Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rita napisał(a):
Chloe buziak dla Ciebie 😘 i nie smutaj sie kochana-ta zima przyprawia o podły nastrój a w ciązy to już całkiem 😘 jeszcze chwilka i wiosna nas optymistycznie nakręci a z tej podłej zimy to chyba tylko Basia się cieszy 😉
Wanilia no teście mi się trafili bee 😉

Ja sie cieszez ze jest zima. Ja uwielbiam zime 🙂 na nartach mozna pojezdzic, na sankach, tupolocie i fajna zabawa. Staram sie nie dolowac pogoda. Choc jak pada to czasem ciezko, no ale jakos zawsze dobry punkt staram sie znalezc. kiedys byla piosenka ze w deszczu dzieci sie nudza, ale ja np uwilbiam cieply majowy deszczyk i mam nadzieje ze w tym roku choc dwa dni takie beda. Podobno od Majowego deszczu sie rosnie wiec mam nadzieje ze jeszcze troche z Florkiem urosniemy 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basia Tobie dałabym medal za aktywność! Tak trzymaj 🙂

Dziekuje bardzo 🙂 swieze powietrze dobrze na mnie wplywa. Jeszcze tylko musze sie jakos zmotywowac do regularnego wioslowania i juz bede w pelni szczesliwa 🙂

a juz miałam pytac co zrobisz jak się zima skończy hehe-brawo no!!!!!!

• Mamusie
Wanilia brak słów poprostu 🤢 🤢 🤢
Marika?

a ja mam pytanko-moja mała nie chce jejek jeść-wypluwa czy to jajecznica czy na miękko czy na twardo-nawet na kanapce przykryte serem nie przechodzą 🤨 macie jakies pomysły żeby jakoś to jajko zjadła? czytałam ze powinna conajmniej 2 tygodniowo jajka zjeść a ona nawet kawałeczka nie zje

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Czy uwierzycie mi jak napisze że Netia nadal nie włączyła mi internetu???? 😠 😠 😠 Tym razem zadzwoniłam tam i powiedziałam że jak do jutra tego nie zrobią to zrywam umowę bo jest taki punkt który mi na to pozwala. Mają pecha że mi się chciało to gówno przeczytać. I facet mi mówi że oni cały czas usuwają usterkę a ja się pytam jaką usterkę? Bo usterka jest jak coś działa a potem przestaje a to wogóle nie zaczęło działac więc usługa jak dla mnie nie zostałą dostarczona a do tego się zobowiązali w umowie. A on mi na to że oni włączyli mi usługę 6go zgodnie z umową 😲 😮 I tylko ten jeden mały problem jest że mi net nie działa. K-wa już siły na to nie mam 😞

Nie derewuj sie za bardzo 🙂
Rozmawialam pewnie z bogu ducha winnego supportem, ktory wogole nie wie o co chodzi. Oni widza tylko to co sie dzieje w systemie i nic poza tym. jak zagrozilas zerwaniem umowy to pewnie teraz eskalowali teraz to dalej. Zawsze mozesz zrobic na "hindusa" dzwon co godzine i pytaj: "what is the update". Wtedy na pewno cos zrobia 🙂

• Mamusie
Rita napisał(a):
Wanilia brak słów poprostu 🤢 🤢 🤢
Marika?

a ja mam pytanko-moja mała nie chce jejek jeść-wypluwa czy to jajecznica czy na miękko czy na twardo-nawet na kanapce przykryte serem nie przechodzą 🤨 macie jakies pomysły żeby jakoś to jajko zjadła? czytałam ze powinna conajmniej 2 tygodniowo jajka zjeść a ona nawet kawałeczka nie zje

Zmieszaj moze jej z obiadkiem. Takie surowe podgrzej mocno zeby sie scielo. Flork np. uwielbia szpinak gotowany z jajkiem, czosnkiem i odrobiona mleka (zeby za duzo szczawianow sie nie wytworzylo).

Zapomnialam Wam powiedziec znalazlam Florkowi 3 zeby 😁 3 czworki i najlepsze ze nie ma jeszcze dolnych 2 a juz ma 3 czworki 😁

• Mamusie
wanilia - napisz pisemna reklamacje, lub telefonicznie kaz babie zlozyc reklamacje w twoim imieniu, inaczej mozesz blagac prosic a oni beda obiecywac.. ja tak mialalm z sluzbowym telelfonem stacjonarnym, 2 tygodnie sie z nimi uzeralalam, a jak zlozylam pisemna reklamacje to na drugi dzine juz dzialal 🙂) do tego zazadalalm 10tys odszkodowania, haha, no to mi za 2 miesiace abonamrntu nie beda liczyc, lepsze to nic nic 😉

dzieki za pocieszenie w takim razie niech juz bedzie ta wiosna!!!

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia - napisz pisemna reklamacje, lub telefonicznie kaz babie zlozyc reklamacje w twoim imieniu, inaczej mozesz blagac prosic a oni beda obiecywac.. ja tak mialalm z sluzbowym telelfonem stacjonarnym, 2 tygodnie sie z nimi uzeralalam, a jak zlozylam pisemna reklamacje to na drugi dzine juz dzialal 🙂) do tego zazadalalm 10tys odszkodowania, haha, no to mi za 2 miesiace abonamrntu nie beda liczyc, lepsze to nic nic 😉

Chloe a możesz mi podesłać to pismo które Ty wysyłałaś na wzór?

• Mamusie
A my wyszłyśmy o 13, bo deszcz przestał padać i wyszło słońce. Cały czas latają babole, taka przeplatanka słońce-chmury. Ja oczywiście spanikowałam że zimno. Jasminie ubrałam trochę cieplejszą kurtkę taką akurat, a sama w zimowy płaszcz wskoczyłam i prawie się ugotowałam, bo się okazało, że jest w miarę ciepło.
Prawie dwie godziny pobrykałyśmy, ale z zaliczonym marketem.

Teraz Mała poszła spać...w końcu.
A ja chcę się za gotowanie zaklepusów wziąć...nie wiem czy wyjdzie, bo nie mam maślanki tylko coś podobnego. Zobaczymy.

Wanilia myślę, że zerwanie umowy ich przekona to jakiegoś działania. Szkoda tylko, że nerwy musisz sobie psuć.
Basia deszcz majowy też lubię. 🙂 Ale teraz jak u mnie pada to już też zupełnie inaczej, bardziej wiosennie.
Chloe ściskam w dołku 😘 Ja z mojego powierzchownie się wygrzebałam choć wiem ze jeszcze we mnie siedzi..

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):

Chloe a możesz mi podesłać to pismo które Ty wysyłałaś na wzór?

zaraz poszukam,daj maila

• Mamusie
Coq przepiękną masz córeczkę i widac kolekcjonerka Wam rośnie 🙂

rozmawiałam z siostrą na skypie i jej córeczki mi jakieś rysunki przynosiły pokazać i laurki dla mnie i tak za nimi tęsknie że się normalnie na wizji poryczałam i rycze do teraz-Adam zawału dostanie jak mnie zobaczy taką zaryczaną 😞 przejebane takie życie za granicą,moje dziecko to 2 dni potrzebuje żeby się oswoić z moją rodziną bo tak długo ich nie widuje-w zyciu bym nie przypuszczała że moje kochane siostrzyczki beda miały taki słaby kontakt z moim dzieckiem 😞 😞 😞 w dupie mam te pieniadze CHCE DO DOMU ;( ;( ;(

• Mamusie
Coq no Jaśminka oczywiście śliczna! 🙂
Maciek, oprócz czasu spędzonego na dojściu do rodziców, na dworze nie był już od czwartku chyba na dłużej... bo pogoda do kitu, albo śnieg, albo deszcz, albo wiatr mega wieje...

Rita 😘 😘 😘

my właśnie wróciliśmy od rodziców, Maciek już max zmęczony. ale jeszcze go trochę przetrzymam, siedzi na sofie i bajkę ogląda 🙂 a ja gotuję wodę na mleko, zaraz pójdziemy się kąpać i spać...

mama moja pewnie nie przyjdzie do założenia łuski, bo się na mnie obraziła przed wyjściem. bo Maciek maszerował z czapką, z szalikiem, nie patrzył pod nogi i się wywalał. potem wpadł w panikę jakąś i nie dał się ubrać, zaczął płakać. w końcu się zapowietrzył, nie mógł oddechu złapać, dmuchałam w niego, już się siny na ustach robił. rzadko tak się zdarza, ale kilkakrotnie się zdarzyło 😞 no i mama wtedy, że ona to by nie chciała go pilnować.. (chodziło o opiekunkę). a mi się tak cholernie przykro zrobiło, bo przecież to nie jego wina, i jej powiedziałam, że przecież ona go nie pilnuje i nie musi... i poszliśmy...

• Mamusie
Aga dobrze, ze Maćkowi się nic nie stało. A mama...no trochę palnęła bez zastanowienia.

Rita ja Cię DOSKONALE rozumiem a może jeszcze bardziej czuję to co Ty, bo ja byłam z Małą w Polsce tylko raz. Rodzina moja mogła się nią nacieszyć 3 miesiące i tyle. A teraz nie ma wizji wyjazdu ani na święta wielkanocne, a ni na wakacje ani nic...mam czekać do Bożego Narodzenia kiedy Mała będzie miała 2 lata 🤨 A w dodatku jedna moja siostra jak mi powie, ze tęsknią za Jaśminą to też płakać mi się chce.
I mój ostatni dół to też pytanie co ja tutaj robię...ale póki co innego wyjścia nie ma.
Niektórym emigracja przychodzi dość latwo, znam takie osoby, inni chyba mniej się nadają. Ja z resztą jestem zdania, że w Polsce też się może udać.

Dziękuję za miłe słowa 🙂

• Mamusie
hejka kochane!!! wczoraj niedziela fajna !!!
Bylismy u znajomych maly sie pobawil i kolezanka go maszynka obciela na krociotko spoko wyglada a tescie i cala moja rodzina mowi mi aaa po cos go obciela oj!!!!
A mój M i ja zadowoleni jestesmy!!!
Aggaaaa ty się nie przejmuj mama ona na pewno się martwila ale tak powiedziec nie chciala!!!
Czyli koniec laby i idziesz do pracy!!
Pamm niezla jestes tak wczesnie do pracy kiedy ty odypiasz???
Coq Jaśminka śliczna dziewczynka
Basia podziwiam za wszystko naprawde!!!!
Aniqa Kalina przefajowska!!!!
Dobre ma z tym oknem!!!
CHloe głowa do gory przejdzie ci zaraz smutny humor!!!!
Rita mozesz przeciez malej dawac nalesniki tam sa jaja przeciez albo w zupie tak wbijac surowe i zeby sie scielo!!!
Wanilia z tym internetem nie fajnie cie potraktowali