Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniołki są śliczne 🙂
Na necie znalazłam coś takiego o ssaniu piąstki: " Jest to przejściowy nawyk, który może się utrwalić, gdy dziecko zbyt często zostaje pozostawione samo sobie."

A tu taki artykuł o ssaniu. Ciekawy:

http://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10007529.html

Podsumowanie jest takie, że jest to prawidłowe 😆 więc się nie martw 😘

• Mamusie
Ja na chwilkę i szybko 😉

Wielka dzięki za super babkę 😘
Elka mi pani neurolog powiedziała ze takie maleństwa biorą dłoń do buzi bo poznają swój organizm, pozniej zaczną rączką dotykać zabawek 🙂 Mój ciągle bierze rączki do buzi, czasem nawet dwie na raz 😁

Te figurki z allegro są śliczne, takie maleńkie cuda 🤪

A my po wizycie, napiłam się kawki, pogadałam, a Błażejek był taki grzeczniutki, on lubi towarzystwo 😁 Mikołaj pobawił się z kolezanką półtoraroczną. Przyszła żona 😉 Dzień zaliczony do udanych. A teraz kąpiel, Ranczo i spać 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
Hej hej wieczorowo 🙂
Anabel dobrze żejesteś i że wszystko ok.Mój Nikuś sscie smoka le rzadko, staram się go czasem uspokoić ale czasem sam wypluwa i nie chce wiec na siłe mu nie daję
Skoreczka co do mleka to może organizm nie toleruje już mleka i sam odrzuca, mój Miłoszek jak miał 1,5 roku sam przestał pić mleko i długo nie pił, do dzisiaj nie pije w sumie, jedynie kakao i mleko z płatkami zje ale to płatki wyje w mleko zostawia, ale wracając do tego jak miał 1,5 roku odrzucił i nie chciał pić, więc go nie zmuszałam lekarka mówiła że organizm sam odrzucił i nie zmuszać, jadł deserki mleczne ale mleka nie pił długo.Myślę że podobnie będzie u Ciebie na siłe mu nie dawaj bo jesli organizm reaguje nagle wymiotami czyli odrzuca radzę nie dawać i obserwować, zamiast dawaj mleko jogurty deserki itp.

• Mamusie
Dzień dobry 😁
U mnie tak ślicznie słonko świeci a zimno za oknem 😲
Skoreczka powiadasz,że znasz swoją synową 🙂
Faktycznie cisza była wczoraj ,ale pewnie dzisiaj zaś sie rozkręci 🙂 a ja zmykam ogarnąć mieszkanie póki Zosia leży w łóżeczku i gaworzy do swojej krówki bo znajoma przyjdzie na plotki i kawę 🙂

• Mamusie
Joł 🙃
Kolejny tydzień się rozpoczął 🙂 U mnie za oknem słoneczko ale widzę też, że mróz trzyma. Ale to dopiero ranek. Coś mi się dziś fajnego śniło, ale nie pamiętam co 😁 W ogóle od czasu porodu to mi się nic nie śni 😮 Pamiętam pierwszą noc po porodzie. Byłam zmęczona ale emocje górą i oka nie zmrużyłam 🙂 Nie potrafiłam zasnąć, taka byłam szczęśliwa i podekscytowana...

• Mamusie
No ja też czeka na relacje, więc Nikusia wstawaj śpiochu 😜 😁

Dziewczyny my jutro jedziemy z Natalką na szczepienie i liczę na Waszą pomoc. Bo ja tematu tego nie ogarniam 🤢 a pisałam Wam, że gdy położna omawiała temat szczepień z moim mężem to ja wtedy słuchałam i asystowałam lekarce przy badaniu, więc guzik o szczepieniach wiem a nie chcę zbytnio czytać na necie bo wiadomo jak to jest. Wiem tylko tyle, że albo płacimy i jest jedna szczepionka albo na NFZ są trzy... Napiszcie proszę jak dzieci się czuły po pierwszych szczepieniach? Zarówno po jednym zastrzyku jak i po trzech? My się chyba zdecydujemy na 3 w 1 bo mi szkoda Natalki. Ale też wiem, że służba zdrowia na tym żeruje bo często ludzie wolą zapłacić. Sama nie wiem co robić 😮 HELP 🤔

• Mamusie
Kacha moja mama mi mowila zebym brala te na nfz bo takie same efekty po jednych jak i drugich... a pediatra mi powiedziala ze dzieci na uklucia rzadko reaguja placzem... trzeba je tylko czyms zajac np miskiem nowym co jest u pediatry...a i do tej 3w1 trzeba miec skonczone 8tyg.

ja wczoraj bylam na uczelni... ciezko tak bez malej... myslami wciaz bylam w domu...nocka fajna,mala zasnela o 21:30 i spala do 5... zjadla i o 7 wstala... :p

Nikusia najlepszego dla Emilki z okazji chrzin... wczoraj nie mialam jak :P... i opowiadaj jak tam chrzciny :]

• Mamusie
witam kochane mi nocka mineła ok mały śpi ja pospałam do 9 małym zajoł się M już wyrzuciłam pościel na dwór i biore się dalej za robotę

kacha ja szczepiłam zwykłymi i mały ciezko to przeszed był bardzo słaby

Elka też myslałam o tych aniołkach

• Mamusie
Hejka
Ju jestem, rano miałam problemy netem. Dopiero teraz udało mi się zrobić. Zaraz Was poczytam, o ile Emilka pozwoli, bo leży na leżaczku i się cieszy. A ja piję kawkę.
I chciałam jeszcze jakiś spacerek zaliczyć, bo ładnie słoneczko świeci a my przez ostatnie dwa dni w domu uziemione, tyle co autem do kościoła. 😉

• Mamusie
Czesc
Skoreczko rzeczyswiscie to zdezenie pociagów straszne ;(

Elka takie dzieci lubia coś ssac twój Jasiu wybrał piąstke 😉
U nas Kinia tez popycha smoka albo trze oczka 😉

Kacha my wybralismy szczepienie 5w1 ti były teraz 2 azastrzyki i mała wogóle nie goraczkowała ani nie była bardziej marudna niz zwylke 😉 wiec bylo ok na nasttepne bedziemy miec po 1 zastrzyku i ciesze sie bi serce sie kroi jak takie malenstwo płacze po ukłuciu ...
U nas pediatra i piguła nas przekonały( nie namawiały ) do tej 5w1 bo ja jak szłam do szczepienia to chciałam szczepic na nfz tylko jak usłyszałam o tym ze zdazaja sie zachorowania na krztusiec po nich to zrezygnowałam jednak te skojazone sa troszke bezpieczniejsze

Nikusia i jak po chrzcinach 😉
Jak fajnie juz masz z głowy a nas to czaeka dopiero ...

• Mamusie
On jak ssie to mlaskanie słychac w całym domu haha 😁 😁

nie powiedziałam Wam, jak wczoraj wychodzilismy od tesciów to zaczelismy temmat porodu bo tesciu mowi ze załuje ze z nami nie pojechał haha zeby roberta wspierac , a tesciowa do mojego jaki ty dzielny byłeś!!!!!!!!!!!!! JAKBY TO ON RODZIŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALE SIE WPIENIŁAM!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Cześć 🙂

No i po weekendzie 😞 Ale wypoczęłam 🙂

Kacha ja też biorę NFZ - jak chcesz mogę Ci zeskanować i wrzucić na FB info o szczepionkach, bo w mojej przychodni dali nam taką książeczkę informacyjną o szczepieniach 🙂

Nikusia wszystkiego naj dla ochrzczonej Emilki 🙂 Czekamy na relacje 🙂

• Mamusie
Kruszyna, Skoreczka, Kacha, Elka dziękuję za życzenia z okazji chrzcin.
Kruszyna prawie wszystko poszło po mojej myśli, tylko tak się zestresowałam, że zapomniałam jak moja córcia ma na imię 😁 😁 😁 😁 no ale teraz mamy się z czego śmiać. 😜
Kacha Emilcia była bezsprzecznie królową. Tyle cioć do noszenia, w kosciele na mszy spała, na chrzcie spała nawet jak jej główke polewali. Fotki wrzuce jak je zgram z apratu, nawet ich jeszcze nie obejrzałam 🙂
Co do facetów to chyba tak u wszystkich wygląda. Jak mój w weekend wstaję to ja też nie śpię, już nie raz mnie trafiało jak o godzi 6 tak rozbudził małą że był koniec spania. Ja wiem jak było z Kubą, że ciąża i małe dziecko to ciężki okres dla małżeństwa. Dlatego Dziewczyny warto umówić się koleżankami i wyjść na popołudnie bez dziecka. Niech faceci zobaczą, że to wcale tak łatwo nie jest. I że nie odpoczywamy w domu a dodatkowo dla mamy takie wyjście to ładowanie akumulatorów. A kotletów to ja się natrzaskałam na zapas w weekend. 😜
Kruszynka jakby facet był na macierzyńskim to nawet połowa by nie była zrobione z tego co Ty zrobisz. Nie oszukujmy się nam gary przeszkadzają, chcemy mieć czysto w domu itd. a zostaw faceta to bez skrupułów Ci powie, że zajmował się dzieckiem i nie zdążył. 🙃
Skoreczka a czemu miałybyśmy się obrazić, że piszesz też w innym wątku. 😘 😘 😘 Ja same jestem zalogowana na innym forum i wcale tego nie ukrywam (tylko, że tam pisze tam raz na miesiac bo wole z Wami)
cdn

• Mamusie
Beata poproszę o te informacje o szczepionkach 🙂 🙂 🙂
Nikusia mi jakoś tak ciężko zostawić dzidzię. Wiem, że mąż jej krzywdy nie zrobi i świetnie sobie z nią radzi i nie wiem czemu on w weekendy tak mnie wpienia 😠
Wyobraźcie sobie, że w niedzielę popołudniu to on się już czuł doskonale i nic mu już nie było 😠 a założę się, że za tydzień znów w weekend będzie chory albo coś 😠 chociaż może nie....... Bo teściowa strasznie chce byśmy do nich przyjechali na weekend... Tyle, że ja nie chcę tam spać bo się będę stresować z Małą, że mi ktoś na ręce patrzy no i u nich biegać góra-dół w nocy w celu zrobienia jedzonka bo mój mąż będzie obłożnie chory to mi się odechciewa 😠 😠 😠

• Mamusie
A powiedziałam sobie, że nie odpuszczę 😠 i właśnie, że się będzie nią zajmował i już. Bo potem mi marudzi, że ona jemu cały czas płacze i on nie wie co robić. I tylko czeka aż ja się wkurzę i ją od niego wezmę i w 2 minuty ją uspokoję i spać położę 😠
Nie ma co się dziwić, że tak jest dziewczyny, że mama to do najgorszej roboty a od zabawy tata 🤢

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Nie mam jak pisać bo Błażej śpi jak zając i jak tylko przestaję husiać to on oczy otwiera. W ogóle muszę go ciagle nosić i tulic i hustać bo sam nie poleży. Chyba jest juz rozpieszczony 😎 Albo taki z niego cycus 😁

Kruszyna moja synowa wczoraj wzieła szmatkę kuchenną i goniła Mikołaja 😁 On ze stoickim spokojem zaakceptował zaistniałą sytuację 😁 Oczywiście to jest takie gadanie dorosłych a życie pokaże kto i z kim 😉
Kacha a ja przyzwyczaiłam się zostawiać dzieci z meżem, bo on sobie fajnie radzi 😉 Może i u Was z czasem się zmieni.
KingaS moja mama mówi to samo zeby dawać mu inny nabiał, a mleko poki co odstawić. I tak robię. Zobaczymy. Dziękuje za wyjaśnienie 🙂

C.D.N.

Miłego dnia

• Mamusie
Kacha bo pierwszy raz jest najgorszy, ale pomyśl sobie tak ze kiedyś bedziesz musiała wyjsc z domu i to na dłużej w jakiejś sprawie i wtedy nie dasz sobie rady, bo bedziesz sie dreczyć myslami. Musisz sie troszkę wyciszyc bo twój maż na pewno radzi sobie idealnie.
Kochana : OJCIEC IDEALNĄ MATKĄ 😁

• Mamusie
Kasiulka, Kinga, Anabel,Pamii18,Beata Wielka, dzięki za życzenia 😘 😘
Kasiulka ale teraz na krócej do szkoły, to zawsze jakieś pocieszenie. 😜
Elka śliczne fotki
Anabel a ja Ci zazdroszczę, ze mała chce smoczka-serio. Moja jak krzyczy to tylko z butlą biegamy, nie potrafi się wyciszyć i zasnąć. Brakuje tego uspokajacza. Kiedyś myślałam, że to takie fajne dziecko bez smoczka. Kurcze już jej dużo razy próbowałam dać, byle tylko przestała krzyczeć.
Moja Emilka dopiero się zaczyna ślinić i to tak sporadycznie. Pewnie będzie zęby miała późno tak jak Kuba.
Elka moja Emilka wkłada palce do buzi jak chce jeść.
Co do dzielności męża na porodówce to padłam ze śmiechu 🙃
Kacha ja bym sie na noc do kogos nie wybrała. raz pojechalismy z małym Kuba i on ryczł cała noc. nikt sie nie wyspał, nie pomagało swiatło, telewizor. wiecej nas na noc nie zaprosili 😁 😁 😁
jak pokażesz mezowi, ze zawsze jestes to bedzie to wykorzystywał.

taka bardziej szczegółowa relacja z chrzcin póxniej bo Emila krzyczy