Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Co racja to racja Holi 😉
A z babcią na pewno będzie oki 🙂

Właśnie mam chwilę dla siebie...młody zapatrzył się na TV...Pierwsza miłość leci 🙃

Jak da mi jeszcze chwilę to Wam Pączka - budowniczego pokażę 🙃 ...Jeszcze trochę i mnie skubaniec wygryzie i to on będzie bohaterem domu 😎 ... 🙂

• Mamusie
Nova,
zdjęcia super!!! 🤪 fajne to, jak dzieciaczki probuja nasladowac dorosłych 🙂
odnośnie sniegu i zimy...Marika to co pokazałaś na zdjęciu dzisiaj, to jeszcze luzik w porównaniu do tego co sie u mnie teraz dzieje 😠 no ocipiec mozna od tego sniegu, sypie tak, że po drugiej stronie ulicy domy ciezko dostrzec
Agga, własnie wstawiłam sernik z twojego przepisu 😁 zobaczymy co z tego wyjdzie, bo wykonanie rzeczywisnie proste, wiec mam nadzieje ze i smak bedzie spoko. tylko biszkopty chyba mam złe, to te kruche i nie wiem czy to cos przeszkadza 🤔

• Mamusie
Dziewczyny u mnie też zima dołożyła swoje 5 groszy 😠 Jeszcze zaspy poprzednich opadów nie stopniały a tu już następna porcja 🥴

Tak mi smaka narobiłyście tymi sernikami, że dzisiaj naleśniki z serem zrobiłam 😜

Aniqa to już u niego nie jest tylko naśladowanie...on jak się tylko budzi to od razu szuka swojego śrubokręta i chodzi po chacie i wszystkie widoczne wkręty "poprawia" 🙃 A wczoraj to z wkrętarką chciał do kąpieli wejść 😮 Na szczęście dało się załagodzić sprawę stawiając ją "na widoku" 😉 ...techniczny po mamusi 🙃

• Mamusie
Nova ale fajne zdjęcia 😆 Jak dziadek (yyy to dziadek?) będzie tak dalej przyuczał Kajtka, to w wieku 10 lat będzie Ci remonty w domu robił 😁
Łysolek z niego jest, ale uroczy 🙂

Ja tam stoję w miejscu...mąż pojechał na zakupy, ale po mleko, cereale i pieluchy dla Jaśminy. A i tak jakoś z siebie kupił mi formę do babki i trzepaczkę do jaj 🙃
A na zakupy mam iść jutro ja 🤢 no to pięknie już widzę ten szał. Chyba wstanę rano i pójdę a potem będę piekła. Nie mam presji, bo to tylko ciasta dla nas, mam czas i luz 😜

• Mamusie
Coq ja też ostatecznie odłożyłam pieczenie na jutro 😉 Bo M zabiera przed południem Weronikę i jedzie do rodziców więc ja mam wielkie plany 😁 Ale punkt pierwszy na liście to odpocząc sobie, jak mi się nie będzie chciało to nie będę robiła jutro nic 😎 Ale na forum oczywiście zajrzę 🙂
NovaM Kajtek chyba rzeczywiście ma smykałkę do majsterkowania - będziesz miała w domu pomocnika 🙂
Aniqa, Asiadudzika - miałam Wam napisac że jakbyście zobaczyły jakie mam w tej ciązy zylaki to byście się ze swoich kompleksów wyleczyły

• Mamusie
I jeszcze w kwestii samodzielnego jedzenia - to nie do końca prawda co napisła Meliska że Werka od dawna je sama. Stałe pokarmy typu kotleciki, mięso, ryba itp rzeczywiście ale z zupkami muszę pomagać, tzn nakładam na łyżeczkę. Ostatnio staję za Weroniką i naprowadzam jej rączkę z łyżeczką do miseczki i pomagam nabierać ale żeby sama sobie poradziła to nie ma mowy. Wczoraj kupilismy plastikowy widelec który juz został przetestowany : pomagam nabijać kawałek mięska a Weronika bez problemu wkłada go sobie do buzi. A jaka jest z siebie zadowolona 😁
Oczywiście często z braku czasu/cierpliwości/ ochoty na przebieranie karmię łyżeczką, zwłaszcza jak jem płatki owsiane albo kaszkę

• Mamusie
dzień dobry 🙂

ja zrobiłam sernik, sałatkę 🙂 teraz za prasowanie się muszę zabrać...

dzisiaj z Maćkiem była niania, ale tak do ok 12 bo potem moja mama wzięła Maćka do siebie bo ma wolne i przyjechała też siostra moja. no i wyobraźcie sobie, że niania umyła mi podłogi na całym dole... szok!

• Mamusie
Marika co do pogody to u mnie tak jak na Twoim zdjęciu, cały dzień sypał śnieg... niedawno przestało padać... ale beznadzieja!!!
no a zdjęcie Misia super! 🙂

Meliska no też bym się wściekła...

Wanilia avatarek śliczny! 🙂

Rita na pewno będzie wszystko dobrze 😘

Holi z Twoją babcią też na pewno będzie coraz lepiej

NovaM u mnie nigdy nie było tradycji zajączka i prezentów na Wielkanoc...
no a Kajtek budowlaniec pełną parą 😁

Aniqa no ja daję biszkopty te okrągłe 🙂 ale daj znać jak wyszedł 🙂
aaa, i jeszcze dzisiaj wymyśliłam sobie i na wierzch sernika położyłam brzoskwinie z puszki i zalałam galaretką brzoskwiniową 😁 zobaczymy co z tego wyjdzie 😉

• Mamusie
Nova zdjęcia czaderskie!!!! Naprawdę rośnie z niego niezły pomocnik 🙂 mój młody to ma taką czupryne że ja z kolei jestem odzwyczajona od takiego łysego łebka 😉 ale przynajmniej nie masz problemu z strzyzeniem......wcale to nie takie proste przy takim małym ruchliwym czlowieczku..... 😉 uwierz!!! 🙂

Ja sernika w końcu nie piekę bo mama i siostra też upiekly....więc mi dadzą kawałeczek 😉 a ja jakiś misz masz robię..... . 😉 biszkopt.....masa kajmakowa.......herbqtniki......masa z brzoskwiniami na syropie z brzoskwin i na to galaretka...... 😉 chyba będzie pycha 😉

Wanilia mam problemy z image shack nie wczutuje mi wielu zdjęć.....nie wiem dlaczego.......
Awatar słodki!!!!a gdzie foty z brzusiem? No i jutro życzę blogiego lenistwa....korzystaj!!!!

Agaa my ze wschodu zajaczek chyba z niemiec.....przykicał.......do nas nie doszedł...... 😉

• Mamusie
Yyy...umknęło mi coś...Meliska o co kaman 🤨?
...no dobra już doczytałam..o ten taras??? Też bym jazdę zrobiła komu trzeba 😠

Wanilka no właśnie novy avatarek jest...sweet jak zwykle ale tak jak dziewczyny piszą - zaraz urodzisz a fotki Hubcikowego brzucha ni widu ni słychu 😮 😉

Marika pomimo znikomego zarostu Prezesa to i ja już maszynkę w rączkach miałam 😎
I o dziwo ubaw był po pachy bo młody się śmiał w głos jak mu z tyłu po głowie jeździłam...a i sam próbował sobie "grzywkę" przyciąć więc z tym akurat problemu nie było 😉

aaagaaa niańka pierwsza klasa 🙂 Dobrze, że porządek lubi 🙂

Coq no gratki dla małżona za zakupową inwencję twórczą 🙂
A co do młodego to tak jak już pisałam Prezes z krwi i kości rośnie - i jak widać po wszystkich szczeblach się wspinać będzie, a zacznie od klasy robotniczej 😁

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A ja muszę czekać na galaretkę....żeby się zawiązała......i wylać ją na placka..... 😉

Ojjj, ja zawsze przegapiam właściwy moment 🥴
czekam na babkę aż się upiecze a potem wstawiam bazę na mazurka - o tyle będę miała mniej roboty na jutro 😉
Co do zdjęć z brzuszkiem i Werką to wyszła kicha, Mloda się kręciła strasznie i marudziła i nic ciekawego nie wyszło. Może jeszcze w kwietniu się uda. A sobie zdjęcie jutro zrobię i wstawię - niech Wam będzie 😜

• Mamusie
wlasnie wróciłam z kościoła, na czuwaniu chwile bylam. Aga, sernik wyglada dobrze, z tego co posmakowałam mase to dobry, tylko nie chce narazie odkajać, wiec nie wiem co z tym biszkoptem.
a jutro musze zrobic ciasto z serkiem mascarpone, ptasie mleczko, sałatke gyros, żurek, farsz do krokietow przygptowac...masakra, a jeszcze Kalina sie caly dzien zjmowac. ciekawie sie zaowiada 🤢 i jeszcze sprzatanie oczywiscie 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Wanilia i Ty z tym brzusiem po nocach szalejesz......
A fotki nie ma....nie ma....wykrecania......fotki Hubisia 😉 mają być..... 😉!

Aniqa jak dla mnie to dość ambitny plan......ja tylko sałatke muszę jakąś zrobić i żurek ugotować więc luzik 🙂 tylko nie wiem jaką tą sałatkę..... 🤔 więc może coś na forum mnie jeszcze natchnie..... 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Wanilia i Ty z tym brzusiem po nocach szalejesz......
A fotki nie ma....nie ma....wykrecania......fotki Hubisia 😉 mają być..... 😉!

Aniqa jak dla mnie to dość ambitny plan......ja tylko sałatke muszę jakąś zrobić i żurek ugotować więc luzik 🙂 tylko nie wiem jaką tą sałatkę..... 🤔 więc może coś na forum mnie jeszcze natchnie..... 😉

ja robilam ostatnio: i byla przepyyyyszna: rukola, pomidorki koktajlowe, mozarella, ziarna słonecznika, piers kurczaka podsmażona w ziolach i pokrojona na paski, oliwa, troche octu balsamicznego