Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzien dobry 😉

u nas sie cos chmura..... 🤔mam nadzieje że jednak sie rozpogodzi bo w planie pranie pościeli mam....

kino zaliczone wieczor udany 😉
i wszystko spoko by bylo gdybym nie zapomniała o ......5 rocznicy naszego ślubu 😮 była wczoraj .....a mąz stanął na wysokości zadania ☺️ głupio mi.....więc cóż dzis coś muszę wymyślic...... 🤔 żeby nie bylo że ja taka ignorantka.... 😜 😜 jakoś nigdy tak bardzo nie świętuje takich rzeczy.....ale taka okrągła..... 🤔no wtopa jak nic 😜 😜 😜 😜 ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
DZień dobry 🙂
Coq
Aaagaaa moja Werka bardzo ostrożna jest więc myślę że na skoczku sobie krzywdy nie zrobi 🙂 Na Ty z szefem? Ja powiem szczerze że osobiście nie lubie takich układów : szef to szef 😉 Mój M przeszedł na ty z dwoma doktorantkami i teraz mu stopa koleżeńska bokiem wychodzi bo on wydaje polecenie i zdarza się że słyszy coś w stylu " no co ty...." MOim zdaniem dystans jest zdrowy 😎

niestety, znam to 😮

• Mamusie
ja dzis w pracy 🙂
a wczoraj mialam dzien bez bobasa, az mi przykro sie zrobilo jak wrocilam do domu po konferencji weterynaryjnej a on juz spal 😞(( dopoludnia tez latalam zalatwialam wszystko, maly byl z tesciowa wiec chcialam wykorzystac okazje, wszystko zalatwilam a jak wrocilam to tez spac go polozylam bo juz zmeczony. i tym sposobem go w ogole nie widzialam!!! chyba nie jestem do tego przyzwyczajona 😉

a dzisiaj po pracy jedziem na dzialeczke 🙂))

• Mamusie
hejka wszystkim no u nas rano tez jak u Ciebie Marika ale teraz już upał na całego się robi!!!
Spoko !!!
Marika mówisz że seans się udał super przynajmniej inny wieczór!!!Nie martw się że zapomniałaś o rocznicy ja też tego nie obchodzę!!!
Coq czyli mówisz że na rozmowę się wybierasz spoko spróbować możesz!!!
Agaaa cieszę się że coraz lepiej w pracy się układa fajnie że z szefem na ty przeszłaś z tym że u nas tak się nie da!!!
Nasz mały jest coraz bardziej niegrzeczny jejku kiedy mu przejdzie???
Zebów ma nadal 6 mało no nie

• Mamusie
Wanilia co do dyrektora to jest sytuacja taka: w tym oddziale banku, w którym pracuję jest też główna centrala w tym samym budynku u góry. no a najmłodszy stażem pracownik w centrali i oddziale oprócz mnie to 4 lata... no i rok temu przyszedł nowy pracownik do centrali, przywitał się ze wszystkimi, bo nie ma jeszcze 40 lat. i przeszedł z nimi na "ty". potem po tygodniu przeszedł na dyrektora oddziału no i "ty" zostało. poza tym ostatnio mi mówił, że pracował wcześniej długo w innym banku, komercyjnym no i tak wszyscy byli ze sobą na ty. no i wszyscy na oddziale mówili do niego na ty i on też do nich po imieniu, ale oczywiście zachowane są wszelkie standardy tzn przy kliencie "panie dyrektorze", a jak coś mówi to się oczywiście nie ma tekstów "no co ty" ani innych tym podobnych. i tylko ze mną na oddziale był na "pan" "pani"

• Mamusie
Rita dziekuje 😉
Wanilia gdybym miala miec w Polsce francuska pensje 😎 to bysmy sie zdecydowali na wyjazd, bo tu ani widu ani slychu jesli o prace chodzi. We Francji oprocz kryzysu jest jeszcze problem wzrostu podatkow, wiec firmy pakuja walizki i za granice sie wynosza,a pracy coraz mniej. Prawda tez taka, ze hipokryzja tu ogromna i wszyscy sie do ciebie usmiechac beda, ale zanim dadza prace Arabowi to sprawdza czy nie ma kogos innego na to miejsce 😉
A stresu i harowy chyba bym sie nie obawiala, w koncu ile ja sie w domu wysiedzialam. 😉 Ale to wszystko to gdybanie...
Marika czyli chmury Wam rozwialo - super, grzejcie sie!!! Ja teraz czekam na drzemke Jasminy i w mniejszej goraczce wyjdziemy.

• Mamusie
Jasmina przechodzi powazny okres wspinaczkowy 😉 Nie wiem jak ona to zrobila, bo po schodach w bloku nigdy nie chodzimy, a na placu zabaw zawsze za rece, ale dzis wchodzila po schodach szkoly i to wchodzila prawie w pionie bez podpierania sie, a kazda moja pomoc i asekuracja byla stanowczo odrzucana 😎
W domu wspinala sie na rower, to znaczy stawala na siedzeniu 🤔
Na plac zabaw dzis nie poszlysmy, bo oczywiscie jakis meliniarz sie tam rozsiadl, to mi sie odechcialo wchodzic i wkurza mnie to niemilosiernie, bo maja plac wyzej plac nizej, to nie przyjda tam gdzie dzieci moga sie bawic!!! 😞 A potem pety, puszki, kapsle, no kurna!!!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

A stresu i harowy chyba bym sie nie obawiala, w koncu ile ja sie w domu wysiedzialam. 😉 Ale to wszystko to gdybanie...

Nie wątpię że się nie boisz - tylko pytanie ile przy takiej pracy zostaje czasu dla dziecka skoro już gdybamy 😁 Ale zyczę Ci francuskiej pensji żebyś rzynajmniej mogła rozważyć propozycję 🙂
Marika szacun dla męża 🙂 Czyli rozumiem że Ty sie w waszą rocznicę do kina wybrałaś? 😁
Aaagaaa skoro wszyscy w oddziale sobie "tykają" to fajnie że i Ciebie dostąpił ten zaszczyt 😉
My dziś z Werką o 8 rano na rower ruszyłyśmy a potem już w pełnym zestawie do miasta. Wpadłam do lumpa i kupiłam sukienkę, dwie tuniki i bluzkę 🤪 Ale to tylko dlatego że M z dziećmi spacerowali na zewnątrz i mogłam się na spokojnie rozejrzec. Już nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłam ciuch dla siebie 😮 Jeszcze mnie polowanie na spodnie czeka bo po dwóch ciązach biodra się jednak trochę rozeszły i te stare kiepsko leżą 🤨

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

Na plac zabaw dzis nie poszlysmy, bo oczywiscie jakis meliniarz sie tam rozsiadl, to mi sie odechcialo wchodzic i wkurza mnie to niemilosiernie, bo maja plac wyzej plac nizej, to nie przyjda tam gdzie dzieci moga sie bawic!!! 😞 A potem pety, puszki, kapsle, no kurna!!!

A ja myślałam ze to polska specyfika 🥴

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Nie wątpię że się nie boisz - tylko pytanie ile przy takiej pracy zostaje czasu dla dziecka skoro już gdybamy 😁 Ale zyczę Ci francuskiej pensji żebyś rzynajmniej mogła rozważyć propozycję 🙂

Tatus mialby czas sie wykazac, bo nie sadze, zeby szybko i w Polsce znalazl prace, no chyba 😜
A o pensji francuskiej to pomarzyc moge 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Coq sliczne zdjęcie w avatarze 🙃 I jakie Jaśminka ma włosy długie 😲
Muszę M ścignąc żeby mi w końcu strzelił fotę z dziećmi bo nie mam jeszcze żadnego 😠

Dziekuje 🙂 Ja oczywiscie sama strzelalam 😉 w koncu to na spacerze 😉
Dzis mialo byc jakies wspolne wyjscie, ale poki co Jasmina spi a maz poszedl w samochodzie grzebac, bo nie odpala.

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
U nas słonce, ale wiatr dosc silny wieje.
COq zycze Ci, zeby sie jednak okazało, ze praca u Ciebie na miejscu na dogodnych warunkach i fajna pensja 🙂 TRzymam kciuki,może zdarzy sie cos nieoczekiwanego 😎
W srode wieczorem jedziemy do Polski, ale w sobote juz powrot. Zawsze lepsze cos niz nic 😉
Nie wiem do ktorej otwartty sklep ogrodniczy, bo chcialam isc kupic kore do rozy i nie wiem 🤔
Ucho mnie zaczelo bolec, cholera no jak nie urok to przemarsz wojska 🤢
A my mielismy pierwsza koscielna rocznice 9 czerwca i tez zapomnialam 😁 ale 25 grudnia mamy 3 cywilna 😜 😎 I tak co pol roku mamy rocznice 😜

• Mamusie
hej
u nas tez dzis porzadkowo-nawet chłopaki mi pomogli i caluski dom wysprzatany
psa exmitowalismy dziś do łazienki, wynieślismy co sie dało zeby jak najwięcej miejsca miał i nic nie poniszczył i sobie bedzie jakiś czas tam spał póki nie spowaznieje trochę bo maluśki jest i łazienka nam sie wydała najbardziej bezpieczna dla niego , wrzuciłam mu tam sterte zabawek i transporterek otwarty do spania z kocykiem -mam nadzieje ze źle mu tam nie bedzie, oczywiście dalej bedzie zabierany do naszej sypialni na zabawe i po domku bedzie chodzil ale tylko pod naszym czujnym okiem

• Mamusie
Marika wszystkiego najlepszego na te 5 lat 😘 my pierwszą rocznicę mamy za tydzień w sobotę w Agi urodziny 😜 (Pam ze swoim mężem też) i Adam coś kombinuje,narazie mi tylko powiedział że nie mam nic planowac bo wyjeżdżamy na 1 noc 🤨 pewnie nad morze ale nie chciał powiedziec

• Mamusie
Rita moja kolezanka ma beagla i jak był maly to jej tyle szkód narobił że aż ciężko by wymienić 😮 Do tego wiecznie jej uciekał, zżerał wszystko co znalazł i nie słuchał sie nic a nic 😉 Dlatego wcale Ci szczeniaczka nie zazdroszczę 😜
Jutro wizyta teściów...Karkówka i schab ze śliwką zamarynowane siedza w lodówce, ciasto w piekarniku, nawet z grubsza chata ogarnięta...To ich pierwsza wizyta od narodzin Huberta, 6 tygodni im zeszło żeby wybrać się w podróż 150km więc mój entuzjazm raczej umiarkowany 🥴

• Mamusie
Rita w moim Toruniu bylas, fajny no nie 😉
A ja mam spagetti jutro na obiad. Okna mam brudne a myc mi sie nie chce. Musze poprasowac i chyba jutro bede bo mam tyle prasowania ze cholera mnie bierze. Musze deske na poddasze wyniesc co latac z 2 pietra na parter nie bede i spowrotem bo rece do ziemii mi sie wyciagna :p

• Mamusie
Rita napisał(a):
Marika wszystkiego najlepszego na te 5 lat 😘 my pierwszą rocznicę mamy za tydzień w sobotę w Agi urodziny 😜 (Pam ze swoim mężem też) i Adam coś kombinuje,narazie mi tylko powiedział że nie mam nic planowac bo wyjeżdżamy na 1 noc 🤨 pewnie nad morze ale nie chciał powiedziec

dzięki temu zawsze ja będę pamiętać o Waszych rocznicach 😉 a Wy o moich urodzinach 😜

• Mamusie
Rita napisał(a):
Wanilia dodaj choć że teraz jest starszy,grzeczny i kochany bo wpadam w panike hehehe

Hmmm, teraz chodzi wyłącznie na smyczy więc juz nie ucieka 😁 W domu już nic nie niszczy i dla swojej pańci jest kochany 🙂 Mam nadzeję że poczytałas o rasie zanim się zdecydowałas na beagla i zrobiłaś to z pełną swiadomością. Ja w sumie znam 3 i wszystkie mają charakterek - ja osobiście bym się nie zdecydowała, wolę rasy które bardziej współpracują z człowiekeim 😉 Apropos, zwijam się na rower z moim śmierdziuchem 😁