Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ojej gosiu chciala bym ci doradzic jednak chyba nie potrafie.. moze twoje mleczko jest mniej tresciwe niz to robione z kleikiem.. i szybciej filipek jest glodny, no naprawde nie potrafie w tym temacie pomoc 🤨
aniu tylko w ktorych rosmanach mozna je odebrac? staralam sie znalezc to na ich stronie jednak nigdzie nie doczytalam.. 😠

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
Martusiap, przemywaj przegotowaną wodą, powinno zejść za parę dni. Co do siadania, to mój gagatek też dźwiga się konkretnie i wcale nie chce leżeć-najlepiej mu na kolanach moich na siedząco lub na leżaczku, no i oczywiście na rękach hihihi ale do siadania jeszcze parę miesięcy 🙂
Aniu, zdrowia dla Ksawcia!
co do zwyczajów roczkowych, to MAciek wyciągnął słownik polsko-angielski, a potem banknot 🙂 będzie znajomością języka zarabiał kasę?? albo będzie pisał książki zarobkowo? hihihi kto wie....

A teraz i ja potrzebuję Waszej opinii... Mój Don Filippo obżera się bardzo na noc. Robiłam parę prób/eksperymentów jak po różnym jedzeniu śpi w nocy. Dwa dni dostał 210 ml modyfikowanego z kleikiem (mało kleiku-jedna miarka) i dał radę do 5, chociaż wybudzał się po 3 i po 4. Wczoraj i przedwczoraj miałam mocno wezbrane cycochy, więc ściągnęłam mu do butelki. Zjadł 260 ml, a wczoraj 280 ml!!!! no i wybudzał się częściej jakby. Chyba nie bardzo jest dawać kleik do swojego mleka, co? więc powinnam wieczorne karmienie mieć modyfikowane z kleikiem? już sama nie wiem... wczoraj wychlipał moje szybko i potem chyba brzuszek go bolał, bo stękał i stękał...Dodam jeszcze, że ściągam mu na wieczór, bo nie najadał się prosto z centrali (czyt. cycocha), nie chciało mu się ciągnąć i zasypiał-w efekcie budził się o 1-2...No i co tu zrobić?

Ksawery też objadał się na noc też mu ściągałam po 270na początku a teraz wypija mi mniej na noc ok 240 a jak sztucznego to 210wody +7miarek ja mam to mleczko AR więc gęstnieje dłużej go trzyma niż moje ale przesypia mi długo (teraz się budzi jak jest chory) a o której dajesz mu ostatnią porcję?? ja daję o 21 i zanim zaśnie jest 22:30 i wtedy śpi do ok 9. Nie wiem co ci doradzić twoje mleko jest lepsze ale skoro widzisz różnice że dłużej spi po modyf z kleikiem to chyba bym się skusiła co któryś raz by się wyspać

• Mamusie
jadwiga-roza napisał(a):
ojej gosiu chciala bym ci doradzic jednak chyba nie potrafie.. moze twoje mleczko jest mniej tresciwe niz to robione z kleikiem.. i szybciej filipek jest glodny, no naprawde nie potrafie w tym temacie pomoc 🤨
aniu tylko w ktorych rosmanach mozna je odebrac? staralam sie znalezc to na ich stronie jednak nigdzie nie doczytalam.. 😠

Liczę na to że w każdym rossmanie...i chyba kupię te słoiczki ze zniżkami

• Mamusie
dzieki kobietki za porady... szkoda mi dawac sztuczne mleko, jak w magazynach mam, ale lubie tez jak dobrze spi-nie ukrywam, ze i ja wtedy jestem radosniejsza i mam bardziej naladowane akumulatory. a ostatnie karmienie mamy ok. 20.30-21.00 max do 21.30. najczesciej zasypie przy jedzeniu. no i z drugiej strony nie chce mu rozsadzac brzuszka, bo takie ilosci to zjada ponad roczne dziecko ;(

• Mamusie
jadwiga-roza napisał(a):
ja rowniez sie pokusze na kupno sloiczkow z rabatem 🙂 i nie tylko sloiczkow, soro mamy taka okazje to czemu mialybysmy nie skorzystac ? 😁

ja raczej też wykupie słoiczki i herbatkę i soczek-będzie na zapas 😁 😁 z kosmetyków raczej zrezygnuję bo używamy innych i są już sprawdzone 🙂

• Mamusie
Gosiq a dlaczego nie możeśz dać klieku do swojego mleczka?
Zdrówka dla Ksawcia. Ania do jakiego lekarza chodzisz? w Komornikach?
3 lata temu można było odbierać w każdym rosmanie pod warunkiem, że akturat mieli na magazynie - mi się udało za 3 razem 😁
Gratki dla Wiktora, ze tak ładnie zjadł

• Mamusie
martka3 napisał(a):
Gosiq a dlaczego nie możeśz dać klieku do swojego mleczka?
Zdrówka dla Ksawcia. Ania do jakiego lekarza chodzisz? w Komornikach?
3 lata temu można było odbierać w każdym rosmanie pod warunkiem, że akturat mieli na magazynie - mi się udało za 3 razem 😁
Gratki dla Wiktora, ze tak ładnie zjadł

chodzę do dr.Szdłowskiej a ty???

• Mamusie
ania_xx napisał(a):

chodzę do dr.Szdłowskiej a ty???

Ja chodzę do dr Bartz na os. Kopernika w Poznaniu , bo jakoś do Szadlowskiej nie mam zaufania, po tym jak kazała szwagierce przestać karmić 7 dniowe dziecko piersią bo ulewało i w ciągu 2 tygodni wprowadzić dziecku 3 różne rodzaje mleka - enfamil, nutranigen i bebilon pepti i w efekcie choc Maja nie miała, żednej alergi ani skazy to przez ponad 3 lata była na bebilonie pepti. A i właśnie niedawno szwagierka przeniosla się z córa do przychodni w Plewiskach

• Mamusie
ania_xx napisał(a):
jadwiga-roza napisał(a):
my poczekamy jescze troszke z nocniczkiem zaczniemy od kwietnia,
mam pytanko bedziecie odbierac ta dodatkowa paczke z rossmana ?

ja oczywiście że odbiorę paczkę z rosmana właśnie to wyczytałam

Ja tez mam zamiar odebrac poczke a dlaczego nie W tym kraju tak żadko cos jest za darmo

• Mamusie
14A11 napisał(a):
Dziewczynki tak czytam i czytam i widze że się juz przymierzacie do nocników. Już bedziecie sadzać maluszki??

Nie za wcześnie??

Mmay doświadczone w tym względzie opiszcie cos więcej

Ja przy Gabrysi próbowałam po roczku, po 1,5 roku i nic, tylko dużo prania zasikanych rzeczy, zaczekalam, aż Gabrysia była wstanie sama zrozumieć swoje potrzeby, nie bawiło mnie zgadywanie kiedy będzie siusiać. Po drugich urodzinach dziewczyny zaczeły chodzić bez pieluch i było OK, jakis czas później likwidacja pieluch na noc i z Piotrusiem nie mam zamiaru się za to zabierać w tym roku ale na pewno spróbuję w kolejne lato jek bedzie miał to ponad 1,5 roku.
Wiadomo że jest to do zrobienia ale nie wiem na ile jest to świadome informowanie przez dziecko o siusiu czy kupce a na ile dobre trafienie momentu przez rodziców i wyuczenie siusiana na rozkaz.

• Mamusie
jadwiga-roza napisał(a):
aaa czym sie różni kleik ryżowy od kleiku kukurydzianego?? czy to ma jakieś znaczenie który podajemy maluszkowi ??

w sumie ... nie wiem 😉 ale kupilam ryżowy, bo w pierwszych słoiczkach jest zupka marchewkowa z ryżem, więc odpowiednia dla maluszków 😉 i zupke tez zagescilam lyzeczka tego kleiku i smakuje identycznie jak ta jarzynowa ze sloiczka 🙂

• Mamusie
Witam!
Z bratową wszystko chyba ok, leży w szpitalu cały czas pod ktg... dopiero dziś poszla 😠 jestem taka zła i się martwię co z maluszkiem 🥴 w razie czego cesarka na miejscu! Byłabym spokojniejsza jakby już urodziła... ehh... bez komentarza.

U nas już czwarty miesiąc!! 🤪 wspominamy zawsze każdego miesiąca o 17.55 🙂 🙂
Zosia jest wspaniała 🙂 🙂 (jak śpi i jeść nie woła hihi 😁 😁)

Ja podaję ryżowy, Gosiaq mi też się wydaje, że odciągnięte mleko możesz zagęścić kleiczkiem, żeby było sytniejsze 🙂