Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jestesmy w domu, nie ma rozcientego czółka-tak tylko to wygladało, ma taki cienki pasek zdartej skórki a wokół duzego siniaka, Adam stwierdził że nie jedziemy do lekarza tylko obserwujemy ją -zachowuje sie normalnie,nie jest senna i nie wymiotuje tak że adam zostaje i tak dziś w domu i dalej ją obserwujemy
przypuszczamy ze poduszke sobie podstawiła i jakos sie wdrapała chociaz poduszka za duża nie była , ma duże łóżeczko,takie które potem sie przerabia na tapczan tak że musiała sporo wysiłku włożyc w to zeby sie podciągnąc,upadła pomiędzy swoje łóżeczko a nasze łóżko i o nasze musiała zachaczyc główką że tak jej skórkę zjechało 😞
wiem że nie mogłam tego przewidziec bo to aż nie do wiary jak ona to zrobiła ale czuje sie winna jak cholera 😞

• Mamusie
Rita napisał(a):
Jestesmy w domu, nie ma rozcientego czółka-tak tylko to wygladało, ma taki cienki pasek zdartej skórki a wokół duzego siniaka, Adam stwierdził że nie jedziemy do lekarza tylko obserwujemy ją -zachowuje sie normalnie,nie jest senna i nie wymiotuje tak że adam zostaje i tak dziś w domu i dalej ją obserwujemy
przypuszczamy ze poduszke sobie podstawiła i jakos sie wdrapała chociaz poduszka za duża nie była , ma duże łóżeczko,takie które potem sie przerabia na tapczan tak że musiała sporo wysiłku włożyc w to zeby sie podciągnąc,upadła pomiędzy swoje łóżeczko a nasze łóżko i o nasze musiała zachaczyc główką że tak jej skórkę zjechało 😞
wiem że nie mogłam tego przewidziec bo to aż nie do wiary jak ona to zrobiła ale czuje sie winna jak cholera 😞

buziaki dla Majci 😘 nie dziwie sie, dzisiaj otwieram oczy , a Kalina z jedna noga poza łózeczkiem juz byla 🤢 i cos czuje ze tez ie wiele brakuje, zeby przeleciala, a lozeczka juz sie niżej nie da zrobic

• Mamusie
agami ja też nie w temacie że Kuba znowu w gipsie...współczuję.
Rita ja też sie najadłam strachu nie dawno jak Milenka spadła z drabinki...nie jesteśmy w stanie utrzymać naszych dzieci w jednym miejscu.u nas szczebelki są w łóżeczku już od dawna wyjete i Mila nawet nie próbuje górą wychodzić.będzie dobrze 🙂
Wanilia współczuje końcówki bo za całą ciążę wymęczy...mam nadzieje że Ci szybko przejdzie 😘
Meliska to jakie miałaś te pieprzyki ze usuwałaś?albo gdzie??ja to już tyle lat sie zamierzałam... a 6W zrobiłam rano.16 powtórzeń to dopiero gratka!! 😮 troche na raty robiłam bo Milka nie spała i sie na mnie kładła 😁 ale zrobiłam.jutro nie wiem jak będzie.powiedział chirurg że mam jej nie prostować za mocno i w ogóle dać sobie spokój z ćwiczeniami na jakieś kilka tygodni.chodzi o to ze to jest prawie na zgięciu z tyłu kolana a to takie miejsce co ciągle pracuje.zobaczę jutro jak zacznę ćwiczyć czy dam radę...

• Mamusie
Asia fajnie że już po jesteś -ja też sie wybieram,mam czerwonego pieprzyka na policzku i czasem mnie pobolewa ale jakoś nigdy czasu i odwagi nie ma
Adam szuka w garażu kamerki którą używaliśmy jak Majcia mała była i zamontuje ja w rogu pokoju zebym mogła ją widzieć jak jestem poza pokojem
Maja zachowuje się normalnie ale ja sie dalej troche boje co by jej sie żaden tfu krwiaczek nie zrobił w główce bo huk był straszny jak spadła

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Maciek już bez gipsu więc może szaleć 🙂 byliśmy po południu na placu zabaw 🙂

Asiu dobrze, że już po! to teraz wypoczywaj. a z gipsem coś Ci się pomieszało 😜

Rita oj biedna Majeczka... no ale grunt, że nic poważnego się nie stało. obserwujcie ją i tyle

Marika u nas 22 🙂 albo 21 zależy od butów 😉

Wanilia kochana może niech Twój M. weźmie sobie kilka dni urlopu, żeby Cię odciążyć...

• Mamusie
hejka ja jeszcze w pracy ale zaraz do domku!!!
Agaaa ciesze sie ze Macius juz nie ma gipsu w koncu sie wyszalal i bedzie szalal!!!
Marika a jak tam Michałek znalazłaś kamyczek???
Asiaaaa spoko ze juz po zabiegu kurde szkoda tylko ze tak cierpisz!!!
Rita bedzie dobrze zagoi sie malej posmaruj jej mascia nagietkowa i altacet

• Mamusie
no Aga to teraz możesz prać
zamontowaliśmy kamerkę i własnym oczom nie wierzyłam-wyszlismy z pokoju zostawiając małą w łózeczku i już po 10 minutach Adam do niej leciał bo już wisiała na łóżeczku od swojej strony i okazało się że jej to wcale trudności nie sprawia zadziera nogi w szpagacie!!! i rękoma się do tego podciąga -masakra że ja wcześniej tego nie zauważyłam 😞
dziewczyny teraz to musimy mieć oczy w samej dupie bo to co te dzieciaki odwalaja to się w głowie nie mieści!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
Kamyka nie ma poszukiwania trwają..... 😉

Ja miałam masakrę dziś w łazience.....jak rozbieralam Misia do wanny stał na pralce ja go oczywiście trzymałam a on zawalił mi z półki czerwony lakier do paznokci który się stukł......masakra kibelek ,pralka,moje dresy do kolan....płytki na podłodze i dywanik wszystko tak upiepżone że masakra ....ręce mi opadły..... 😞 ale nawet zła nie byłam tylko się ucieszyłam że Misio nie ucierpiał....te dzieci dają teraz czadu.....zadzwoniłam tylko do M bo poszedł po chleb by kupił ze 3 zmywacze do paznokci.....ale sie nawąchałam.....hmmmm szkoda słów....

Asia spokojnej nocy!!!!

• Mamusie
Dobry wieczor,
Ja tylko na chwile. Chorym dzieciom i mamusiom zdrowka zyczymy :*
Akrobatom (Majcia) miekkich ladowan :*
Maciusiowi i rodzicom wiele cierpliwosci:*
No i dla wszystkich spokojnej nocy
My dzis caly dzien na dwprzu bo bylo baaardzo cieplo. Sarczini w ogrodku szalala,ja wyrywalam zielenine z pomiedzy kafli w chodniku.Jeszcze kawalek i bedzie git.
Jutro przekopywanie ogrodka i zagrabienie a potem rolki trawy zamowimy i vedzie juz ok.
Dobranoc

• Mamusie
Dzien dobry,
pozdrowienia znad grobu 🥴 Nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała taki kaszel jak teraz 😞 Na 9.40 do kontroli z Młodą bo dalej kaszle i poproszę babkę żeby mnie też osłuchała. Zawiezie mnie kolega kolegi bo ja za kierownicą w takim stanie to chyba gorzej niż pijany kierowca. Dziewczyny to chyba oczywiste że gdyby M mógl to by wziął wolne i został w domu. Ale ja za chwilę będę rodzić i wtedy będzie bardziej potrzebny.