Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Madzia, trzymamy kciuki za was, będzie dobrze, leż i odpoczywaj, zobaczysz. Jakby co - dasz radę, my babki jesteśmy silne!!!!

Nie pamiętam za dużo - 30 stron nadrobiłam. Pamiętam tylko, że Majcia lali wymiata, Matek Mamymatki też - super. U nas też raczkowanie biegiem. Myślę, że niania z nim nie ćwiczyła i rackowałby szybciej bo robi ogromne postępy, no ale... Po zapaleniu płuc nie ma śladu ale co z tego jak poszedł 3 dni do złobka i .....grypa jelitowa. Dziś złapało wszystkich, ledwo żyjemy. Dobrze, że jest moja mama, choć ona też chora. Ja byłam na szkoleniu - robiłam materiał studiów podyplomowych w 3 dni - no i yniki poszły do Uk teraz iczekam. Cieszę się, że gryspko nie dopadło mnie na zajęciach, wiecie..... dołem i górą. Dziś ro z maminą łyknęłyśmy po wielkim kieliszku Whisky jak na "zemstę Faraona" n o i zarzz kładę się spać. Masakra...

Maksik Sshelby cudny!!!

• Mamusie
witam kochane a u nas ...masakra maly o wczoraj goraczkuje....wczoraj po poludniu 38 stopni w nocy ponad 39 teraz okolo 38 ale bawi sie...narazie i je co mnie cieszy...caly czas na nurofenie pozatym zadnych innych objawow wiec mysle ze albo to od zebów albo 3dniowka jutro ide do lekarza to sie okaze....wiec niedziele spedzona w domu...choc i tak pogoda do niczego wie nigdzie bysmy nie szli...a ja obiad gotuje......moj sie malym zajmuje :]

• Mamusie
dzień dobry!

Zaka - ło jejciu - grypa jelitowa :/ masakra... współczuję, zdrowiejcie szybko

aaa_aniusia - oby to było od zębów!

madziu - my jesteśmy dobrej myśli! wspieramy Cię całym sercem! dacie radę!

Zaniu - my mamy recaro - wczoraj pierwsza jazda - super było!

Monia1987 - Maksio jakoś nie ma specjalnej reakcji - babcie i dziadka widuje raz na 2-3 tygodnie, babcia się na niego od razu rzuca, a on się odwraca do mnie, tak jakby się wstydził czy chował, jak się oswoi jakiś czas to już spoko

MamoMAtka - jestem w szoku! że syn Twój spał od 17:30 do 7! imponujące 😁

martusiap - ja nie doprawiam, ja nawet soli nie sypię, ciągle gotuję specjalnie dla Maksia

lala - Twoja Maja wcale nie wygląda na dziecko które dużo je, a tu proszę! 😉

Cherry - umknęło mi wczoraj, ale dziś gratulujemy Wam 10 miesięcy!!!

yen - ojjj tak, ciężko się obudzić, gdy dziecko wstaje między 5 a 6!!!

Agisal - szybki bill ten Twój Dominik 😁

• Mamusie
Hej Mamusie, wiem ostatnio zadko tu bywam, ale Oskar teraz bardzo malo spi, a jest tak ruchliwy, ze ciagle za nim biegam 😁 Najnowszy cel jego wycieczek po domu to szafka w kuchni z przyprawami, wywala z niej wszystko 😁 Poza tym to straszny urwis z niego, ale dla mnie najslodszy na swiecie 😜

Ostatnio Oskar tez ma wiekszy apetyt, wczoraj zjadl u babci jajecznice z dwoch jaj 😁

Skusilam sie jednak na te naklejki z Biedronki, wybralam takie fajne zwierzatka 3D, ale zamiast na sciane przykleilam je na lodowke...Oskar zachwycony, to z kolei drugie miejsce jego pielgrzymek, zaraz po szafce kuchennej 😁

Madziu_m3 ja rowniez mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, duzo wypoczywaj i dbaj o siebie!!!

• Mamusie
No i wiecie co, musze Wam sie przyznac, ze jak tak patrze na mojego synusia, to chwilami mam ochote na drugiego bobaska, jednak ciagle...porod mnie przeraza...mysle, ze gdybym byla nadal w UK to bym sie zdecydowala, ale tutaj wiecej jest za nie...a to malutkie mieszkanie, nie zdecyduje sie majac tylko jeden pokoj do dyspozycji...a to nasze polskie warunki szpitalne i prawdopodobnie brak znieczulenia, no i koszty utrzymania dwojki dzieci...za pare lat, nawet jak kupimy wieksze mieszkanie i bedziemy miec prace, wedlug mojego mniemania bede za stara na drugie dziecko...aj!

• Mamusie
Hej 🙂
No i po weekendzie 🙂 znowu sama w domu.. Wiecie jak się nudzę?? Czasem to już mi sie z tych nudów nic nie chce...
Mielismy iść wczoraj na basen, ale było ( i nadal jest 😠 ) tak wietrznie, że nie miałam ochoty.

Yenefer, jeszcze nie wszystko stracone!! Wracaj do faceta do UK i do roboty 😉

Madzia trzymajcie się tam!! Duuuużo wypoczywaj! Wszystko będzie dobrze 🙂 🙂

• Mamusie
Dzień Dobry!

Moim zdaniem a mówię to jako "jedynaczka" chyba zamiast swojego pokoju wolałabym mieć brata lub siostrę...wiem, że czasem się tego nie docenia ale po śmierci rodziców nie ma bliższej osoby niż mąż i rodzeństwo.....dlatego ja nie chcę aby moje dziecko było jedynakiem- będę spokojniejsza wiedząc, że jak nas zabraknie będzie miało kogoś bliskiego.....wiem, że czasem rodzeństwo się kłóci itd. ale mimo wszystko częściej jest dla siebie wsparciem w trudnych chwilach.....
Co do porodów w polskich szpitalach- hmmm no pewnie w UK jest zdecydowanie lepiej ale skoro wszystkie to przeżyłyśmy to znaczy, że chyba nie jest tak źle i bez nieczulenia da się 😉

• Mamusie
Hej.
Madzia bedzie dobrze, tylko sie nie stresuj i odpoczywaj ile sie da.
Ja tez jak patrze na malego to chcialabym miec nastepnego bobaska ale narazie trzeba sie wstrzymac. Moze kiedys....
Co do warunkow to w tym szpitalu gdzie rodzilam dalo sie wytrzymac. TV nawet na porodowkach, lekarze calkiem mili tylko niektore pielegniarki troche wredne. Ale tak wszedzie jest.
U mnie na obiad dzisiaj zalewajka z grzybami a dla malego zwykla- uwielbia zalewajke.
Ostatnio bylismy we trojke w lesie na grzybach i maly wytrzymal 2 godziny, pozniej juz marudzil i trzeba bylo wracac.

• Mamusie
dziendobry:] my po wizycie u lekarza (maly mial w nocy ponad 39 stopni) podobno to od zebów lub gtrzydniowka czyli tak jak myslalam....pozatym mam dosc Q!Q!!!!!!!!!!!!!!!!! maly ciagle placze nic nie pomaga niechce jesxc tylko pije ...ahh i trzydniowka moze trwac do 5 ni no nazwa piekna:]

• Mamusie
Agisal ja niestety nie moge sie z Toba zgodzic, mam dwoch starszych braci i wogole nie moge na nich liczyc...w dziecinstwie jeszcze spedzalismy troche czasu razem, ale to juz tylko wspomnienie...moje stosunki z bracmi ograniczaja sie do tego, ze czasem gdzies mnie autem podwiezie i pozwoli skorzystac ze swojego komputera...nic wiecej!
A w kawalerce z dwojka dzieci niewyrobka, jedno zasypia, a drugie placze i budzi to pierwsze...tak by to wygladalo...w moim przypadku sprawa juz chyba przesadzona...no chyba ze los nam sprawi niespodzianke 😜

• Mamusie
Oczywiscie znam tez przypadki, gdzie rodzenstwo zyje ze soba naprawde blisko, np Moj kochany i jego siostra...ale w moim wypadku to bardziej moge liczyc na przyjaciol niz na braci.Jedyne co zawdzieczam braciom to to, ze gdy bylam nastolatka to moglam o wiele wiecej niz moje rowiesniczki,bo bracia przetarli szlak 🙂

• Mamusie
dziewczyny w biedronce są fajne artykuy dla maluszków po 6,99 Ja kupiłam takie rzeczy 🙂

a oto mój miś

i wiecie co.. wróciłyśmy z zakupów dałąm Mai obiadek (zjadła całą miche botwinki) o 15.30 a o 16.00 już chciała spać bo oczka przecierała .. Położyłam ją i do 16.30 był płacz 🤨 🤔 dałąm żelu, smoczek i dalej., paracetamolu no nic nie pomagało. A wiecie co.. zrobiłam jej meko i wypiła całe i zasnęła.. była głodna 😞 no normalnie mi głupio że się nie kapnęłam ..

• Mamusie
Lala Maja to niezły głodomorek!! U mnie nie ma takiego problemu bo jak płacze to przystawiam do piersi i najczęściej zasypia. Śliczną Majcia ma bluzę i czapusie.

Madziu trzymaj się kochana! Wierzymy że wszystko będzie dobrze, pisz do nas w miarę sił i możliwości 😘

A co do rodzeństwa to powiem tak, mam brata 2 lata starszego i siostrę 8 lat starszą. Wszyscy mieszkaliśmy sobie w jednym pokoiku. Siostra miała z nami przesrane bo jak przychodzili do niej chłopcy to siedzieliśmy z nimi i nic nie było w stanie nas stamtąd wyciągnąć. Poza tym zjadaliśmy wszystkie słodkości jakie dla nich szykowała hihihi 😜
Z bratem chodziliśmy wszędzie za rączkę, nazywali nas Jaś i Małgosia. No a z siostrą się kłóciliśmy i gdy się wyprowadziła do męża skakaliśmy z radości. Po chwili już za nią tęskniliśmy. Teraz moja siostra ma 33 lata i dogadujemy się zajebiście. Z bratem mam teraz mniejszy kontakt ale nie jest źle. I kocham ich z ich wadami i zaletami. No i stwierdzam wszem i wobec NIECH ŻYJE RODZEŃSTWO! Hip hip hurra! 😁

• Mamusie
Oj kochane u mnie nastrój denny, ale Kubuś mnie co chwilę rozśmiesza.

U nas problem od kilku dni z kupą cały czas twarda mimo śliwek itp. Kubuś robi się strasznie czerwony jak robi, czasami płacze. W nocy też śpi źle, strzela gazy, nic nie zmieniłam w jedzeniu, ręce mi już opadają, bo widzę jak się męczy...Ma ktoś podobny problem