Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Przepraszam was dziewczyny ale nie bede was teraz nadrabiać bo nie mam do tego głowy zla jestem na maksa ze siedze na fotelu klne sama do siebie

Dzisiaj rano przypadkiem sie dowiedziała że mija teściowa bedzie miała w sobote wycinane znamie coś w tym rodzaju już dawno o tym wiedzą tylko nam o tym nie powiedzieli super się czuje jak onas to wsztko wiedzą o Fabianie jak i o Marcinie a nas maja w tyłku nic nam nie mówią i to jest kochajaca rodzina dziisaj im powiem co mysle ze maja nas w tyłku az płakać mi sie chce
bo ociaży marcina brata zony tez sie dowiedzieliśmy sie na koncu
ze ich mały lerzał w szpitalu tez nam nie powiedzieli wszystko kryja

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U nas nawet ok, tyle że w nocy się zdziwiłam, gdzieś około 4 mała zaczęła popłakiwać przez sen, o 4:30 już był to płacz ciągły,... wzięłam ją , nastawiłam mleczko i tuliłam a ona biedna ciągle płakała... zrobiła rzadką kupkę... mąż ją wział owinął w kołderkę i przytulił i się uspokoiła... nie wiem czy było jej zimno czy coś z brzusiem... ech... no ale zjadła i zasnęła i wstała o 8... teraz już dobrze, tylko ma lekki katarek...

Beata ja się nie obraziłam, myślę że każdy ma możliwość wyrażenia myśli bo mogą być czasem pomocne 😉... obrazek śmieszny hehe mąż jednak stwierdził że u nas wychodzi ta górna linijka :P hehehe o i dzięki za link 🙂

Skoreczka no to widzę moja spostrzegawczość gdzieśsię zawieruszyla 😜...

Beata moja też chlapać zaczeła 🙂 ale póki co mopem szybko idzie pościerać więc zostaje jeszcze w salonie 😉 zobaczymy jak długo hehe

Kruszyna czekam na wieści co u alergologa...

Anabel to widzę że wtorki są rytualne hehe 🙂 mnie by zmogło do spania 🙂...

Nikusia Emilcia super 🙂 ślicznie się uśmiecha

• Mamusie
Dzien dobry.
W dzien dobry tvn dzisiaj pokazują zalew rybnicki - ja tam mieszkam hihi :P
Kurde jakbym wiedziała predzej to bym tam poszła 😉

U nas noc do bani. Ania jadla o polnocy, o 3, 6 i za każdym razem mi się wybudzała i chciala sie bawic. Ble, padam

• Mamusie
Poczytalam odpisuje.

Beata hehe dzieci sa jak psy, dobre, tego jeszcze nie slyszalam no i oczywiscie nikt sie
za takie cos nie obrazi, a obrazek super i jaki prawdziwy hehe

Beata dzieki za opis kupek,wiedzialam ze to nic zlego ze te kupki sa teraz pomaranczowe.

Anabel ja tez lubie "przepis na zycie" (ale to chyba zboczenie zawdowe bo kucharzem jestem)
no ale mąż tego nie trawi i mało kiedy mogę w spokoju to sobie obejrzeć.
Dzięki za oklaska, też za chwilke poklaszcze.

Beata ja wczoraj tez myslalam o tym by kąpać mała w wannie w łazience ale w normalnej
wannie i do niej dać takiego misia z gąbki zeby mi wygodniej było ale koniec koncem
wykąpałam ją jak zwykle w pokoju bo w łazience było troche zimno.

Nikusia ja tez jestem zdania ze najgorzej jak w ogole nie ma rdzicow, są jacy są,ale
to wciaz rodzice, a bez nich to juz wszystko sie zmienia i wcale nie na lepsze.
Wiec trzeba sobie ich doceniac póki są.

Nikusia dzieki za oklaska, zaraz ci tą sete powieksze o jeszcze jeden oklask hehe

Kruszynka powodzenia u alergologa.

Skoreczka, sorry ze pytam ale chyba cos przegapiłam, co piszesz ze ciezki masz okres ale
ja nie wiem o co chodzi, coś sie stalo? Depresja cie dopadła? Jesli nie chcesz to nie
odpowadaj.

Nikusia, ale super zdjecie! jaka zadowolona Emilka hehe

Kruszynka ja tez pokupilam ani rampersy, i co? i upały sie skonczyły 😉
Ale pocykam fotki i wam pokaze jakie słodkie one są 🙂

Wielka nie denerwuj sie tak, skoro wam nic nie mówia to moze i lepiej, nie musicie sie
martwic niczym bo o niczym nie wiecie a i wy teraz zróbcie sie bardziej skkryci to
moze dotrze do nich ze was to zabolało. Ale szkoda nerwów na nich.

Dziewczyny własnie zauwaylam ze Ania ma w oczku pękniete naczynko, czy mam sie martwic?

Wczoraj na szczepieniu Ania byla wazona, i wazy 5500g. Szału nie ma

• Mamusie
Hej 🙂

Nocka do bani, znów częste pobudki 🤢 Tym razem również mąż wstawał, bo nie miałam siły. Zaczynam się zastanawiać nad przyczyną - może przestaje się najadać moim pokarmem 🤨

Adzia nie wiem nic o pękniętym naczynku, więc nie pomogę.

Dzięki za oklaski 😘

• Mamusie
Byłam z siostrą w sąsiedniej miejscowości, miałyśmy do pozałatwiania kilka spraw.
Teraz wreszcie Emilka zasnęła więc poczytam
Beata ale mały się budzi do karmienia czy z jakiego powodu. Ja to już chodzące zwłoki, nawet jak 3 razy wstaję to jestem taka przemęczona że i tak rano ledwo chodzę.
Adzia ja też nie wiem jak to z naczynkiem, może poczekaj czy się zagoi a jak nie to do lekarza. Dzięki za oklaska
Ja też powyciągałam rumpersy i bodziaki na ramiączkach ale upały jeszcze przyjdą, byle do tego czasu Emilka nie wyrosła 😁 😁
Pamii pewnie ta kupką ją tam gdzieś kręciła i nie umiała spać.
Wielka może rodzina widząc ile macie własnych problemów nie chciała Wam jeszcze dokładać swoich.
Elka ja nie oglądam przepisu na życie, nawet nie wiem co to jest. Z tym, że ja już kiedyś pisałam, że TV to mnie niezbyt interesuje. Jak mąż włączy i coś fajnego leci to wtedy oglądam, ale sama nie.
Kruszyna napisz co powiedział alergolog.

Kurcze jest u mnie w miejscowości oferta pracy. W branży w której pracowałam i spełniam ich wymagania. Nie wiem czy mam złożyć podanie i CV. Na jedno na miejscu (taka mi się nie trafi), muszę iść do pracy a na drugie nie wiem czy chcę po raz drugi "wchodzić do tej samej rzeki", przeraża mnie ew szkolenie na które bym musiała jechać itd. No i najważniejsze, zostawienie Emilki, to że sobie nie dam rady taka wiecznie niedospana itd. Poradźcie coś. 🥴

Emilka śpi a ja nie wiem czy może się położyć czy lepiej posprzątać i postawić jej zupkę. I chyba poczucie obowiązku zwycięży.

• Mamusie
Adzia moja waży na pewno 6-6,5kg tyle ze wage urodzeniowa miala 3380... 🙂

Adzia moja miała pęknięte naczynko ale już jej zeszło

Beata nie wiem co doradzic na wstawanie nocne... 😞 szkoda by było żebyś przestała karmić piersią... no ale to twoja decyzja 🙂...

Nikusia moim zdaniem jeżeli masz możliwość i macie potrzebę finansową to na twoim miejscu bym poszła, nie wiem dokładnie jak skończyła się twoja poprzednia pracca, że mówisz ,,wchodzić do tej samej rzeki" sama wiesz jak się czułaś pracując i czy tobie to odpowiadało 🙂 porozmawiaj z mężem i spiszcie wszystkie za i przeciw 🙂

• Mamusie
Pamii moja poprzednia praca skończyła się choroba Kuby. W sumie w tym samym czasie dostałam "papiery na łopacie". Nigdy mnie w domu nie było i brakowało mi koleżanek (bo szybciej mogłaś liczyć na nóż w plecy niż normalną rozmowę, ale to tylko jedna osoba taka była).
Z mężem już ostatnio rozmawiałam, to też się pytał czy na pewno chce jeszcze raz do tej branży się pchać. No, ale na drugi gdzieś muszę pracować, bo już w tym m-cu nie mam dochodów i będzie ciężko. Nie wiem. 🥴
no, ale ogłoszenie ważne niecałe 2 tyg to się będę zastanawiała. 😮

• Mamusie
Pami Nikusia, to poczekam z tym oczkiem jeszcze, dzeki za rady.

Pami, moja wazyla 3215 wiec teznie tak mało, ale przybiera sobie powolutku, caly czas ale po malu. widac taki urok.

Nikusia to moze najpierw zacznij od pol etatu zeby sprawdzic czy dajesz rade.

• Mamusie
Beata8811 napisał(a):
Hej 🙂

Nocka do bani, znów częste pobudki 🤢 Tym razem również mąż wstawał, bo nie miałam siły. Zaczynam się zastanawiać nad przyczyną - może przestaje się najadać moim pokarmem 🤨

Adzia nie wiem nic o pękniętym naczynku, więc nie pomogę.

Dzięki za oklaski 😘

sorki za moje 5 min 😉
Beatko postaraj się przeczekać z drugiej strony mój wstawał co 2,5-3 godz. chociaż był na butli życzę wytrwałości i dużo cierpliwości bo chociaż mój ma już ponad rok to i tak jeszcze budzi jak nie jeść to coś sie śni to chce sie przytulic to zęby itp. jednym słowem uszy do góry 🙂

• Mamusie
Adzia82 napisał(a):
Pami Nikusia, to poczekam z tym oczkiem jeszcze, dzeki za rady.

Pami, moja wazyla 3215 wiec teznie tak mało, ale przybiera sobie powolutku, caly czas ale po malu. widac taki urok.

też przerabiałam pęknięte naczynko uderzył sie zabawka ale po paru dniach samo zeszło

• Mamusie
Chciaam isc z Ania na spacer ale od paru dni jest mi ciagle niedobrze wiec raczej nie dam rady 🤢
Ide zrobić obiad, dzisiaj placek po węgiersku. W ciazy mialam na niego smaka potem jak karmilam piersia tez ale nie moglam to teraz sie ich najem 🙂

Pranie zrobione a jeszcze jedno zaraz zapodam a potem nakarmic Anie, i sterta prania czeka 🥴

• Mamusie
Adzia82 napisał(a):

no tak, ale nie ma oferty na pół etatu.
Tzn ja wiem, że muszę iść do pracy. Doceniam, że jest oferta na miejscu ale wcale nie chce wracać do tej branży.
Z innych ofert to mam ok 20km najmniej. No i nie miałabym jak dojechać.
Na miejscu to sobie Kubę rano przed szkołą wyszykuje. I przypilnuję, bo jemu ważę śniadanie, przypilnuję, żeby zmierzył cukier, zabrał glukometr czy wziął tabletkę. Bo to raczej na 8-10 praca będzie. I jestem w kropce. 🥴

• Mamusie
Nikusia, no to moze spróbuj a jak po jakims czasie ocenisz ze jednak to nie to, to przecież nikt cie tam na chama nie bedzie trzymal, pewnie i tak na poczatek na okres próbny bys byla prawda?
Nie wiem co ci doradzic. Rób to co serce Ci podpowiada 😘

• Mamusie
Nikusia ja też uważam, że mogłabyś spróbować, a jeśli Ci się nie spodoba, to dasz wypowiedzenie i już 🙂

Nikusia , alwo Na razie planuję przeczekać i zobaczę co z tego będzie, a nie chcę rezygnować z karmienia piersią. Bo było tak, że płakał, dałam mu cyca i jak odłożyłam do łóżeczka, to znów płacz. Ponosiłam go, odkładam i dalej płacze i szuka cyca. To mu dałam i zasnął. Spał z 3 godziny i znów płacz - tym razem kupkę zrobił. A po kupce jeść i znów to samo - jak odłożyłam do łóżeczka, to płacz. I za każdym razem przy cycu zasypiał, a w łóżeczku się budził, więc później już spał między nami, bo nie wyrabialiśmy 🤢

A dzisiejszy dzień to też masakra!! 🤨 Ciągle płacze, ślini się i bierze wszystko do buźki - może ząbki? No już sama nie wiem. Trzeba przeczekać 😞

• Mamusie
Znalazłam jeszcze takie opis o wprowadzaniu (tylko nie patrzcie, że sponsorowany pewnie przez BoboVitę) możecie poczytać, ale nie ze wszystkim się zgadzam:

http://www.rodzinko.pl/kuchnia-bobasa/2008-wprowadzanie-nowych-pokarmow-schematy-i-zalecenia.html

alwo witaj 😉
Beata może faktycznie to ząbki a może samo minie, też bym nie rezygnowała z karmienia piersią.
A co do pracy to jak już pójdę to będę siedziała, bo kasa itd no, ale nawet nie wiem czy by mnie przyjęli 😜 🙃

• Mamusie
Jestem po spacerze, leniuchowaniu w hamaku i w trakcie spania dzieci 🙂

Postaram się napisać małe co nieco. A więc czytam i odpisuje:

Elka Beata z Przepisu jest the best 😁
Kruszyna i Nikusia szalejecie na allegro 😉
Pamii jesteś spostrzegawcza tylko przy mojej ilości zdjęć to mozna się pogubić 😉 😘
Ważne że ci się podoba 🙂
Wielka nie rozumiem czemu oni tak przed Wami wszystko ukrywają, może lubią mieć tajemnice 😎 Nie denerwuj się, przynajmniej postaraj 😘
Pamii Laura może chciał sie poprostu przytulić do mamusi lub tatusia 🙂 Wazne ze juz w dzień nie płacze.
Adzia myslę że pękniete naczynko się zdarza, ja tez zauwazyłam ostatnio u małego a teraz już go nie ma.
Co do moich humorów to poprostu to sa takie dni kiedy człowiek mysli ze wszystko jest nie tak, ze wszystko żle robię itd. Dobrze ze mąż był ostatnio czesciej w domu to mnie i dzieci gdzies zabrał i troche urozmaicil moje domowe zycie. Te humory to chyba od tego siedzenia w domu 🤢
Beata może dzisiejsza nocka bedzie lepsza 😘 Czasem dzieci maja takie nieprzespane noce. Pamiętam jak Mikołaj miał roczek to obudził się o 3 w nocy kazał się ubrać i jadł ser żółty 🙃 A ja ledwo żywa 😁

A u nas dziś powrócił upał 🙂

Nikusia cv zawsze można złożyć a może akurat jest to coś dla Ciebie, może zadzwonią a może nie, zawsze tez mozesz Ty nie isc na spotkanie jeśli przemyslisz sprawe. CV nie zobowiązuje 🙂 😉
Alwo fajnie ze zajrzałaś i do nas 🙂

Pralka ciągle chodzi i u nas 😮

Beata a może chciał spać przy cycusiu? U nas też mały chce zasypiać z butlą, nawet nie zje ale ma świadomość ze ma na wszelki wypadek przy sobie 😎 Czekam az zasnie i zabieram. A ząbki moze i idą dlatego marudny 🥴
Elka to juz musiałabym byc w drodze hihi, ale dziekuje za zaproszenie 😘

Dziękuję za oklaski 🙂

• Mamusie
Dzisiaj mój mąz ma dokonać zakupów w rossmannie z tych kuponów rabatowych, ciekawa jestem co przyniesie i czy małemu posmakuje 🙃
No i gryzak kazałam kupić bo mały odkrył co to jest i do czego służy ale mam stary ( mimo ze moj pierworodny go nie gryzł, jakos nie lubił) a chce miec dla niego nowiutki 🙂

• Mamusie
Skroreczka chyba wszystkie borykamy sie z tym samym problemem, ciagle siedzenie w domu i zajmowanie się dzieckiem/dziećmi potrafi nieźle wejść na psychikę. Dobrze ze lato za pasem bo wtedy przynajmniej mozna wyjsc na dwór i zaczerpnac słoneczka które jak wiadomo dziala jako antydotum na depresje 🙂

Dobrze ze mąż to wyczul i was gdzieś zabiera 🙂

Zrób fotkę jak Błażejkowi smakuje inne jedzonko.

A ja leżę na sofie i nic nie robie Aż mnie to drażni ale nic nie mogę zrobić,bo mała taka dzisiaj marudna ze szok. Nie dala mi nic porobic z tego co sobie poplanowalam, z ledwoscia placki posmazyłam. No ale w koncu zjadla mleko, walneła kupsko i spi obok na sofie. Nie moge sie ruszyc na krok bo od razu to wyczuwa i placze.
Wiec mam przymusowe odpoczywanie 😉