Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Kacha napisał(a):
skoreczka napisał(a):
Kacha wychodź na spacer, dziś jest pieknie na świecie 🤪 chyba ze masz jakąś depresję 😞

U mnie nie jest pięknie 😞 i chyba deprecha mnie dopada. Jaka ja jestem żałośnie beznadziejna!!!

Kacha
też mam takie dni, wtedy to nie mam ochoty wyskoczyć nawet z piżamy 🥴 Może jutro bedzie lepiej. Albo zrób sobie kawunie, weź kryminał i poczytaj 🙂

Ja z piżamy wyskoczyłam, ogarnęłam mieszkanie, kawusie popiłam, z dzidzią się pobawiłam i na tym się kończy. Bo mi się nic więcej nie chce. A Natalka o 13 miała swoją porę na karmienie a śpi i nie ma zamiaru się obudzić 😮
ile nasze dzieciaczki powinny teraz zjadać? Chodzi mi o ilość wody i ilość posiłków? Bo są różne dane.

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nikusia przykro ze siostry tak postepuja kurcze powinny widziec ze ty masz dzieci i to jedno małe i trudniej ci pozałatwiec wszystko powinny ci pomuc bo przeciez to wasza mama i ie tylko na Twojej głowie powinno byc wszystko .Trzymaj sie dzielna kobietko ...i spróbuj troszke odpoczac...

• Mamusie
Wróciliśmy ze spacerku 🙂 Zosia pospała w wózku a zachaczyliśmy o działkę bo mój tato zrobił i wędzi kiełbasę 🙂 na święta
Pamii to fajnie jak tak mogłaś ubrać Laurę w twój ciuszek ciekawe czy uchowa się dla twojej wnuczki 🙂
Nikusia przesyłam dużo pozytywnej energii 🙂 i mam nadzieję,że siostry trochę cie odciążą z obowiązków 🤨
Anabel mam nadzieję,że szybko was te choróbsko opuści
Adzia my tez po pierwszej wizycie dostaliśmy zalecenie mieszać Bebilon Pepti z Bebiolnem HA i Zosia miała ciemno zielone kupki(pisała też o tym Kasiulka) potwierdziło się i u nas 🤨 po odstawieniu Ha kolor kupek wrócił do normalnego stanu 🙂 ciekawe jak będzie u was
Kacha po macierzyńskim ide do pracy 🤨 nie ukrywam bardzo bym chciała zostać w domku,ale no niestety chodzi o kasę 🤨a z Zosią zostają moi rodzice bo nie chcemy dać jej do źłobka

• Mamusie
hejka:0

Ja mam dziś urwanie głowy, od rana Pani do sprzatania przyszła potem tesciu potem przyjaciółka przyniosła jasiowi sweterek ktory juz ma hihih bedzie miał 2 i taka słodka czapeczke 🙂
a teraz szwagier jest i bawi jasia a ja juz poprasowałam teraz 2 pralke piore i bede kuchnie sprzatac a jutro od 9 bratowa przychodzi do jasia ja okna i łazienka.....
jeszcze mam do fryzjera jutro ale nie wiem czy pojade.
buziaczki

Kinia supcio takie piesni spiewali i ogladalismy dokument O Papieżu ze az sie popłakał 😞

• Mamusie
Hej 🙂

Dzisiaj zaliczyliśmy 2 godzinny spacerek i przeszliśmy się do nowej restauracji zapytać ile kosztowałyby u nich chrzciny - wybraliśmy manu i teraz czekamy na kosztorys.

Mój mały przespał całą noc - zasnął przed 21, a obudził się o 6:40 🤪

Anabel no niestety u nas jest tak, że ortopeda nie ma u siebie w gabinecie USG, trzeba gdzieś indziej się zapisać i potem znów do ortopedy – taka bieganina 🤨

Skoreczka ja zamierzam wrócić do pracy po wakacjach, ale jak to będzie to nie wiem, bo nie wyobrażam sobie zostawiać Aleksa aż na 7 godzin 😞 (bo jak będę karmiła piersią, to będę miała godzinę na karmienie, czyli godzinę wcześniej do domu). Poza tym nie wiem kto nim w tym czasie się zajmie – o tym jeszcze trzeba będzie pomyśleć, bo nie chciałabym, żeby ktoś obcy z nim był, no i ewentualnie żłobek 🥴

Trzymam kciuki za badanie słuchu 🙂

Skoreczka Myślisz, że jeszcze macica się kurczy? 😮 Tak długo? Ja już w szpitalu miałam obkurczoną (tak powiedzieli) i jak byłam u gin to też powiedział, że obkurczona idealnie. A co Ci powiedział gin jak byłaś?

Nikusia Ty to jesteś dla mnie autorytetem! Jako mama i jako zaradna kobieta! Chciałabym mieć tyle siły i powera co Ty 😘 I jak masz ochotę, to wygaduj się!

Adzia spóźnione buziaki dla Ani ☺️ 😘 😘 😘

Kacha ode mnie dla Ciebie na poprawę nastroju 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=02zOk_LQCkY

Pami super że masz śpioszki sprzed tylu lat i to Twoje byłe! 😁

• Mamusie
Beata a ja coś pisałam o powrocie do pracy 😉 Chyba inna dziewczyna albo mam zaniki 🙃 Możliwe 😎
Co do mojej macicy to powiedzieli ze juz się skurczyła ale te bóle co mam wieczorami są takie skurczowe 🤢 No i biorąc pod uwagę lekarzy i ich diagnozy to wszystko jest możliwe 😲
W każdym bądź razie spadł brzuch 🙃

Nikusia siostry bardzo nieładnie zrobiły 😠 Dzielna jesteś!!!!!!!!!

No a mój mąż ma od jutra do wtorku wolne wiec fajnie 🤪

• Mamusie
Kacha napisał(a):
Dziewczyny, czy któraś z Was przewiduje pójście na urlop wychowawczy? Ja wolę nawet o tym nie myśleć bo do pracy wrócić muszę i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Ale tak sobie myślę, czy już wicie co po macierzyńskim? Co z bobaskami?

To była Kacha 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
hejka już jestem ja Was czytam ale ostatnio samolubnie nie odpisuję ☺️ ☺️ ☺️
Kacha ja też nie pracuję więc nie ma mowy o wychowawczym.
Pami fajna taka pamiątka i teraz Twoja niunia ponosi.
Beata ja nie jestem silna, to raczej życie zmusza bo skoro na wzmiankę o załatwieniu czegoś siostry w płacz to ktoś musiał. A jak przed południem to brałam Emilkę do wózka i szłam z nią. To chyba dlatego kopidół zapytał, kto będzie płacił i chciał od razu kasę bo tak niepoważnie wyglądałam. 🥴
Kasiulka chciałam Emilce ostatnio dziąsełka obejrzeć ale nie dała mi.
Kacha przypomniałaś mi, że ja jeszcze papiery na komisję dla syna muszę zawieść. Bo już 03.04. 😮 ale to już po świętach chyba.
sorry, że nie wszystkim odpisałam
Idę zabrać się za prasowaniu ubrań na jutro a na 19 jestem w restauracji umówiona bo muszę ciasto zawieść.

• Mamusie
Beata Tobie tez dziekuje za kciuki 🙂 Czytam na raty 😎
Nikusia nie musisz mi odpisywac, Ty masz duzo zmartwień 😘

Dzieci mi marudza 🤢 Błazejek zasypia mi na rękach.
Co do dziąsełek to sprawdzałam ale jeszcze nie ma kreseczek 🙂

No i jednak nie da sie byc na fb i byc odludkiem 🙃 Jednak musze uwazac kogo przymuje , zeby znow jakas daleka kuzynka nie namotała plotek 🥴

Dziękuje za oklaska 😘

• Mamusie
Beata no co Ty 😘 Nie jestem zła 🙂 a dziękowałam za przesłaną piosenkę 😆

Poczułam się tak bardzo żałosna w tym swoim dołku dzisiejszym, że w 5 minut zebrałam się, ubrałam małą, zniosłam wózek i polazłam sobie na spacer 😜 Zahaczyłam o Tesco i kupiłam między innymi dwie doniczki do Natalki pokoju 🤪 śliczne są bo jedna pomarańczowa a druga taka biskupia 😆 i jutro będę sadzić 😆

Mąż mój będzie dziś bardzo, bardzo późno a mnie samotność nie służy. Ogarnęłam się jednak, wykąpałam Maleństwo, wypielęgnowałam, nakarmiłam, położyłam spać, ogarnęłam cały bałagan i oto jestem na Mamusiach 😆 Dumna z siebie, że tak sprawnie mi poszło 🙃