Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Shelby napisał(a):
krusyna 😁 - tak to jest, że przedmioty są zwykle dopasowane do średniej - wagi, wzrostu i w ogóle :P
no i dla praworęcznych, ale to już mój ból :P

No właśnie... coś czuję, że kiedyś z Maksiem np. z kupnem ciuchów będę miała jeszcze większy problem niż teraz z moim M. - bo jak ubrania maja dobą długość rękawów czy nogawek, to najczęściej są za szerokie 😁 Aaa...mój M. też jest leworęczny i też często narzeka na dyskryminację 😜

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Shelby napisał(a):
cni7y
t6h]}fr5re a to tajna wiadomość od mojego Maksia 😉

Mój zrobił minę, jakby zrozumiał 😁 No i sztama 😎
A u mnie dziś pada, jest ponuro, więc nici ze spaceru...

A i mam prośbę; muszę koniecznie ściąć włosy, bo niestety nadal lecą garściami, a już nie mogę się faszerować lekami, no i potrzebuję inspiracji. Może nie na calkiem krótka fryzurę, ale taką do ucha... Znacie jakieś stronki z fotkami????

• Mamusie
Ja też miałam problem z włosami ale samo się unormowało, przestały wypadać a teraz też mam mnóstwo odrastających, niestety moja fryzjerka uświadomiła mnie, iż część z odrastających to siwki 😞 ja rzadko farbuję włosy ale jak będzie ich więcej to będę musiała na stałe zaczął farbować...kurde...moja mama ma ciemny blond i nie ma w ogóle siwych włosów a ja mam kolor po tacie i już siwki w wieku 29 lat....trudno mi się pogodzić z faktem, że moje ciało zaczyna się starzeć....pamiętam jak moja znajoma ze studiów romansowała z 60 letnim wykładowcą, który był Amerykaninem...On mówił, że ma duszę 20 latka i dopiero jak spojrzy w lustro to przypomina sobie ile ma lat....wydawało się to śmieszne ale mam wrażenie, że częściowo tak jest...

• Mamusie
Moja mama też ma takiego znajomego ze szkoły....On zawsze mówi o innych, że mocno się zestarzeli i nie widzi, że on do młodziaków też już się nie zalicza 🙂
jak byłam młodsza to w ogóle o takich rzeczach nie myślałam ale teraz jakoś zaczynam dbać o własne ciało, bo czasu nie da się cofnąć i jak zaniedbam się teraz to potem będzie coraz trudniej...

• Mamusie
My już po wizycie u dermatologa, miło się zaskoczyłam, bo Pani w rejestracji kazała mi wejść bez kolejki...a była duża, no i ludziska bez protestu mnie wpuścili 😉
Zastanawiałam się rano czy mam w ogóle iść, ale terasz bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Otóż Oskar nie ma skazy białkowej...to co mu dolega to nadmierne rogowacenie mieszkowe i jest to uwarunkowane genetycznie. U takich małych dzieci się tego nie leczy tylko nawilża. Leczenie można zacząć dopiero w 8 czy 9 roku życia...czasem w okresie dojrzewania to albo znika , albo się nasila, ale w żaden sposób nie jest to uciążliwe dla dziecka...może jedynie mało estetyczne, bo objawia się szorstką skóra z krostkami...damy radę!

No i umówiłam się do okulisty na czwartek z tym moim mruganiem, tylko co ja z Oskarem zrobię, Pani w rejestracji zasugerowała, żeby lepiej w domu został, żeby się nie zaraził od chorych osób...zobaczymy , może poproszę koleżankę, żeby poszła ze mną i poczekała na ławce przed 🥴

Krusyna polecam Ci super stronkę, ja zawsze z niej korzystam...wejdź sobie na krótkie włosy, jest tam full zdjęć z fryzurami do ramion i krótszymi
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie
A i zanim wyszłam do lekarza, słyszę jak ktoś o coś wali na klatce i taki dziwny sygnał...po jakim czasie stwierdziłam, że zobaczę co jest grane, bo najbardziej czego nienawidzę na świecie to obojętności ludzkiej...no i co...sąsiad się zaciął w windzie...biedny, krzyczał, że zawału tam zostanie...poleciłam do jego żony, dałam jej Oskara na ręce a sama poleciłam po tel i zadzwoniłam do spółdzielni mieszkaniowej, bo oni już tacy starsi, tel nie mają...no i tak sobie pomyślałam...a gdyby trafiło na mnie i Oskara?
Wiem, ze nie powinno się gdybać...ale byłabym przerażona...a ludzie słyszą, ale nikt nie wysunie nosa z domu 😞

• Mamusie
Yen - bardzo dziękuję, zaraz poszperam, może coś znajdę. Problem polega na tym, że ja podobnie jak Ty najlepiej czuję się w długich włosach, ale wczoraj już nawet mój małżonek delikatnie zasugerował, że powinnam iść do fryzjera. A tak w ogóle to lecą mi te włosy, ale na głowie nadal mam ich mnóstwo 😮 dziwaczne...

U mnie na wewnętrznym podwórku ostatnio widziałam jak chłopiec spadł z roweru i uderzył czołem o chodnik... Szli jacyś dorośli, ale nie podeszli do niego, tylko przystanęli, a potem ruszyli do klatki, a mały stał i zanosił się płaczem. Dziwne to, bo przecież to dziecko i nie pomogli, a byli bliżej niż ja... Oczywiście zaprowadziłam malucha do domu, opowiedziałam jego mamie, co się stało, ale tak sobie pomyślałam, że znieczulica jest okropna!

Agisal - u nas na razie garnuszek nie wzbudził entuzjazmu, więc wrócił do szafy 😁

A co do wieku, to ja nadal czuję się jak małolata - naprawdę! Nie maluję się, biegam w jeansach, koszulkach i balerinkach, włosy zawiązuję w koka, nawet zapominam o stosowaniu kremów! Masakra, bo przecież już powinnam 😜 śmiać mi się chce, jak mnie do tej pory czasem jakaś sklepikarka o dowodzik pyta 😁 chociaż rzadko, bo już ani fajeczek, ani alko raczej nie kupuję (nooo...czasem piwko dla małżowinka, bo ja wtedy karmi piję)

• Mamusie
yenefer07 napisał(a):
Agisal u nas garnuszek na klocuszek się sprawdza, co prawda Oskar nie wrzuca tam jeszcze tych klocków, ale wkłada rączki, żeby poleciała muzyczka i żeby mamusia śpiewała 🙂 I Dotyka noska bo świeci i wydaje dźwięki 🙂 Myślę, że Dominik będzie zadowolony!

U nas pewnie będzie podobnie....na wkładanie klocków jeszcze przyjdzie czas ....ale uważam, że jest to rozwijająca zabawka....na razie będzie zainteresowany muzyczką a potem będzie kombinował z klockami 😉
a to mój Bąbel jak śpi:

weszłam do pokoju aby sprawdzić czy śpi i nie mogłam się oprzeć aby nie zrobić zdjęcia 🙂 pewnie też tak macie, że wycałowałybyście te swoje maleństwa jak śpią 🙂
Oczywiście u nas spanie tylko z Panem Misiem 🙂

• Mamusie
Agisal oj mi też się trudno pogodzić, ze starzeniem się, bo mam wrażenie, że moja dusza wciąż młoda, ale przyjdzie taki czas , że nie będzie pasować do reszty...prawdę mówiąc jestem tym przerażona, bo boje się, że będę się czuć jak nastolatka uwięziona w ciele starszej pani...ale na to mam jeszcze troszkę czasu i liczę na to,że wewnętrznie też się z czasem zestarzeję 🙂No o ile dożyję 😜