Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobry wieczór 😜
Przede wszystkim Holi wszystkeigo najlepszego dla Ciebie i męża 🙂 Widzę że Ty nie tylko na forum taka zakręcona jesteś skoro o rocznicy zapomniałaś i to okrągłej 😁
A Hubert ma 4 mce i 10 dni, dzis pierwszy raz podsunełam mu coś do spróbowania, chce wprowadzać pomału nie jako posiłek a na zasadzie poznawania smaków innych niz mleczko. Słoiczkowe jabłka słodkie są a to moje ugotowane na parze było dość kwaśne więc w sumie nie jestem zdziwiona że furrowy nie zrobiło 😉
Coq pochwal sie koniecznie tygryskiem jak skończysz

Chloe ja żyjesz? Trochę Ci współczuje ze ostatni miesiąc ciąży przed Tobą : ja swój wspominam nienajlepiej 🥴

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Ja siedzę pije kawkę w domu bajzel ......ale młody robi go błyskawicznie .....więc pewnie wezme się za sprzątanie jak usnie 😉 my dziś sami M pomaga koledze na budowie.....

Coq u Was bez drzemki u nas wczoraj były dwie..... 🙂 😜

Rosół się gotuje....więc będzie jak znalazł jak wrócimy z spacerku 🙂 zaraz ruszamy tylko na pranie czekam bo u mnie błękitne niebo więc muszę wykorzystać i rozwiesic na balkonie 🙂

Holi no to.piątka też zapomniałam o 5 rocznicy w czerwcu 😜 wszystkiego naj dla Was!!! 🙂

Wanilia skoro jabluszko nie ze sloika to wszystko jasne 🙂 😉

siemka!
jesli chodzi o promocje w biedrze to ja juz od dawna staram sie nie byc na bierzaco..bo jak sie kasy nie ma to mniej serce sciska ze chcialoby sie i to i to, ale są pieluszki dada w pszczolke maje 😜 2 opakowania za 50 zł
u mnie jak zwykle wiele stresu i staram sie nie miec na nic czasu zeby nie myslec..w skrocie tesciowa..ale jak pisalam rok temu ze kombinuje to teraz nakombinowala, ze niestety ale chyba umrze bo na plucach juz ma raka 7 cm , ale jak sie przez rok badan nie robilo ...a miala nowotwora wtedy...ehh
pozatym stresy w pracy (chociaz ostatnio to ja jestem tą najlepsza i nawet mnie na kurs wysyla i bede inspektorem ze niby kontrole mam robic i wszystkim kierowac..tylko oczywiscie za te sama kase, w godz pracy normalnej mojej gdzie nie mam czasu sie po dupie podrapac czyli nie bede miec czasu na kontrolowanie bo po godz bym musiala zostawac, w innych placowkach to jest normalny etat..takze wogole jakies nieporozumienie.. )

Karolka staje sie lobuzem i chyba teraz sie zaczyna dopiero, rozlewa, daje misiom i lalkom pic ze wszystko pozalewane i chyba dywan, lozko i wszystko do wywalenia bedzie, na minute sie nie mozna odwrocic, bo albo sciane pomaze albo zbije albo wali w tv w ekran.. tylko musze na nia krzyczec ze nie wolno... i tak sie smieje i robi swoje...

• Mamusie
hejka kochane!!!
Nocka za nami wyspaliśmy się!!!Dziś szykują się prażone i strogonow !!!Prażone już postawione bo po 15 przyjeżdżają znajomi!!
ULka mega wam współczuję stanu teściowej kurde nieciekawie to wygląda ale jak ma takiego dużego guza to nie wiem czy jest ratunek jak mówisz że to przeżuty!!!Szkoda !!!Karolinka to niezła artystka faktycznie łobuz z niej!!!
Wanilia no tak jak ma już skończone 4 to jak najbardziej można dawać Hubertowi jabłko!!
Coq jak tam co dziś planujesz robisz z Yaśminką męża dziś masz???
Meliska jak tam leci jak po pracy zdążyłaś zamknąć przed 22 w pracy !!!
Chloe jak się czujesz na kiedy ty masz ten termin ????

• Mamusie
holi32 napisał(a):
musicie wejsc w ten link i wyskoczy elus

A wyskoczyl Elus! A jaki potargany 😁 😉
Zdecydowanie czesciej Elusia musisz wstawiac Holi!
Odpowiadajac na twoje pytanie meza dzis nie mam 😉 Rano poszedl do fryzjera, wrocil na godzinke do domu i do pracy do 22. A z Jasmina bylysmy dwie godziny na spacerze, bo cieplutko dzis 🙂
Holi wejdz na ta stonke, zaladuj zdjecie jakie chcesz miec w avatarze (odpowiednie opcje sa juz zaznaczone), zapisze Ci sie gdzies na dysku, potem po prstu wstaw. 🙂 http://www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/

• Mamusie
Wanilia tygryskiem nie zaskocze, bo szyty z tych samych koszulek co Kroliczyca 😉 i taki kraczaty troszku 😎 Planowo bylby skonczony, ale stwierdzilam, ze jednak trzeba mu czterech nog, wiec jeszcze nie prezentuje. Ale Jasmina juz sie do niego tuli...a nawet wozi na rowerze 😉

Gdy mama brala prysznic...

Wyciagnelam pizamke, jak widac z Micky... taka troche zuzyta, bo po corce siostry, ale jaka radosc 😁 😎 Chodzila wiec tak Jasmina po domu gadajac do siebie, a co kilka slow slyszalam Micky...a w rekach dwie ksiazki...z Noddy'm. 😉

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

miała dzisiaj bardzo intensywny dzień, bo u góry mam wszystkie okna pomyte, firanki i zasłonki poprane, poprasowane i zawieszone 🙂 łazienka wyszorowana 🙂 pokoje wyczyszczone, podłogi pomyte 🙂 a na dole zrobione wszystko oprócz okien, jeszcze teraz podłoga mi dosycha... 🙂 do tego kilka pralek prania zrobiłam i coś tam ręcznie jeszcze. i już się umyłam przed chwilą, i mam czas, żeby w końcu usiąść chwilkę 🙂 ale nie do końca bo M. o 21 z pracy wraca i zaraz jakąś kolacyjkę zrobię, coś niecoś mam przygotowane, teraz tylko dokończyć dzieła 🙂 ale jestem zadowolona bo Maciek dzisiaj strasznie dokuczał mi, a mimo to udało mi się to wszystko zrobić 😁

aaa, Maciulek potrafi powiedzieć jak ma na imię: "Macia", pokazać na palcach ile ma lat 🙂 no i w ogóle ostatnio dużo nowych słów się nauczył i zdaniami operuje 😁 no i nawet odmienia, bo jak chce do dziadka do mówi "do Adama" 😁

a uderzył się dzisiaj w ławę u rodziców, w wargę, no i krew poszła, płaczu było trochę, no ale warga wielkaaaaa... śmiesznie wygląda 😉 na szczęście zęby w całości 🙂

Holi zacznę od Ciebie - spóźnione ale szczere życzenia z okazji rocznicy Waszego ślubu! dużo miłości dla Was na każdy dzień życia 🙂 😘
i super fotka Elusia! 🙂

Beata to ciesz się, że masz pogodę taką jaką lubisz 🙂

Wanilia no to szkoda, że pierwsze jabłuszko Hubercikowi nie smakowało, ale następnym razem na pewno będzie lepiej 🙂

Coq no Jaśminka jak zawsze piękna!!! nie mogę się na nią napatrzeć 🙂 a co do kakao to dzisiaj sobie myślałam czy by nie dać Maćkowi, tylko właśnie zastanawiałam się jakie... więc ja Ci nie odpowiem bo nie wiem...

• Mamusie
Powiedzmy że jak budyń 🙂 mleko gotujesz a oddzielnie mieszasz kakao cukier i mleko i wlewasz na gotujące się mleko proporcji nie podam zrób na oko i dolewaj kakao pomału 🙂 😉
Ja raczej nie daje pił może ze 3 razy w życiu.....lubi mleko i póki co tego się trzymamy 🙂

Tugrysek mi na takiego slodkiego niedzwiadka wygląda 🙂 😉 i szczerze to podziwiam 🙂

Yasminka wygląda jakby nieco przybrała ???takie pysie 🙂 bo ona zawsze w kategorii piórkowej występowała 😉

Apropo ile ważą maluszki ???my już 12 🙂 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aga i to wszystko w towarzystwie Maćka zrobiłas ???? Czy był u dziadków ??? Bo jakoś sobie nie wyobrażam zrobić tyle z Miśkiem ja dziś zrobiłam pranie ,obiad trochę ogarnęłam dom no i muffiny upiekłam ale to i tak dużo jak na sam na sam z Misiem 😜

byliśmy dzisiaj u mamy mojej, ale razem z Maćkiem 🙂 więc cały czas był dzisiaj ze mną 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
marika321 napisał(a):
Aga i to wszystko w towarzystwie Maćka zrobiłas ???? Czy był u dziadków ??? Bo jakoś sobie nie wyobrażam zrobić tyle z Miśkiem ja dziś zrobiłam pranie ,obiad trochę ogarnęłam dom no i muffiny upiekłam ale to i tak dużo jak na sam na sam z Misiem 😜

byliśmy dzisiaj u mamy mojej, ale razem z Maćkiem 🙂 więc cały czas był dzisiaj ze mną 🙂

To nie można mówić ze był niegrzeczny jak tyle zrobiłas 🙂

• Mamusie
Marika dziekuje za odpowiedz. Jeszcze pewnie do mamy bede dzwonic.
Zdaje sie, ze twoj Misio pije ksiazkowa ilosc mleka, a u nas mleko to szal, wiec w dzien moglabym zastapic picie mleka modyfikowanego wlasnie kakao.

Aga dom blyszczy - brawo! 😉
Ja tez pomylam niedawno okna, na drugi dzien zaczela sie deszczowa pogoda 🙃

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A waga, sprzed dwoch tygodni niecale 11kg i pol.

No to dobrze mi się wydawało że nas Yasminka podgoniła 🙂 u nas 11,9 😉

A mleko u nas 240ml 2 razy dziennie i w dzień jakiś jogurt choć ostatnio mamy przestoj ale ja też lubię zrobić sobie przerwę więc poczekamy aż wróci ochota na jogurty 🙂 więc nawet nie wiem czy to.książkowo.....

Owoce muszę limitować bo kupki były ostatnio nawet po 5 więc teraz stopujemy domowy winogron to jest dosłownie chowany bo przy tym me dziecię nie zna umiaru......