Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mój dziś uruchomił mi pasikonika (czytaj: orbiteka). Ło matko, wytrzymałam jeno 18 minut bo pot zalał mi oczyska a i nogi skrzypiały. .. Jutro zakładam spiralę, więc nie chciałam przegiąć z zakwasami co by jutro gina nie zaciąć pomiędzy udami, he, he ... zabójczy uścisk

• Mamusie
dziewczynki wy juz o wprowadzaniu pokarmow stalych, ja jeszcze mam troche czasu 🙂 Wiem, ze dla niektorych to czarna magia co jak, kiedy - pamietam ze u mnie za pierwszym razem bylo to samo heehe i nie ukrywam, ze bylo to mega wielkie doswiadczenie w moim zyciu - przzywalam to chyba mocniej niz moja Mia hehe

yen - jesli chodzi o kaszke - kleik to kup w polskim sklepie kleik ryzowy z bobovita lub nestle i rozpusc w lekko cieplym mleczku modyfikowanym jakiego uzywacie...wbrew pozorom to takie proste i oczywiste - bez stresu 😉 Jesli chodzi o Walking Dead to dzieki za przypomnienie 8 i 9 i nastepne odcinki to kontynuacja drugiej serii zaczely sie w polowie lutego - czekalismy na nie z niecierpliwoscia 😁 Wlasnie sciagnelismy i lecimy z nimi 😁

jutro pierwsze nocnikowanie, ktore musimy oczywiscie uwiecznic na focie 🤪 🤪

• Mamusie
Zaka - z tego, co się orientuję, to dla Malucha po prostu musi być cieplejsza woda (34stp, czy jakoś tak), trzymam kciuki za pana doktora, żeby Ci nic nie popsuł!

w imieniu Maksia dziękuję za pamięć i gratulacje 😉

mamma - mia powodzenia z panem Nocnikiem! 🙂

judziu - jak maleństwo i bratowa?

jadwiga-roza - jednak miejsce Wiktorka jest w łóżeczku, a męża z Tobą 😁

gosiaq - Twoja samokrytyka mnie powala! 😁

krusyna - jak przeczytałam o tym, jak Maksiowi szło ze smoczkiem dwójką to zaczynam się zastanawiać, czy mój Maksio też niepotrzebnie się męczy, kupiłam już trójeczki i zobaczymy, jak da radę 🙂 chociaż Twój jest sporo starszy 🙂

• Mamusie
wiecie, że na roczek robi się "wybieranie przedmiotów"? 🙂
wczoraj moja siostrzenica dostała do wyboru: książeczkę (do nabożeństwa:P), różaniec, bransoletkę z korali, 5 złotych, mały metalowy rowerek (bo siostra i szwagier to pasjonaci dwóch kółek) i kieliszek
najpierw zabrała się za bransoletkę, następnie sięgnęła po różaniec, potem zaczęła otwierać książeczkę, kolejno dobrała się do monety, później położyła ją na książeczkę, następnie wzięła rower, a jak już nic na stole nie było innego to wsadziła palce do kieliszka (jakby chcąc nam pokazać, że jest pusty :P)
moja interpretacja: trzeba się ładnie ubrać (bransoletka), żeby iść do kościoła (różaniec) się pomodlić (książeczka), tam dać na tacę (wiadomo, pieniążek), wrócić rowerem do domu (rowerek:P) i napić się ciepłej herbatki (z kieliszka) 😁

natomiast mój tata śmiał się, że odłożyła pieniążek "na książeczkę" (pamiętacie te czasy? książeczek oszczędnościowych?)

• Mamusie
Shelby napisał(a):
wiecie, że na roczek robi się "wybieranie przedmiotów"? 🙂
wczoraj moja siostrzenica dostała do wyboru: książeczkę (do nabożeństwa:P), różaniec, bransoletkę z korali, 5 złotych, mały metalowy rowerek (bo siostra i szwagier to pasjonaci dwóch kółek) i kieliszek
najpierw zabrała się za bransoletkę, następnie sięgnęła po różaniec, potem zaczęła otwierać książeczkę, kolejno dobrała się do monety, później położyła ją na książeczkę, następnie wzięła rower, a jak już nic na stole nie było innego to wsadziła palce do kieliszka (jakby chcąc nam pokazać, że jest pusty :P)
moja interpretacja: trzeba się ładnie ubrać (bransoletka), żeby iść do kościoła (różaniec) się pomodlić (książeczka), tam dać na tacę (wiadomo, pieniążek), wrócić rowerem do domu (rowerek:P) i napić się ciepłej herbatki (z kieliszka) 😁

natomiast mój tata śmiał się, że odłożyła pieniążek "na książeczkę" (pamiętacie te czasy? książeczek oszczędnościowych?)

Ja jako roczniak włozyłam pieniązka do kieliszka 😁

• Mamusie
znam ta zabawe tylko w innej wersji, kladzie sie kieliszek rozaniec i ksiazeczke . i w zaleznosci co wezmie maluch do raczki tym zostanie czyt. ksiazeczka= uczony, rozaniec=ksiadz/zakonnica, kieliszek/ alkoholik . moj siostrzeniec za tem bedzie uczonym alkoholikiem 😁 😁

doszla i do mie paczka z hippa 🙂 a w niej sloiczek z marchewka herbatka rumiankowa herbatka z melisa i jablkiem lyzeczka krem na odparzenia i kupony do rossmana

• Mamusie
Właśnie miałam pisać że dostałam zestaw z hipp widze że jadwiga mnie wyprzedziła 😁 😁
Ksawery chory biedulek tak mi od rana kaszlał byliśmy u lekarza zapisała syrop,wapno i witC powiedziała że w samą porę bo jutro mógł by już mieć zapalenie oskrzeli choć i tak nie wiadomo jak to będzie bo jak do pt nie przejdzie mam przyjechać do niej znów. Teraz śpi ale przez sen dusi go kaszelek i psika przez to też budzi mi się po nocach...mam nadzieję że szybko mu minie

• Mamusie
martusiap napisał(a):
Witam
dziewczyny potrzebuje porady mojej majce wyskoczyły na policzku i na brodzie czerwone krostki niektóre są z białym czubkiem ? jak to zwalczyć? czy to może być skaza białkowa?
Pomóżcie.

Może przegrzana?? nie wiem nic o skazie białkowej. przecieraj przegotowaną wodą a może to odparzenia od smoczka??

• Mamusie
Martusiap, przemywaj przegotowaną wodą, powinno zejść za parę dni. Co do siadania, to mój gagatek też dźwiga się konkretnie i wcale nie chce leżeć-najlepiej mu na kolanach moich na siedząco lub na leżaczku, no i oczywiście na rękach hihihi ale do siadania jeszcze parę miesięcy 🙂
Aniu, zdrowia dla Ksawcia!
co do zwyczajów roczkowych, to MAciek wyciągnął słownik polsko-angielski, a potem banknot 🙂 będzie znajomością języka zarabiał kasę?? albo będzie pisał książki zarobkowo? hihihi kto wie....

A teraz i ja potrzebuję Waszej opinii... Mój Don Filippo obżera się bardzo na noc. Robiłam parę prób/eksperymentów jak po różnym jedzeniu śpi w nocy. Dwa dni dostał 210 ml modyfikowanego z kleikiem (mało kleiku-jedna miarka) i dał radę do 5, chociaż wybudzał się po 3 i po 4. Wczoraj i przedwczoraj miałam mocno wezbrane cycochy, więc ściągnęłam mu do butelki. Zjadł 260 ml, a wczoraj 280 ml!!!! no i wybudzał się częściej jakby. Chyba nie bardzo jest dawać kleik do swojego mleka, co? więc powinnam wieczorne karmienie mieć modyfikowane z kleikiem? już sama nie wiem... wczoraj wychlipał moje szybko i potem chyba brzuszek go bolał, bo stękał i stękał...Dodam jeszcze, że ściągam mu na wieczór, bo nie najadał się prosto z centrali (czyt. cycocha), nie chciało mu się ciągnąć i zasypiał-w efekcie budził się o 1-2...No i co tu zrobić?