Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzieki w imieniu Majci, niech pogoda wroci to sie nudzic nie bedziemy bo dawno nic jej nie zainteresowalo na tak dlugo,zwykle szybko sie nudzi ale jak widzialam jak chlopcy wasi sie ladnie w piaskownicy bawia to pomyslalam ze to dla nas w sam raz ,jutro bedzie prawdziwy piasek to i babki sie porobi bo w tym pyłku sie nie dalo

Marika widac taka Wasza rodzinna tradycja hehehehehe 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):

Niestety nie.....a wiecie co jest najlepsze że mojej siostry tej ze stanów córeczka grudzień 2010 zjadła małego.pieniążka .....i też grzebia......

Kurcze, już chciałam pisać " a Ty masz siostrę i w Stanach i w Hiszpanii?" lol: Naprawdę Was mylę dziewczyny Marika-Meliska 😜

Zauważyłam.......już nawet nie prostuję 😜

• Mamusie
Hejka kochane. Bylam dzis u babci i powiem wam elegancko sie czuje. Ma sama pokoj przenieslo ja do szpitala gruzlicy i pluc bo miala wode w worku oplucnej ale juz wszystko ok.
Szpital jest wypasny w tym roku oddany do uzytku. Szkoda tylko i zal ze na pietrze z maluchami. Niemowlaki i male dzieci.biedaczki. Ogolnie fajny wyjazd. Jeszcze tydz babci zostalo.
A tak to zlecialo dzis.
Wanilia spoko ze jeszcze w dwupaku. Hubcio wyjdzie pewno 10 maja.
Cherry pewnie wpadaj częściej.
Ja ide zarAz spac. Pozdrawiam

• Mamusie
Hejka kochane. Bylam dzis u babci i powiem wam elegancko sie czuje. Ma sama pokoj przenieslo ja do szpitala gruzlicy i pluc bo miala wode w worku oplucnej ale juz wszystko ok.
Szpital jest wypasny w tym roku oddany do uzytku. Szkoda tylko i zal ze na pietrze z maluchami. Niemowlaki i male dzieci.biedaczki. Ogolnie fajny wyjazd. Jeszcze tydz babci zostalo.
A tak to zlecialo dzis.

• Mamusie
A tak to zlecialo dzis.

• Mamusie
Holi, spamujesz 😉
wrócilismy z zakupów...i padaczka znowu...po raz tysieczny prezkonalam sie, ze nienawidze zakupów...wracam normalnie cala roztrzesiona 😎
idziemy na przyjecie w maju i musialam cos kupic. sukienki sa piekne w sieciówkach, ale jak ja cos przymierze, to wygladam jak jakas łamaga przez ten moj ogromniasty brzuchol 😠 😠 masakra, w końcu wzielam bluzke z Orsay i marynarke z Carry. nie do konca t co chcialam, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma...
druga sprawa małżon...mial sobie kupic kurtke i buty...rozdzielilismy sie zeby czasu nie tracic i kazde poszlo w swoja strone (Kalina u mojej mamy). Boże, co ten sobie kupil....zawsze ja mu wybieram, a teraz puscilam go samego i to byl blad....butty, jakby mial 50 lat, a kurtka tez szkoda gadac, jakas wiesniacka 🙃 🙃 n załamka, kupe kasy wydal, a wyglada jak wsiun 😠
aaa, zapomnialam wam napisac, wczoraj dostaliśmy przelew zaleglych faktur z marca.uffff, od razu zapłącilismy zus i podatek 😠
a ta piaskownica...Kalina ma jeszcze kase z urodzin swoich i chyba kupi sobie jutro piaskownice 😉 sa u nas po 78zł, taka mniej wiecej jak ty masz Rita. wiaderko z akcesoriami juz mamy od 3 dni i Kalina ciagłe teraz z tymi grabkami i łopatka chodzi (a nawet wozi je w wózku jak lalke 😁
Wanilia, ty sie tam trzymaj jeszcze 🙂
Cherry,a ty swojego synka urodziłas w grudniu, wieć tak naprawde Grudniówka jesteś 😉 zapraszamy, im nas wiecej tym weselej. to ja troche przyszywana, bo moja Mała z 30 listopada,ale Grudniówka sie czuje 😉

• Mamusie
Zapomnialam powiedziec,wczoraj do Novej napisalam i odpisala. Wszystko u nich w miare,bez uniesien i cale dnie na dworzu siedza,bo Prezes uwielbia byc na dworzu. Pozdrawia oczywiscie 🙂
Zeby Sary ciag dalszy. Bywalo zle,ale tak fatalnie to nigdy nie bylo. Nawet luzne kupy robi i temperatura. 😞(((((
Cherry ja rowniez zapraszam do grudniowek 🙂
Coq -tak chodzi z nami na zakupy 😉
Spokojnej nocy

• Mamusie
Haha a ja napatrzyłam się na zdjęcia Michałka i Majci w piaskownicy i zaczęłam allegro wertować 😁 I w końcu pytam M czy to problem piaskownicę zbić a ten na mnie jak na kosmitke patrzy : żaden problem. Góra piasku na działce tez jest więc nic kupowac nie muszę 🙂 Tu przed domem piaskownicę mamy,nawet sporo w niej zabawek bo każdy coś wrzucił więc luksus 😉
Coq zbieram się od wczoraj żeby coś więcej do Ciebie napisać i jaos tak wpadam na chwile i myśli zebrać nie mogę 🤔 Ale generalnie podziwiam za Twoje podejście do męża i życzę żeby się poukładało Wam, zresztą wierzę że tak będzie 😘 Obyś nam przedtem z tej obczyźnianej samotności jakiejś depresji nie zaliczyła...
Majka śliczna i w piasku widac czuję sie jak ....rybka w akwarium 😁
Dziewczyny dawać więcej zdjęć 🙂
Marika ćwiczysz dalej? Asia?

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Zapomnialam powiedziec,wczoraj do Novej napisalam i odpisala. Wszystko u nich w miare,bez uniesien i cale dnie na dworzu siedza,bo Prezes uwielbia byc na dworzu. Pozdrawia oczywiscie 🙂
Zeby Sary ciag dalszy. Bywalo zle,ale tak fatalnie to nigdy nie bylo. Nawet luzne kupy robi i temperatura. 😞(((((
Cherry ja rowniez zapraszam do grudniowek 🙂
Coq -tak chodzi z nami na zakupy 😉
Spokojnej nocy

Patrzę na zębowy avatarek....to brakująca czwórka czy trójki? Nasze trójki wyrzynały się prawie 2 m-ce 😮 🥴 Dzis odkryłam ze trzecia juz na wierzchu więc czekamy na ostatnią, uffffff

• Mamusie
Wanilia co do zębów to nam idzie druga już piątka i ciężkooo... non stop wszystko w buzi, a co trochę płacz niewiadomo z czego...

co do piasku to my też mamy górę piachu przed domem 😁 a piaskownicy zbijać nie będziemy, bo pasuje z oheblowanych i równych desek a takich nie mamy, trzeba kupić. a w markecie budowlanym taką drewnianą z dwiema ławeczkami widzieliśmy za 47,90. a pewnie, żeby zrobić to materiał ze trzy dychy by kosztował. więc kupna będzie 😁

Aniqa to kamień z serca, jak pieniądze wpłynęły 🙂 a Wy od razu za wydawanie 😜

Holi jak z babcią już lepiej to dobrze, niech wypoczywa 🙂

• Mamusie
A dziękuję dziękuje za serdeczne zaproszenia 🙂 🙂 🙃 🙃 🙃4

Bardzo mi miło 🙂 🙂 🙂

Nieźle pedzicie z postami u nas takiego ruchu to hohoho dawno nie było.

Muszę Was trochę poznać więc póki co się wczytuję.
Tak to fakt Kacpr 😉 jest z 7 grudnia no więc w sumie grudniówka 😁 😁 😁

Wanilia piżamka + szlafrok przyszykowane Krzych jak skończy dzień biurowy to podrzuci. Zadzwonie jak będzie wyjeżdżał 🙂

• Mamusie
Beata buziak duzy dla Sarki,bidulka sie meczy, u nas jak na razie w miare ok ale 4ki juz ponad miesiac sie pchaja
Aniqa super ze kase Wam oddano
Holi Twoja babcia widac w super kondycji ze tak ladnie sobie radzi , jeszcze tydzien i do dommku a moj tata jeszcze 4
Aniqa ale sie usmialam z zakupow Twojego meza ale i tak sukces ze sobie cos sam kupil, Adam sie dziwi co ja sie go tak czepiam ze ciuchy trzeba mu kupic bo przeciez ma 2 koszulki i 1 spodnie

• Mamusie
ruch rzeczywiscie, od razu widac ze brzydka pogoda 😉
my mamy piaskownice z tesco, w ksztalcie muszleki, 2 czesci, a piasek mozna bylo kupic w realu w workach, 10zl za 20kg, 2 worki spokojnie starcza. Julek uwielbia piaskownice, zarowno swoja na dzialce jak i osiedlowa, tylko ze na osiedlowej lubi psuc dzieciom babki, hehe 😜

• Mamusie
Cherry Ja też niby grudniówka a jednak nie do końca bo Michałek ani prośbą ani groźbą......i w końcu cesarka 8 dni po terminie przyszedł na świat 7.01 😉

Wanilia ćwicze ale lekko nie jest 😜 i wczoraj przez przypadkowego grilla opuszczony.....jeden dzień..... ☺️mimo to lecimy dalej z koksem. 😉
Hmmmmmmm tyle pisałyście.....że więcej nie pamiętam........

Aaaaaaaaa co do piaskownicy to u nas obowiązkowo zamykana bo koty są po sąsiedzku chyba 4.... 😮 więc nie chcę by to była ich kuweta 😜

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Zebowy avatarek jest nieaktualny,bo zapomnialam hasel i nie moge sie zalogowac. Wyrznela sie lewa,dolna 2 i prawa idzie i chyba 3 bo koszmar. Przechodzilo ktores dziecko tak?

Buzka dla Sary!!!! Biedna ......

U nas 4 idą już chyba 2 miesiąc ale całe zew boki widać i czubeczki....ale u nas całkowicie bez objawiowo...więc żaden problem.....

• Mamusie
Ja też się do spania zbieram, wstałam dzis przed szóstą bo koniec miesiąca się zbliża i papierkowa robota mnie goni 🥴 Na jutro mam taki sam plan bo wieczorem jak siedzę za długo to zaczynam sie mylić
Cherry postaram się jutro jakąs fote Kacpra z Werka wkleić żeby Ci ułatwić 😜
A Krzysiek to chyba nie bedzie specjalnie jechał? Bo mam przeczucie że jeszcze chwila przed godziną 0 więc przerzut mozna przy okazji zrobić a w ostateczności mi na oddział przyniesiesz 😁