Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
holi32 napisał(a):
kochane ja byłam na spacerku prawie 2 godziny z małym i było superowo!!! fajna pogoda oby tak dalej!!! mały grzeczny bo cały spacer spał!!! teraz w domku i mały zjadł i patrzy na mnie hehe

Ja dzis tylko 20 minut, bo jest strasznie zimno mimo, ze slonce swieci, zimny wiatr i mrozi troche.
W ogle ostatnio po okolo 40 minutach koncze spacer i wracam na syrenie do domu, bo mi sie gwiazda po pol godziny budzi, 10 minut sie rozglada a potem placz i proba uwolnienia sie z kombinezonu 🤔 Takze pedze wozkiem z placzacym dzieckiem 🙃

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coq moj też zawsze fason trzymał przy dziadkach i ciociach przy znajomych ale na tym chrzcie tak dał czadu ale to pewnie przez ten katar nie wyspany rozdrażniony ....... ale juz jesteśmy po wszystkim 🙂 🤪 🤪 🤪

jak mamy katar to możemy chodzić na spacery ???? nic więcej ani kaszlu ani gorączki ???

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coq moj też zawsze fason trzymał przy dziadkach i ciociach przy znajomych ale na tym chrzcie tak dał czadu ale to pewnie przez ten katar nie wyspany rozdrażniony ....... ale juz jesteśmy po wszystkim 🙂 🤪 🤪 🤪

No dobrze, ze jestescie juz po 🙂 A maly pewnie za dobrze sie nie czul w nieznanym mu miejscu wiec nie ma sie co dziwic, ze plakal. No i on jeszcze taki malutki nasz roszynek ze stycznia 🙂

• Mamusie
hello 😘 😘
u nas nocka spokojna mały poszedł spa ok 23 obudził się po 7 rano podjadł i spał do 13. No i teraz tez usnął więc zabieram się za porządne sprzątanie, bo dom nie wygląda za najlepiej 🤢 🤢
mam też pytanie biorę tabletki cerazette i mam już dobry tydzień miesiączkę 🤢 🤢 Normalnie to u mnie miesiączka trwa max 4 dni a tu już ponad tydzień i leci ze mnie jak z kranu 🤢 🤢 Czy którejś też to się przydarzyło?? jak tak dalej będzie to anemii się narobię 🤢 😠

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
hello 😘 😘
u nas nocka spokojna mały poszedł spa ok 23 obudził się po 7 rano podjadł i spał do 13. No i teraz tez usnął więc zabieram się za porządne sprzątanie, bo dom nie wygląda za najlepiej 🤢 🤢
mam też pytanie biorę tabletki cerazette i mam już dobry tydzień miesiączkę 🤢 🤢 Normalnie to u mnie miesiączka trwa max 4 dni a tu już ponad tydzień i leci ze mnie jak z kranu 🤢 🤢 Czy którejś też to się przydarzyło?? jak tak dalej będzie to anemii się narobię 🤢 😠

Mnie sie Kasiu przydarzylo!!!! Wyobraz sobie, ze siedze u mojej ginekolog i slucham jej wywodu przeciw tabletkom podczas karmienia, gdzie powiedziala tez ze powoduja krwawienie, ide sie rozebrac i widze na wklade krew 😮 Wiec od 16 krwawie czyli 5 dzien 🤢
Moja ginekolog jest przeciwko pigulom i sugerowala zeby ich nie brac. Jak krwawienie mi nie ustapi to odstawie.
Beatka tez pisala, ze krwawila i odstawila.

p.s. ale masz fajnego spiocha 🙂

• Mamusie
my po fitnessie ...kurde w 3 sklepach sliniakow nie było a nie kupie za 26 zl szt!!!

Agami moze mały ma bezdech senny...dość częste u niemowląt ale trzeba monitorować.... ja sie tego bałam dlatego zainwestowalam w monitor oddechu i jestem zachwycona spie spokojnie(na fotce widzialam ze ktoś tez ma Angel Care)
Co do rehabilitacji to wal śmialo i każ rodzinnemu dac skierowanie to osrodka wczesnej interwencji.... u mnie niby nic a okazalo sie ze ma sztywnosc i małe napiecie miesniowe i bedziemy chodzic 3 miesiace...i ciesze sie ze nalegalam na skierowanie bo byloby to zaniedbane!!!

• Mamusie
no kurde a ja wykupiłam juz 5 opakować;/ może tylko podczas pierwszego opakowania krwawienie trwa aż tak długo?! hmmm trzeba zapytać Novej bo ona brała je przez jakiś dłuższy czas..

podobno 1 na 10 krwawi....ja tez kupilam 3 opakowania 😮
jeszcze ich nie biore bo meza brak...ale to plamienie u was to mi sie nie podoba 😮

• Mamusie
guga napisał(a):
my po fitnessie ...kurde w 3 sklepach sliniakow nie było a nie kupie za 26 zl szt!!!

Agami moze mały ma bezdech senny...dość częste u niemowląt ale trzeba monitorować.... ja sie tego bałam dlatego zainwestowalam w monitor oddechu i jestem zachwycona spie spokojnie(na fotce widzialam ze ktoś tez ma Angel Care)
Co do rehabilitacji to wal śmialo i każ rodzinnemu dac skierowanie to osrodka wczesnej interwencji.... u mnie niby nic a okazalo sie ze ma sztywnosc i małe napiecie miesniowe i bedziemy chodzic 3 miesiace...i ciesze sie ze nalegalam na skierowanie bo byloby to zaniedbane!!!

zgadzam sie z Tobą co do monitoru oddechu na początku nie byłam pewna tego zakupu ale teraz jak tylko otworze oko w nocy to zerkam na dyndającą "wisienke" i od razu jestem spokojniejsza 😎, a mały od samego początku śpi w kojcu sam, dopiero rano go biore do łóżka 😎

• Mamusie
ja wykupilam 3 opakowania. I mysle sobie, ze jak je skoncze to nie bede wiecej brac, nie wiem. Tak na czerwiec, lipiec i sierpien do Polski jade, a malzon dojedzie do nas moze na jakies dwa tygodnie, bo chce z kumplami na euro przyjechac, a potem chce do swojej rodziny jechac. Wiec nie bede miala po co ich brac. A potem zobacze.

• Mamusie
marika321 napisał(a):
guga napisał(a):

zgadzam sie z Tobą co do monitoru oddechu na początku nie byłam pewna tego zakupu ale teraz jak tylko otworze oko w nocy to zerkam na dyndającą "wisienke" i od razu jestem spokojniejsza 😎, a mały od samego początku śpi w kojcu sam, dopiero rano go biore do łóżka 😎

A jak Ci sie kojec sprawdza? Bo jasie przekonalam, ale i tak wolalabym tradycyjne lozeczko 😜

• Mamusie
guga napisał(a):
no kurde a ja wykupiłam juz 5 opakować;/ może tylko podczas pierwszego opakowania krwawienie trwa aż tak długo?! hmmm trzeba zapytać Novej bo ona brała je przez jakiś dłuższy czas..

podobno 1 na 10 krwawi....ja tez kupilam 3 opakowania 😮
jeszcze ich nie biore bo meza brak...ale to plamienie u was to mi sie nie podoba 😮

no ja jestem ciekawa, ile będę jeszcze krwawić, bo jak na to patrzę, to nie zanosi się, żeby szybko przestało 😠

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
guga napisał(a):

A jak Ci sie kojec sprawdza? Bo jasie przekonalam, ale i tak wolalabym tradycyjne lozeczko 😜

ja jestem bardzo zadowolona 🙂przewijak- super, wygodny wszystko pod ręką 🙂
czasem choć rzadko małemu wibrację włączę częściej jednak z odgłosów natury korzystam , jedyny problem nie było jak karuzeli przypiąć więc musiałam taka specjalną półkę kupić pod karuzele 🙂
a tradycyjne łóżeczko mam u mamy więc brałam pod uwagę ewentualną podmiankę 🙂 nie wiem czy jak mały zacznie próby wstawania czy nie będę musiała tak zrobić ale to jeszcze czasu......hohohohohoooo 😜 😜 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
marika321 napisał(a):
a my w sobote mamy chrzest tak wiec od razu polecam:
http://allegro.pl/chrzest-komplet-szatka-do-chrztu-swieca-gratis-i2107791017.html

towar spoko ładnie wykonane i przesyłka ekspresowa zamówiłam w poniedziałek wieczorem a juz mam 🙂

przegladam to wlasnie i bardzo fajne. Jakie zamowilas ty? probuje znalezc jak bedzie wygladac ze srebrna nitka, ale nigdzie tego nie pokazali 😞

ja wziełam obrazek 7 ,czcionka 7 nić złota, koronka 10-bardzo ładna i świeca 4 🙂
no my już po chrzcinach ale mały w kościele dawał czadu..... 😮

tylko nie wiem jak tam u Ciebie Basiu bo moja siostra mieszka w tarnowskich górach i tam nie kupuje sie takich kwadratowych szatek tylko takie coś ala koszulki 🙂

U mnie tez koszulki sie kupuje 🙂 na szczescie oni tez maja takie zestawy 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):

jak mamy katar to możemy chodzić na spacery ???? nic więcej ani kaszlu ani gorączki ???

moze i to glupie pytanie ale jak wyglada katar u takiego malego dziecka? sieknie mu z nosa , czy cos swiszczy? bo mojemu wczoraj cos swiszczalo w nosie jak zasypial, ale polozylam cebule w sypialni i dzis nic nie swiszczy, a ja nie wiem czy to katar czy co...

• Mamusie
guga napisał(a):

a jak wykryc to napiecie? moj kreci strasznie glowa i w jedna i w druga. Pediatra to sprawdza jakos?