Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej ja codziennie chodzę do pracy jakoś leci.. 🙂 codziennie jadę autem ale mam letnie opony i spadło dużo śniegu i jest lód więc jutro jadę autobusem i muszę wstać o 3:30 bo autobus jest na 4:20 i jadę 25 km więc masakra a jak autem to wstaje o 4:30 więc jestem hardkorem!! Ale co nic nie zrobię jest ciężko w dodatku jutro 10 godzin pracy stania bo nie siedzę :/ mąż jutro zawodzi i odbiera konsti .. Dobranoc bo ja to dzisiaj będę miała drzemkę..

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
heja laski,
tydzien mnie nie bylo, wiec nie nadrobie 🙂
jakos mnie odfuromowilo na chwile, czas szybko lecial, ciagle cos do zrobienia.
A najwiecej zajec z kalna, jej ulubionym zajeciem od tygodnia jest siedzenie na parapecie i nic nie moge zrobic, tylko siedze przy niej i pilnuje zeby nie zleciala. Dzisiaj zakupy zrobilismy wiosenne, kupilam sobie kutrke , spodnie, baleriny i trampki z CCC. Kalinka tez dostala trapmeczki z ccc i zamszowe butki na wiosne od lasockiego no i baleriny z h&m i czapki na wiosne. byly te berety w H&m co macie, ale okazalo sie ze najwiekszy rozmiar czyli 86/92 zamaly na głowe Kaliniaka 😮 a szkoda, bo pieknie by w nim wygladala.
wczoraj sie wkurzylam mega, myslam ze oszaleje, a psy to wogole nienawidze teraz wszystkie!!!! w listopadzie kupilam sobie piekne buty ze skory na obasie za prawie 400zł 9zainwestowalam 😉 ) - w wczoraj bylam u szwagierki która ma szczeniaka polski gończy czy jkos tak, w każdym razie ogromny ten szczeniak...no wiec bylam z M, a on wyszedl od nich szybciej niz ja i nikomu nie powiedzial, ze wychodzi i nikt nie zamknal za nim drzwi na dwór...wiec ten okropny psiak wszedl do srodka i dorwal mje buty- w jednym odgryzł jezyk, a w drugim zrobil 5 cm dziuer 😠 🤢 uwierzcie mi ze jak to zobaczylam to myslaalm ze na zawał zejde!! jak przyszlam do domu to opier**** meza z gory do dolu i az sie rozryczalam z nerwow, ze głupi nie powiedzial ze wychodzi i to jego wina,ze stracilam buty...malzon tak sie przestraszyl, ze po chwili mi przyniosl 400zł 😜 stad dzisiejsze zakupy 😉 w kazdym razie nienawidze psów!!!!!
A teraz kilka zdjęć mojej panienki
ulubione zajecie Kaliny
[IMG]http://imageshack.us/a/img20/7234/dsc0139sd.jpg[/IMG]
a teraz mała sesja 🙂
[IMG]http://imageshack.us/a/img844/7344/dsc0148cp.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img534/5980/dsc0150iq.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img9/898/dsc0152mc.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img10/9261/dsc0154um.jpg[/IMG]

• Mamusie
Nowa łaaaaaał jak miło znowu oblukac brzuszek 🤪
Pamm jesteś hardkorem jak najbardziej-podziwiam Cie normalnie ja za diabła bym tak wcześnie nie wstała
Aniqa Kalinka to prawdziwa modelka-pozuje jak profesjonalistka-oj gwiazda Wam rośnie 🤪 a jaka śliczniutka 😘

• Mamusie
Zdjęcia Kaliny mnie powaliły - ślicznie wygląda i te WŁOSY!!!!! 🤪 🤪 🤪 Tak więc nic się Aniqa nie przejmuj i berety zostaw łysolkom 😜
Mam nadzieję że z tą nienawiścią do psów to żart - szczeniak jak małe dziecko jest i niestety takie rzeczy się zdarzają...Też bym była zła oczywiście ale chyba jednak małżon tu bardziej winny 😉
Pammat Rzeczywiście Ty i Meliska macie hardcorowe godziny wstawania 😮
Mnie się dziś coś spać nie chce i walczę ze zdjęciami 🙂 Jutro będę swoją głupotę przeklinać

• Mamusie
dzisiaj mój teść przegioł pałe już ostatecznie-miarka się przebrała normalnie
jakiś miesiąc temu obraził się na Adama ale o gówno,bo Adam GRZECZNIE zwrócił mu uwage ze nie jest szefem i że nie może tak pracownikami rządzić i ich opieprzać za wszystko-powiedział mu to grzecznie i spokojnie a ten tak sie obraził że to że do niego się nie odzywa to juz jakoś bym mogła zrozumieć ale żeby do mnie i do dziecka też nie?! 😠 przez ten miesiąc raz przyjechał do nas pod dom samochód odstawić to kazał Adama bratu wyjść po kluczyki i poszedł w cholere i raz tydzień temu jak do PL jechał też samochód odstawiał i zadzwonił do szwagra wcześniej zeby Majke na dwór wziął jak bedzie po kluczyki wychodził-to nie pozwoliliśmy jej iść,bo niech dziecko normalnie w domu odwiedzi a nie jak małpkę w zoo do bramy bede wystawiać!!! to w brami dał kluczyki i do PL pojechał a dzisiaj rano przyjechał z kuzynem Adama i kazał tamtemu do nas zapukać po kluczyki i pojechał w cholere!!!! koniec!! teraz to niech mi sie tu wcale nie pokazuje bo go wyprosze a na świeta do niego w PL nie mam zamiaru zejść!!!!!!!!

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Maciek śpi więc czas na kawkę, i świętowanie ostatniego wolnego poniedziałku 🙂 bo już wszystko na 100% wiem. w czwartek mam przyjść na 8, rozeznanie mi zrobią 😉 tak usłyszałam. a od poniedziałku zaczynam pracę 🙂 przeprosili, że nie od tego tygodnia, ale jakieś tam problemy z czymś tam mają, nie wiem nie zagłębiam się.

Aniqa miałam Cię właśnie wywoływać, bo wczoraj przed zaśnięciem sobie o Tobie myślałam 🙂
Kalinka jest prześliczna, no i te cudne włoski 🙂 och achhhh 🙂
a co do butów też bym się zezłościła...

Pam no to naprawdę musisz wcześnie wstawać. a o której jesteś w domu po pracy???

Rita co za cyrki, jak w przedszkolu normalnie.... weź nie zadręczaj sobie głowy myślami o teściu i tyle. bo nie warto.

• Mamusie
Dzień dobry.

Wchodzę tylko na moment bo chyba na deszcz się zbiera więc chce z Jaśminą wyjść. Zresztą warzywa musimy kupić.
Tylko tyle: Aniqa piękną masz córkę i ubieraj ją w granatowy kolor, bo ślicznie jej 😉
A z powodu butów, które tyle kosztowały chyba też bym się popłakała.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
coquelicot napisał(a):

Wchodzę tylko na moment bo chyba na deszcz się zbiera więc chce z Jaśminą wyjść.

A to się nie chwaliłas że Jaśmine tak lubisz podlewać że aż się na deszcz czaisz 😜
Ja też tylko na chwilę bo pełna nadziei że Werka zaśnie mam zamiar się zabrać za porządki 😉
Od rana pada deszcz ze śniegiem, słońca zero.... 🥴
Rita Ty masz chyba i teścia i teściową pojechanych, co?

• Mamusie
Hej,

Aniqa Kalinka jak modelka 🙂
Ja juz po weekendzie 🙂 no i tydzien sie zaczol w pracy. Moj M z Tata pojechali na rajd karkonowski a moja mama na delegacji we Wroclawiu. Wiec zaczol sie tydzien gdzie jestem sama z Florkiem. Jeszcze najlepiej jak zawsze mialam na 9 to teraz w teori mam isc na 8 (czas w stanach zmieniaja wiec mozemy godzine wczesniej przyjsc i wczesniej wyjsc) no ale dzis na 9:00 sobie przyjechalam. Co nie zmienia faktu ze przezd 16:00 bede musiala wyjsc.
Weekend spedzilismy we Wroclawiu 🙂 W piatek poszlam na imprezke z okazji dnia Kobiet bylo super 🙂 W sobote rano nie bylam w stanie prowadzic samochodu wiec Moj M wsiadl za kolka sluzbowki i pojechalismy. W sobote tramwajem na zakupy do Magnolii Mama widziala tam wozek jakis fajny dla Flora. No i kupilismy mu wozek a dla siebie worek na plecak zeby nie zamokl w czasie wedrowki po gorach. wracalismy piechaota wiec jakies 6 km zrobilimsy 🙂 W Niedziele znowu do tramwaju i do mojej ulubionej Galerii Domonikanskiej 🙂 Najpierw na obiadek a potem na 2 pietro na lody... mmmmm jak ja je uwielbiam maja tam chyba najlepsze lody na swiecie 🙂 wzielam sobie pucharek kawowy (4 galki lodow, likier kawowy, bita smietana) pyyyycha.
No i kolo 19:00 wyjechalismy z florem do domu w domu bylam 20:20. Floro poszedl spac. Obudzil sie o 4:55 dostal mleko i spal do 7:20 wiec pierwsza noc bez pomocy meza nie byla taka zla.
W Piatek po pracy zbieramy sie i jedziemy do Wrocka znowu a w sobote do Szklarskiej Poreby i wracamy w Niedziele 🙂

• Mamusie
Dzien dobry!
Pamm - no to jestes hardkorem!
Aniqa - Kalinka przeslodka!!!

a ja mam jakiegos dola, jakos sensu w zyciu nie widze, wstawac nawet mi sie nie chce... dzis znow poniedzialek czyli znow caly tydzien sama....
i w oogle jakos nie ciesze sie juz z tej ciazy, ja nie wiem 😞 😞 😞

a w ogole to pewnie slyszalyscie w tv, o tch himalaistach co zagineli, jeden z nich to moj kolega z liceum, rok mlodszy, masakra, taki mlody chlopak!! ale tylko pozazdroscic ile osagnal w swoim zyciu!!! dobrze ze nie mial dzieci bo by byla straszna tragedia. w sobote jest pozegnanie w kosciele u nas, ale tak na prawde nie ma ciala nie ma nic nie mozna zrobic pogrzebu, wspolczuje rodzinie 😞 na szczescie nikt mu wirtualnych zniczy nie zapala na fejsie, tylko jest na prawde kulturalnei.

• Mamusie
Basia Tobie dałabym medal za aktywność! Tak trzymaj 🙂

Aniqa zapomniałam dodać, że Jaśmina też oglądała zdjęcia Kaliny i od razu zakazałam jej robić jak ona 😉
Ale sobie przypomniałam, że my parapetów tu nie mamy 😁

Mała załapała jakiś podły humor...to pewnie ta pogoda. Leży teraz mleko pije. Choć staram się jej nie dawać mleka w dzień... w nocy mamy taką mleczarnie, że hej. Nie wiem co się dzieje, ale teraz jak tylko się przebudzi to wyciąga rączkę i mówi "ta ta ta" czyli chce butelkę z mlekiem 🥴

• Mamusie
chloe napisał(a):

a ja mam jakiegos dola, jakos sensu w zyciu nie widze, wstawac nawet mi sie nie chce... dzis znow poniedzialek czyli znow caly tydzien sama....

Chloe spokojnie, przejdzie Ci - ja też się czasem łamię przez to siedzenie w domu całymi dniami sama, zresztą chyba wszystkie po kolei łapiemy jakieś dołki 🤔 Dla mnie najgorsze są takie dni jak dzisiaj że nawet z domu nie da się wyjść....Jak Werka była mała to ładowałam ją w wózek i wychodziłysmy niezależnie od pogody, teraz jak chce chodzić jest trudniej.
Uszy do góry - nudności nadal męczą?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):

Chloe spokojnie, przejdzie Ci - ja też się czasem łamię przez to siedzenie w domu całymi dniami sama, zresztą chyba wszystkie po kolei łapiemy jakieś dołki 🤔 Dla mnie najgorsze są takie dni jak dzisiaj że nawet z domu nie da się wyjść....Jak Werka była mała to ładowałam ją w wózek i wychodziłysmy niezależnie od pogody, teraz jak chce chodzić jest trudniej.

wlasnie to siedzenie w domu....
nudonosci tak, i to coraz bardziej,szczegolnie wieczorami! nie macza tylko jak spie, wiec mam ochote spac caly czas!!

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):

nudonosci tak, i to coraz bardziej,szczegolnie wieczorami! nie macza tylko jak spie, wiec mam ochote spac caly czas!!

Bosh, jak sobie przypomnę senność pierwszego trymestru to aż Ci współczuję 😉 A co do siedzenia w domu- nie możecie z mężem dopracować jakoś systemu zmianowego w pracy tak żebyś częściej chodziła do lecznicy?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):

Bosh, jak sobie przypomnę senność pierwszego trymestru to aż Ci współczuję 😉 A co do siedzenia w domu- nie możecie z mężem dopracować jakoś systemu zmianowego w pracy tak żebyś częściej chodziła do lecznicy?

w marcu non stop sterylizacje sa a on jest najlepszy w sterylizaci kotek wiec chodzi, jutro idziemy razem bo suka jest. takze bedzie rozrywka. w sobote tez bylam. poza tym mam l4 wiec tez nie moge tak (sie zrobilam na czarno, ale teraz wazna kasa jednak).

• Mamusie
Chloe taka pogoda, to i się wpada w jakieś okropne nastroje... no mnie też dobija już to siedzeniu w domu... i tak jak dzisiaj za oknem pada śnieg z deszczem, wieje, pogoda paskudna. no i siedzimy z Maćkiem w domu.

ale jutro przychodzi niania do Maćka a my na zakupy uderzamy, bo spożywka się pokończyła, a ja lubię mieć zapasy w domu...

no bo przed chwilą chciałam robić naleśniki, i na słodko bo mam ochotę, i na ostro bo farsz zrobiłam już, a tu brak mąki... 🤢

Basia zazdroszczę Ci tego aktywnego spędzania czasu! 🙂

Coq no szkoda, że nie zdążyłyście wyjść. ale może deszcz krótkotrwały?

• Mamusie
Chloe buziak dla Ciebie 😘 i nie smutaj sie kochana-ta zima przyprawia o podły nastrój a w ciązy to już całkiem 😘 jeszcze chwilka i wiosna nas optymistycznie nakręci a z tej podłej zimy to chyba tylko Basia się cieszy 😉
Wanilia no teście mi się trafili bee 😉

• Mamusie
Czy uwierzycie mi jak napisze że Netia nadal nie włączyła mi internetu???? 😠 😠 😠 Tym razem zadzwoniłam tam i powiedziałam że jak do jutra tego nie zrobią to zrywam umowę bo jest taki punkt który mi na to pozwala. Mają pecha że mi się chciało to gówno przeczytać. I facet mi mówi że oni cały czas usuwają usterkę a ja się pytam jaką usterkę? Bo usterka jest jak coś działa a potem przestaje a to wogóle nie zaczęło działac więc usługa jak dla mnie nie zostałą dostarczona a do tego się zobowiązali w umowie. A on mi na to że oni włączyli mi usługę 6go zgodnie z umową 😲 😮 I tylko ten jeden mały problem jest że mi net nie działa. K-wa już siły na to nie mam 😞