Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Mamusie, po obiadku postaram się nadrobić co napisałyście. Ja mam dziś super humor, bo byłam dziś u mojej koleżanki, zważyłam się i...już nie ważę 67 kg , tylko 64,2 Yupiiii 🙂 Cieszyłam się jak dziecko jak to zobaczyłam 🙂 A i Oskarek wypróbował huśtawkę swojego kolegi,taki był przejęty, że aż śmiać mi się chciało. Trzymał się kurczowo obiema rączkami tej plastikowej tacki 🙂No a tak w ogóle to tutaj takie rzeczy można kupić od ludzi za grosze dosłownie, zapłaciła za to tylko 25 f, czyli jakieś 120 zł 🙂

• Mamusie
No i jak zwykle wszystkiego nie nadrobię , bo mały ostatnio ciągle chce być na rączkach...a dziś w nocy miałam straszny sen odnośnie Oskarka...co za ulga , że to był tylko zły sen!

Judzia podziwiam za odwagę, że tak szybko decydujesz się na drugie bobo...bo ja to juz się najprawdopodobniej nie zdecyduje na kolejne, mimo, że kocham swojego synka ponad życie...chyba po prostu jestem zbyt wygodna, no a oprócz tego dochodzi cała masa innych obaw.

Aniu_xx zdrówka dla Ksawerego!

Shelby tylko się cieszyć, że Maksio długi...bo wyrośnie na wysokiego przystojniaka 🙂

No i Gosiaq bravo , że nie idziesz na łatwiznę i sama gotujesz zupki, w końcu naturalne najzdrowsze 🙂

• Mamusie
yenifer07 słodko oskarek wygląda na tej huśtawce
ja kupiłam taką ksawerkowi http://allegro.pl/sassy-skoczek-jumper-hustawka-new-gratis-796-i2151042034.html też używaną wycziłam za 50zł 😁 😁 😁mały ma fradę no ale nie teraz gdy chory 🤨
wszystkim chorowitym dużo zdrówka życzymy

• Mamusie
ania_xx- listopadoweczki 2011

Shelby- Tia tez w centylach wzrostowych powyzej normy 😜

zania- ja tez chcialam szybkommiec drugie i mysle ze odstep minimum 1,5 roku miedzy dzieciaczkami jest ok, mniej raczej nie bo dwa niechodzace lub slabo chodzace bobasy to problem noszenia na raczkach- ciezko sie rozerwac 🙂 u nasz jest rozniec 2 latka i 20 dni 🙂 i jest super - polecam 😉

• Mamusie
Hej w końcu jestem... Nie było mnie tyle bo miałam komputer zepsuty... 😞 Moja kruszynka bardzo szybko rośnie i waży już 6.25kg 🙂 W poniedziałek miała temp 38.4 i byliśmy u lekarza ale na szczęście nic nie słyszała... Dała nam tylko panadol na zbicie temp i jakiś syropek na kaszel i jak by się coś działo mieliśmy przyjechać po antybiotyk... Ale na szczęście szybko żeżmy się tego pozbyli...
Poza tym śmiejemy się baaardzo dużo... 🙂 Jeszcze nic poza mlekiem nie wprowadzam wytrzymamy o skończenia 4 miesiąca 🙂 A później się zacznie...
A i mój stracił prace 😞 Ale na ten temat lepiej więcej nie pisać... Poza tym u nas chyba wszystko w porządku... 🙂 Mam nadzieje że u was też niestety nie dam rady nadrobić wszystkiego... 😘

• Mamusie
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):
ania_xx napisał(a):
znalazłam na fb musicie mnie chyba zaakceptować 😁 🙂 🙂

zrobione

dziękuje 🙃 🙃

widzę, że niektórych Twoich znajomych też znam - najczęściej z ich "harcerskiego" okresu życia, przewijali się, przez moją (wtedy) druzynę

• Mamusie
Dziewczyny a ja jestem mega rozlozona 🥴 z nosa mi leci jak z kranu, zatoki zawalone i glowa mi peka - czuje sie paskudnie... Juz nie wiem jak sie leczyc... bo karmiacym piersia nic nie wolno oprocz naturalnych sposobow... inhalacje, herbata z cytryna i miodem, syrop z cebuli - znacie cos jeszcze co pomogloby mi przepedzic to straszlitwo???

• Mamusie
Dziewczyny, w Carrefourze są: chusteczki huggies dwupak za 5,99 herbatki hipp za 9,99 (a zdrożały mocno z 11 na 16 pln ogólnie) i pajacyki za 9,90.

Ja wciąż szukam promocji na bebiko 1 aby zrobić większy zapas ale nigdzie nie widzę. Jak zobaczycie, to dajcie znaki dymne, co? He, he...

• Mamusie
14A11 ja pisałam że chciałabym te kupony do Rossmanna bo mamy go w Wadowicach i często chodzę tam na zakupy. Ale chce Ci się kłopotać i wysyłać je pocztą?

Ania_xx trzymam kciuki za Ksawerego żeby mu szybko przeszło.

Shelby ja napisałam maila na adres podany na Family service i odpisali mi to co wam wkleiłam. Mój adres podałam im w mailu. Jak chcesz do nich napisać to proszę oto adres email: [email protected]
Aaaaaa no i znowu żałuję że nie mam Facebooka! Muszę się przełamać i go w końcu kiedyś założyć.

Gosiaq ty karmisz piersią ale dodatkowo dajesz Filipkowi i modyfikowane mleko i zupki. Myślisz że ja też powinnam zacząć dawać małej coś oprócz cyca? Jutro mamy szczepienie więc zapytam lekarza. Emilka ładnie rośnie i waży już około 7 kg więc chyba jej nie głodzę. Fajnie że wiecie ile wasze dzieciaczki zjadają. Ja nie mam pojęcia ile ona dziennie wyciąga z cyców. Ale przepis na twoją zupkę podkradnę i kiedyś zrobię. Na razie dawałam małej tylko kilka razy starte jabłuszko.

Yenefer gratulacje zbicia uporczywych KILOGRAMÓW!! Moja waga też się waha w granicy 64-65 kg więc przybij piąteczkę. A Oskarek jaki poważny w tej huśtawce. I naprawdę fajnie że masz koleżankę z którą chodzicie na spacerki, ja nie dość że nie mam z kim chodzić (oprócz mojej Emisi oczywiście) to jeszcze nie mam gdzie! Mieszkamy przy drodze z Wadowic na Kraków po której jeżdżą non stop tiry. I to ma być wieś. Dziś 40 minut jeździłam w kółko po tarasie za domem i tak wyglądał nasz „spacer”

MammaMia chyba pomyliłaś mnie z Judzią. To ona pisała, że chce szybciutko drugie dziecko. Ja się wstrzymuję na razie. Chciałabym drugie dziecko dopiero jak już będziemy na swoim, bo na razie mieszkamy z teściami i nie zanosi się żebyśmy prędko się wyprowadzili.

Gosia734 jak miło że w końcu się odezwałaś. Przykro mi z powodu twojego narzeczonego. Oby szybko znalazł nową pracę!!!

• Mamusie
mamma-mia napisał(a):
Dziewczyny a ja jestem mega rozlozona 🥴 z nosa mi leci jak z kranu, zatoki zawalone i glowa mi peka - czuje sie paskudnie... Juz nie wiem jak sie leczyc... bo karmiacym piersia nic nie wolno oprocz naturalnych sposobow... inhalacje, herbata z cytryna i miodem, syrop z cebuli - znacie cos jeszcze co pomogloby mi przepedzic to straszlitwo???

ja byłam chora przed ksawerym też karmię(troche swoim troche bebilon) i brałam APAP C PLUS witamine c 1000mg i wapno wszystko takie do rozpuszczania i mi pomogło