Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nikusia nie moge sie do niego dodzwonić ale z tego co dzwoniłam do niego wczesnej to powiedział ze czeka go rehabilitacja tylko musimy udać sie jeszcze do lekarza do nas do szpitala bo powiem wam szczerze ze na tego nas nie stac bo 100 zl bierze za wizyte a takich wizyt mamy 2 w tygodniu nie wiem wogóle jak bedzie zobacze jak pojerzdze po lekarzach co powiedza moj kuzyn jest rehabilitantem u nas w szpitalu moze cos załatwimy

Kruszyna chciałam mu podawać wiecej mleka ale on wypija mi tylko 120 ml je po trochu ale czesto

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kruszyna ja miałam gotową zupkę jarzynową, dawałam na szybko bo Emilce zabrakło marchewki a chciała więcej. A jak będę gotowała to same warzywa ugotowane na wodzie. I potem jak będziesz miksowała to musisz trochę wody dać, żeby taki mus powstał. Jak ja na początku dałam samą marchewkę to kawałki były a jak dolałam wody to się papka zrobiła.
Dopiero za miesiąc będę mogli jeść mięsko, ale wtedy też bez wywaru.
Elka posmarować oliwką, przed kąpielą wyczesać a potem umyć główkę. Uważaj bo jak za dużo będziesz czesała to może boleć.
Wielka u nas się długo czeka na rehabilitację na NFZ ale z tego co wiem to szybciej u mnie w miejscowości niż w większej w okolicy. No, ale to też zależy jakie zabiegi.

A ja teraz wykapałam Emilkę i zrobiliśmy jej mleczko z kleikiem na gęsto. Dałam jej łyżeczką to aż się rzucała taka była chętna. Najpierw miała na 60ml mleka+3 miarki kleiku, a potem mąż dorobił jeszcze raz tyle. I z tej drugiej partii zjadła połowę 🤪 a była taka zadowolona i z takie apetytem jadła, ale jestem zadowolona 🤪. Ciekawe ile pośpi 🙃

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Nikusia tak pytam upierdliwie bo nie mam kogo 🙂
Emilka sobie pojadła na kolacje 🙂 dobrze,że jej smakowało 🙂 Az czego miałaś ten kleik??

Kruszyna pytaj 🙂. Jak wiem to chętnie pomogę. 🙂
Kleik miałam z nestle, on nie jest taki słodki jak kaszka. Emilka prze butle nie chce, ale skoro łyżeczką smakuję to mogę dawać łyżeczką. Kuba też był taki. Szybko odrzucił butelkę, a pił z kubeczka niekapka.

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Nikusiazerknełam na kleiki z nestle i one są bezglutenowe a dzieci karmione mm powinny dostać kaszkę glutenową po5 miesiącu i później zmienisz na inną

tak ja mam bez glutenu, bo go będę za miesiąc wprowadzała. 🙂
I ja mam kleik. W sumie kaszki też mam, ale jeszcze nie dawałam. Boję się, że jak poczuje słodkie to mi taki niejadek jak Kuba wyrośnie. 🙃

• Mamusie
No to troche stron naprodukowałyscie 🙂 to troszkę poczytalam was a teraz odpisuję.

Wielka, fajne zdjecia.
Nikusia fajnie jak dzieciaczki tak pisza 🙂 ja to uwielbiam, niezapomniane chwile 🙂
KnigaS grillek zjedzony? 🙂 tez bym juz do kogoś poszła na grilla mniam mniam 🙂
Skoreczka, fajnie ze miło spedziłas dzien z meżem, to ważne by dbać o dobre relacje w małeżenstwie 🙂
Skoreczka, z tym depilatorem to nie jest tak pięknie 😉 ja miałam i uzywałam ,ale do czasu, bo nie dosc ze ból nieziemski ale lał to pies bo do tego idzie sie przyzwyczaić, ale później jak zaczynają nowe wyrastać to wrastają w skóre i idą pod nią 😮 dosłownie je widać, nie wszystkie tak rosna ale powiedzmy ze co trzeci włos. I musiałam je wydobywac pinsetą. Takze ja sobie odpusciłam.
A jednorazowe maszynki sa fajne bo mozna codziennie w wannie lub pod prysznicem raz dwa jej uzyc 🙂)
Kacha tobie to dobrze, tak się wozić 🙂 a co do kaszek to ja polecam na początek kleik bo ja zrobiłam bład i dalam Ani kaszkę na mleku i ona jest słodka i jak dzisiaj podałam jej kleik to płakała i go nie chciała a tak ładnie wcina kaszki. Ech poczekam pare dni i znowu spróbuje. A czy na sniadanie czy na noc to juz sobie sama zdecyduj. Jak wolisz. Ja podaje na noc bo wtedy wiecej zjada i na dłuzej to ma w zołądeczku czyli wiecej snu dla mamusi i tatusia hehe
A firma chyba niewazna, wszystko i tak to samo.
Anabel nie wiem co mozna poradzic na wklesłe brodawki, chyba nic. A moze jakis masaz? Ale jak uzywa nakladek to powinno pomoc bo mały sam z czasem je wyciągnie.
Z nakładkami nie jest tak źle, nie porani jej sutków przynajmniej. Ja ciagle ich uzyałam bo Ania sie wkurzała ze wolno leci hehe
Fajnie ze smakowała jej marchewka z pietruszką 🙂
Moja Ania dostaje na razie marchew z ziemniaczkiem i dzisiaj zjadła 145g 🙂 a jutro jej ugotuje marchew ziemniak i pietruszke ale korzen hihi 😉
Wielka uuuu wspołczuje tej przepukliny meża. Teraz bedzie musiał sie oszczedzać. Życz mu szybkiego powrotu do zdrowia!
Nikusia to super ze Emlka tak wcina 🙂 moja dzisiaj kleiku nie chciala ale moze po prostu była zbyt spiąca bo padla jak mucha jak tylko jej wytarłam buźkę i połozyłam.

U lekarza wszysto ok tylko pani dr mnie wkurzyła bo tak szybkiego badania jeszcze nie widziałam 😠 no i mi powiedziała ze małe dzieci maja prawo mieć czerwone gardło 😮
No ale dostalam preparat na ciemieniuszkę ze sterydem no ale co zrobić.

A do tego mam zły humor dzisaij bo czuje sie jabym przeszkadzała moim rodzicom 😞 prosilam ich zeby byli troszke ciszej bo usypiam Anie a oni do mnie ze nie sa przyzwyczajeni do tego by cały dzien byc cicho. W ogole co chwile jakies dziwne komentarze słysze. A do tego jak moja siostra przyjeżdza i synka usypia to wszysc po paluszkach chodza a jak ania spi to maja to w dupie.
Jutro mamy klienta na budowie ,trzymajcie kciuki by kupil budowę. Wtedy sie wyprowadze i tyle mnie widziano 😠

• Mamusie
Hej aż mi sie pisać nie chce, Miłoszek się poparzył dzisiaj dotknął u teściów gorącej kosiarki 🤪 moczył w zimniej wodzie i żelem na oparzenia mu smarowałam ale na żelu pisze że stosować dopóki nie wyjdzie bąbel a już mu wyszedł więc chyba nie będę mu już smarować 🥴 zawsze jak biega z kuzynem i jest u teściów to cos się dzieje!

Anabel ja do dzisiaj używam nakładek silikonowych z aventu tylko ten średni rozmiar, jestem bardzo zadowolona i karmię tylko dzieki temu także polecam!!!Niech sobie kupi, mi jeszcze położna przed karmieniem kazała wyciągać brodawki strzykawką uciętą, uciąć strzykawki końcówkę gdzie leci płyn tak 1/3 i dostawić do brodawki i pociągnnąć za uchwyt jakby się chciało wciągnąć wodę wtedy brodawka się wsysa i jest większa tylko mnie to bolało dlatego wolałam nakładki i dzięki temu Niki lubi smoczka i bez problemu pije z butelki

• Mamusie
Dziewczyny widzę że wrócił temat ciemieniuchy bo i ona lubi nawracać, najlepszy sposób sprawdzony nałożyć olwikę lekko ciepła albo maść linomag tania a dobra można nią potem pupę smarować zamiennie z sudocremem, więc nałożyć założyc czapeczkę na pól godz przed kapaniem i zdjąć po tym czasie i mocno wyczesać i wykąpać i umyć główkę.
UWAGA jest bardzo często tak że dzieci które oliwkuje się to mają ciemieniuchę, więc najlepiej nie oliwkować dzieci chyba że doraźnie przy bardzo suchej skórze, mój Niko miał b.suchą skórę i troszkę na początku musiałam oliwkować i zaraz po jakimś czasie miał ciemieniuchę małą ale miał jak przestałam to narazie jest spokój odpukać, ale koleżanki córka miała dużą chciała już jechac do lekarza zapytać o to, ale ja jej powiedziałam co mi położna doradziła spróbowała i bardzo jej pomogło także polecam!!!

• Mamusie
Kinga wiesz dzieci nie idzie upilnować bo są ciekawe i wszytko dotykają. Pieczenie mam nadzieje,że szybko minie 😉
Adzia to czeka cię wizyta u dentysty 😉
A co do rodziców to nie umiem poradzić 🤨 mieszkamy sami i nikt nam nie marudzi 🙂 no czasami mąż,ale do tego idzie się przyzwyczaić 🙂
Nie umiem się doczekać ,aż dam Zosi cos innego do jedenia 🙂
A jak wasze dzieciaczki zareagowały na nową herbatkę po 4 miesiącu 🙂 któras już podała ??

• Mamusie
Elka, bo to sa stare zasady podawania glutenu ale ta kaszka moze byc. Na niej pisze po 6 miesiacu ale w mojej ksiazeczce wlasnie o tym pisze ze jeszcze pisza oznaczenia wg starych zasad

Ja podałam Ani herbatkę z melisy z jabłkiem i smakuje jej w te upalne dni 🙂

a wspolczuje poparzenia, ale u małych dzieci nieuniknione sa takie sytaucje

• Mamusie
Witam
Dziś słonko już przez okno do nas zagląda 🙂 pije kawkę i pójdę do sklepu na zakupy 🙂
Mam zamiar upiec jakieś ciacho bo mamy mieć gosci popołudniu 🙂 Mają przyjechać znajomi i mamy iść na kawę na działkę o ile nie będzie padać 🙂
Miłego dnia wam życzę 🙂

• Mamusie
hejka
Emilka po kleiku pospała do 2, potem jeszcze raz mąż wstawał do kamienia, ale nie wiem o której. Przypuszczam, że ok 5. Wstała o 7. Teraz Kuba jej fryzurę robi 😁 😁 😁
Adzia Kuba stwierdził, że Twoja Ania to trochę do naszej Emilki podobna tylko nasza ma więcej włosów.
Co do rodziców to poproś mamę, żeby Ci pomogła uspać Anie. Jak w tym czasie ktoś coś głośniej zrobi to Twoja mama zaraz zaprotestuje. Jak się usypia dziecko a potem ktoś przypadkiem obudzi to osoba która usypiała zaraz zwróci uwagę, bo to nie tak łatwo. A co do siostry to zawsze gości się inaczej traktuje niż domowników.
Mam nadzieję, ze już Cię ząb nie boli.
Kinga ja też myślę, że małych wypadków nie da się uniknąć. Wasz dom jest bardziej przystosowany do małego dziecka niż inne domy. Jak ostatnio przyszła koleżanka z 2 letnią córeczką to widziałam jak mój dom jest nieprzystosowany. Tylko ciągle nam TV wyłączała i inne sprzęty. Do kurków od gazu sięgała. Masakra.
Kruszyna mojej nie podeszła zbytnio herbatka po 4 m-cu, ale tej po 1 też zbytnio pić nie chciała.
Elka powiem Ci, że nie wiem co mam gluten. Jak Kuba był mały to późno się go podawało, a teraz mam podawać za miesiąc i jeszcze się nie orientowałam.
Kruszyna ja się ledwo z łóżka zwlekłam a Ty już na zakupy. 🤪

• Mamusie
Dziewczyny jestem załamana, znów się pokłociliśmy ;/ tym razem jestem u rodziców z małą... nie wiem jak to się skończy... nie mogę przestać o tym myśleć ;(... ehh...do D to wszystko... w dodatku padło wiele krzywdzących słów wczoraj... zwłaszcza pod moim adresem ;/ nie wiem co mam robić 😞

Skoreczka podziwiam , mnie depilator przeraża...

Anabel ja miałam nie dość wypukłe i używałam nakładek, mala po pewnym czasie sama je wyciągnęła...

Nikusia super że Emilcia dłużej już śpi 🙂

• Mamusie
Pamii zobaczysz że z czasem się jakoś wszystko ułoży musicie dużo rozmawiać, a w złości dużo rzeczy się mówi a potem można tego żałować, będzie dobrze 🙂
Kruszyna Ty jak ranny ptaszek 🙂
Nikusia to może inny smak spróbuj herbatki?
Dziewczyny a dajecie dzieciaczkom do picia samą wodę?ja zamierzam nauczyć Nikiego do wody bo Miłoszka chciałam ale nie lubił, więc do dzisiaj pije chętniej soki zamiast wody, zobaczymy jak będzie z Nikosiem.
Miłoszek wstał i rączka go nie boli ale ma pęcherze 2, w sumie to poczytałam że w pęcherzach jest taki płyn i on działa jak naturalny opatrunek więc nie powinno się go przebijać.ZObaczymy jak to będzie się dalej goić mam nadzieję że dobrze 🥴