Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobry 😉
Ja dziś wolne... plan ambitny - okna umyć... ale brrr tak zimno 😠 w dupie mam te okna 😠
Julkę wyciągnęłam do tanioszki i normalnie moja dziewczyna nie chciała stamtąd wracać 😮 taka fajna babka była... baloniki jej dmuchała, pościągała zabawki z wystawy, a mama mogła spokojnie pogrzebać... całe 30 zł tam zostawiłam 😜 razem z miłą obsługą 😉
Teraz idę na drzemkę z moim dzieckiem... a co 😜
Chloe to chyba te Julki tak mają... mamicycuszki 😁 bo jak tata idzie to i pa pa zrobi i całuska pośle
Asiu co tam u Was, jak dziewczynki, z mężem ok, a Ty jak??? ... pamiętamy 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 😁

Asia oczywiście, że pamiętamy!!! 🙂

Meliska no to Ci się zakupy udały 😁 a okna... nie zając nie uciekną 😜

ja też nie mam jak umyć. bo dzisiaj nawet mimo okropnego wiatru i okropnego zimna bym umyła, chociaż kuchnię (bo tylko w salonie mam czyste okna) to M. pracuje dzisiaj do 21, jutro do 21. a w Wielki Czwartek kiedy ma wolne to za okna się brać nie będę... a potem piątek, sobotę i niedzielę pracuje... 🤢 beznadzieja, dobrze chociaż że w niedzielę ma na 13 to śniadanie wielkanocne zdąży zjeść...

Marika oj wczoraj to był wyjątek 😜 chociaż nie powiem, że nie jest trudniej 😁 bo jest, muszę to jeszcze wszystko dograć organizacyjnie 🙂

ale dzisiaj o 21 będę wykąpana i na M. będę czekać z kolacją 😁
wczoraj te zakupy wszystko zepsuły, bo czas miałam dopiero po zaśnięciu Maćka... 😉

dzisiaj będzie lepiej 😁 🙃

• Mamusie
moja babcia dziś miała koronografię bidulka ale przeszło wszystko dobrze i babcia teraz leży lecz musi mieć operację wstawienia bajpasów bo ma zatkane bardzo 3 żyły serca !!!! Wierzę że będzie wszystko ok!!!
Agami a jak twój dziadek!!!!!
Ja jutro idę do chirurga naczyniowca i chce żeby mi zrobił skleroterapię pozbyć się chce naczynek pajączki mam !!!

• Mamusie
Holi oby z babcią było wszystko dobrze.
Agami i niech tak dziadek trzyma!!!
Nova Kajtek trochę lepiej?
Aga ja mam okna pomyte i ogólnie posprzątane 🙂 no ale ja po pierwsze kura domowa, a po drugie mam niewiele do sprzątania.
Ale ta pogoda dziwna...jakoś zimno tak, a to już koniec marca. 🤔

Jaśmina chyba po mamie pedantką będzie... ja to zawsze talerze stawiam tak, żeby np. większy wzór, dominujący był na górze (stuk puk w głowę 😜 ) A Mała jak pije mleko to obraca najpierw do siebie napis Avent i zaczyna pić 🤔

Co na święta robicie?
Ja w tym roku postanowiłam coś zrobić, mam w planach mazurek z masą kajmakową i babę drożdżową... a na słono jaja jakieś faszerowane, gotowane i jakiś sosik jogurtowo-majonezowy do nich i jakąś sałatę, bo wiadomo nic mi po mięsie 😜
Dziś już sobie jedno jajo wydmuchałam, mam jedną wydmuszkę 🙂

Od jutra chowam komputer na serio, żeby Jaśmina o Noddym zapomniała, bo inaczej oczadzieć można. Jak pomyślę jak jej się wzrok może popsuć... 🤢

Spokojnej nocy życzę 🙂

• Mamusie
halo.
buuuu, ale mnie dzisiaj brzuch nawala, okres mam 😠 ale za to znowu regularny jak w zegarku 🙂
Kalina czasami ma jazdy, ze zapłacze jak wychodze do pracy, ale zdarze zamknac drzwi i juz jest spokoj, wiec szcegolnej histerii nie robi, ze matka do roboty idzie 😉
Asia, halo, co u Ciebie??? mam nadzieje, ze mąz dalej abstynent, a dziewczynki grzeczne jak aniołki 🙂
Kalina wczoraj dostała pierwszy raz obiad do zjedzeia samodzielnie (Agami zainspirowalo mnie zdjecie Kuby przyznam 🙂 a jaka radocha byla!!!!i nawet sporo zjadla, a dzisiaj powtorzylusmy ze sniadaniem (parówka +chclebek z maslem i też wciagnela ładnie. A jak jej sie podoba, że moze sama, szok!
Aha, Coq Ciebie chcialam pytac: sa jakies postepy w korzystaniu Jasminy z nocnika?? bo pamietam ze tez z tym u was nie bardzo bylo, a jak teraz? Bo my dalej nie umiemy ☺️ tzn, usiadzie, ale zaraz wstaje i nie wiem jak ja naklonic do dłuzszego posiedzenia.

• Mamusie
ja na swieta najchetniej nic bym ne robila do jedzenia, ale malżon oczywiscie tego nie zniesie 😉 wiec mysle ze zrobie ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami i ptasie mleczko z galaretka. malzon mam nadzieje przynajmniej, ze zrobi żurek (bo ja nie umiem, a on tak), ugotuje jajka na twardo, jakas wedlina i moze jak mi sie bedzie chcialo krokiety z serem. i wsio

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa nie ma żadnych postępów...strasznie ją rwie z tego nocnika 🤔
Co do jedzenia, to Jaśmina się tylko nim bawi jak jej zostawię, no chyba, że jabłko czy coś takiego.
z mówieniem też stoimy w miejscu.

.....................ale wierzę, że wszystkiego się jeszcze nauczymy 🙃

tym mowienie bym sie nie przejmowala - wszedzie mozna przeczytac, że dzieci dwujęzycznych rodziców zaczynaja mowic pozniej - udowodnione naukowo 😉 A Jasmina ma jeszcze trudniej, bo trzy jezyki do ogarnecia, wiec daj jej mamuska czas 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa nie ma żadnych postępów...strasznie ją rwie z tego nocnika 🤔
Co do jedzenia, to Jaśmina się tylko nim bawi jak jej zostawię, no chyba, że jabłko czy coś takiego.
z mówieniem też stoimy w miejscu.

.....................ale wierzę, że wszystkiego się jeszcze nauczymy 🙃

tym mowienie bym sie nie przejmowala - wszedzie mozna przeczytac, że dzieci dwujęzycznych rodziców zaczynaja mowic pozniej - udowodnione naukowo 😉 A Jasmina ma jeszcze trudniej, bo trzy jezyki do ogarnecia, wiec daj jej mamuska czas 🙂

No nie panikuję na razie 🙂
Ale nocnik to trochę porażka, myślałam, ze uda nam się szybko załapać, a tu nic. W ogóle siedzieć na nim nie chce.

• Mamusie
My nocnika jeszcze nie mamy..... ☺️

Na święta.......hmmmm jeszcze nie mam konkretnych planów......jakiś placek......żurek.......sałatka?????nie wiem bo my święta u teściowej i u rodziców......więc w domu nie wiele siedzenia...... 😉 jak się zdecyduje to się jeszcze pochwalę przepisami......

A w tanioszce też dziś byłam zakupilam ocieplany bezrekawnik dla Misia za 8 zł 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Dzień dobry - pierwsza 😁
Cholera spać nie mogę.... 🥴
W poniedziałek wieczorem przyjechał M i wczoraj wracaliśmy do domu. I powiem Wam że wszędzie dobrze ale.... 😜 A jak Werka wpadła w swoje zabawki to myslałam że spać z nimi będzie w kąciku 😁
Co do nocnikowania to u nas sie popsuło i Weronika potrafi wstać i wysikać się na podłogę 🥴 I tez nie wiem co z tym zrobić, nie chciałabym żeby jej sie ta zabawa spodobała. Sukcesem jest natomiast to że zazwyczaj woła eee eee jak kupka idzie i nie muszę tyłka skrobać 😉 Zmiana pieluszki to ostatnio dramat i gonienie za dzieckiem zakończone wrzaskiem i wyrywaniem się. Zwłaszcza po kąpieli bywa ciężko jak Młoda już zmęczona. A ja się przyznaję że nie mam siły na taką walkę, w ostatni wieczór u rodziców tak mi dała popalić przy kąpieli że jak ją w końcu powycierałam i ubrałam to wystawiłam ją za drzwi a sama się w tej łazience zamknęłam i poryczałam ze złości ☺️ Zaczynam się bać nadchodzącego miesiąca, czuję się zmęczona, często robi mi się słabo, generalnie coś mnie siły opuściły...
Na święta upiekę chyba tylko chlebek, babkę, zrobię żurek i faszerowane jajka. Na więcej nie mam siły, zresztą nie spodziewamy się gości więc nie ma potrzeby szaleć 😉
Coq Yasmine przed komputerem wygląda naprawdę uroczo 🙂 Ale co do wzroku masz rację. Weronika na szczęście jak coś ogląda to z TV na ścianie a siedzi sobie na fotelu na środku pokoju

• Mamusie
😉 😎dzień dobry Wanilia 🙂

ojjjj sił, sił życzę i niech ta wiosna przychodzi bo ty masz chyba ogródek koło mieszkania gdzie byś mogła wypuscić Werkę co by tam pobrykała..... 😜
wczoraj u koleżanki co ma bliźniaki, bawiłam 6 tygodniowego Adasia synka jej siostry ... 🤪urocza kochana mała cieplutka kluseczka 😜ale szczerze to nie wyobrażam sobie przy Michałku takiego maleństwa..... 🤔.dlatego sił życzę 😜ale zazdrościć jak urodzisz i tak napewno bedę ..... 😜 😜 😜ooo jak bosko pachną takie maleństwa......ahhh można się rozpłynąć..... 😉 😎

• Mamusie
hejka kochane babcia sobie leży w szpitalu!!!
Ma mieć tą operację bajpasów i bardzo się boimy ale musi mieć siłą rzeczy!!!
Jest słaba i ma niewydolność nerek!!!
Agami a ile ma twój dziadek lat!!!
Ja w pracy dziś mam skleroterapię mam stresa troszkę!!!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry 🙂

Wylazłam dziś z łózka o 9, żeby w kompa zajrzeć zanim Jaśmina wstanie 🤢

Wanilia ja się wcale Tobie nie dziwię...ja nie jestem w ciąży, a czasami też mnie złość nachodzi 🥴 Bardzo dzielnie sobie radzisz 🙂

brawo brawo za chęci wstania 🙂 przynajmniej masz czas na spokojną kawę 😉 i podziwiam ....ja bym się chyba nie zwlokła gdybym mogła tyle spać 😉 😜 😜