Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam!!
no i podobno osttani tak piekny dzien w tym roku:];] oby nie ...
my czekamy na kolege maksia.....14miesiecznego daminka z jeog mama mala kawa:] i oczywiscie nie marnujemy takiego dnia i smigamy na spacerek

kurde dzis maks spadl mi z lozka w zyciu tak szybko nie wstalam niewiem jak to sie stalo wzielam go do siebie do lozka od strony sciany....i siedzial i sie bawil musialam zamknac oczy to byla 6 rano i slysze huk!!!! patrze nie ma go ....a on lezy za lozkiem z placzem rany.....na rowne nogi to chyba w sekunde.....ale na szczescie nic sie nie stalo.......na szczescie bo z lozkiem jest szaga gdyby w nia huknal to niewiem co by bylo.....masakra.....

• Mamusie
nooooooo nie! pisałąm wiadomość jak Maja spała, teraz wstała chciałam wysłać i mi się skasowało.. 😠
a napisałam sporo.. eht

no więc szybko jeszcze raz

Wczoraj nic nie napisałam bo zrywałam tapety w Majkowym porzyszłym pokoju. Dziś jak mąż wróci to będzie wywalał futryny i może ruszy te ścianki. Ja w kuchni zerwałam tapety jeszcze tylko w przedpokoju. Potem kasetony i kafelki.. I tak najgorsze chyba będzie murowanie drzwi i przebicie do naszego m. bo u nas ściany mają od 40-50cm!

Cherry łóżeczko łądne, widziałam je już 😁 Ale Maja do 2 lat będzie spać w tym co teraz - szczebelki się wyciągnie i bedzie git.

Ja łóżeczko musze wybrać jedno z tych rzech bo mi się podobają ale jeszcze nie wiem które. W listopadzie kupimy więc am jeszcze czas. Szukam takiego łóżka na którym my dorośli też będziemy mogli uśiąść itd..
Można dokupić w ikei barierke więc nie ma problemu 🙂

a mebelk będą takie (tylo że zamiast tv będą półki) a na to chce naklejki takie jak w tych mebelkach (BRW) jednak mebele te a te z naklejkami różnią się ceną i to sporo ! Więc wole sama coś przyklejić (już nawet myślałam żeby zrobić zdjęcie tapety i wydrukować w formie naklejki i wgl pokombinować w ten sposób) żeby wszystko ładnie do siebie pasowało - ale żeby też nie było tego zbyt wiele.
a meble takie

• Mamusie
Hej, ja tylko na moment, bo dziś znowu zalatany dzień! Ale kupiłam wysokie buty na wesele, wyglądam w nich jak King Kong,są bardzo wysokie!Wkurzona jestem, bo zamówiłam taki puder na Allegro brązująco rozświetlający, ponoć wysłany został już w piątek i dalej nic. Jak do soboty nie dojdzie, to zażądam zwrotu gotówki i kupie coś na gwałt, pierwszy raz mi się coś z Allegro spóźnia 😠

Zaniu Oskar też woli do dziadków na rączki niż do mnie, ale nie dziwię mu się, bo dziadkowie na wszystko mu pozwalają, rozpieszczają, więc woli ich...eh!

Aaa-aniusia właśnie dlatego nie biorę już Oskara do siebie do łóżka...bałabym się, że przysnę, a on spadnie...dobrze, że Maksiowi nic się nie stało!

A tak w ogóle to znowu mam małego doła, bo w bloku moich rodziców jest do sprzedania 3 pokojowe mieszakanko 54m za 130 tyś 😮 Taka owdowiała sąsiadka wyprowadza się na starość do córki na Mazury i chce szybko sprzedać, dlatego obniżyła cenę...napaliliśmy się z Moim jak cholera, ale kurde nic z tego...musielibyśmy sprzedać to...dozbierać kasę...a ja nie chcę żeby Mój siedział nadal w Anglii...poza tym , wiadomo, że z dnia na dzień nie sprzedam mieszkania...boshe taka okzaja 😞 😞 😞

• Mamusie
yen - ale szkoda, okazja super! ale najwyraźniej nie jest Wam pisane, może biały domek w górach? 😉 albo piękna willa nad morzem 😁
a co do sprzątania na błysk, jak teściowa wpada - rozumiem doskonale

Madziu - oby przeszło

Maksia chyba łapie jakiś katar 😞 byłam na jeździe od 20:00-22:00 i mężowi się obudził i strasznie płakał i nie chciał się uspokoić, ale teraz leży cichutko i śpi

życzę Wam dobrej nocy

• Mamusie
Witam i ja tym późnym wieczorkiem 🙂

Zaniu rozumiem Cię bo pewnie też byłby mi przykro ale to tylko chwilowa sytuacja i tak najukochańsza jest mamusia 🙂

Yen pochwal się butkami! a z tym mieszkaniem to faktycznie okazja- 130 tyś na 54 m2- w Poznaniu to nawet kawalerki za tyle nie kupisz....

Lala pokoik będzie piękny!!!
No dobra to co tam u nas....hmmm....mały upadł dziś o kant stolika i ma siniaka na policzku co gorsza oprócz wrzasku zaczął pluć krwią tzn. miał całe usta w krwi- jak płakał to sączyła się z buzi w całkiem sporej ilość....najadłam się strachu bo oczywiście byłam sama.....prawdopodobnie uderzając polikiem rozciął dziąsło lub policzek od środka....na szczęście uspokoił się i wszystko było ok. Kurde trzeba tak uważam 🥴 😲

Nie pisałam Wam ale do końca roku zostaję w domu- miałam wrócić w październiku do pracy ale żal mi Młodego....same wiecie jak to jest....

Od września ponownie chodzimy na basem- teraz grupa 7-12 miesięcy- Dominik jest prze szczęśliwy- jak poszliśmy pierwszy raz to zaczął piszczeć z radości i chlapać z całej siły rękoma....momentami miałam problem aby złapać oddech!!

Dziś byłam dowiedzieć się w jednym ze żłobków do którego złożyliśmy wniosek- jesteśmy tam na 51 miejscu więc poszłam się dowiedzieć, kiedy jest szansa na przyjęcie (tam przyjmują dzieci pow. 1 roku) i Pani mi powiedziała, że gdyby miał już roczek to mógłby zacząć od października a tak musimy czekać 😞

Jak czytam ile Wasze dzieciaczki już potrafią to jestem pełna podziwu...kosi-kosi, papa, gdzie jest oczko, nosek....my jeszcze nic nie umiemy prócz "gdzie jest lampa"....Dominik ma ADHD- ciągle jest w ruchu i trudno Go zatrzymać aby np. uczyć gdzie jest nosek- choć próbuję....mam nadzieje, że mu ta ruchliwość nieco minie i zacznie się interesować tym co mówi i pokazuje mama. Zaczynam się zastanawiać, że może za mało próbuję....pozwalam mu się bawić samemu (choć cały czas mam Go na oku)n i tylko od czasu do czasu zaczynam bawić się razem z nim.....choć z drugiej strony tłumaczę sobie, że ma dopiero 10 miesięcy i jeszcze na wszystko przyjdzie czas....już sama nie wiem.....mam doła bo od powrotu męża do pracy znów jest gościem w domu- dziś wrócił o 21:30.....no ale skoro ja jestem w domu to ktoś musi pracować 😞

Wanilia gratulacje!!!!!!! 🤪