Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
DZien dobry mamuski 🙂
My juz po szczepieniu ,chwile krzyku po zastrzyku a potem krzyk złosci przy ubieraniu bo spiacy
a teraz spi.Waga 7400 (2390 na wyjsciu) 72cm (49 na wyjsciu).Mamy skierowanie do chirurga dzieciecego na ściaganie jaderka do woreczka ,napierw zastrzykiem(sterydy) a jesli to nie zadziała to operacyjnie sciagane bedzie....

łoooo rety....Emma 59cm na wyjsciu 47cm 😮

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
DZien dobry mamuski 🙂
My juz po szczepieniu ,chwile krzyku po zastrzyku a potem krzyk złosci przy ubieraniu bo spiacy
a teraz spi.Waga 7400 (2390 na wyjsciu) 72cm (49 na wyjsciu).Mamy skierowanie do chirurga dzieciecego na ściaganie jaderka do woreczka ,napierw zastrzykiem(sterydy) a jesli to nie zadziała to operacyjnie sciagane bedzie....

🤪 🤪 🤪 no to kawal chlopa z niego!!! 72cm !!! od urodzenia rzeczywiście mega urósł, czym ty go kobieto karmisz? 😉 😉

Tylko i wyłacznie na cycu z czego się bardzo ciesze bo smoczki,mleko z butli ,herbaki są beeeee fuj do kubła jednym słowem
Basiu no dokładnie wczesniej o tym pisałam i nie schodzi mam nadzieje ,że na tym się zakończy

• Mamusie
marika fajnie ze po szczepieniu wszystko ok
guga jak mala teraz? gorączki juz nie ma?
holi heheh ty sobie powinnas nick zmienic na powsinoga :P a ja myslalam ze to ja powsinoga jestem bo co weekendu u rodzicow:P
aaagaaa ja wracam do pracy od lipca a niania od wrzesnia a miedzy lipcem a wrzesniem z malym bedzie moj maz i moja mama bo maja na zmiane urlopy wziete
basienka Florek jest prze słodki na tym nowym foto
anika77 hehehe to sie nazywa przyrost masy i długosci.. nie wiem jak ty to zrobilas
aniqa ja tak jak ty bede łysa... myje łepek tylko szamponem z pateki seboradin i lotion tez seboradin i jakby mniej wypada ale tez u mlodego w raczce znajde
novaM gdzie się szwendasz? co z naszym skype? 😉

eh a my dzis mamy szczepienie.... 3 ukłucia plus rota...masakra.. no i musze zapytac co z tym jego przeturlaniem sie na lewo , patrzeniem na prawo no i tym oddychaniem nocnym... dzis znowu o 2 byl alarm i malo sie o wlasne kapcie nie zabilam biegnac do lozeczka;/
no teraz trzeba zrobic jakis obiad by pozniej tylko odgrzac... bo na 14 szczepienie wiec o 13 wymarsz z domu... a pozniej kolezaka z pracy ma nas odwiedzic....
trzymajcie sie laseczki 🙂

• Mamusie
Dzień dobry albo i nie... Niewyspanam 🤔
Mała coś dziwnie śpi. Trochę jak u Basieńki, Candyns lub Agi. Budzi się często. Co 2 godz lub częściej, jeść albo smoka.. Oj mam nadzieję, że przejdzie, bo już ładnie spała, co 3-4 godz na jedzenie się budziła, a teraz coś się poprzestawiało...
Co do krechy to mam nadal, taką krzywą.. ciekawe, czy zejdzie i kiedy??
Oponka mi też została, a raczej ostatnio się powiększyła! 😠 to pewnie przez to, że słodycze wcinam...
Czy Wasze maluchy mają ślad po szczepionce ze szpitala? mojej strupek jakiś czas temu się zrobił....

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Mała coś dziwnie śpi. Trochę jak u Basieńki, Candyns lub Agi. Budzi się często. Co 2 godz lub częściej, jeść albo smoka.. Oj mam nadzieję, że przejdzie, bo już ładnie spała, co 3-4 godz na jedzenie się budziła, a teraz coś się poprzestawiało...
Oponka mi też została, a raczej ostatnio się powiększyła! 😠 to pewnie przez to, że słodycze wcinam...
Czy Wasze maluchy mają ślad po szczepionce ze szpitala? mojej strupek jakiś czas temu się zrobił....

Moja też ma jeszcze strupek po gruzlicy. A co do slodkiego to ja nie wiem....całą ciąże jadłam naprawde malo a teraz am takie parcie na słodkie że szok 😮

• Mamusie
nadia85 napisał(a):

Moj tez juz tak fajnie spal nawet 5 lub 6 godzin w nocy przesypial, a teraz jakos dziwnie... Chce dzis kupic ta herbatke spokojny sen i zobaczyc czy to cos pomoze.
Co do sladzie po szczepionce to maly ma slad po szczepionce na gruzlice. Nawet ropke tam mial. Polozna powiedziala ze to normalne i tak to zwykle sie dlugo goi. Teraz ma w miejscu tego uklucia taka czerwona kropke. Z tego co mi jeszcze polozna mowila to z tym sie nic nie robi samo zejdzie.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka Twój Florek zawsze po domu w czapeczce chodzi?

nie to bylo zdjecie robione zaraz po kapieli i karmieniu 🙂

czyli po kapieli zakladasz? Pytam bo ja wcale w domu nie używam...Nie mam zreszta ani jednej cieniutkiej czapeczki, no może jedną mam, siostra ja wykopała jak byla i założyła małej do zdjęcia 😉

• Mamusie
ja tez czape po kapieli zakladam,... a ogolnie na dwor mnie na szkole rodzenia i mama uczyli by zakladac bawelniana pilotke i dopiero na to normalna grubsza czapke i ja ju tak zakladam 🙂
eh laseczki pol nocy nie spalam.. i to nie dlatego... ze maly nie spal.. bo jak aniolek spal od 22 do 5 .. ale ja ze stresu przed tym szczepieniem.,.,...
ja dermene probowalam ale mi nie pomogla... i dopiero seboradin mi polecila fryzjerka i uzywalam na poczatku ampulki+szampon+lotion... a teraz tylko szampon i lotion jak susze... 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Maciek spał do północy, obudził się, zjadł, poszedł spać. ale potem budził się o 2 i o 3.3 i o 5,30... on się po prostu nie najada moim mlekiem... a na noc dostaje butelkę to dlatego pierwszy raz dłużej śpi

Aga ja też na noc butlę daję, a jak się obudzi to już własne mleczko i też już więcej niż 2 godziny nie pośpi... też myślałam, że moim mlekiem się nie najada i raz podałam jej modyfikowane i też wstała za 2 godziny, więc może po prostu nasze dzieciaczki tak mają, że tylko jedna długa drzemka 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
a dzisiaj do fryzjera ide, z 15cm ściąć, bo zaczely mi tak wypadac wlosy, w calym domu są, a najgorsze, że jakims cudem u Kaliny zawsze w raczce jakies znajduje. Boje sie, żeby go przypadkiem nie połknela

Też dziś fryca zaliczam 🤪i również zastanawiam się nad ścięciem, ale tak mi szkoda włosów 🤢 ale i tak są lipne... wypadają, kruszą się 🤢

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
nadia85 napisał(a):

Moj tez juz tak fajnie spal nawet 5 lub 6 godzin w nocy przesypial, a teraz jakos dziwnie... Chce dzis kupic ta herbatke spokojny sen i zobaczyc czy to cos pomoze.
Co do sladzie po szczepionce to maly ma slad po szczepionce na gruzlice. Nawet ropke tam mial. Polozna powiedziala ze to normalne i tak to zwykle sie dlugo goi. Teraz ma w miejscu tego uklucia taka czerwona kropke. Z tego co mi jeszcze polozna mowila to z tym sie nic nie robi samo zejdzie.

Tak myślałam. Ale teściowa zobaczyła i że to jej się nie podoba.. Bardzo ją lubię, ale odkąd mam dziecko, to co chwilę jakieś uwagi... już mnie to zaczyna wpieniać... 🤢

• Mamusie
no podobno tak jest ze jedna dluga drzemka a pozniej co 2 godziny i Kuba tez tak ma dlatego ja go o 21 kapie i o 22 klade nie szybciej by mi ta dloga drzemka wyszla od 22-4 lub 5 a nie jak bylo wczesniej od 19 do 1 a pozniej juz co 2 godziny.... i to sie sprawdza:P wiec zostalismy na nocnym kapaniu
co do herbatek to ja mam uspokajajaca z hipp i zeby nie dawac jemu to ja ja pije normalnie z szklance i on w mleku moze cos tam dostaje 🙂)
eh trzymajcie kciuki... ubieram misiaka i gonie do przychodni.... on ma szczepienie a mnie juz nosi.. tak sie boje co to bedzie... trzymajcie mocno mocno... buziaki.. do wieczora....

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A co do slodkiego to ja nie wiem....całą ciąże jadłam naprawde malo a teraz am takie parcie na słodkie że szok 😮

W ciąży to nie jadłam ze względu na cukrzycę, a teraz to nie ma dnia, a nawet są dni, że jakby nie słodkości to bym nic nie jadła 😮 dziś na śniadanie zjadłam 20 dag michałków 😮

• Mamusie
agami napisał(a):
no podobno tak jest ze jedna dluga drzemka a pozniej co 2 godziny i Kuba tez tak ma dlatego ja go o 21 kapie i o 22 klade nie szybciej by mi ta dloga drzemka wyszla od 22-4 lub 5 a nie jak bylo wczesniej od 19 do 1 a pozniej juz co 2 godziny.... i to sie sprawdza:P wiec zostalismy na nocnym kapaniu
co do herbatek to ja mam uspokajajaca z hipp i zeby nie dawac jemu to ja ja pije normalnie z szklance i on w mleku moze cos tam dostaje 🙂)
eh trzymajcie kciuki... ubieram misiaka i gonie do przychodni.... on ma szczepienie a mnie juz nosi.. tak sie boje co to bedzie... trzymajcie mocno mocno... buziaki.. do wieczora....

Agami trzymam mocno... i jakie w końcu bierzesz? skojarzone? bo ja takie dylematy jak Ty mam...

• Mamusie
agami napisał(a):
ja tez czape po kapieli zakladam,... a ogolnie na dwor mnie na szkole rodzenia i mama uczyli by zakladac bawelniana pilotke i dopiero na to normalna grubsza czapke i ja ju tak zakladam 🙂

co szkoła to inaczej... nam mówili, żeby w domu nie zakładać, a już na pewno nie po kąpieli... dziecko ma mokre włoski i leży w mokrej czapeczce
i moja jeszcze nie miała takiej czapki na głowie... pewnie dlatego tak się drze jak zakładamy czapę przed spacerkiem 😁

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
agami napisał(a):

Agami trzymam mocno... i jakie w końcu bierzesz? skojarzone? bo ja takie dylematy jak Ty mam...

a co ty tez szczepilas najpierw na nfz??? po rozmowie z pielegniarkom znajoma i mama i po przeczytaniu artykułu w necie ktory moj maz gdzies wygrzebal ze nie wolno zmieniac jak sie zaczelo stwierdzilismy ze zostajemy na tych nfz... niestety.. ja chcialam przejsc ale po tym artukule i po rozmowie z ta pania stwierdzil;am ze nie chce miec na sumieniu ze malewmu cos jest po zmianie... tzn ze jakas reakcja wystapila... no i ja od rana co 15 minut do kibelka tak sie boje tego szczepienia 😞((( pol nocy nie spalam... ehhh glupia baba... moglam od razu wziac 5w1 i nie sluchac nikogo a teraz juz jest po wszystkim.... trudno... ale postanowilam ze zaszczepie malego napewno na rotawirusy i pneumokoki by pozniej nie zalowac jak teraz ze nie zaszczepilam....
ok biore tygrysa na przewijak bo slysze ze sie tam prezy.. wiec kupa leci i szybko do autka bo na 14 mamy... a maz zaraz bedzie...
nadia... a ty jak zaszczepilas?

• Mamusie
agami napisał(a):

na my kąpiemy 20.30 i później śpi do 3 lub 4... wczoraj wyjątkowo kąpiel po 22, zasnęła przed 23 i wstała o 6.20 🤪 ale się mamusia wyspała 🤪