Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej
jutro na bilans dwulatka uderzamy. o to mleko wypytam co i jak.
z malzonem nie gadam od wczoraj, juz dluuuugo tak mnie nie wkurzyl jak wczoraj. niedojrzaly gowniarz... 🥴
U nas nocki ostatnio tragiczne, coraz gorzej jest. od kilku dni mala sie budzi kolo 1 w nocy i koniecznie chce do nas do lozka i do rana nie da sie odlozyc. poza tym chce mleko pic ok. 1-2 w nocy 😲 a potem jeszcze o 5-6. No masakra, nie wiem co sie dzieje, bo juz z rok nie pila tak czesto mleka w nocy. Dzisiaj dalam jej na kolacje bulke z kielbasa,kawalek banana i z 3 mandarynki, zobaczymy czy mocno najedzona lepiej bedzie spala.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej ho! 🙂

A ja znowu na allegro 🤔 Już mam dośc prezentów, jesteśmy totalnie zakręceni, co, od kogo i z jakiej okazji, siostra ma pełną szafę pudełek...a potem jeszcze sie rozliczyć 😮
Miałam zamawiać dla Jaśminy zestaw lekarski z Fishera, ale przesyłka za 14zł - chyba trochę za dużo... Znalazłam fajny drewniany zestaw i tańszy.
A wczoraj tylko drobne prezenty na Mikołaja kupiłam, latawiec i zestaw drewnianych koralików do produkcji biżuterii 😉 i bączka dla Jaśminy. Nastarszego siostrzeńca rodzice już w książkę zaopatrzyli więc na nią składamy i po kłopocie.
Polecam Wam sprzedającego Nefere, mają ładne drewniane głównie zabawki...ich strona na fb https://www.facebook.com/nefere.dziecieceinspiracje
Generalnie stwierdzam, po tym jakie trudności są z wymyślaniem prezentów dla dzieci moich siostr, że Jaśmina będzie miała zabawek z umiarem... jakoś nie podoba mi się to kupowanie wszyyyystkiego.

• Mamusie
Aniqa może 5 idą Kalinie? Mam nadzieję, że niebawem da Ci spokój w nocy.
Szkoda, że małżon znowu nawalił...

A z jedzeniem, u nas tragedia, jak piszesz o bułce z kiełbasą to marzy mi się, żeby Jaśmina też tak kiedyś jadła. Myślałam, że u mamy nabierze apetytu, a tu jeszcze gorzej chyba 😮 😮

• Mamusie
Hejo 🙂
Aniqa dzięki za poratowanie w sprawie kapci 😘... już bym bez zastanowienia na Allegro je kupiła, ale wolę przymierzyć, bo Jula ma dość nietypowe te nogi. Tenisóweczki z Coccodrillo dla nas jak na miarę, ale ona ma dość opocone te stópki jak jej przebieram kapcie, a ponoć te podeszwy oddychają... przynajmniej mam taką nadzieję 😉 I nawet odkryłam u siebie taki sklepik Befado, ale jak na złość dziś szybciej zamknęli 😠 Ech faceci 🤢... a już się zdziwiłam ostatnio jak pisałaś, że taki był pomocny... wiadomo... raz pomoże, 120 razy da ciała 🤢
Ja zamówiłam dziś tort na poniedziałek do żłobka... tak się tam hucznie obchodzi urodziny 😉... nie dam rady ogarnąć tematu... taki najzwyklejszy truskawkowy i aż ubolewam, że takich cudeniek z sowami lub z pepą nie ma... wiocha wiadomo 😎... dzieciaki by były posikane... więc może to i lepiej 😜
I wyobraźcie sobie, że moja Jula dziś nie chciała ze żłobka wracać 😮... ma tam jakieś 2 "serdeczne koleżanki" i co... i matkę olał 😜
A z mojej tak długo oczekiwanej wizyty u laryngologa dupa 😠... dostałam termin na dziś, żeby się stawić w godzinach 10 - 12 w rejestracji i przyszłam 11:55 i pani doktor... już nie było 😲 😠
Wanilia stówkę za kombinezon!... gratulejszyn 😉... jak miło robić z Tobą interesy 😜

• Mamusie
Meliska tort do żłobka? No nieźle, faktycznie drugi bal. 🙂

Ja mam dylemat z tortrm, miał być ten z Chile, ale mama chce zamawiać (chyba nie wierzy w moje umiejętnosci), siostra dziś mi zaproponowała zamówienie u Sowy (i miałaby z nim z Gdańska jechać 🤔 ), ale mnie znowu te torty dla dzieci nie do końca przekonują, są ładne, ale...

• Mamusie
meliska napisał(a):
I jeszcze jedno foto... a co 😜 Normalnie sikam 😁... wrzuciłam dziś Julce do kąpieli taką tabletkę barwiącą wodę... się najzwyczajniej bała 😁... musiałam wypuścić wodę i nalać świeżej 😮

ojejku, biedactwo 😉 😘 matka, straszysz.
a dzisiaj bylismy na spacerku, i nagle pies zaczal szczekac, a Kalina mówi: Ojej, mamo, pesek sceka" no kopara mi opadla, doslownie z dnia na dzien te zdania sa coraz dluzsze
Meliska, oby zęby, bo nie usmiecha mi sie spac z Kala co noc 🤢

• Mamusie
Meliska pewnie że milo ze mną interesy robić : w tym miesiącu sprzedalam na allegro za 200 zł ciuchów a jeszcze mi trochę zostało do wystawienia 😜 Tort do żłobka....dla mnie to chyba trochę przesada 🤔 No ale jak taki zwyczaj to nie ma rady 😉 Patrzę na te wszystkie prace Julki z lekką zazdrością - pewnie jej nie poznamy przy kolejnym spotkaniu tak się wyrobi w tym żłobie 🙂
Coq zabawki piękne, muszę poszukać tego sprzedawcy na allegro bo przy kilku zabawkach oczy mi się zaświeciły 😁 A co do jedzenia to dopeiro jak mma teraz niejadka w drużynie to rozumiem jaki to problem 🥴 Chociaż dziś z niedowierzaniem podawalam Hubertowi kolejne łyżeczki deserku, wciągnął odpowiednik dużego sloiczka 🙃 Kaszka manna z jabłkiem i bananem na parze tak mu zasmakowała
Aniqa pięknie Kalinka mówi 🙂 U nas jeszcze takich zdań nie ma. A moze są tylko Werka gorzej mowi, tzn bardziej przekręca wyrazy. Zgadnijcie np co miała Werka na myśli mówiąc : Nika głagła kake 😁

A na koniec zdjęcie : jak się ma taką siostrę to ją trzba po stopach calować 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/enrs.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/9256/enrs.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
A co ro wygrania jakieś gacie 😉???
Weronika zjadła kaszke 🙂

Zgadłam???? 🙂

Meliska ja ostatnio kupiłam kulę musująca do wanny woda była niebeska 🙂 na początku był Misia szok ale w sumie spodobało mu się ale kula 4,5 i na raz poszła ...... 😮żaden interes 😉 😜

Do pracy......rodacy...

Ps.prace żłobkowe super 🙂

• Mamusie
Chyba w koncu sie wyspalam 🙂
Bylam wczoraj na silowni i jakos tak mi juz troche lepiej na duchu 🙂
Coq, Wanilia dziekuje 😘
Meliska niezle te prozenty sobie wybrala

My w zlobku tez mamy tradycje zeby przyniesc torta na urodzinki. W sumie nie ma to znaczenia do szkoly potem prznosci sie cukierki i tak to sie kreci 😉

• Mamusie
Marika, a co to za cudne zdjecie w avatarze? 🙂
Boze,ja sie wykoncze z tym moim, zabral mi auto rano,nic nie powiedIal,a ja musze zaraz do urzedu pracy a potem na bilans. Juz nie powiem jakie slowa mi sie cisna na usta:/
A mimo ze Kala sie najadla wieczoram,to pobudka o 1 na mleczko i tak byla:/ i oczywiscie przeprowadzka do nas.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Marika, a co to za cudne zdjecie w avatarze? 🙂
Boze,ja sie wykoncze z tym moim, zabral mi auto rano,nic nie powiedIal,a ja musze zaraz do urzedu pracy a potem na bilans. Juz nie powiem jakie slowa mi sie cisna na usta:/
A mimo ze Kala sie najadla wieczoram,to pobudka o 1 na mleczko i tak byla:/ i oczywiscie przeprowadzka do nas.

Moze zadzwon do niego niech Ci auto odwiezie. Glowa do gory bedzie dobrze.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):

to pewnie te 5.....czekamy na wieści po bilansie i rady co do mleka Twojego lekarza..... 😉