Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Czesc
Kruszynka Kinia tez robi demolke w szufladach 😉
U nas katar jeszcze jest byłam u lekarza i tradycyjnie mamy bactrim calcium wit c ijeszcze jak by sie rozkaszlała to stodal

Nikusia Kinia tez jak sie przewrca to na pupe ja uwazam ze dlatego ze sama sie uczyla wstawac i najpierw nauczyła sie upadac a teraz juz zasówa niestety złapałam tesiowa juz dwa razy na prowadzaniu Kini za raczki a tyle czasu prosiłam ja zeby tego nie robiła;(;(;( i nawet lekarz nie kazał jej poganiac ale tesiowa jak zwykle mnie nie słucha;(

Nikusia kinia tez tańcuje a najbardziej jak zobaczy ze Kubuś tanczy 😉

Kacha ja kiedys nielubiłam tanczyc a teraz ciągne mojego do tanca bo on ma słaba głowe i jak by nie tanczył to by padł przy takim tempie picia na weselu 😉

Emilcia gratulacje nagrody 😉

Za dwa tygodnie zdnów impreza 😉 chrzciny synka Daniela kuzyna ... nie myslałam ze nas zaprosza nie wiem ile kaski trzeba tewraz przeznaczyc na takiegio maluszka???

Ja mialam pozyczonego pchacza dla Kubusia i nie zrobił rewelacji wiec teraz sie zastanawiam czy wogole mała bedzie miała tyle nmiejsca w domu zeby go wykorzyatac
Za to chyba by, chciała jakas fontanne z piłeczkami 😉
A jezdzik robi rewelacje do teraz 😉

Skoreczka ja bym tak chciała jechac na grzyby a nie mam kiedy ;(

Kacha najwazniejsze ze zakupy zrobione ja tez nie lubie takiego zachowania ... no có sa luddzie i ...

Spóznione zyczenia dla 9- miesięczniaków ☺️

Lece moze mała pójdzie spac a ja za sprzatanie Kubusiowego pokoju musze sie wziąsc...
Dzis na obiad kaczka ja nie przepadam ale za ta maz tak...

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No,Ania zjadła jogurt i padla. Mam chwile dla was 🙂 🙂

Skoreczka masz racje, ten rocznik 2012 straaaasznie nerwowy 😜
Aż sie boję mieć drugie dziecko 😲 ale tłumacze sobie to tak ze skoro pierwsze jest takim nerwusem niespokojnym to drugie powinno byc spokojne 😉 albo bedzie jeszcze gorsze i Ania wyda mi sie wtedy spokojnym dzieckiem 🙃 kurde chciałabym być znowu w ciąży tylko to sie konczy porodem :P i nie wiem czy ałabym sobie radę z dwójką dzieci, bo ja to słaba jestem w organizacji i pewnie bym wszystko zawalała.

Skoreczka fajnie sie masz z tym nocnikiem.

Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak mowicie cos do dzieci (tych młodszych) i tłumaczycie cos ze czegoś nie wolno to one was słuchają czy się krecą i mają was gdzieś? bo Ania jest tak ruchliwa ze dopiero jak podniosę głos to zauważa ze ja coś do niej mówie i 5 sekund mnie słucha a potem dalej po swojemu broi.
Albo jeszcze nie rozumie nic albo mnie olewa 😜

Anabel zdrówka dla dzieciaczków 😘 szkoda mi was bo sezon chorób dopiero sie zaczyna a u was juz sie to ciagnie strasznie dlugo.

A jeszcze mi powiedzcie jak wyglada teraz jadłospis waszych najmłodszych pociech?

• Mamusie
Anabel nie mam pojęcia ile trzeba dać pieniędzy na taki dzień 😮
Co do pchacza to koleżanka też mówiła ze mało co służy taka zabawka.
Ja nie wiem bo nie mam.

Adzia czasami z nocnikiem jest udana akcja a czasami nie, ale ważne że mały lubi i nie płacze jak na nim siedzi 🙂
Co do Twoich tłumaczeń ze jedno nerwus a drugie nie, to ja sama nie wiem 😁 Mam dwa nerwusy, ale fakt faktem rózne maja charakterki.
Wiesz co wydaje mi się ze jeszcze nie wszystko rozumieją nasze maluszki jak się do nich mówi. Skupiaja się bardziej na poznawaniu świata. Zobaczą coś i chcą to mieć w rączkach albo w buzi i tłumaczenie typu : poczekaj albo nie wolno to chyba mało co skutkuje 😉

• Mamusie
hejka
Mam trochę opóźnienie. Za to w domu już posprzątane, zaraz podszykuję na obiad bo jak dziś mamy jechać to muszę być szybciej gotowa.
Kacha ja też nie lubię jak ktoś w sklepie do mnie chamsko się odnosi. Chociaż teraz to już się rzadziej zdarza niż kiedyś gdy niczego nie było w sklepach. 😜
Byłam ostatnio w Biedronce po kaszkę dla Emilki. Ta duża kosztuje 10,99 i dałam jej 10zł i 5zł. A ona mi z 50 wydaje. Ja jeszcze patrzę do portfela bo myślałam, że przez przypadek jej 50zł dałam, ale moje 50zł w portfelu. Mówię do niej, ale ja Ci dałam 15zł a Ty mi z 50 wydajesz. 😮 To jest koleżanka mojej siostry, ale manko by miała niezłe.
Skoreczka ja mam jeździk w piwnicy więc fotki nie zrobię, ale nasz ma bardzo dużo lat i nie wiem czy jeszcze bym taki na necie znalazła. No, ale w takim stylu, że siadasz i jedziesz. 😉
Adzia coś o tym wiem jak dziecko ma charakterek. Korzystam, że moja raczkuje za kulkami.
Kacha ja ostatnio pisałam, że Emilki jeszcze nie wpadła na to, że w łóżeczku też może wstać. No i już to odkryła. Musi mąż je jeszcze bardziej obniżyć, bo się na ochraniacz wspina, żeby być wyżej. A jeszcze 2 dni i Natalka będzie z Tobą. 😘 😘
Skoreczka ja też lubię jak przychodzę i jest co czytać. No, ale dziś mam problem, żeby nadrobić. A może posta gdzieś wcześniej autko i jak Mikołaj się znudzi to już mu nie będzie aż tak przeszkadzało, że Błażejek jeździ.
Anabel dobry sposób, żeby mąż się nie upił 😁 😁 😁
Co do chrzcin to ja nie wiem ile kasy się teraz daję. Emilka i my dostaliśmy: od chrzestnych 200zł i uważam, że to za dużo, ale oni się uparli, że jednemu chrześniakowi tyle dali to drugiej też dają. 50zł+prezent, sam prezent a była taka cześć rodziny czyli 4 osoby która bez niczego przyjechała- byłam w szoku. No, ale może w innym rejonie polskie jest inaczej 😮
Adzia Emilka też nie słucha jak do niej mówię, ale ja ciągle powtarzam. Przecież w końcu będzie wiedziała o co chodzi. 😜

• Mamusie
Adzia dzieki 😉
Kinia słucha jak mam ja na rekach ale jeszcze nie bardzo rozumie tylko jak mówie nie niewolno to zatrzymuje sie na chwile a reszte to moge mówic do siebie ale ja i tak duzo do niej mówie tak jak by juz rozumiała bo tak najłatwiej dziecko nauczyc i szybciej zacznie mówic 😉

Ja uwielbiam grzyby 😉

adzia drógie dziecko no ja jestem ciekawa któa z mam jedynaczków pierwsza zajdzie w ciąze 😉 Dasz rade z dwójka my dajemy to dlaczego ty bys miała nie dac 😉

Jadłospis:
Kinia pije w nocy mleczko i herbatke roznie i o roznych godzinach 😉
A w dzien około 8 kaszka
około 11 deserek lub mleko zalezy od nastroju i zmeczenia małej ( mleko dostaje jak sjest mocniej zmeczona i nie chce jesc
koło 14 zupka bądz danie
przed 16 podjada troszke ziemniacxzków ryzu itp od nas bo my jemy wtedy obiad
O 18 -19 serek lub kaszke
I jak ja wkładam do łózeczka do spania to daje mleko ale mało pije bo zazwyczaj nie jest glodna po kaszce 😉
Nie zawsze jest tak samo bo Kinia to niesforne dziecko 😉 u Kubusia mielismy wszystko bardzo reguralne u kini sie nie da 😉

• Mamusie
Adzia82 napisał(a):
Nikusia w szoku jestem.Przyjechali na chrzest bez niczego?

ja też byłam w szoku a teściowa była wściekła. Jej syn pracuje za granicą od lat a jego żona z dwoma synami i dziewczyną jednego z nich bez niczego przyjechali.
A ja się śmiałam. 😁 😁 😁 Mi by było wstyd. Teściowa nie ma kasy i drobny prezent dała.
Z tym, że my jesteśmy dość skromną rodziną jeśli chodzi o dawanie sobie kasy i robienie prezentów. 😉
A co do jadłospisu to zapomniałam o mleczku w ciągu dnia, to pomaga Emilce zasnąć. 😜

• Mamusie
Nikusia może przyjechai bez niczego bo po prostu nie mieli. Staram się zawsze przemilczec takie sytuacje bo to chyba krępujące.
Adzia a ja wczoraj wstawiałam fotke gzrybów na fb, bo ja uwielbiam zbierac 🙂 Mam tyle radochy ze ho ho jak małe dziecko 😁 😁 😁

A mój Błażej rano o 8.30 zjadł mleko, potem kilka dronych kawałeczków szynki z chlebkiem, a teraz pół miski kalafiora z masłęm i koperkiem 🙂 Mówie Wam mleko u nas szybko odpadnie. A jak kupimy Bebiko2 a nie Bebiko2R to już w ogóle nie chce jeść 😮 🙃

Znów mam oklaska 🙂 Dziękuję 😘

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
Adzia82 napisał(a):
Nikusia w szoku jestem.Przyjechali na chrzest bez niczego?

ja też byłam w szoku a teściowa była wściekła. Jej syn pracuje za granicą od lat a jego żona z dwoma synami i dziewczyną jednego z nich bez niczego przyjechali.
A ja się śmiałam. 😁 😁 😁 Mi by było wstyd. Teściowa nie ma kasy i drobny prezent dała.
Z tym, że my jesteśmy dość skromną rodziną jeśli chodzi o dawanie sobie kasy i robienie prezentów. 😉
A co do jadłospisu to zapomniałam o mleczku w ciągu dnia, to pomaga Emilce zasnąć. 😜

hmmm no ale chrzest to raczej specjalna okazja 🙂 mnie też by było wstyd z pustymi rękami przyjść...