Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Wanilia też się cieszę, że u Was lepiej z pogodą
A Mała Indianka och i ach , naprawdę masz śliczną córką 🙂 I takie fajne jej kolorki dobierasz 🙂
Ja Ci natomiast tego lasu zazdroszczę 😉

Coq to taki parko-las 5 min od miejsca w ktorym teraz mieszkam. Z jednej strony część bardziej spacerowa z placem zabaw, stawem itd a z drugiej właśnie tak lesiście i nawet sarnę mozna spotkać 😉 Obejście całości dookoł w normalnym tempie zajmuje ok 30 min - z Weroniką pewnie z dwie godziny - jeszcze nam się nie udało od kiedy wychodzi z wózka na spacerach 😁

Świetna sprawa. Mnie w mojej najbliżej okolicy, niestety tylko place zabaw zostają.

My mamy psa więc szukaliśmy mieszkania blisko miejsca gdzie mógłby biegac. Bo ja nie wyobrazam sobie chodzenia po trawniczku przed blokiem 🤔 A tutaj tak blisko taki wielki park a ludzie i tak wychodzą z psami na skwerek - albo nawet nie wychodzą tylko te swoje kundle (sorry ale cięzko mi dla tych srających szczekaczy znaleźć ładniejsze okreslenie) wypuszczają samopas....

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Hej,

mam pytanko. Jak sie nazywa ten niemiecki specyfik na kolki i ten specyfik co sie dodaje do mleka jakby dziecko mialo nietolerancje laktozy?
Zapomnialam nazwy a bardzo by sie przydalo.
Dzieki

Na kolki sab simplex a tego drugiego nie znam.
A tak swoją drogą to sama bym musiała sobie sab simplex jakoś ściągnąć na wszelki wypadek.... 🤔

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Hej,

mam pytanko. Jak sie nazywa ten niemiecki specyfik na kolki i ten specyfik co sie dodaje do mleka jakby dziecko mialo nietolerancje laktozy?
Dzieki

A tak swoją drogą to sama bym musiała sobie sab simplex jakoś ściągnąć na wszelki wypadek.... 🤔

dziekuje bardzo 🙂

• Mamusie
Holi jak długo moge podawać Majci syrop prawoślazowy? na opakowaniu nie ma informacji na ten temat i w necie nic nie znalazłam-wczesniej dostawała flavamed ale mogła go tylko 5 dni brac a ten prawoślazowy dostaje juz 5 dni-moge jej dalej podawać?

dostałam też do tego prawoślazowego syrop Fosidal i jak jej nie przejdzie to mam też go podawać razem z prawoślazowym i teraz nie wiem czy mam odstawić prawoślazowy a zacząć dawać jej fosidal czy teraz oba na raz

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Hej,

Dzieki

ja mam jedno nie otwierane opakowanie jak sparwdzę datę to mogę Ci podesłać bo zostały mi ze 3 buteleczki 2 juz dałam 😉 😜

Basia ja też tylko sab simplex kojarzę....

• Mamusie
Rita napisał(a):
przyszłam do salonu kawe wypic a Maja zaraz : mama oć!!! to jej mówie że mamusia idzie kawe wypic a ona ma się ładnie klockami w łóżeczku bawić tak??? -tak!
no to poszłam i co słyszę? TATUŚ! TAAATUŚŚŚ!!!! ADAAAAM!!!!
buahahaha zajebista jest 🙃

czaderska !!!! 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Rita napisał(a):
Holi jak długo moge podawać Majci syrop prawoślazowy? na opakowaniu nie ma informacji na ten temat i w necie nic nie znalazłam-wczesniej dostawała flavamed ale mogła go tylko 5 dni brac a ten prawoślazowy dostaje juz 5 dni-moge jej dalej podawać?

wg mnie tak ale aptekarka wiarygodniejsza 😜to fakt 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Rita napisał(a):

wg mnie tak ale aptekarka wiarygodniejsza 😜to fakt 😉

dzięki a fosidal dawałas może? martwie sie bo nic jej nie przechodzi a to już 2 tygodnie 🤨

• Mamusie
dzień dobry w południe 🙂
Jula z sąsiadką w przedszkolu,szarlotka się piecze,6W zrobiona aczkolwiek ze względu na bolący kregosłup ćwiczenia musiałam delikatnie sobie jakby to powiedzieć...ułatwić? zamiast dwóch nóg opuszczanych na dół najpierw idzie pierwsza a potem druga i w ten sposób dalej ćwiczę brzuch a kręgosłup nie cierpi na tym tak bardzo 😁 nie chciałabym rezygnować więc kombinuję 😉 Meliska,Marika jak Wasza 6W ??? powiem Wam że ja jeszcze oprócz tych ćwiczeń to robię jeszcze takie dodatkowe na uda,bo tam to jest co gubić ☺️ Aniqa nie wiedziałam o co chodzi z tą Chodakowską więc wygooglałam 😁 ona też ćwiczy i całkiem fajnie to wygląda-tak spalająco 🙃 tylko że mi się ćwiczy najlepiej w samotności i w ciszy a nie z dziećmi na około...ale! zamierzam też spróbować!!może nie wszystko naraz ale po 6 kto wie 🙂

• Mamusie
Basia ten drugi specyfik na nietolerancje laktozy to DELICOL !!!
Rita prawoślazowy bym podawała z tym Flosidalem owszem i Flosidal podaj już jak się utrzymuje nadal kaszel z tym że Flosidal jest już mocnym syropem i jest na receptę ale podaj bo jest dobry!!!
A prawoślaz podawaj jeszcze z tydz a Flosiadal odstaw do tyg czasu od podania!!!
Ja dziś ranek ok mama z siostrą i chrześnicą była na kawie potem pojechałam na chałpy do koleżanki i od 12 mały spi a ja siedzę dziś obiadu nie robię bo mam ze wczoraj!!!
Wanilia mała Weronika kochana jak ona fajnie wygląda z tym patykiem w buzi!!!Spacer w parku super i to jeszcze tak blisko miejsca zamieszkania !!!
Chloe współczuje utraty świnki biedna!!!
Asiaaa ale wymiatasz tu pieczenie gotowanie zajmowanie dziecmi i 6 Weidera pięknie!!!

• Mamusie
Chloe szkoda mi tej Waszej świneczki...ja tak tęsknię za świnką... ale ciagle sobie tłumaczę : masz 2 dzieci i robisz sama.masz do tego psa i dajesz jeść,wyprowadzasz-sama.masz kota-od czasu do czasu nawet do domu wchodzi się przymila a jeść też dajesz sama.masz męża-i co? jeść robisz i dajesz mu sama wiec po co ci kolejny darmozjad?!

• Mamusie
Rita ta Maja Twoja to tak gada!! a żarcik wyszedł fajny 😁
Holi są dni co góry można przenosić i są takie co palcem nie tknę i się tylko cieszę ze obiad z wczoraj jest!! 😁 😁 zaraz muszę po dziewczynki jechać a Milenka sie obudziła...brat posiedzi 🙂 no i szarlotka się upiekła a tak pachnie skubana że chyba jęzor sobie oparzę a zjem kawałek!!!
Coq ale masz ciepełko... u mnie teraz też słońce wyszło więc przyjemnie będzie 🙂 a Yasminka słodka 🙂
Wanilia łapiesz te zdjecia w locie czy Werce patyk do buzi sama wkładasz :P fajne zdjecie i dobrze złapane 😎