Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
To ja na chwilkę, bo wpadliśmy z goracego podwórka do domu 🙃 🙃 🙃
Zdjęć narobiłam na mój fotoblog, mam nadzieje ze jakies wybiore 😉

Wielka
lubię się tobie pozlizywac 😜 😜 😜 😁 😁 😁 😁
Kacha fajnie ze jestes 🙂 Stóweczka dla Natalki 🙂
Moje oklaski chyba w piątek 🙃
Elka to powodzonka na szczepieniu 😘

• Mamusie
Kacha wszystkiego najlepszego dla Natalki. 😘 😘
Pamii moja teściowa mieszka w innej miejscowości, jak do nas przejeżdża to mąż po nią jedzie i ją odwozi.
Kruszyna jak Zosia źle zareaguje na marchewkę to coś jej wyskoczy albo będzie miała problem ze zrobieniem kupki, lub za rzadka będzie.
Adzia ja mam książkę Alex Kava na allegro wystawioną.
Kruszyna jutro już możesz marchewkę z ziemniaczkiem, nie musisz odczekać.
Adzia napisz coś więcej o tej kuracji, bo ja patrzeć na siebie nie mogę.
Kacha Emilka nie może zasnąć i marudzi a ja mam dość. Jeszcze z mężem przez tel rozmawiałam i jeszcze bardziej zła jestem. On zamiast wyjaśnić problem to zaraz przeprasza, powie że to jego wina i ma być ok.
A co do wpłaty na fundację to albo robisz przelew, tak jakbyś rachunek płaciła. Nie tłumaczysz się z tego nikomu. Z takiej wpłaty ja widzę imię i nazwisko wpłacającego
albo rozliczając się przekazujesz 1%. Czyli wpisujesz w PIT KRS fundacji , numer dziecka nazwisko i imię. A potem Urząd Skarbowy w listopadzie to przekazuje na subkonto. Z tym, że wtedy widzę tylko kwotę i US z którego dostałam. Nie wiem od kogo. Dlatego ważne jest, żeby te osoby które przekazały napisały mi o tym, bo jak nie wpłynie (np błąd w fundacji) to ja nie wiem i nie mogę reklamacji złożyć.
Wejdź na stronę Kuby i sobie zobacz jak to działa http://www.dzieciom.pl/13695
A co do sprzątania to ja nie mam dziś chęci na nic. Jedno pranie czeka na powieszenie od rana a drugie muszę nastawić. I ogarnąć dom.
Elka trzymam kciuki za szczepienie. Fajne bodziaki 🤪

• Mamusie
Czesc nie było mnie dwa dni ale o 17 wychodziłóam z pracy i byłam tak padnieta ze szok chyba to karmienie wyciaga ze mnie wiecej niz myslałam 😉

Nikusia dziekuje;0

Adzie zeby to tylko komunia ,,, a tu jeszcze w miedzy czassie katerinkgi mielismy ale dalłam rade 😉 no i miałam mie cnastepny tydzien wolny a mysze isc no nic jeszcze dwa weekendy...

U nas chyba kalarepka nie przeszła po 2 dniach Kinia miala takie bóle brzuszka ze krzyczała strasznie wiec wczoraj dostala bez kalarepki nam została jeszcze dynnia mam nadzieje ze kupie w słoiczku za te kupiony dco ostatnio dostałam 😉 Ale wam powiem ze te kupne słoiczki to za mało jak jej wczoraj Daniel dał to musiał jeszcze soczek dołozyc bo sie dopominała o jeszcze ;0

Skoreczko była kiedys w Babolicach i w Mirowie w sumie to szlismy z krakowa do czestochowy na obozie wedrownycm na nogach ehhhh co to były za cudowne wakacje ;0 i te widoki ehhh az by sie chciało wyriuszyc 😉

cdn

• Mamusie
Kruszynka kruliczek dla malenstwa jak naj bardziej 😉

Nikusia to na noc zakładaj gage a w dzien pamperssy 😉

Elka super ze interes sie kreci 😉

Skoreczka jak dzis samopoczucie??? juz doczytałam ze juz lepiej 😉

Elka jak szczepienie???

Adzia ja ci chetnie oddam z 5 kg 😉

• Mamusie
Elka Jasio to fajny facet a ta pszczółka taka bajeczna 😘 No i loczek uroczy 😉
Anabel jak tak gorąco to w pracy tez cięzej wysiedzieć 🤢 no ale teraz masz chwilkę odpoczynku. A ja pierwsze od was słysze ze kalarepke daje sie takim maluchom, wiem ze brokułki ale kalarepke? 😮
Nikusia ja ledwo zyje podobnie jak Ty. choć duzo zrobilam, bo zniosłam po schodach jedna starą półkę ( popsuta ) a wniosłam druga starą półkę ( dobrą). I teraz przekładam rzeczy. U mnie teraz zamieszanie bo przed chrzcinami trzeba wszystko odświeżyć, posprzątać, bo do nas goście przyjezdzają już w środe, nastepni w piatek, no a chrzest w niedziele 😎 Jak ja dam radę??????? 🙃
Kruszyna fotkę wstawiłam i na fb tez dałam chociaz tam nie mam jakiegos bractwa oklaskowego hihi ale co tam 😉

Dziewczyny zrobiłam dziś wizażowy myk 😁 😁 😁 Od dawna mam grzywkę i bez niej sie nie ruszam. A dziś rano włosy zaczesałam, ubrałam sie w polo w krótkie spodenki, zrobiłam makeup i mąż jak wstał to się tak gapił 😉 😉 😉 Powiedział ze wygladam ślicznie 🤪 Wiecie ze komplementy od meza cieszą 😎 Polecam coś zmienić, nie duzo ale zmienić na poprawe nastroju 🙂

Nikusia ładnie ci w tej czarnej sukience w kropki i nie widać ze jestes bardzo szczupła, wygladasz na roz. 36...mam nadzieje ze nie rzucisz we mnie kamieniem 😁 😁 😁

• Mamusie
Elka jak zmienisz, że nie można Ci dawać oklasków to następna zmiana jest możliwa za 14dni.
Skoreczka ja sobie włosy do zdjęcie rozpuściłam, żeby tak nie był widać, bo mam bardzo twarz szczupłą. A kości pomiędzy szyją a dekoltem i tak nie da się ukryć. Jak przyjadą goście na chrzciny to zawsze ktoś Ci do dzieci zajrzy a Ty będziesz mogła nimi się zająć. 😉
Moja mogłaby tylko jedzeniem nie pluć, dziś tylko raz plunęła, ale obiadem. A tak to jej się piszczenie przypomniało.

Dzieki za mile slowa Nikusia, Kruszyna, Skoreczka, Adzia, Pamii, Kacha
Skoreczka - mysle, ze od czasu do czasu sie odezwe jak jeszcze bede w PL - zostaje tu do polowy lipca 🙂
Elka - my tez dzis bylismy na szczepieniu, jak tam Wam poszlo?

elka144 napisał(a):
oki jedziemy az mnie brzuch boli 😞 😞 😞
martus my dopiero jedziemy 😞

Trzymam za Was kciuki Elka - Gabika dostala dzis 4 szczepionki, z czego az trzy w udka. To o dwie ponad program szczepien w PL, wiec troszke sie nameczyla, Jas jest dzielny - da sobie rade, ile bedzie mial dzis nakluc? 🙂 😘 😘

• Mamusie
Nikusia nutridrink to taki napój mleczny który piją osoby np starsze które juz nie umieją jeść zbytnio bo pijac ten napój mozna całkowicie wyeliminować inne jedzenie. Ja to piję pomiędzy posiłkami dostarczając w ten sposób dodatkowego "posilku" przez co przybieram na wadze. Albo np jak nie masz czasu przy dziecku zjesc konkretnego obiadu to przynajmniej to sobie wypij.
Tyle ze zeby jakies efekty były trzeba to pić ze 2 / 3 razy w ciągu dnia, a taki jeden napój kosztuje ok 8zł.

Tu masz linka http://www.nutridrink.pl/

Najlepsze smaki to truskawka i owoce tropikalne 🙂

Potem was poczytam dokladniej i poodpisuje bo ide ziemniaki wstawic meżowi i pomyśleć troche bo musze z nim dzisiaj poważnie porozmawiać, bo wczoraj znowu zostawiał mnie cagle w tyle w tym zoo , tak jakbym nie miała meza. Ze swoimi rodzicami wzieli wózek i szli tak szybko zostawiajac mnie w tyle jak np sobie słonie fotografowałam i nawt nie poczekali a ja głupia ciagle za nimi biegałam. Mam juz tego serdecznie dosc. Czuje sie jak jakiś borok. Nie ma do mnie szacunku, najwazniejsi sa rodzice.
Tak sobie mysle ze jakbym była sama z Ania to bym sobie lepiej zycie zorganizowała niz z nim.

Dobra zajrze tu potem.
Nikusia tobie tez zycze udanej rozmowy z mezem.

• Mamusie
MartaMay napisał(a):
elka144 napisał(a):
oki jedziemy az mnie brzuch boli 😞 😞 😞
martus my dopiero jedziemy 😞

Trzymam za Was kciuki Elka - Gabika dostala dzis 4 szczepionki, z czego az trzy w udka. To o dwie ponad program szczepien w PL, wiec troszke sie nameczyla, Jas jest dzielny - da sobie rade, ile bedzie mial dzis nakluc? 🙂 😘 😘

jestesmy 🤪 🤪 🤪

martus 2 ukłucia bo ta obowiazkowa wykupilismy i zamiast 3 ukluc to jest jedno i dugie na pneumokoki.

Jas moj skarb jedyny taki dzielny wogole nie plakał, mamusia mu mówila ze go pszczyłka ktora ma na bodach ukłuje 🤪 🤪 🤪

moje serce spi teraz 🤪 🤪

tych jest juz koniec, nastepne za 6 tyg sama zoltaczka i pneumokoki tez juz ostatnie.

nastepne dobiero jak bedzie mial 1,5 roku.

JAS wazy 7500 🤪

• Mamusie
Skoreczka to miło słyszeć od męża komplementy 🙂 Bo to prawda, że zmieni się coś nawet małego w sobie, a im już się oczy świecą 🤪
A co oklasków, to ja myślę, że mógł zabrać Ci ktoś z osób podczytujących, dlatego że jak ja dołączyłam do Was kiedyś na brzuszek, to zanim do Was napisałam, to najpierw Was czytałam i np. podobała mi się jakaś wypowiedź (pamiętam, że Nikusi ), dałam jej oklask i myślałam, że ilość łapek w górę dotyczy tylko tej jednej wypowiedzi 😁 No, ale nikomu nigdy nie zabrałam 🤨 - więc może jakiś podczytywacz chciał zobaczyć na czym oklaski polegają i zabrał, a potem się zmył 🤔

Marta Gabi w avatarku ma zajefajną minkę! 🤪

Już pisałam Elce na FB, że mamy takie same bodziaki z Pszczółką Mają (z biedry 😎 ) , a od czwartku w Lildu mają też być jakieś rzeczy http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-12CF2A4A-D25026F1/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=27022

• Mamusie
Cześc dziewczyny, jak dawno mnie nie było.My dzisiaj tzn.ja z Miłoszkiem wróciliśmy ze szpitala 😞 niestety Miłoszka rozwolnienie wróciło w piątek i doszły jeszcze wymioty w sobotę, ja musiałam szybko się pozbierać i wszystko ogarnąć.W sobotę Miłoszek tak wymiotował i leciała z niego woda górą i dołem że pojechałam na dyżur lekarski do szpitala, przepisali leki wróciliśmy do domu i żadnej poprawy, jeszcze gorzej było, więc pojechałam 2 raz z nim i już zostaliśmy 😞, pobrali kupkę do badania i stwierdzili ten cholerny rotawirus!!! 😞 Dzisiaj nas wypisali ale najgorsze jest to że okres wylęgania się tego to tydzień, a on może zarażać przez 2 tygodnie jeszcze, także z daleka od Nikodema. Cieszę się tylko z tego że w porę pojechaliśmy do szpitala że nie doszło do dużego odwodnienia, ale tyle kroplówek dostał żeby go nawodnić i przywrócić do zdrowia.Biedaczek nie chce w ogóle jeść i jest osłabiony 😞 To ja na chwilkę potem postaram Was się poczytać choć nie wiem czy zdołam, uciekam bo Niko popłakuje pa