Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kurde bylam zaprosic moja chrzesna na chrzciny ale jej nie bedzie w swieta 😞 jej maz tez mi odmowil 😠
pozatym juz duzo mi odmowilo co za ludzie tragedia 😠 😠 😠 😠

a i dowiedzialam sie ze w lany beda jeszcze 2 chrzty 😮 😮 😮
chyba zwariuje 😞

skoreczka oklask 😘

• Mamusie
Skoreczka ja jak byłam mała to nie miałam ciemieniuchy, a moje włosy są skłonne do przetłuszczania się 🙃
Dziewczyny – a spłukujecie główkę w kąpieli świeżą wodą, nie tą z wanienki? I czy główkę myjecie czymś, czy tylko ręką? Bo ja słyszałam takie rady, żeby nie mieć ciemieniuchy, to spłukiwać świeżą wodą główkę i myć jakąś myjką główkę, żeby trochę „potrzeć” tą skórę na głowie.

Ela – tak, brałam te 5w1 i płaciłam w recepcji po wizycie.

• Mamusie
Adzia a Twoja Ania nie potrzebuje, żeby jej się odbiło po jedzeniu? Ja wiem, że lepiej jest nosić dziecko tyłem do siebie, tak jak Ci powiedzieli, bo to odciąża kręgosłup 🙂 Ostatnio mi to ciocia powiedziała, bo jej bratanica była też ze swoim dzieckiem u neurologa i tak jej powiedział, żeby tak nosić. Tylko dziwne, że kazali już nie nosić do odbicia - mojemu Aleksowi jak się nie odbije, to się wierci i płacze i jak go wezmę i odbije mu się, to dopiero zaśnie 😉

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):

Elka chyba pomyliłaś szczepienia. Za podstawowe sanepidowski się nie płaci, potem są 5 w 1 lub 6 w 1 i wtedy się płaci a oprócz tego one są na receptę. 😘 😘
Szczepię 5 w 1 i płacę 105zł za jedną

A ja za 5w1 płaciłam 130 zł 🤨 25 zł taniej dałaś 😜

• Mamusie
hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o szczepienie 5 w 1 a 6 w 1 to różni się przy pierwszym szczepieniu nie ma 2 ukłuć przy 6 w 1 tylko jedno, a potem wszystko jest tak samo jak przy 5 w 1, potem chyba w 7 miesiącu nie ma szczepienia przy 6 w 1 a przy 5 w 1 jest.I potem zawszze 1 ukłucie.
A co do ciemieniuchy to dobry jest też linomag natluścić założyć czapeczkę, po 15 min zdjąć i wyczesać i umyć główkę albo zamiast linomag, oliwkę a najlepiej lekko podgrzaną ponoć bardzo skuteczne!!!!
Nikuś miał troszkę ciemieniuchy i po 1 wyczesaniu już mu się nie robiła.
Ogólnie dzień dzisiaj pochmurny, zimny i wietrzny!!! 🤢Jutro napiszę coś więcej bo idę prasować pa
Adzia ładna fryzurka 🙂

• Mamusie
Kacha nie liczę ile Emilka zjada, im bardziej liczyłam tym bardziej się przejmowała. Lekarce pokazałam ile je a teraz to i tak niczego nie zmienia.
Ach Ci faceci, mój już chodzi i przepraszał. Przyznał się, że coś się w pracy stało i był taki zaaferowany, że nie zastanawiał się co mówi.
Skoreczka bo jak naoliwkujesz to musisz poczekać z wyczesywaniem aż łuska zmięknie. I jak choć trochę zastanie to znowu się zrobi.
Beata myję głowę tak jak resztę mydełkiem Nivea Baby a spłukuję wodą z wanienki. I z tego co wiem nie można ciemieniuchy usuwać na sucho.
Adzia i Beata a mi ortopeda kazał Emilkę nosić twarzą do siebie. Podobno to dobrze dla bioderek. 🙃
Beata może przychodnia sobie jeszcze coś "narzuca" bo ja też szczepionkę w aptece kupuję.
A ja dziś się napracowałam, kuchnię na błysk posprzątałam.
Teraz jeszcze powystawiałam trochę bajek na allegro i mogę odpoczywać 😁 😁

• Mamusie
Nikusia mi nie chodzi o to, żeby ciemieniuchę na sucho usuwać 🙃 Tylko o to, że jak dziecko nie ma ciemieniuchy, to żeby dalej jej nie miał, to jak się myje mu podczas kąpieli główkę, to żeby ją myć jakąś myjką i spłukiwać czystą wodą, tzn. nie tą z wanienki - tak samo jak i my, dorośli się myjemy, to spłukujemy głowę czystą wodą, a nie tą brudną z wanny 😉

A przychodnia faktycznie może i coś sobie narzuca, bo mi to nawet do głowy nie przyszło, że można kupić w aptece 😜

No właśnie: twarzą do siebie - lepiej dla bioderek, tyłem do siebie - lepiej dla kręgosłupa; leżenie na boczku - lepiej dla trzymania główki przez dziecko prosto (tak mi kazał neurolog), leżenie na pleckach - lepiej dla bioderek --> jakiś obłęd 😁

• Mamusie
Hej
Dziś Zosia zrobiła mi pobudkę o 5ej,ale jej wybaczam bo dała nam się wyspać w nocy 🙂 Teraz piję kawę i słyszę jak stuka swoimi gipsowymi kozaczkami 🤨 Dziś do alergologa 🤨 A pogoda 😠zimno i kropi( i mam już pochlapane świeżo umyte okna 😠 😠
Na dzień dobry po oklasku rozdaję 🙂
Beata ślicznie wyglądasz 🙂 i w tej fryzurce jest ci zdecydowanie lepiej i wyglądasz na jeszcze młodszą 🙂 Beata tak to jest z tym noszeniem ,albo leżeniem każdy sposób jest na coś dobry 🙂
Kacha ja tez wolę dawać smoczek niż kciuki. Znam osobę która ssała kciuka 🤨 jedynki bardzo wysunięte do przodu a kciuki jak łopatki 🤨
Skoreczka moja też ma ciemieniuchę a co ty stosujesz??bo ja natłuszczam parafina ciekłą i po kilku godzinach wyczesuję .. Ja też uwielbiam patrzeć jak moja robi pierwsze łyki z flachy(najpierw jest dramat bo co tak długo można ją robić ,póżniej jak już dotanie to ssie tak szybko pierwsze łyki jakby jej ktoś miał to zabrać a póżniej już pełen luz 🙂a na koniec rozżalenie,że jest już koniec 🙂)
Nikusiamasz rację nie licz ile je widocznie Emilka mało potrzebuje i tyle 🙂
Wielka tak to jest z tym sprzątaniem niestety,ale Fabian dba o to abyś się nie przemęczała 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Pobudka o k.7 🙂
Teraz goraca herbata z cytryną dla odmiany 😉
Pogoda fatalna!
Wielka czekamy na wieści, trzymam kciuki!
Nikusia moim zdaniem Emilka jest drobna, wy tez jesteście szczupli, i jeśli je to jest dobrze, a co innnego gdyby nic nie jadła. Zobaczysz wszystko okaże się ze jest ok 🙂
Kruszyna udanej wizyty!
A ja oliwkuje oliwką Bambino, teraz Elka doradziła oliwką w żelu i dziś próba.
Co do jedzenia to identycznie jak piszesz, ja dodałabym jeszcze ze do całej akcji jedzenia dochodzi jeszcze mruczenie zadowolenia 😁

Dziękuję wszystkim za rady co do ciemieniuszki 😘

Za oklask również dziękuje i odwzajemniam 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
A ja mam na dziś dwa pytania z różnych światów:

- jeśli wasze dzidziusie grzecznie leżą i gaworzą lub interesują się zabawką to podchodzicie i wtedy im przerywacie, pokazujecie ze jestescie czy cieszycie się ze zajął się sobą i tylko podglądacie?
Pytam bo ja nie lubię jak mały jest zajęty a ktoś mu przerywa, zagadauje itp. Myślę ze to dobrze ze potrafi byc cichutko i czerpać z tego rodość 🙂

- wczoraj segregowałam ubrania i odłożyłam na bok stringi, swego czasu kupiłam ich sporo i tak leżą, bo mi w takiej bieliźnie nie wygodnie 😮 I zastanawia mnie czy ja juz się starzeje i stawiam na wygodę czy rzeczywiście stringi trzeba polubić? 🙃 😁 Wiem ze to głupie ale tyle kobiet zakłada ten sznureczek 😁 ze chyba jestem jakimś odmieńcem i postanowiłam Was spytać ☺️ jak to u Was wyglada ☺️

Tylko prosze mnie nie linczowac 😁 😁 😁 ☺️

• Mamusie
Nocka w miarę przespana 🙂
Skoreczko ja podobnie jak Ty - nie lubię, gdy Natalce się przerywa, nie podchodzę do niej i nie zagaduję gdy ona się sobą zajmuje 😆
A co do stringów 😁 Ja się też odzwyczaiłam i teraz jakoś ciężko byłoby mi sznurek założyć 🙃 😁 Ja w sumie rzadko chodziłam w stringach w zimie bo ja wolę spódnice niż spodnie i jakby tak mi zawiało w zimie to ho ho 🙃 🙃 ale nigdy nie pomyślałam, że się starzeję 😮 a może powinnam 😮?

• Mamusie
Dzień doberek 🙂

A u mnie słoneczko świeci 🙂

Skoreczka jak Mały jest zajęty sobą, to ja w tym czasie sprzątam, jem, wchodzę na net itp. - korzystam 😉
Ale zdarzała mi się, że podchodzę i się uśmiecham, on mnie widzi i też się uśmiecha i dalej gapi się na karuzelkę z misiów - widocznie ja mu w niczym nie przeszkadzam 😁

Stringi - to były moje jedyne majtki do niedawna 😁 W ciąży się to zmieniło i teraz w ogóle w nich nie chodzę, bo mi nie wygodnie (a kiedyś było normalnie 😜). Muszę wszystkie powyrzucać, bo tylko miejsce zajmują 😉

Kruszyna dzięki za oklaski 😘 Jak będziesz odblokowana, to ode mnie też poleci 🙂

• Mamusie
Beata u mnie podobnie bo spać poszła ok 21, obudziła się o 4 a potem o 7. Ale nie czuję się niewyspana. Teraz leży w leżaczku i sobie pitoli i uśmiecha się 😁
To takie cudowne 🙂 🙂 🙂 jak tak się uśmiecha, zagaduje, jak patrzy, jak rączkami się bawi, jak zagląda na misie, ogólnie jak się rozwija 🙂
Kruszyna daj znać co po wizycie u alergologa co i jak 😘

• Mamusie
Kacha napisał(a):
Beata u mnie podobnie bo spać poszła ok 21, obudziła się o 4 a potem o 7. Ale nie czuję się niewyspana. Teraz leży w leżaczku i sobie pitoli i uśmiecha się 😁
To takie cudowne 🙂 🙂 🙂 jak tak się uśmiecha, zagaduje, jak patrzy, jak rączkami się bawi, jak zagląda na misie, ogólnie jak się rozwija 🙂
Kruszyna daj znać co po wizycie u alergologa co i jak 😘

No to tak samo ze spaniem i z tym leżeniem teraz na leżaczku 😁