Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Madzia, zrób dla mnie 🙂)) ja bardzo lubię, a robic mi się nie chce 🙂))

Dziewczyny, mój Mały-Wielki-Człowiek ma 9 MIESIĘCY, 11,8 KG I 84 CM 🙂))))))) Szok !!!!

Lala, przykro mi, że spotkała się taka nieprzyjemna sytuacja 😞 Trafiłaś na bardzo brzydką i bezinteresownie złośliwą babę 😞

Madziu ja zrobiłam tylko dla siebie połowę porcji, bo mój mąż to tylko mięcho i mięcho!

Krusyna Maksik to sie już chyba nie mieści w siatki centylowe prawda? Ma wagę ponadrocznego dziecka!!!

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):

Krusyna Maksik to sie już chyba nie mieści w siatki centylowe prawda? Ma wagę ponadrocznego dziecka!!!

Na szczęście nie tylko wagę, ale i wzrost 😉 ale fakt...jest bardzo dużym chłopcem i na razie w ogóle nie zwalnia - rośnie jak szalony 🤪 Na szczęście w domku będą futryny na 2.20 m, więc jakoś damy radę 😁

• Mamusie
yenefer07 napisał(a):
Krusyna łojejku jaki Maks jest duży!!! Przynajmniej mu żaden chłopak w piaskownicy nie podskoczy 🙂

No nie wiem, bo ma miesiąc starszą koleżankę, która też będzie ogromna - jeśli się z nią nie zaprzyjaźni, to mu wleje 😜 A koleżanka ma prawie 2. metrową mamę (tata nieco niższy, ale też wysoki) 😉

• Mamusie
Hej!
Dziewczyny to Wy się rewanżujcie tymi przepisami a ja będę korzystać 🙂 na razie kopiuję do worda bo jestem na małej diecie ale potem wypróbujemy....tylko z umiarem aby nie było efektu jo-jo....a tak na marginesie Marinel u mnie jest tak samo- mąż tylko mięcho...jak to On mówi "ze słodyczy lubi najbardziej golonkę"

Lala faktycznie pinda jedna z tej dziewuchy!!! jak można coś takiego powiedzieć....a może ona "leci" na Twojego Marcina i dlatego z czymś takim wypaliła....powinnaś się cieszyć, że Twój mąż zareagował i wyszedł z tego mieszkania- pokazał w ten sposób, iż nie zgadza się z tymi słowami 🙂

Yen czekają Was ciężkie 2 tygodnie....bez wody....nie zazdroszczę...a masz prysznic czy wannę? jak wannę to pół biedy....nalejesz ciepłej wody z czajnika...ale prysznic...brrrr....

A ja muszę pochwalić mojego męża....wczoraj wyżaliłam mu się przez telefon, że mam już dość i chyba zrobiło mu się żal bo późnym wieczorem (po 22) zrobił mi niespodziankę i przyjechał pod pretekstem zrobienia zakupów (niedaleko jest 24h tesco i faktycznie często robimy tam zakupy późną porą) nie muszę dodawać, że było miło 😘 próbowałam Go namówić aby został z nami na noc a rano pojechalibyśmy w 3-kę na działkę....przekonał mnie, iż nie jest to dobry pomysł bo On uczy się w nocy a nie wziął ze sobą kodeksów- do egzaminu zostały 3 tygodnie.....no więc wrócił do siebie ale rano o 6 napisał sms, że jak się spionizujemy to On chętnie przyjedzie po nas abyśmy razem spędzili ten ciepły dzień 🙂 🙂 specjalnie nie kładł się spać i czekał na telefon (gdyby usnął to żaden telefon nie jest w stanie Go obudzić- pewnie wstałby ok. 14). No więc było bardzo fajnie....Dominik pluskał się w swoim baseniku a mama i tata pobyli troszkę sami- dzięki babci, która też przyjechała i zabrała wnuczka na dłuugi spacer 😉
Naładowałam akumulatory na cały tydzień 🙂 🙂
Wiem, że zostały jeszcze 3 tygodnie i znów rodzinka będzie w komplecie 🙂 w sumie to teściowa zasugerowała, że mąż powinien uczyć się w spokoju.....jak Ona zdawała ten egzamin to jej rodzice zabrali dziecko na 3 miesiące do siebie aby mogła się uczyć- mąż miał chyba 6 miesięcy wtedy...uznaliśmy, że ma rację bo nauka przy dziecku idzie ciężko....

Krusyna ale masz "maleństwo" w domu 😉 przypomina mi się chrześnica mojego męża...jak miała 13 miesięcy to ważyła 13 kg ale z Niej to był klopsik, bo wzrostu już tak imponującego nie miała....wszystko zgubiła jak zaczęła chodzić....dodam, że jej tatuś ma 205cm 😉

Zapomniałam dodać, że Bąbel dostał na imieniny od babci 2 bączki- 2 bo nie mogła zdecydować się który wybrać 🙂 Dominik jest zafascynowany tym jak się kręcą no i ten charakterystyczny dźwięk, który wydają....jednak niektóre zabawki są ponadczasowe....pamiętam mojego bączka 🙂)
No to się rozpisałam 😎 wybaczcie 😉

• Mamusie
Ojej... Agisal pisz i nie przepraszaj 🙂 Dobrze, że udało Ci się naładować akumulatory 🙂

Strasznie współczuję tym, które na co dzień nie widują albo rzadko widują swoich mężczyzn - nie wyobrażam sobie nawet jak Wam ciężko (nawet nie chodzi mi o opiekę nad maluchami, ale nawet o samą obecność). Kurczę, ja strasznie tęsknię za moim malżowinkiem, jak go nie ma chociażby dobę...

• Mamusie
Kurcze zapomniałam, że jutro mam wizytę z małym u dermatologa 😮 Kumple mi przypomniała, bo ostatnio jej mówiłam, ale ma dobrą pamięć 🙂

Agisal na szczęście mam wannę i krótkie włosy teraz, więc może jakoś przeżyję 🙂

A i znalazłam prezent na roczek dla córeczki mojej koleżanki, tej z dobrą pamięcią 🙂Nie wiem czy to dobry pomysł, ale jak widzę jak dzieciaczki na tym śmigają na you tube to myślę, że warto. Widzę po Oskarze jak szybko mu się nudzą te grające zabawki, więc może to posłuży na dłużej. Jeśli się mylę to piszcie, póki nie zamówiłam 🙂
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

Krusyna a ja myślałam, że gorzej zniosę rozłąkę ze Swoim...ale to chyba tylko dlatego, że wiem, że niedługo już wróci na stałe, no i przez brak czasu...czasem dopada mnie dołek, że go nie ma...ale generalnie jest lepiej niż myślałam 🙂

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂 🙂

Agisal cieszę się że miło spędziłas czas z mężem 🙂 🙂 🙂 Jednym słowem kocha i to mocno... 🙂 🙂 🙂

Marinel mmmm wygląda smakowicie.... Ja czasami zrobie sobie jabłka z ryżem i zapiekanke ze szpinakiem i makaronem chociaż mąż nie jada ale mam takie tyci tyci naczynia do tego.... Takie kwadraty których 10 x 10 cm 🙂 🙂 🙂

Lala co za bezczelna ta dziewucha !!! Błędem to ona sama jest !!! o kurde ale bym jej nagadała!!! Aż by jej w pięty poszło !!! Na samą myśl aż mi cisnienie skacze !!!

Krusyna duży ten Twój OKRUSEK !!! 😁 😁 😁

U nas miło dzień spedzony chociaż wykańcza mnie ten upał !!!

No i oficjalnie mogę wam powiedzieć że dniu dzisiejszym Kacper przeszedł sam lekko podpierając się o kanapę około 2 m a potem czynność powtórzył chodząc wzdłuż mebli u dziadków!!! 🤪 🤪 🤪 Najlepsze jest to że nie było to chodzenie bokiem ale do przodu 🤪 🤪 🤪

MAMUSIA DUMNA Z SYNUSIA 😁 😁 😁

• Mamusie
Yen prezent bardzo fajny....córeczka moich znajomych to ma (ta z chorym serduszkiem) i bardzo lubi bujać się na tym koniku- ma czerwony....ja też planuję to nabyć tzn. nadałam temat teściowej (i to nawet dzisiaj )ale dopiero na roczek 🙂

Cherry to niestety może być anemia...jak mało je i w zasadzie gównie Twoje mleczko...ale najlepiej sprawdzić 🙂 Dominik też przez jakiś czas dostawał żelazo i wyniki ma już bardzo dobre 🙂

• Mamusie
Cherry BRAWO!!!! wow!

Ta baba to jakby moja dalsza rodzina, tzn jest to żona brata siostry mojego taty. Jest po 30 ma dziecko które ma przeźroczystą skóre blond włosy i je tylko chleb z nutellą.. Generalnie do dzieci nic nie mam. Ale ją rozp. jak ją zobacze. Jestem bardzo podminowana! Nawet powiedziałam o tym teściowej, podziela moje zdanie. Dobrze było się wygadać i wam i jej. Jakoś tak lżej. Ale tych pasożytów nie chce widzieć!!!

• Mamusie
hej dziewuszki!

ale popisałyście, przepraszam, ale nie dam rady na wszystko odpisać,
my mieliśmy masakryczny weekend... :/
byliśmy u teściów, a Maksio biedaczek wymiotował :/ a do tego teściowa mi go z rąk wyrywała, a on tylko do mamy i do mamy rączki wyciągał, potem, jak mnie złapał mocno, to się tylko ze strachem oglądał, czy ona nie idzie go zabrać znowu... och mówię Wam, to był mega ciężki weekend

ale dziś coś miłego - Maksio zrobił tatusiowi papa i powiedział papa, jak tata szedł do pracy 🙂 o! udało się go nauczyć 🙂

• Mamusie
Ooooo...witam Dziewczynki 🙂)))

Cherry - mój Okrusek nie chodzi, ale gada, śpiewa, piszczy i krzyczy jak nakręcony. Dziś sylabą przewodnią jest: "ma". Siedzi więc, bawi się zabawkami, ogląda bajkę i krzyczy: "ma-ma" - od czasu do czasu odwraca się do mnie, uśmiecha i rzuca, żeby się przytulić albo wystawia język i sobie skacze na pupie ! No jestem w szoku, że on już ma takie zachowania 🙂 za szybko ten czas leci i mam wrażenie, że nie nadążam 😁

Yen - super pomysł z tym bujakiem

Wiecie co? Chciałam mojemu bąblowi kupić rowerek (np. smart trike), ale doszłam do wniosku, że to bez sensu, bo zanim on sam zacznie jeździć, to już będzie za duży...może od razu zacznę od górala 😁 🤪