tereny zalewowe za Odrą więc jest gdzie się z dzieckiem wybrać. Pierwsze próby planujemy na jesień

• Mamusie
Dzwoniłam do teatru lalek - pierwsze spektakle są dla dzieci od około 3 lat. No i gdzie się wybrać z takim maluchem żeby coś zobaczył ciekawego? Jeszcze w zimie.... 🥴 Jak tylko zrobi się ciepło planujemy zoo ale to jeszcze z dwa miesiące
Muszę mojego na ten basen wyciągnąć. Nie oglądałabym się na niego ale u nas nie ma przebieralni dostosowanej do małych dzieci i nie dam sama rady

• Mamusie
Dziewczyny też się cieszę, że w końcu prezenty doszły 😆

Wanilia właśnie dlatego mam sceptyczne podejście do biegowych - nie mam tu żadnego sensownego placu, a jak place zabaw to są jakimiś kamykami wysypane najczęściej.
W dodatku u mnie chodnik - krawężnik - chodnik - krawężnik - przejście dla pieszych ...więc jak takim rowerkiem?
Pomyślałam też, że widziałam takie rowerki w przedszkolu jak pracowałam, więc Mała będzie miała okazję się z nim zetknąć tam...A szukając biegowych, bardzo często w komentarzach czytałam, że ludzie kupują je dla 4-5 letnich dzieci....więc ja chyba odłożę ten sprzęt na przyszłość jeśli będę miała gdzie z nim chodzić.

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Beata współczuje nocy
Weronika cudowna a jaką ma minkę śliczną 🙂
Basieńka oj biedna Ty-pewnie chodzisz z głową w chmurach 😉

my dzisiaj zaproszeni jestesmy do Adama taty na obiad z okazji dnia dziadka -trzeba jakies kwiatki kupic 🙂

dziewczyny a co myslicie o tzw smyczach dla dzieci? w PL wiem że to nie takie popularne ale tutaj wszędzie tego pełno i ja myśle że Majci tez kupimy....wiadomo dziecko chce wszędzie na nóżkach samo a tak przynajmniej pod kontrolą będzie sobie chodziło bez obaw że nagle gdzieś "odskoczy"

• Mamusie
A o czasie nawet nie mówcie.....za miesiąc będę mieć 30 😞a nam w tym roku stuknie 5 rocznica 😉

Jestem happy że już cały obiadek się nam pichci 🙂 i że synek miał takaaa drzemkę że się udało wszystko przygotować tak wcześnie Coq i Rita pewnie śniadanie dopiero wsuwają 😉 ale chciałam by przed wyjściem zjadł... 😉

Basia właśnie dlatego się obawiam wyjścia ale zaryzykujemy najwyżej szybko wrócimy......ale ludzie dziś stukaja żeby odpukać ten lód z aut masakra po godzinie niektórym schodzi......

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Basia właśnie dlatego się obawiam wyjścia ale zaryzykujemy najwyżej szybko wrócimy......ale ludzie dziś stukaja żeby odpukać ten lód z aut masakra po godzinie niektórym schodzi......

Lod byl wczoraj wiekszy 🙂
Koledzy z roboty wsiadali do samochodow odsywali szyby i zostawal warstwa lodu, wiec ja wybijali. Wygladalo to jakby byly dwie szyby 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Narazie jesteśmy uziemieni.....pada deszcz....marznący deszcz.....powtórka z wczoraj.....nawet m dzwonił byśmy nigdzie sami nie szli....że pójdziemy się przejść jak wróci o 16 i tylko przestanie padać...

Marika nawet ja dziś spasowałam - Werka własnie usnęła w łózeczku. Mam nadzieję ze pośpi przynajmniej 1,5h i to bedzie jedyna drzemka na dziś i że znów sie uda ją położyć przed 20 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
Narazie jesteśmy uziemieni.....pada deszcz....marznący deszcz.....powtórka z wczoraj.....nawet m dzwonił byśmy nigdzie sami nie szli....że pójdziemy się przejść jak wróci o 16 i tylko przestanie padać...

Marika nawet ja dziś spasowałam - Werka własnie usnęła w łózeczku. Mam nadzieję ze pośpi przynajmniej 1,5h i to bedzie jedyna drzemka na dziś i że znów sie uda ją położyć przed 20 😉

A u mnie słońce 🙃 ale zimno.

• Mamusie
hej kochane nasze menu wygląda podobnie do Aniqi !!!!
Mój mały pobudka mleko między 4 a 7
potem je zupkę a potem danonka albo deserek słoiczek a potem kaszka!!!!
Dziś byliśmy na sankach jak mały uwielbial w nich jeździć wcześniej a teraz już szału nie robi marudzi ale chyba u góry mu zęby idą!!!
AniqA ZDJĘCIE Kalinki cudne no przesłodka a jakie ma śliczne oczka!!!!
Agamiiiii ty też masz super fryzurkę taka lekka i zwiewna!!!!
Agaaaaaa powiem ci super że przezywasz drugi raz zakochanie do męza też bym chciala aby mnie to spotkalo hehe
a teraz do pracy