Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nikusia rozumie ci u nas było tak wczoraj ...

Elka ja moge na jego telefonie odpisac tylko ja zadko z niego korzystam a tam cie zle pisze wiec stwierdziłam po co mam sie wsciekac jak moge dzis na spokojnie napisac 😉

Uciekam bo musze mala nakarmic i jedziemy po wanisz do dywanu a ózniej pranko 😉 aa ja juz pranie powiesiłam nastepne włoczyłam i posegregowałaam ubrania moje i Jakuba 😉

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anabel jak patrze na mój niedospratany dom to mnie trafia, a Emilka krzyczała nawet jak chciałam sie ubrac. teraz tez ona na lezaczku a ja jedna reka kruliczkim macham a druga pisze 😞 😞
Byłam ostatnio u koleżanki co też ma styczniową Emilkę (pisałam już o tym) i do tego jeszcze dwójkę dzieci, 2 i 5 lat a w domu błysk. Ja przy niej to 🥴

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

U nas spokojnie 🙂 Mały dużo śpi a jak nie spi to zajmuje się sobą 🙂
Zimno na dworze ale słonko świeci 😎 Może się jakoś ociepli.

Nikusia a moze Emilka daje o czymś znać ze tak płacze? Moze jak płacze to rozbierz ją do gołych nóżek, ja tak robię i pomaga. Mały wtedy jest spokojniejszy i zadowolony.
Co do porządków to ja sprzątam i naprawde nie ma efektu. Dzis od rana znów. A najgorzej jest ze zmywaniem 😮

Mra ale twój przelot jest szybki 😁

Kruszyna ja nic nie wiem o środkach uspokajających 🤢

Beata a u nas mamy jedną pobudkę w nocy, ale moze juz niedługo bedzie tak jak u Ciebie 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
mam gazete Mam Dziecko i tu pisze 5 rad za jak zachowac ruwnowage:

1.Nie mysl ze masz byc bez granic szczesliwa.
2. nie obwiniaj sie ze nie zalała cie fala matczynej miłości
3.odpoczywaj gdy malec spi
4.kozystaj z pomocy innych osób
5.wchodz na fora internetowe dla mam 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Elka punkt5 - ja to wiem i bez gazety 😁 😁 😁

A ja boczek gotuje.
Moj czkawkuje teraz 😮 🙃
Nadal zimno 🤢, ale pościel wyrzuciłam na balkon, fajnie się w takiej pachnacej powietrzem zasypia 🙂
Kruszyna my nie zaczeliśmy sezonu grillowego jeszcze ale w przyszły weekend jak pogoda dopisze to na pewno skusimy się 😎
Nikusia oby ten dół szybko minął, daj znać 😘

Wiecie co jak byłam dzieckiem to myslałam ze wszystkie niemowlęta są identyczne i łatwo je pomylic 🙃 A teraz widze jak rózne potrafią być dzidziusie 😉 Nie sposób ich pomylic 🤪

• Mamusie
Nikusia to kiepsko kurcze u nas dzis odpukac spokuj jak mała zaczeła krzyczec to ja ja cich we wózek i na dwór na zakupy i dywan pralam na dwoze teraz lezy i rozmawia z uczniaczkiem 😉 ale wczoraj to było juz nie do zniesienia ...

Elka nie polecam zawodu kucharza 😉
No chyba dawno na zakupach nie byłas 😉
Elka punkt 5 najlepszy 😉

A ja zaraz jade po Jakuba hehehe a dopiero weszłam do domu 😉 bo chciałam zobaczyc co u was i mała przed wyjazdem nakarmic 😉 chyba jeszcze troche poczekam niech mała sie zmeczy i wtedy wyjade to znów zasnie

Nikusia jak tak mysle to rzeczywiscie ja wczoraj tez chodziłam podminowana ma mojego i penie mała to wyczuwała a dzis tak jakos zajełam sie mysleniem o czyms innym pospacerowałam i zrelaksowałam sie kawka na swiezym powietrzu i jest całkiem inaczej ...odpukac 😉 a i wyzyłam sie przy praniu dywanu 😉

• Mamusie
Hej dziewczynki!!
Napiszę pokrótce o chrzcinach, jeszcze raz DZIEKUJEMY za życzenia!!!!Na 16.30 pojechaliśmy do lokalu na kawę, ja pojechałam samochodem a moi chłopcy ;-) poszli spacerkiem bo była piękna pogoda.Po kawce był zimny bufet i potem jechaliśmy do Kościoła na 18.30 w tym czasie Nikodem w lokalu nie spał ale był grzeczniutki, a jak wyjechaliśmy do Kościoła to odrazy zasnął i przespał całą mszę nawet moment polewania wodą główki to nie drgnął :-) po kościele pojechaliśmy spowrotem na obiad do lokalu i impreza skończyła się przed 23 do tej godziny Nikodem spał, jak wróciliśmy do domu nakarmiłam go butlą i myślałam że noc będzie kiepska, że się wyspał wcześniej a tu miła niespodzianka bo spał do 6 rana 🙂 cieszę się że już po wszystkim, wszystko się udało z lokalu jesteśmy też zadowoleni, a mój Tata stwierdził że Nikodem chyba chciał być już ochrzczony że taki grzeczniutki i tak łądnie spał 🙂
Poczytam Was potem w wolnej chwili bo Niko już się budzi i potem mam nadzieję że uda się coś napisać miłęgo dnia pa pa

• Mamusie
Hej dziewczynki!!
Napiszę pokrótce o chrzcinach, jeszcze raz DZIEKUJEMY za życzenia!!!!Na 16.30 pojechaliśmy do lokalu na kawę, ja pojechałam samochodem a moi chłopcy ;-) poszli spacerkiem bo była piękna pogoda.Po kawce był zimny bufet i potem jechaliśmy do Kościoła na 18.30 w tym czasie Nikodem w lokalu nie spał ale był grzeczniutki, a jak wyjechaliśmy do Kościoła to odrazy zasnął i przespał całą mszę nawet moment polewania wodą główki to nie drgnął :-) po kościele pojechaliśmy spowrotem na obiad do lokalu i impreza skończyła się przed 23 do tej godziny Nikodem spał, jak wróciliśmy do domu nakarmiłam go butlą i myślałam że noc będzie kiepska, że się wyspał wcześniej a tu miła niespodzianka bo spał do 6 rana 🙂 cieszę się że już po wszystkim, wszystko się udało z lokalu jesteśmy też zadowoleni, a mój Tata stwierdził że Nikodem chyba chciał być już ochrzczony że taki grzeczniutki i tak łądnie spał 🙂
Poczytam Was potem w wolnej chwili bo Niko już się budzi i potem mam nadzieję że uda się coś napisać miłęgo dnia pa pa

• Mamusie
Troszkę poczytałam, bo mały jednak zasnął 🙂
Adzia kawka na balkonie dobrze smakuje 🙂 więc smacznego!!
Elka Jasiu to super kucharz, przystojniak 🙂 a na tę pizzę to chyba kiedyś przyjadę przy okazji 😉
Anabel to masz prawdziwy areobic przy praniu dywanu 😉 ale dzisiaj zimno, pogoda zdradliwa, a w sobotę faktycznie było pięknie.A może Kini ząbki zaczynają dokuczać ? że jest niespokojna
Nikusia co do zorganizowania i porządku to ja też mam wrażenie czasami że inne osoby mają o wiele czyściej, ale stwierdzam że nie można być niewolnicą ściery i porządek nie jest najważniejszy, a ja przy 3 chłopakach w domu (narazie 2 bałaganiarzy 😉)bo ten 3 nie bałagani jak narazie to naprawdę dostałabym świra jak miałabym sprzątać ciągle, więc biorę sobie czasem na wstrzymanie i wolę się polenić czy odpocząć niż ciągle sprzątać.Niech żyje słodkie lenistwo!!!!Należy nam się wkońcu czasem chwila wytchnienia bo raczej tak to można nazwać 😉a Ci co chcą mieć błysk niech sobie sprzątają, ja nie muszę mieć muzeum w domu.Ale powiem Wam dziewczyny że ja mam ciemne meble i jak w piątek posprzątałam sobie to w sobotę wyglądało jakbym nie sprzątała 😉 🤢 normalnie można się wściec bo kurzu jest tyle że nie wiem skąd się to bierze.

• Mamusie
Beata a jak Ty to robisz że mały przesypia całe noce?to o której pije i do której śpi?Ja pamiętam jak Miłoszek miał 4 miesiące i dałam mu kleik do wypicia na noc to wtedy zaczął też przesypiać całą noc, zobaczymy jak będzie z Nikosiem

• Mamusie
Adzia jak wrócisz na chwilke to napisz jak dziąsełka małej.
Elka ja to juz wczoraj myslałam jechać do Was w odwiedziny 😁 Jak ruszyliśmy to nie wiedzielismy gdzie jechać i pomyslałam o tobie bo kiedyś zapraszałaś, no ale to jednak 4 godziny 🙃

Kacha a Ty gdzie wypoczywasz ze nic nie piszesz? 😁

• Mamusie
Kinga ja mam jasne meble i kurzy nie widać, ale też jasną podłogę i w sobotę myłam a w niedzielę wyglądała jakby przez miesiąc szmaty nie widziała.
Co do sprzątania to do muzeum mi daleko. Dziś lodówkę umyłam i teraz mam jeszcze meble w kuchni w planach. Z tym, że nie wiem na kiedy.