Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej
Wanilia, ale Werka sobie fajnie radzi juz na nożkach. widzisz jak nadgonila 🙂
Florek, pierwsza klasa czarodziej 🙂
A mi sie rowerek Meliski bardzo podoba 🙂 i kolor też 🙂
co do przesikiwania pieluch to dosyc czesto sie to zdarza, dlatego jak nad ranem sie budzi na mleko, to zmieniam pieluche. ale narazie mamy "4". nastepna pazke kupie 5 i zobaczymy

• Mamusie
Dzięki dziewczyny 😘 wydaje mi się, że już nie jest taka rozpalona
Beatka Wam również spokojnej nocy i oby te uszka szybko przeszły 😘
Holi ja nie wiem od czego ta gorączka... żadnych innych objawów niet... wydaje mi się, że może po wczorajszym szczepieniu, a może ząbki... nie wiem... wcześniej przy ząbkach nie towarzyszyła nam gorączka 🤔
Mój M jeszcze nie wrócił z roboty 😠... nie czekam... dobranoc 🙂

• Mamusie
Hejka 😉
Cholercia nie mam was jak nadrobić bo mikroskopijne napisy. Mi w tel wychodzą i nic nie widzę 😞
NasZa dzisiejsza podróż minęła bez większych zgrzytów ale nigdy więcej już tego nie powtórzę ;
Postaram się jutro nadrobić u koleżanki na kompie 🙂
Młody już. Śpi i ja tez bym bardZo chciała ale jest tutAj kocur co mu się opcja buszowania włączyła i co chwile coś przewraca albo do nas na łóżko wskakuje. Grrrr :/
Spokojnych i w pełni przespanych nocek życzę 🙂

• Mamusie
A ja się z Tobą nie zgodzę.... 😜Aga
Bo ja np nie widzę żadnej potrzeby w kupieniu dla kolejnego dziecka ani wózka ani kojca bo te co mam mają się świetnie 🙂 i wybierałam takie by naprawdę wystarczyły na dwójkę przynajmniej 🙂 wyrzucenie tego po jednym dziecku to byłoby okropne marnotrawstwo ......!!

i ciuszki Michałek w wiekoszści też ma od siostry ze stanów po jej synku...używane 😉
a rowerek myślę że nie do zajechania przez takie dziecko... 😜 (no może nie dotyczy to Julki 😉)więc nie zgodzę się że kupowanie dla jednego jest czymś lepszym 😜 przynajmniej w takim wieku przecież to rocznym czy dwuletnim dzieciom to lata.... 😉

to jest całkiem co innego niż nasze czasy że przez całe lata.mielismy wszystko po rodzeństwu....bo nie było nic w sklepie....

• Mamusie
no ale Meliska skoro jeszcze 5 dziewczynek..... 😉 to ten rowerek napewno do synka nie doczeka 😉
Nova czekamy na relację z podróży i miłego weekendu życzę 😉

Koleżanka dzwoniła 🙂 i my jutro na bal 🤪 idziemy do domu kultury 😉 z okazji ferii dla dzieci robią 😉
Julce i Saruni spokojnej nocy!!!!! 😘biedulkom 😘

• Mamusie
Meliska rowerek super ale ja zostanę chyba przy tym dwa razy tańszym ☺️ Tak sie spodziewałam że jak gumowe koła to i budżet z gumy trzeba mieć 😉 No i czekam z niecierpliwością na znak że przybywacie 🙂
Aaagaaa ja tez się ie zgodzę z założeniem że dla drugiego dziecka trzeba nowe kupować żeby było "sprawiedliwie" Zresztą Werka tez na używkach jedzie i poki co mi jeszcze nie wygarnęła 😎

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Dzień dobry w ten mglisty poranek.... 😉

Dzień dobry 🙂
U mnie lekki mrozik ale zanosi się na słoneczko 🙃 Postanowiłam się dzis wyrwać z domu i koło południa pojedziemy chyba do koleżanki do lasu. Weronika jeszcze śpi ale za to Hubert mnie kopniakami bobmarduje 😁
Coq zapomninam ciągle zapytać czy topór wojenny z mężem zakopany 😉 I czy coś się ruszyło w kwestii pracy? Bo On teraz nic nie ma? Czy szuka czegoś lepszego? Pamiętam jakmój tata stracił pracę i nie mógł znaleźć nowej......był nie do zniesienia 😲 Facet bez pracy jest gorszy nawet niż chory facet 😜 Cały czas trzymam kciuki

• Mamusie
dzień dobry 🙂 u mnie mroźno i mgliście... a wczoraj jak M wrócił z pracy czyli ok 21.30 było 11 stopni na minusie 😮

Wanilia, Marika - Maciek też ma wiele rzeczy używanych, wózek mam od cioci, nie widziałam potrzeby kupowania nowego za 1500zł, bo ten w zupełności mi wystarczył. to nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to, że nie zawsze kupując dla dziecka trzeba myśleć o przyszłym dziecku, którego notabene jeszcze nie ma na świecie. Meliska kupiła rowerek dla Julki i kupiła różowy, bo taki jej się podobał, Julce zapewne też się będzie podobał 🙂 i nie myślała, czy za kilka lat jak urodzi syna to co ona zrobi z tym różowym rowerkiem...

o to mi chodzi 🙂

jak Wam już kiedyś pisałam Maciek ma samochód taki duży po moim 17-letnim bracie. niedługo mu wyjmę klocki takie mniejsze po mnie 🙂

aaa, nie wiem czy Wam kiedyś pisałam - Maciek nawet kilka razy był w kombinezonie zimowym po mnie 🙂 jak miał ze 2 miesiące 🙂 🙂 🙂

a i rzeczy na używkach też kupuję Maćkowi 🙂 i nie mam z tym problemu.

poza tym to szwagier chyba przyjedzie sam... bez żony i córki. no szkoda. teraz mąż poszedł na szczepienie z psem. kotłownia już wysprzątana, czeka tylko na płyteczki 😁 a w ogóle to kładziemy z resztek które zostały po łazienkach. bo te po kuchni położone w spiżarni.
i może jakąś szachownicę sobie zażyczę 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ulka napisał(a):

pozatym u nas nic nowego, Karolcia na dworze wszyskie psy obszczekuje - mowi niskim glosem hał hał jak grozny pies

Haha, moja to raczej yorka udaje i robi aał, aał

hihi, a mój jak widzi psa to piszczy ze szczęścia i się do niego wyrywa 😉

• Mamusie
hejka kochane u nas leci sobota dziś wstałam taka zła bo mały obudził się po 5 na mleko i nie chciał iść już spać i wstaliśmy o 6 o jejku !!! śpi teraz od 9.30 pewnie zaraz się obudzi to pójdziemy do mojej mamy na kawkę!!! Dziś idziemy na imprezkę do tych znajomych i nadal nie mamy prezentu masakra ja nie wiem
!!!!!
Nasz mały rzucał sobie dziś piłeczką i dobił do ściany ma takiego guza siwego heheh
popłakał troszkę!!!
Nova właśnie co masz takie literki małe nie pogrubione!!!
Wanilka fajne uczucie jak tak dziecię kopie super!!!

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Jak tam nasza Sarah i Julia?

Meliska powtórzę się, ale gratuluję wyboru rowerka 😁 Ja oczywiście z niecierpliwością oczekuję zdjęć Julki na rowerku. I będziesz musiała mi napisać ile ma centymetrów twoje dziecię, bo chcę sobie tego mojego bobka wyobrazić na takim rowerze.
Wanilia topór zakopany 😉 Mąż teraz nie ma pracy żadnej 🥴 Zeszły semestr miał dość ciężki, więc pracował tylko na uniwersytecie i w agencjach pracy coś łapał. A ten semestr ma taki, że właściwie na zajęcia chodzić nie musi, stąd chciał znaleźć pracę...no ale.
I masz rację, bez pracy facet trudny do zniesienia jest!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Nie wiecie czy dzieci mogą jeść pory? Dzisiaj chcę risotto porowe zrobić i się zastanawiam czy Jaśmina będzie mogła zjeść czy nie.

nie wiem, ja do zupy czasem Maćkowi dodaję i nic mu nie jest. ale to kawałek. nie wiem jak z większą ilością

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dziewczyny czy Wy też widzicie u góry strony internetowej reklamę basenów mineralnych???

Nie, ja mam Disney. Te reklamy chyba personalnie się pojawiają wg twoich odwiedzić różnych stron.

tak sobie właśnie myślałam.
pewnie też na podstawie lokalizacji się pojawiają 🙂