Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 chyba jestem pierwsza 😉

Nikusia to wygrowaliście się 🙂 Emilka pozwoliła wypoczać na grillu?
Pamii teraz czekam na żonkile 😎
Beata ja używam śpiworka ale jak jest chłodniej. A mój śpiworek ma roz. 0-3 miesiace, ale gatunkowo to rodzaj przypadku bo kupiłam go z allegro od jakiejś allegrowiczki. Jednak to był dobry przypadek 😉
Tylko nie kazde dziecko lubi lezeć w takim spiworku. Błażejek lubi a Mikołajek ani razu nie dał się położyć w takim śpiworze.
Kacha piorę bo nie mam wyboru 🤢

Ciepełko na dworze 🤪
Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny ja wpadłam na chwile bo już jestem w domu i biore się za robote. Mały wstał o 4 i wielce się chciał bawić a ja taka zaspana przebrałam go nakarmiłam i położyłam do łóżeczka i mówie do niego „jak chcesz się bawic o 4 to się baw ja ide spać ” i się położyłam a mały po gaworzył i sam poszed spac ale to nic. Wczoraj wykąpałam go nakarmiłam i odkładam do łóżeczka ale płacze no to go wyjęłam przytuliłam znów odkładam on płacze wiec mój go wzioł a młody jak zaczoł krzyczeć i się wiginać to masakra wiec co wyjęłam becik z łóżeczka i włożyłam do wózka M go położył i 5 s bez płaczu i bujania spi (u mojej mamy przez tydzień spał w wózku) ale oczywiście nie dałam za wygraną jak tylko zasnoł wyjęłam go i przełożyłam do łóżeczka i spał tam całą noc. Teraz leży w lerzaku TV disco polo i młody w raju

Anabel dostaniesz lanie bardzo się ciesze że z Kinią wszystko dobrze. U mnie też są awantury do puki mu lekko leci to je a jak już musi trochę wysiłku to krzyk. 😠 😠 😠

Beata mój mały śpi w takim śpiworku przecież jak zacznie kopac nóżkami to kołderka w górze 😁 😁 😁

Kacha po spacerze to mi też chce się spać 🙃 🙃

• Mamusie
Anabel to się pocieszam, że jak u Was z bioderkami wszystko dobrze to może u nas też tak będzie. 😉
Skoreczka poszliśmy do znajomych pieszo więc mała spała a potem jeszcze w wózku sporo przespała. No a potem to już marudziła. Ich Emilka jest o wiele spokojniejsza. Za to nasza już się pięknie śmieje, gada, piszczy a od nich jeszcze nie. Najlepsze było jak wózku stały obok siebie i Kuba mówi, Emilka nie śpi. I nikt nie wiedział która, z tym, że nasza jak nie śpi to zaraz krzyczy 🙃
Wielka mały się do wózka przyzwyczaił.
Trzeba się ruszyć i za porządki się zabrać. A Emilka u nas w łóżku leży i piszczy 😉

• Mamusie
Witam
Dzięki dziewczyny to prawda Kruszynowa Zosia skończyła 2 miesiące 😁 😁 😁 😁
Pamii Ja też już podkładam pieluszkę zwiniętą pod smoczek tylko czasami ręką machnie i leci za daleko 🙂 Ja płaciłam za Bebilon pepti 100% 23 zł a ze zniszką 13zł
Kacha dla Natalki dużo spóżnionych buziaków 🙂
Beata moja bardzo się rozkopuje,ale jakoś teraz nie jest zimno i śpiworkow nie używam bo kiedyś ją dałam to uciekła mi do środka 😮mimo,że był podłożony pod nóżkami 😮dodam,że moja bardzo się wierci i u mni e się to nie sprawdziło i jak na razie tego nie praktykuje 🙂
Nikusiaa my jutro otwieramy sezon grilowy a pogoda mam być nie za bardzo 😮

• Mamusie
hejo 🙂

ja mam ten spiworek i dobrze ze mi przypomniałas 🙂
musze go wyciagnac bo mama mi z niemiec przywiozłą 😁
a wczoraj mi sie tak rozkopywał ze ho ho 🙂

u nas do słonca 43 stopnie 😮 🤪 🤪 🤪
w cieniu 14.

zaraz wyruszamy na spacerek 🙂
tylko sie mały obudzi:P
a moj poszedł drzewo rżnąć 😁 😁
oj tez bym pogrilowała , za tydzien szwagier przyjezdza to bedziemy grilować 🤪 🤪

a dzisisa dziewczynki godziny przekładamy 😮 😜 😜
nie zaspać mi 😁

nie pamietam ktora z was pisala ze mala ma alergie i miala próbować z ta posciela?
Kruszynka to ty ?

• Mamusie
Kacha ja o samotności raczej nie myślę, tym bardziej że mieszkam w centrum więc prawie codziennie po spacerku idę do bratowej męża na kawkę do sklepu :P...

Skoreczka aktywna forumowa ,,babcia" Uśmiałam się :P heheh ^^

Kacha u mnie motywacją jest to że jak nie wyjdę z domu to później wychodzę z ,,siebie"

Skoreczka leginsy super... który kolor?? a doczytałam właśnie 🙂 bluzeczka tez fajowa

beata, Album, stópka boskie a twój synuś uroczy :]

Kruszyna to ja mam tak jak ty - rodziców działkowiczów

skoreczka u nas jest chrzestny ale o chrzestnej wciąż myślimy hmm...

Elka ja nie mam pojęcia o tym pokarmie 🙂

Kacha tak chodziło mi o pepti :P na skazę 🙂

Beata moja śpi w śpiworku czasem, mam taki bardzo malutki, że jeszcze troszkę i będzie za mały i mam też większy, ale moim zdaniem to lepiej taki dopasowany bo dziecko wtedy do niego nie wpadnie, a różnie to z tym bywa 🙂...

Skoreczka żonkile... ahhh rozmarzyłam się xD heh już chcę na działkę 😉!!

Kruszyna u nas bebilon pepti 350g 30 zł ;/ a na recepte albo 7 albo 13 zależy jaka apteka

No i ja zaraz zbieram małą i lecimy na grilla 🙂!! 😉 już się doczekać nie moge 😉 więc do napisania ... btw dziś nasze święto (2 miesiące) i spóźnione życzenia dla dzieciątek z okazji ich świąt składamy!! 🙂

• Mamusie
Pamii buziaki dla Laury z okazji miniurodzinek 😘
No mam nadzieje ze będę odlotowa, internetową babką 😁

Kruszyna ja tez twardo sprzatam, moze się uda, bo mały śpi 😉
A napisz mi ile ty robisz małej mleczka? Ja robię 150ml i czasami to mało 😮 Dzis miałam awanturę o wiecej 😁

• Mamusie
Pamii dużo buziaków dla Laury 🙂 ma dziś 2 miesiące 🙂
Skoreczka ja daje na noc 150ml a w dzień szykuję 120 ml,ale tak jak piszesz jest awantura i żali się 10 minut wiec nie będe jej chyba już oszukiwać 🙂 Moja jest ogólnie bardzo pulchniutkim dzieckiem(po mamusi),ale jak jest głodna to co przecież jej dam 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂
I tak Was nie nadrobię 🙂
U nas noc ok 🙂 butla o 24,5,8 i teraz było 🙂
Fabi siedzi w bujaczku i zasypia 🙂
Mam dość... Andrzej obiecał,że będzie mieszkał u mnie jak się mały urodzi i co? g^^no... 😠 jak zwykle jego dom ważniejszy,tam zawsze robi wszystko najpierw a wieczorem przyjeżdża do nas...tata mój jest za granicą i jesteśmy same z moją mamą i Fabim 😞
Nie mamy na kogo liczyć,a mamy domek jednorodzinny i duże podwórko 😞

Pamii Wszystkiego NAJ dla Laury 🙂
Zmykam 🙂może Was troszkę poczytam 🙂

• Mamusie
Kruszyna to ja miałam z Mikołajem tak: on był bardzo pulchny i moja pediatra kazała go oszukiwać 😮 To było nie do zrobienia! Chodziłam tez do neurologa bo urodził sie przed czasem i ta pani powiedziala ze do roczku nie można zabronioc dziecku jeść, ze pozniej samo sie wyreguluje i ze jak zacznie się poruszac to schudnie. I tak się stało 🙂
A Błażejkowi zamówilam buteli po 240ml 😁, domaga się chłopak 😉

Kasiulka głowa do góry 🙂

• Mamusie
Kurcze jak piszecie ile Wasze dzieci jedzą to dla mnie to jakaś fikcja. Ja dalej z małej butli 125g korzystam, duża leży jeszcze ani razu nie była użyta. Emilka teraz czasem zje po 80. A tak dalej 40,60, 30, 80 i tak ciągle. Jak wczoraj widziałam, jak koleżanki córcia fajnie je to aż zazdrościłam. Nasza dba żebyśmy za dużo na mleko nie wydawali 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
dziewczyny jaka ma ameryke w domu to masakra a pralka chodzi od rana ja az nie moge na to patrzec a moj gdzies pojechal i zostawiła mnie z tym bałaganem oraz nie spiacym Fabianem ja chyba musze szukac mieszkania jak wam kiedys pisalam do mnie do pokoju sie wchodzi odrazu z ganku oni dziaj mi dzwi otworzyli na oscierz dobrze ze mały na podłodze nie lerzał myslałam ze mnie krew zaleje
Kasia moj maz tez tak uciekał a teraz juz mu przeszło od kad postawlismy dom
mojego prawdo podobnie nie bedzie całe wakacje bo jedzie w delegacje na jedno sie ciesze bo bede przez ten czas u mamy

• Mamusie
Czesc 😉
My od rana na działce bylismi i w galeri przyjechalismy na obiadek i pózniej spowrotem na działke 😉

Kacha grill był tylko ja zapacham sie obeszłam bo włozyłam sobie jedna kiełbaske z złotko zeby nie przeszła dymem zeby mała mi ni9e płakała ale mi nie smakowała bo ja to musze miec taka spieczona 😉 no nic przynajmniej na powietrzu bylismy do wieczora ;0

Betka Kinia jak na razie w nocy sie nie wykouje ale rano jak sie obudzi to tak ale to lezy i sobie rozmawie to wtedy wierzga nózkami 😉jak zacznie w nocy sie odkrywac to mam spiworki 😉 dzisiaj jak sie obudziła to tak machała raczka ze zciągła pileuszke z misiami i próbowała ja skonsumowac 😉

Wielka iu nas to na odwrót bo krzyczy bardziej jak szybko leci bo nienadaza połykac zreszta ostatnio to krzyczy kiedy jej sie ubzdura n aprzykład przy prawej piersi krzyczy a z lewej je bez problemu ...

Nikusia mysle ze u was bioderka tez beda ok bo jak by miało byc inaczej to lekarz od razu by zareagował a ptzrciez ty dbasz Emilka mnosi zapas pieluzszek i kładziesz ja na brzuszek a to najwazniejsze ;0

Nikusia wlasnie miałam pytac jak Emilka teraz je ale widze ze sama napisałas 😉chyba czytasz mi w myslach 😉

Uciekam reszte doczytam mpózniej 😉...
Ahhh jaka dzis pogoda...

• Mamusie
Zajrzałam na chwilkę 😎

Kruszyna zastanów się z tą butelka 330ml ponieważ niedługo jak powprowadzamy inne posiłki to maluszki juz nie bedą tak dużo wołały o mleko 😉 Nigdy az takiej duzej butli nie potrzebowałam 😉 Chyba ze chcesz ja poprostu mieć w razie potrzeby 🙂
Wielka sama nie wiem co napisać, przesyłam ci pozytywne myslenie. A moze wez małego na długi spacer i zapomnij na chwilę o wszystkim co złe 😘 No i może oklask trochę ukoi ci zły humor 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Ja tylko na chwilkę 😉

Pamii moc całusków dla Laury z okazji 2 miesięcy 😘 🙂

Kasiulka pogadaj ze swoim, powiedz mu co Cię trapi, może wtedy zamieszka z Tobą? I właśnie - gdzie po ślubie będziecie mieszkać?

Wielka Twoi teściowie są naprawdę ciężcy do wytrzymania 🤔

Grill też bym pojadła 😜

Śpiworek zobaczę czy kupować, bo na razie mam patent na kołderkę, żeby się nie skopywał i się nie skopuje 🙂 A śpiworek to zamierzałam kupić taki zapinany na ramionkach, to by nie wpadł do środka 😉 Ale kurczę niedługo ciepło się zrobi, więc nie wiem czy jest sens wydawać pieniądze.

Miłego dzionka 😘

• Mamusie
My już też po spacerku. Fajnie tyle czasu na świeżym powietrzy spędzić. 😉
Teraz jestem padnięta, ale jeszcze muszę klatkę schodową umyć, bo jakieś dziury w ścianie tam pucowali i musiałam poczekać, żeby dwa razy nie robić.
Dziewczyny moja jak śpi to się nie rozkupuje. Mam taki śpiworek na same nogi z gumką w pasie i jak miałam rożek w praniu to mała w tym spała, nie było opcji że się wykopie. Drugi mam na ramionkach i też nie wpadnie w niego.
Wielka zgadzam się ze Skoreczka wyjdź na długi spacer i zrelaksuj się.
Kruszyna ja też mam butelki tak jak Ty, dwie po 125 i jedna 250 ale jeszcze nie używana. Nie pamiętam czy przy Kubie miałam większą butlę, wiem że potem pił soczki z kubeczka niekapka a jadł łyżeczką. Jak miał rok to już nie chciał butelki.
Anabel mi lekarz co wizytę mówił, że następnym razem jak się nie poprawi to w twarde pieluchowanie. No, ale jakby nie było postępów to by już kazał zmienić a tetrówki nosi codziennie już się do tego przyzwyczaiła.
Idę umyć tą klatkę, powiem Wam, że wolę rano porobić i potem mieć spokój.
Aaa i polowała na matę, ale znowu mnie przelicytowali. Czekam na którąś, która pójdzie niżej 😁 😁 😁 😁 😁 🤪 jak trzeba to jestem cierpliwa 🙃 😁 😁 😁