Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka
Elka Wszystkiego NAJ dla Jasia:*
Wielka Dla Fabisia też Wszystkiego,co Najlepsze 🙂
Adzia Mnie już moja mama nabrała 🙂 może ja Andrzeja nabiorę 😉
Adzia My do teściów będziemy z Fabim jechać po obiedzie,ale nie mam wcale na to ochoty 😠
Skoreczko I jak z mężem ?? Kolacja się udała?

Fabi jadł o 2 i 5 🙂 w nocy wkurzyłam się na Andrzeja,ale w sumie też się z tego śmiałam,bo robił Fabiemu butlę i zamiast wody z podgrzewacza to nalał mu zimną wodę z dzbanka!!! 😠 😁 😁 😁
Masakra Ci faceci...
Myślałam,że na święta będzie ciepło,a wczoraj śnieg u mnie padał i jest zimno 😞 a ja dalej chora 😞
Zmykam 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

dużo dziewczynki naprodukowałyście
u nas porządki wstrzymane bo na święta wyjeżdżamy więc nie będę się męczyć zwłaszcza że moje dziecko budzi się co 1-2h w nocy...

pozdrawiam kwietniowo 🤪

Nikusia mamy bardzo podobną podłogę co ty zamontowaną w pokoju dziecinnym 🙂

• Mamusie
hejka
U nas noc spoko bo mąż wstawał, Mała obudziła się o 4 ale mąż się rozbudził i potem spać nie mógł. Za to ja czuję się jak nowo narodzona. Naładowałam akumulator i od razu inaczej.
Urszulka ja mam jasną podłogę u nas w pokoju a ciemniejszą w pokoju syna, kuchni i przedpokoju.
Wielka I Elka wszystkiego najlepszego z okazji 3 m-cy Waszych Chłopaków. 😁 😁 😁
Adzia wyjdź gdzieś, zrób dla siebie coś a humor na pewno się poprawi a wtedy relację z mężem też.
Kasiulka wracaj szybko do zdrowia. 😉
A my dziś do znajomych na kawę się wybieramy. 🙂 Miłego Dnia ale jeszcze zajrzę

• Mamusie
Hej dziewczynki porannnie 🙂
Dzisiaj noc super, pierwszy raz Nikoś przespał do 5.30!!!a zasnął przed 21.Mąż jeszcze szedł na spotkanie z kolegami a ja się wyspałam naprawdę!!
Wszystkiego najlepszego dla jubilatów 😉 3 miesięcznych!!!!! 🙂
Adzia udanych zakupów, na poprawienie nastroju, też kupiłam sobie ostatnio spodnie w kolorze zieleń turkusowa, coś mniej więcej taki kolor 😉na wiosnę trzeba się ożywić.
Kasiulka zdrówka!
Urszulka to faktycznie szybko się budzi w nocy a karmisz tylko piersią/ czy butelką?
Nikusia ale masz męża super że tak Cię wyręcza, chociaż mój jakby musiał też pewnie by wstał ale tak w tygodniu jak wstaje do pracy to nie chcę żeby on wstawał w nocy,zresztą jak Nikoś ostatnio budzi się tylko raz w nocy wypije pierś i śpi to nie ma już z tym karmieniem problemu i ja się wysypiam.
Miłej niedzieli
A u nas piękne słońce i 16 stopni, ach zaraz na spacerek pojedziemy!!!
Prima aprilis z tym słońcem!!!! 🙂

• Mamusie
Dzień dobry w Prima aprilis 🙂

Moje dziecko nie jadło 10 godzin, spał od 20 do 6 rano 🤪 A jak wstał to byl taki smutny bo przegapił jedzonko o 4 🙃 😘 Wytuliłam go na pocieszenie i mleczko dałam i od razu lepiej 🤪

Dla solenizantów z 1 stycznia sto lat w szczęsciu!!! 🤪

Kasiulka , Anabel Nikusia kolacja przeniesiona na śniadanie, ale pogodzone towarzystwo i winka się napiłam wczoraj wieczorem 🙂
Kruszyna u mnie tez zima 😠 Pogoda robi prima aprilisa 🙃 😉

Dziś jedziemy w świat więc malo mnie bedzie 😎 Pewnie duzo bedzie do czytania 🙂

Miłej niedzieli, idę bo mały marudzi 😉

• Mamusie
Dzień dobry 😆
Wczorajsze porządki uważam za udane 🙂 ciąg dalszy nastąpi. 3 ogromne wory rzeczy zostały wyrzucone a tu jeszcze trochę takich porządków wiosennych przed nami. Dopiero teraz mamy czas na to bo wcześniej przeprowadzka i wielkie remonty, których nie skończyliśmy ze względu na Natalkę. Więc wszystko przed nami 🤢 Mąż nawet na jutro wolne sobie wziął 🙃 🙃 bo tyle tego. Ale cieszę się, że w końcu wspólnie to robimy bo na takie porządki zawsze brak czasu 😉

Sto lat, sto lat dla pierwszych styczniówek w styczniu 🤪

Kinga
super nocka za Tobą 😆 oby tak częściej 😆
Kruszyna u mnie śniegu brak za oknem ale zimno i wietrznie jest, więc dziś znów siedzimy w domu 🤢
SKoreczka rekord przespanej nocki należy do Ciebie 🤪 😁 nieźle 😎
Adzia faktycznie prima aprilis 🤪 Zapomniałam o istnieniu tego.... muszę jakoś męża wkręcić..... i rodzicom numer jakiś wytnę 🤪 hahaha 🤪 coś wymyślę 🤪 ale jaja już mam pomysł.... 🤪
Kasiulka
ja też ze swojego mężczyzny często śmieję się przez łzy 😁
Adzia Tobie również miłego dnia 😘
Urszulka fajnie, że do nas zaglądasz 😆
Nikusia kawusia u znajomych? Zazdroszczę 😆 Mnie brakuje takich spotkań no ale obiecaliśmy sobie ten weekend poświęcić na porządki wiosenne. Ale jutro do nas znajomi wpadają na całą nockę 😆 Już się nie mogę doczekać 🙂

Uciekam 😘

• Mamusie
Cześć 🙂

Wszystkiego dobrego dla Jasia i Fabianka! 😘

Mój wczoraj usnął przed 21, ale sama obudziłam go po 1, bo miałam taki nawał w piersi, że musiałam sobie ulżyć karmiąc go 😉 A potem przebudził się ok. 4 - jakoś budzi mi się w nocy, a tak ładnie przesypiał 😉

Kinga - Urszulka karmi piersią 🙂

Miłego dnia 😘

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Idziemy teraz prosic na chrzciny chrzestnego....ciekawe czy przyjmie zaproszenie 😎 😎 😎
Mama chrzestna juz zaproszona 🙂

Pewnie, że przyjmie! I kiedy robicie? Bo mnie się wydawało, że w lecie?
Ja mam przekichane z chrzestnymi 😞 Bo mój brat był świadkiem na moim ślubie i nie może być chrzestnym bo mój mąż ma 2 braci i musi być któryś z nich żeby było sprawiedliwie 😞 i mojemu bratu będziemy przykro 🤢 i bratową muszę prosić bo u nas kobiet brak 😜

• Mamusie
Czesc

Nikusia super ze maz dał ci sie wyspac 😉

Buziaki dla Emilki i Jaska 😁

Skoreczko dobrze ze z mezam juz ok ;0

Dziewczyny byłam na dyżurze w szpitalu i jestem wsciekła bo niedosyc ze trafiłam na lekarza głaba to jeszcze wypisał mi recepte na 100% i ten antybiotyk kosztuje 90 zł normalnie nie dosyc ze zle sie czuje to jeszcze wsciekła jestem wiecie co ten doktor odwalił zajrzał mi w gardło i stwierdził ze gardło nie jest czerwone i migdałki nie sa powiekszone ale najlepsze w tym jest to ze ja miała jakies 1,5 roku temu migdałki wyciete ... brak mi słów i jak teraz isc do lekarza????

• Mamusie
Anabel trzeba bylo go zawstydzic i powiedziec o tych migdalkach. A wykupilas ten antybiotyk ? bo ja bym sie bala to brac widzac jak ten lekarz zna sie na swoim fachu 🤢

A tak z nnej beczki to mam juz dzisiaj dosc. Ania marudna caly dzien. Na dodatek jak do tej pory zjadla tylko 280 ml mleka plus raz ba cyce ale nie bylo w nich najwiecej. Jada po 50 lub 30 ml dzisiaj, no przesada. Wczoraj tak ladnie jadla a dzisiaj takie cyrki.

A powiedzcie mi dziewczyny jak robicie mleko nalewacie wody np 60 ml plus 2 miarki mleka to w sumie daje t 70 ml i jak to lizycie? Zaliczcie ze ile dziecko zjadlo?

• Mamusie
Kurcze napisałam posta i mi zniknął 🤢
Adzia ja uznałabym chyba że wypił 60ml tyle ile wody było, ale nigdy się nad tym nie zastanawiałam.u nas w bebilonie na 30ml wody przypada 1 miarka mleka, czyli na 60ml 2 miarki itd.
Anabel to ale doktorek masakra!!!trzeba było go zawstydzić, a nie chcesz brać tych leków o których Ci pisałam są bezpieczne bo nie szkodzą a ja brałam je w ciąży po konsultacji z lekarzem właśnie
Kacha ja z chrzestną miałam też problem bo brakuje u mnie też kobiet, więc wzięłam najlepszą przyjaciółkę u której też jestem chrzestną jej synka

• Mamusie
Ja wiem ze na kazde 30 ml jdna miarka (tez uzywam bebilon) ale mi chodzi o to ze jak dasz 2 miarki to tego mleka jest wtedy 70 ml a nie 60 ml a jak dajesz 90 ml i 3 miarki to mleka jest 100 ml. Ja licze o te 10 ml wiecej ze zjadla bo przeciez zjada i wode i ten proszek wiec dlaczego mialabym tego nie liczyc. Tylko bylam ciekawa jak wy liczycie 🙂

Kurde młoda śpi a ja czekam z kąpielą wrrr i jak tu utrzymac ten harmonogram dnia taki sam jak ona jest zmierzla i nie daje sie umyc o stalej porze 🤢 mam nadzieje ze przynajmniej noc bedzie spokojna i zje w koncu wiecej niz 50 ml.

A nie wiem jak dlugo utrzymuje sie to co zjemy w pokarmie, cos mi sie kiedys obilo o uszy ze nawet dwa dni ale nie dam sobie za to glody uciac bo nie pamietam. Poszukaj w necie lub zapytaj pediatrę 🙂