Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anabel napisał(a):
Kacha czy jest samodzielny o tpo pytanie jak jestem z nim sama to ok ale jak ylko jest Daniel w domu to cały czas go woła i karze sobie pomagać...no i w przedszkolu tez widziałam ze pomagają sie mu obrać i na domiar złego na koniec roku widziałam ze mu nawet galaretkę dawały zamiast kazac mu samemu jeść 😠 😠 😠 a ja byłam zdziwiona jak kiedyś po przedszkolu kazal sie karmić no potem wiedziałam dlaczego ale mnie to wkurza bo ja ucze samodzielności a kto inny go rozpuszcza i robi za niego tak samo robi teściowa dlatego wole sama sie nim zajmować nie chce żeby wyrósł na niedorajdę z dwoma lewymi rękoma

A wydawać by się mogło inaczej bo przy przyjęciu do przedszkola wymagają pewnych rzeczy, czy nie? Też bym się złościła bo cała twoja praca idzie na marne!!! 😠

• Mamusie
Wymagaja wymagaja a jak dziecko sie posiusia to wielka afera a tak to same dla swojej wygody wyreczaja dzieci a potem mówia ze dziecko niesamodzielne a mój Jakub jak sie skapnie ze ktoś moze zrobic za niego ro to wykozystuje no i co ja mam zrobic ??? no oczywiscie pomijajac fakt ze mama jest zła bo nie pomaga i Kubuś chodzi obrazony bo wszystcy pomagaja a mama nie

• Mamusie
a ja sobie posprzątałam kuchnię i łazienkę, pranie nastawiłam. W między czasie Emilka zasnęła, ciekawe ile pośpi.
Kacha szkoda, że Emilka nie śpi tak długo. Ja potem sprzątam i co chwilkę do niej biegam.
Anabel ale mój Kuba też tak robi. Jak rozściela łóżko do spania to woła mojego. I do innych czynności też, często mówi, że on jest "taki zmęczony", "on już nie ma siły".
Nawet teraz wyciągnął swoją torbę ze słodyczami (pisałam, że dostał ostatnio i teraz je na raty) wyjął coś i mówi do mnie, "mamo ale ty włóż ją spowrotem bo mi jakoś sił zabrakło". 😁 😁 z tym, że ja się nie zgadzam na to. A męża przekabaca. A jak chodził do przedszkola to panie nie pomagały. I tu są dwie strony medalu, bo jak szły przedszkolaki na spacer a połowa w rozwiązanych butach, kurtki nie zapięte, czy bez szalika w zimie to wiecie.
Kruszyna, Kacha Anabel teoretycznie do przedszkola przyjmują dzieci, które potrafią korzystać z toalety, samodzielnie się ubrać, jeść itd. W praktyce ciężko to sprawdzić a w różnych przedszkolach różnie panie podchodzą. W niektórych nawet pampersy można dać.
Anabel u mnie też była afera jak dziecko się posikało. Tylko nie robiła jej wychowawczyni a woźna. 😠

• Mamusie
Nikusia ja chcialam dla Kuby tez zrobic ten suwaczek ale nie wiem ile teraz wazy a w wadze bateri nie ma
Ja tez mam dzis dzien sprzatania łazieka Kubusia pokoj właczajac wyspanie wsystkich zabawek i pudeł i segregacje ich 😉
Obiad naszykowany teraz dopijam kawke ide na balkon 😉troszke popadałao moze jeszcze mi sie uda 5 minit dla siebie bo Kinia spi 😉

I jeszcze miałam dodac ze Jakubek jak rano wstaje to jak mu sie kaze ubrac to tez mówi ale jestem zmeczony 😉

• Mamusie
Anabel mój jest trochę na oko, ale Kubę ważą i mierzą na każdej wizycie u diabetologa. Więc za 2 tyg będę miała dokładne dane.
Kruszyna ja to słyszałam od babeczki z Twojej miejscowości, że zanosiła pampersy. Z tym, że w sumie nie dopytałam jak to się potem potoczyło tylko założyłam, że pytała i można.
A ja obiad robię. Przed chwilką się rozpadła to pobiegłam po pranie a teraz znowu słońce świeci.
Jestem padnięta, jak mąż wróci to kawkę zrobimy i mam nadzieję, trochę werwy odzyskam. 😉

• Mamusie
Cześć 🙂
Mówię Wam jaki ten ząbek co Aleksowi idzie jest ostry 😁 I jak płakał, to luknęłam, że już zaczyna być widać tego ząbka obok, czyli drugą jedynkę. Jak urośnie pierwszy ząbek, to na pewno zrobię fotkę 🙂
Anabel zaskoczyłaś mnie tym rozpieszczaniem w przedszkolu, ponieważ w przedszkolu, gdzie ja chodziłam na praktyki nie było mowy o karmieniu dziecka. Raczej było na odwrót - przedszkolanki się bulwersowały, że uczą dzieci samodzielności, np. picia z normalnego kubka, a potem przychodzi mamusia i daje kubek niekapek, mimo wcześniejszej rozmowy przedszkolanki z mamą o tym, żeby potem w domu nie burzyć włożonej pracy w dziecko.
Mam trzy koleżanki, które pracują w trzech różnych przedszkolach i też mówiły, że uczą dzieci samodzielności i o żadnym karmieniu mowy nie ma. Bo panuje zasada, że jak dziecko nie chce jeść, to nie. Nic na siłę.
Może warto pogadać z tymi paniami z przedszkola Kubusia?
Anabel Nikusia super te suwaczki z centylami. Ale się coś nie zgadza, bo Aleks waży 7,7 kg i z siatki z książeczki zdrowia wychodzi, że jest na 25 centylu, a na tej stronce jest, że jest na 3 centylu 😮
Kacha i sama sobie roboty narobiłaś 😁 😘
Skoreczka coś dziś się nie odzywa? 🤔

• Mamusie
Beatka widzisz ja akurat wczesniej odbierałam Kubusia i zobaczyklam ze go karmia babka powiedziała ze ona nie wie jak było wczesniej bo ona do innej grupy chodziła i to juz był koniec roku wiec nie chciałam juz niepotrzebnie ruszać tematu zobaczymy jak to bezie wygladało w tym roku...

• Mamusie
Kacha ale pewnie pachniało w całym domu 😁 😁 😁
Beata a kiedy Aleks był ważony? Bo ta siatka centylowa jest liczona na dzień dzisiejszy a dziecko było ważone np 2 tyg temu i już się nie zgadza.

zaczęłam posta po 20 a skończyłam teraz bo rozmawiałam przez telefon 🙃 nie ma jak gadatliwa rodzina 😁 😁

• Mamusie
Czesc 😉
Elka super ze wszystko ok no i bielizna och jak mi sie marzy wymienić cała szuflade z bielizna ale to dopiero jak wroce do pracy bo teraz jedziemy na minusie nawet na wyjazd bedziemy musieli pozyczyc bo myslelismy ze dostaniemy ze skarbówki na koncu lipca kase a sie okazalo ze dostaniemy koniec sierpnia...ehhh
U nas nocka hmmmm trudno powiedziec bo pierwsza nocka jak Kinia nie piła mleczka ale obudziła sie przed 2 i kreciła obracała popiła troszke wody pokreciła sie i zasneła i w miedzi czasie Kubus sie obudził hehhehe wiecie co mu sie wczoraj sniło???? ze Shrek był u niego na balkonie i palił papierosy 🙃 🙃 🙃 A najlepsze jest to ze on nie ogladał shreka a w domu mamy tylko jedna naklejke z nim i to jeszcze prawie jej nie widac ja nie wiem co ten mó synes ma za wyobraznie no i oczywiscie nie chciał spac u siebie w pokoju powiedział ze sie nie boi shreka ale sie wyatraszył tego ze on tam był 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Zosia jeszcze dosypia a ja już kawkuje 🙂
Byłam wczoraj w biedronce chciałam dokupić pampersów,ale już w tych kartonach nie było szybko poszło 😮 no i kupiłam deserek po 9miesiącu gapa jestem,ale to prawie już tuż tuż wiec poczeka 🙂

Anabel przegoniłabyś palącego Shreka z twojego balkonu w końcu 🙃 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁 😁 bo co on będzie Kubusia straszył 🤨
Jak to Kinia bez mleka ,ale na noc dostała a w nocy tylko ja dopajałaś wodą tak

• Mamusie
Kruszynka to znaczy na noc dostała ale w nocy nie jadła bo ja ostatnio robiłam tak ze jak sie budziła do 2 30 to dawałam jej wody a pózniej koło 3 30 -4 30 piła mleko a dzis na to mleko sie nie obudziła i spała do rana 😉
Shreka maz przeganiał wczoraj 😉 😉 😉 dzisiaj nie pamietał co mu sie sniło wogole nie pamietał ze w nocy szedł do naszego pokoju a ja go odprowadzałam do niego 😉

• Mamusie
hejka
Elka to dobrze że już bioderka załatwione. Ja mam słabość do ładnej bielizny tak jak inne kobiety do butów. ☺️
Anabel ale ma wyobraźnie.
ja dziś karmiłam dwa razy bo przed 24 a potem po 2 ale tylko 60 zjadła. I do rana spała. Oglądałam po butelkach, ale wychodzi na to, że mój jej nie karmił. I teraz zjadła prawie 100ml kaszki, bo ostatniej łyżeczki nie chciała zjeść.
Kruszyna u mnie są jeszcze te pampersy, ale nie mam rozm 3 są 2, 4 i chyba 5. Też patrzyłam jak ostatnio byłam. A z deserem to kiedyś przed przypadek po 6 m-cu kupiłam, Emilka podrosłą i zjadła 😁 😁
Idę się ubrać i ogarnąć, bo Kuba jeszcze śpi więc z naszym śniadaniem poczekamy.

• Mamusie
I ja też witam z rana 😆
Nikusia ja też może znów będę mieć słabość do pięknej bielizny, jak schudnę haha
a teraz i wcześniej buty lubiłam 😜 i spódniczki 😜 a teraz to sama nie wiem 🤨
Anabel faktycznie wyobraźnię to on ma 🙃
Kruszyna ja też jak wróciłam po te w kartonach, to już ich nie było 🤔 szybko poszły 🤔 no trudno. Mam nadzieję, że znów się pojawią bo to fajna promocja!
Deserków już w biedronce od dłuższego czasu nie kupuję bo były na jedno kopyto, wiecznie to samo 🤨
Elka fajnie, że masz nową bieliznę 😆 wszystko co nowe to cieszy 😁 No i fajnie, że z bioderkami dobrze. I będzie kolejne do badań? 🤪 😁
Anabel, Nikusia u mnie nie mierzą dzieci 🤨 i nie wiem ile Natalka ma 🤔
i centyli też nie wpisują 😠
No właśnie Skoreczka gdzie Ty znów wybyłaś 😎 😎