Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Bry 😉... pierwsza 😜
Ja dziś wyjazd służbowy... zebranie we Wrocławiu 🤢 🤢 🤢
Marika dziadek wolałabym nie 😞... poza tym pracuje... nie zrozumcie mnie źle, ale to człowiek, który myśli TYLKO o sobie...
Aniqa u nas 3 ujęcia wystarczyły... pani jakimś pieskiem machała i oczywiście też gęba otwarta 😁 żałuję, że byłyśmy same... do mamusi pięknie by się uśmiechnęła a do kobity za nic nie chciała
Miłego dzionka... u mnie JUŻ słonko 🤪... zapowiada się piękny dzień oczywiście nie dla mnie 😠

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂
po pierwsze zdrówka dla Beaty 😘 i gratulacje dla Holi i Pamm że im się kredyty dostały 🙂
Aniqa mój M też tak robi-może nie z wyjazdem bo ja mu jasno powiedziałam ze póki co Maja jest za mała na wakacje 😉 ale sprasza gości jak w PL jesteśmy i wtedy on siedzi przy stole i rozmawia a ja biegam za Majcią 🤢
Aga wspólczuje straty telewizora ale najważniejsze że Maćkowi nic sie nie stało no i coq współczuje straty laptopa

co do mówienia to u nas szał ostatnio-przez ten pobyt w PL Maja dużo sie nauczyła nowych słów i zdań a pierwszą rzeczą jaką teraz rano słyszę już nie jest "mamuś pić" tylko " mamuś choććć plepu" (do sklepu) 🙃

• Mamusie
a co do mówienia Mai to wyobraźcie sobie że "obrazono" nas z tego powodu na komunii u Adama chrześniaczki-na szczęście nie był to nikt z Adama rodziny tylko tej drugiej strony- wgle cała sala była zachwycona Majką że taka mądra i tak rozmawia i że między nią a kuzynki synkiem musi być większa różnica niż tylko 2 tygodnie-bo on też z grudnia i nic nie mówi jeszcze a jedna Pani stwierdziła że to jest nienormalne i że to musi być jakiś rodzaj "ułomności" że ona taka "bystra" i żebyśmy sie nie zdziwili za kilka lat jak sie okaże jakaś inna część mózgu przez to "mniej rozwinięta" - mnie normalnie zatkało a że nie chciałam awantury robić na komunii to odpowiedziałam grzecznie że to nie kwestia ułomności tylko wynik poświęcenia dziecku maximum uwagi -potem żałowałam ze nic więcej nie dodałam ale byłam w szoku a Adamowi nic nie mówiłam bo by babe wyzwał i skandal byśmy na komunii zrobili 🤢 CO ZA KRETYNKA STARA

• Mamusie
dzien dobry

Rita to sie nazywa zazdrosc 😎 Ale faktycznie kobieta sobie teorie wymyslila 😁
Beata twoja Sara rowniez zadziwia swoimi zdolnosciami 🙂 No i wracaj do zdrowia.
U nas zero postepu, a niby poswiecam sporo uwagi Jasminie 🤔
A co do zdrowia, to mi tez daleko do formy dobrej, od tej niedzieli jakos sama nie wiem co mi dolega...

Wanilia rower? Zazdroszcze. Kiedy to ja ostatnio na rowerze siedzialam? 🤔
Aga ja dentysty nie mam darmowego i te wszystkie wizyty chyba z 1500 euro kosztowaly, tylko ze wszystko mialam refundowane, pozniej tylko rozliczenia przychodza i widze jakie to kosmiczne ceny sa. 🤢
Fajnie, ze telewizor juz u Was. 😉

Holi Pamm gratuluje Wam otrzymania kredytu. 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
bry Marika 😉

jak Wasze dzieci radzą sobie z nocnikiem? Maja siada chętnie ale w ubraniu dla zabawy a z gołym dupskiem nie usiądzie

Nie radza sobie w ogole. 🤢

no to nie jesteśmy same 😉 podobno do 2 latek nie ma co się stresować z tego powodu więc spokojnie czekamy 🙂

• Mamusie
Dzien dobry

POgoda paskudna 😠 Poprostu tak jest, ze jedne dzieci szybko zaczynaja mówic a inne pozniej. Yasmine zaczela szybko chodzic a Sarah sporo pozniej. NIe ma sie co martwic, bo jeszcze nas dzieciaki zagadaja 😁
Rita tak jak Coq pisała ludzie są bardzo zazdrosni i w tym zaczynaja być wręcz chamscy. Ja tego nie rozumiem, bo nie wiem jak można zazdrościć komukolwiek czegokolwiek (oprócz przespanych nocy i słońca 😜 )
Holi i Pamm Serdecznie gratuluje kredytów!!
Holi to wiem, że dom buduje, a Pamm Wy dostaliście na to mieszkanko z działką co opowiadałaś? Świetnie!!!
Cos Wam opowiem. Mojej tesciowej siostry dzieci z rodzinami mieszkaja tu niedaleko i w zeszlym tygodniu jej siostra tu przyjechała (obie cyrki robia w rodzinie.opowiadałam Wam) i spotkałam ja z córka na garażowej wyprzedaży u mnie na wsi. Wyobrazcie sobie, ze ta córka normanie ze mna gadała i do Sary cos tam tez a "ciotka" nawet na Sare nie spojzała 😮tak jakby jej wogóle nie było.
Dziekuje ja zdrówko. Juz lepiej niz wczoraj 🙂
Wysyłam zdrówko dla reszty chorusków 😘

• Mamusie
Dzień dobry,
Rita teraz ja się poczułam trochę urażona teorią o poświęcaniu uwagi 😜 Bo skoro Werka mało mówi to chyba znaczy że ją mama zlewa? 😉 Myślę że to kwestia osobnicza w dużej mierze, ale oczywiście gdyby nia praca mamusi to by się nie ujawniła 🙂
U nas z nocnikiem różnie ale ostatnio raczej niechęć i ucieczka w kąt na hasło nicniczek 🥴 A było juz naprawdę super....

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/sam5945u.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/7518/sam5945u.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hej,

Floro duzo gada po swojemu i czasem sklada dziwne slowa, na ktore nie wiemy jak reagowac. Ostatnio np. mowil ci pa, potem du pa i co mam mu powiedziec nie mow tak?
Natomiast z postepow mojego dziecka zauwazylam ze jets juz swiadomy siebie 🙂 mowil ostatnio caly czas mama mama mama, no wiec zapytalam go gdzie jest mama to pokazal na mnie a jak zapytalam gdzie jest Florek to pokazal na siebie 🤪 nigdy wczesniej tak robil. Teraz jak sie tylko go zapytac gdzie jest Florek pokazuje na siebie i bije brawo 🙂
Co do nocnika to Florek idzie w dobrym kierunku 🙂 siada bez problemow z golym tyleczkiem. Czasem sam przynosi i siada na niego. Nie zawsze uda mu sie cos zrobic do niego ale ma juz swiadomosc. Do tego stpnia ze czasem zsika sie na ziemie leci po nocnik i pokazuje ze siku mialo byc w nocniku po czym bierze pieluche i sprzata po sobie.
Od wczoraj wieczora mamy urwanie glowy bo Florowi wychodza 4 trojki na raz 😞 jest straszny placz i nie bardzo cokolwiek pomaga. W nocy obudzil sie tylko raz na szczescie ale od 6:40 zaczol sie placz i skonczyl przed 8:00 jak wychodzilismy do zlobka. W zloku poki co spokoj wiec moze na dluzej go tam dzis zostawic 🙂

• Mamusie
Basienka jak dzieci mają absorbujące zajęcie to zapominaja o bólu więc może rzeczywiście niech Floro w żłobku dziś siedzi ile może 😉
Dzieci mi pozasypiały (czekałam jeszcze przy kompie aż Hubi ucichnie bo stękał przez sen) więc house manager spada działać na rzecz gospodarstwa domowego 😎

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
bry Marika 😉

jak Wasze dzieci radzą sobie z nocnikiem? Maja siada chętnie ale w ubraniu dla zabawy a z gołym dupskiem nie usiądzie

u nas jak u Maji siedzi ale za nic gatek nie daje sciagnąć.....a w ciuchach udaje nawet że bąki puszcza.... 😮 😮 🤔 🤔a to mój mądry mąż go nauczył 🤔 😮bo sam mu pokazywał co się robi na nocnik.... 😜

• Mamusie
Pamm i Holi gratuluje kredytu!!!!

ja mam stresa ze nam nie przyznaja a bedziemy sie starac na nowy rok... podobno na dzialalnosc jest ciezko z kredytem 😞

my bylismy nad jeziorkiem, bylo super, julek kopal w piacju,potem moczyl stopy i ogladalkaczki i labedzia!! 🙂) tak sie zmeczyl z epadl w aucie po drodze i spi dalej w lozeczku a mamusia herbatka i ciasteczka... a dupka rosnie juz +6 kg 😮

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
bry Marika 😉

u nas jak u Maji siedzi ale za nic gatek nie daje sciagnąć.....a w ciuchach udaje nawet że bąki puszcza.... 😮 😮 🤔 🤔a to mój mądry mąż go nauczył 🤔 😮bo sam mu pokazywał co się robi na nocnik.... 😜

u nas nocnik slizy do jezdzenia na nim po kafelkach 😜

• Mamusie
Rita napisał(a):
a co do mówienia Mai to wyobraźcie sobie że "obrazono" nas z tego powodu na komunii u Adama chrześniaczki-na szczęście nie był to nikt z Adama rodziny tylko tej drugiej strony- wgle cała sala była zachwycona Majką że taka mądra i tak rozmawia i że między nią a kuzynki synkiem musi być większa różnica niż tylko 2 tygodnie-bo on też z grudnia i nic nie mówi jeszcze a jedna Pani stwierdziła że to jest nienormalne i że to musi być jakiś rodzaj "ułomności" że ona taka "bystra" i żebyśmy sie nie zdziwili za kilka lat jak sie okaże jakaś inna część mózgu przez to "mniej rozwinięta" - mnie normalnie zatkało a że nie chciałam awantury robić na komunii to odpowiedziałam grzecznie że to nie kwestia ułomności tylko wynik poświęcenia dziecku maximum uwagi -potem żałowałam ze nic więcej nie dodałam ale byłam w szoku a Adamowi nic nie mówiłam bo by babe wyzwał i skandal byśmy na komunii zrobili 🤢 CO ZA KRETYNKA STARA

nie zauważyłam tego postu wcześniej 🤔 i nie wiedziałam o czym Coq pisze..... 😮

dziwna kobieta.......
ja krócej niż ona zyję na tym świecie a doskonale wiem że różnie bywa ....jedne szybciej mówią jedne szybciej biegają a inne pieknie klocki np.budują czy układają...... 😜 😜 😜

głupia baba i wiadomo czasami chce się powiedzieć coś że aż w piety pójdzie ale szkoda obrażać inne dziecko.....bo w końcowym efekcie tak ktoś to może odebrać... 🤔

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Rita napisał(a):

dziwna kobieta.......
ja krócej niż ona zyję na tym świecie a doskonale wiem że różnie bywa ....jedne szybciej mówią jedne szybciej biegają a inne pieknie klocki np.budują czy układają...... 😜 😜 😜

no to my zdecydowanie ta trzecia specjalnosc 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
Rita napisał(a):

dziwna kobieta.......

no to my zdecydowanie ta trzecia specjalnosc 😉

haha 😉
no właśnie któraś pisała że Sarka i Maja też w późniejszej grupie ruszyły do chodzenia 😉 zresztą pamiętam jak Werka też nas zawstydziła wrzucając klocki do sortera 😉 😜

Chloe zgodzę się boski widok Hubcia i Werci!!!!!!!!!:woohoo: 🤪 🤪

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Rita napisał(a):

dziwna kobieta.......

głupia baba i wiadomo czasami chce się powiedzieć coś że aż w piety pójdzie ale szkoda obrażać inne dziecko.....bo w końcowym efekcie tak ktoś to może odebrać... 🤔

no wiem..głupio mi bo faktycznie tak to zabrzmiało 😞 ale zastrzeliła mnie tym stwierdzeniem a miałam ze 3 sekundy zeby jej jakoś dowalić tak żeby awantury jakiejś nie wywołać na przyjeciu 🤢

• Mamusie
Rita przecież ja się nie obraziłam na serio 🙂 Zresztą....Twoja Majka będzie mądra a moja Werka będzie sobie załatwiała wszystko na piękne oczy 😜 😁
Naszą specjalnością jest naśladowanie zwierzątek 😁 A co do mówienia to widzę postępy, Werka stara się wymowić wiele wyrazow ale póki co średnio jej wychodzi 😉 Za to muszę jej wszystko nazywać, ostatnio jest szał na części ciała więc nazywamy i pokazujemy kolana, ramiona, łydki, stopy, łokcie, brodę i całą resztę 🙂
Chloe co się wagą przejmujesz - przeciez za pierwszym razem sporo przybrałaś i skończyłaś chudsza niż przed ciążą 🙂 Więc jedz ciasteczka na zdrowie 🙂
Wypadu nad jezioro zazdroszczę i chyba zmałpuję pomysł i jutro podjadę z dziećmi nad wodę 🙂

A wiecie ja trudno jest zrobić dzieciom zdjęcie razem? 😮