Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Rita no pensja raczej polska, w koncu z tego tez zysk maja.
A u nas typ papa podobnie, Jasmina raczej nie kuma, ze tak tate po fracusku powinna nazywac i papa to dla niej pozegnanie 😉

u Mai to samo -najgorsze jak tak ludzi zaczepia i Adam sie smieje ze ja kiedys od jakiejś kobitki w pysk dostane jak bedzie szla z facetem a Maja do niego "papa" buahahahaha

😁 😁 😁

🙂 obyś nie natrafiła na sąsiada od liścików z Mają wołającą PAPA 🙂 😜 😜 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
to co jes że Wy w domu się kisicie???

To sie dzieje, ze sprzatalam, potem obiad robilam, a teraz Jasmina spi. 😎
A pogoda tez ladna, wiec czekam na Mala 😉 A tymczasem wloski pomecze, juz wystarczajaco do niczego sie czuje, wiec trzeba swoje jak sie okazuje niepotrzebne nikomu wyksztalcenie troche ulepszac.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):

A pogoda tez ladna, wiec czekam na Mala 😉 A tymczasem wloski pomecze, juz wystarczajaco do niczego sie czuje, wiec trzeba swoje jak sie okazuje niepotrzebne nikomu wyksztalcenie troche ulepszac.

ja nie do końca zrozumiałam o co chodzi z ta praca 🤔 🤔 🤔gdziebys miała pracowac???
bo filia w clermont jest 🤔to chyba tam praca ???
a cos wiesz o wynagrodzeniu ze jestes tak sceptycznie nastawiona ???

póki m nie pracuje to nianki nie musicie brać ....więc co szkodzi spróbować??? a może czegoś nie doczytałam ..... 🤔 🤔 🤔 😜 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):

ja nie do końca zrozumiałam o co chodzi z ta praca 🤔 🤔 🤔gdziebys miała pracowac???

póki m nie pracuje to nianki nie musicie brać ....więc co szkodzi spróbować??? a może czegoś nie doczytałam ..... 🤔 🤔 🤔 😜 😜

Z filia chodzi o to, ze babka z siedziby firmy z Paryzowa do mnie dzwonila, zeby sie nie przemieszczac, jakis dyrektor sklepu z Clermont mialby mi rozmowe przeprowadzic. A praca w Warszawie 😎

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):

Z filia chodzi o to, ze babka z siedziby firmy z Paryzowa do mnie dzwonila, zeby sie nie przemieszczac, jakis dyrektor sklepu z Clermont mialby mi rozmowe przeprowadzic. A praca w Warszawie 😎

myślałam że warszawska pensja w clermont..... 🤔aaaa no to chyba na tki ruch nie byliście przygotowani.......

oby sie jeszcze ktoś iny odezwał....z ofertą nieco bliżej.....miejsca zamieszkania.... 😉 😘 😘 😜

lece na zakupy i do domku.....do później pa 😘

• Mamusie
Rita napisał(a):

a ja dostałam smsa od siostry - "hej siorka wiesz co się stało? rodzice mieli imieniny, tata we czwartek a mama we wtorek i wszystkie zapomniałyśmy 😞 dzisiaj robimy im niespodziankę,ciasto itd i zadzwonimy do Ciebie na skype zebyś tez mogła z nami złożyć im spóźnione życzenia . "
kurcze ale mi głupio 😞

tyle corek i wszystki zapomnialy!! 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
Rita napisał(a):

a ja dostałam smsa od siostry - "hej siorka wiesz co się stało? rodzice mieli imieniny, tata we czwartek a mama we wtorek i wszystkie zapomniałyśmy 😞 dzisiaj robimy im niespodziankę,ciasto itd i zadzwonimy do Ciebie na skype zebyś tez mogła z nami złożyć im spóźnione życzenia . "
kurcze ale mi głupio 😞

tyle corek i wszystki zapomnialy!! 😉

Bahaha, to niech jeszcze któraś mi przypomni że 18go moja mama ma imieniny 😁 U nas w sumie zdecydowanie urodziny rządzą ale głupio by było zapomnieć, co nie Rita? 😉 😁

Zamówiłam skoczka: http://allegro.pl/show_item.php?item=3323970746
|Kiedyś pytałam Was o opinię i sie wstrzymałam ale teraz już chyba odpowiedni moment 🙂
Kupiłam też ostatnia taką pchajke i to był strzał w 10 - Werka zachwycona i szybko załapała 🙂 http://allegro.pl/show_item.php?item=3303895879

A może Wy macie jakies zabawki/ zabawy do polecenia?

• Mamusie
chloe napisał(a):
a ja bylam wczoraj u lekarza i mala wazy juz 421g i nadal nic wyroslo jej miedzy nozkami 😉

🤪 To możesz ruszać z zakupami 🙃
Ja własnie sobie uświadomiłam że muszę zacząć kompletować rozmiar 74/80 dla Hubcia bo prawie nic nie mam po Werce co by się nadawało dla chłopca - w drugą stronę łatwiej 😁

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Hej ja też lukam 🙂
Coq z tym kremem to się zastanów bo ja krem mam, mogę wysłać a Ty kase na co innego mogłabyś przeznaczyć 🙂 Ja dostałam kropelki więc czas na mnie z jakąś przysługą forumową 😉

Wanilia bardzo dziekuje Ci za propozycje 🙂 I na tych podziekowaniach skoncze 😜
A my na spacer uciekamy, bo Jasmina juz na nogach, dlugo to ona dzis nie pospala.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
a ja bylam wczoraj u lekarza i mala wazy juz 421g i nadal nic wyroslo jej miedzy nozkami 😉

🤪 To możesz ruszać z zakupami 🙃
Ja własnie sobie uświadomiłam że muszę zacząć kompletować rozmiar 74/80 dla Hubcia bo prawie nic nie mam po Werce co by się nadawało dla chłopca - w drugą stronę łatwiej 😁

haha,mam juz ze dwie siaty 62-68, szczegolnie ze ostatnio zaczela sie wyprzedaz w smyku !! 🤪 dla kontrastu wszystko rozowe!!!! 😉)) bede laczyc z granatowymi po Julku i bedzie widac ze dziewczynka moze 🙂

• Mamusie
hejka wam kurde jakoś ostatnio nie ogarniam!!!!
Marika hej mówisz że u was cieplutko no i u nas też!!!
Wanilka czyli co Hubcio miał by kolki to nie fajnie!!!
Coq fajnie by było gdyby z tą pracą się udało!!
Rita helo!!!
Basia udanego wypoczynku fajnie WAM!!!
PAMM to na 1 piętro nie daleko !!! Działka blisko to luzik!!!
Ja dziś na obiadek robiłam łososia mniam i do tego moja pyszna na tym czasie ulubiona surówka sałatka!!!

• Mamusie
pospałysmy i na zakupach z tatą byłysmy
Marika hehehe Pan od liścików to Polak był tak ze ufff hehehe 😉
Chloe Wanilia no z imieninami rodziców się nie popisałyśmy ale rodzice powiedzieli ze sami tez zapomnieli-za dużo u nas ostatnio się działo, powrót taty itd -zostało wybaczone a i siostrzyczki moje sie postarały i prawdziwą niespodziankę odwaliły -ale wstyd jednak pozostaje
Chloe ale Jagienka Wam ładnie rośnie
Wanilia my mieliśmy dla Majci do skakania taki rowerek -nie wiem czy pamietacie,kiedyś wstawiałam foto ale ostatnio trafił do garazu bo Maja zaczeła przez niego przelatywac, zamiast na nim jechać to unosiła go i szła z nim między nóżkami i do przodu przelatywała ale te koniki fajne są
Coq oby lepsza oferta pracy się Wam trafiła -he rozmowa kwaligikacyjna we Francji żeby w PL prace dostać-tego jeszcze nie było!!!!
Holi 🙂
Aniqa a jak wózek się sprawuje? ładnie Kalinka go prowadzi? tez chce kupić dla Majci ale teściowa mi mówiła że za wcześnie bo będzie wywracała się z nim

• Mamusie
dzień dobry 🙂

właśnie rozpoczynam generalne porządki, jutro przyjeżdżają do rodziców ciotka z wujkiem z Lublina, zostają na noc. i na pewno zechcą zobaczyć nasz domek więc wszystko musi błyszczeć 😁

a mój synuś mały ma teraz zachrypnięty, męski głos 😜 😜 i bardzo mu się to podoba jak mówi takim głosem, bo gada jak najęty, wsłuchuje się w swój głos i za chwilę takie różne wydziwiania głosem robi 😜 śmiesznie to wygląda 🙂

M. dzisiaj w pracy. wróci, zjemy jakąś kolację i jego też zagonię do porządków 🙂 dużo nie ma, bo w sumie to sprzątam przecież na bieżąco, no ale 😜

Wanilia też chciałam kupić takiego skoczka, ale ostatnio Maciek bawił się nim u kuzynki swojej no i niestety ale nie bardzo mu to wychodziło i raz nawet poleciał do tyłu i upadł na głowe 😞 więc na razie odpada, bo on i tak za dużo już broi i trzeba mieć go cały czas na oku, więc nie będę go pilnowała jeszcze na tym 😉

Marika udanego wypadu, pewnie już trwa 😁

Basieńka a Ty już pewnie się byczysz 😁 oj, jak Ci zazdroszczę 😁

Aniqa imprezka, żeby się udała 🙂 potrzeba Ci takiej odskoczni 🙂

Coq no to trochę beznadzieja z tą pracą, ale... szukajcie a znajdziecie 😁

co do pracy to powiem Wam, że ja coraz bardziej lubię swoją pracę 😁 aaaa, i wczoraj przeszłam na "Ty" z dyrektorem moim 😜 dzisiaj miałam tyle roboty, że od 7 to dopiero o 14 udało mi się zjeść kanapkę 😉 ale fajnie tak, wolę jak są ludzie, niż jak ich nie ma i jest nudaaa 😆

Rita na przyszły rok na pewno nie zapomnicie o imieninach 😁 ja teraz intensywnie myślę nad prezentem na Dzień Ojca, zarówno dla mojego Taty, jak i dla taty Maćka 😁

Chloe super, że Jagienka rośnie 😁 i w końcu poprosimy to zdjęcie 🙂

• Mamusie
Rita napisał(a):
Chloe Wanilia no z imieninami rodziców się nie popisałyśmy ale rodzice powiedzieli ze sami tez zapomnieli-za dużo u nas ostatnio się działo, powrót taty itd -zostało wybaczone a i siostrzyczki moje sie postarały i prawdziwą niespodziankę odwaliły -ale wstyd jednak pozostaje
Wanilia my mieliśmy dla Majci do skakania taki rowerek -nie wiem czy pamietacie,kiedyś wstawiałam foto ale ostatnio trafił do garazu bo Maja zaczeła przez niego przelatywac, zamiast na nim jechać to unosiła go i szła z nim między nóżkami i do przodu przelatywała ale te koniki fajne są
Coq oby lepsza oferta pracy się Wam trafiła -he rozmowa kwaligikacyjna we Francji żeby w PL prace dostać-tego jeszcze nie było!!!!
Holi 🙂
Aniqa a jak wózek się sprawuje? ładnie Kalinka go prowadzi? tez chce kupić dla Majci ale teściowa mi mówiła że za wcześnie bo będzie wywracała się z nim

Kalina ma wozek juz jakieś 3 miesiace i pieknie go prowadzi, nigdy sie z nim nie wurwócila. kupilam na poczatek taki zwykly za 20zł, wiec to taki badziew troche, ale jest lekki, wiec nawet jak sie jej wywróci to sama go sobie podnosi i jest git.
haha, malzon pokojowe sygnaly wysyła 😉 ale za bardzo mnie wkurzyl, wiec ja jeszcze kilka dni bez odzywania sie wytrzymam

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Holi 🙂

Kalina ma wozek juz jakieś 3 miesiace i pieknie go prowadzi, nigdy sie z nim nie wurwócila. kupilam na poczatek taki zwykly za 20zł, wiec to taki badziew troche, ale jest lekki, wiec nawet jak sie jej wywróci to sama go sobie podnosi i jest git.
haha, malzon pokojowe sygnaly wysyła 😉 ale za bardzo mnie wkurzyl, wiec ja jeszcze kilka dni bez odzywania sie wytrzymam

ja to nie umiem się nie odzywać... niestety, bo czasami bardzo bym chciała 😉

• Mamusie
Bralam prysznic i nispodziewanie w tym czasie moje dziecko usnelo 🤔
Babaka z Paryzowa do mnie dzis znowu dzwonila 😁 miala mnie na te rozmowe umowic, ale 21 mi nie pasuje, bo maz konczy kurs, ma egzamin, nie wiadomo, o ktorej skonczy. Wiec musze sama umowic sie z tutejsza kierwniczka.
A pojde, co mi szkodzi, taka rozmowa to tez doswiadczenie. Zapytam o wynagrodzenie, choc nie wiem czy ta kobieta akurat wiedziec bedzie.
Oferta jest o tyle fajna, ze marka wchodzi na rynek, na poczatek 3 sklepy w Warszawie, potem koljne trzy, a potem reszta Polski, no i siedziba ma byc w Polsce tworzona, wiec bedac od poczatku w firmie, dajac z siebie wszystko mozna by sie moze gdzies na wyzyny dostac... 😜 tak tak nie dla psa kielbasa 😁

Aga Ty z tym sprzataniem juz nie przesadzaj!!!!

• Mamusie
Coq śliczny avatarek 🙂
Aga zdrówka dla Maciusia 😘
Aniqa przekonałaś mnie i poszukam jakiegoś wózeczka,mam nadz ze Maja bedzie sie tak ładnie nim bawiła jak Kalinka
Adam z Mają już leżą w łózku,Maja chyba nawet śpi a ja czekam aż psiak się załatwi i też lece lulu bo padam na dzioba

• Mamusie
DZień dobry 🙂
Coq miałam to samo napisać _ że jak rozmowa na miejscu to warto iść 🙂 Ale ta praca w Warszawie...Same dojazdy do tych trzech sklepów zajmowałyby mnóstwo czasu a i początki na nowym rynku nie są łatwe więc pewnie harówa i stres i mnóstwo czasu a gdzie Yasmine? 🤨 Myślę że najlepsza pensja Cię nie przekona do decyzji o wyjeździe 😉 Z drugiej strony cyrografu się nie podpisuje i zawsze można wracać. Ciekawa jestem co nam napiszesz po rozmowie 🙂
Aaagaaa moja Werka bardzo ostrożna jest więc myślę że na skoczku sobie krzywdy nie zrobi 🙂 Na Ty z szefem? Ja powiem szczerze że osobiście nie lubie takich układów : szef to szef 😉 Mój M przeszedł na ty z dwoma doktorantkami i teraz mu stopa koleżeńska bokiem wychodzi bo on wydaje polecenie i zdarza się że słyszy coś w stylu " no co ty...." MOim zdaniem dystans jest zdrowy 😎