Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Chcialam wczoraj jeszcze wejsc tutaj na małe klachy ale niestety czasu brakło. Doba jest ostatnio za krótka 😉
Wczoraj robilam zupkę kalafiorową a dzisiaj ogórkową ale to jak Ania wstanie, czyli niedługo hehe bo przeciez juz 10 min śpi 😉 bo musze isc do sklepu po ogórki kiszone. Wczoraj każdy mial inny obiad, zupa dla wszystkich plus dla taty schab z koscia dla mnie udko pieczone a dla męża pierś z kurchaka z ryzem, masakra ale sie umeczylam, do tego Ania łazila mi pod nogami i musialam uważać zeby jej nie oparzyć.

A pod wieczór pojechałysmy do mamy, Ania całą drogę do Gliwic wrzeszczała. Nie podoba jej sie ze musi siedzieć w nosidełku na wpół leżąco i do tego przypięta pasami. No ale trudno.
No i po powrocie szybka kolacja kąpanko i nyny.

Musze pochwalić te moje dziecko ze ładnie mi zjada obiadki i kaszkę tylko ostatnio mleka mniej troszke pije ale w sumie sumarycznie i tak więcej niz powinna wiec nie jest źle.
Do tego jak rano jem śniadanie to podchodzi do mnie i kłapie dziubkiem że ona tez chce no i zawsze jej dam pare kawałeczków chlebka i jak ładnie gryzie mruczy hehe 🙂

A ja bielizny nie lubę dostawać w prezencie, wolę jakis inny ciuch albo kosmetyk albo biżuterię o tak, ja to choruję na biżuterię, mam jej mnóstwo ale ciągle za mało 🤪 ja jesem jak sroka hehe jak coś błyszczy to juz mi się podoba 😉

Nikusia to widze ze nasze dzieci idą "łep w łep" 😉 😜 tyle ze po nich tego nie widać.
Kacha super sobie roboty dołozyłas z tym płynem hehe
Elka jakos długo na te biodrka chodzilas, no ale dobrze ze to juz koniec

Eeee nie pamietam co chcialam jeszcze napisac 🤨

• Mamusie
posprzątałam sobie w domu. Nakarmiłam Emilkę. Teraz na drugie śniadanie dostaje deser bo inaczej się nie wyrabiałam z posiłkami. Kupiłam taki 190g owoce leśne z naturalnym jogurtem i zjadła więcej niż pół 🤪 smakowało jej.
Teraz idziemy na spacer i na zakupy.
Kruszyna bo patrzysz na smak deserku a wzrokowo tylko na liczbę m-cy a 6 i 9 podobne.
Anabel a ja nie mam pomysłu co gotować. Może coś w sklepie fajnego będzie 🙃
Adzia ja odkąd zaczęłam robić biżuterię to przestałam ją nosić. Tylko pierścionek i obrączka. A bieliznę to jadę z mężem i coś wybieramy. 🙃 ja bym mogła codziennie, ale mój budżet by padł 😁 😁, do tego lubię sukienki, ew spódnice.
Kacha dzięki za oklaska. 😘
Skoreczkę widuję na fb.
pa pa zajrzę potem

• Mamusie
Dzień dobry.

U nas juz lepiej, zdrówko Mikołajowi wróciło, wczoraj jeszcze oczka miał za mgłą i woda z noska ale dziś widzę ze juz lepiej 🙂
Anabel a dziekuję, bardzo miło jest gotować jak dziecko zjada z apetytem 🤪
Kacha jestem 😉
Kruszyna ja nigdy nie uzywałam przewijaka, zawsze kocyk kładłam na łózku i w ten sposób radziłam sobie z przewijaniem. Błażej zabiera mi pieluszkę i chce ja zjeść, ale tak mocno trzyma ze nie moge mu jej zabrać 😎
Beata gratulacje z okazji pierwszego ząbka 😘
Adzia też nie lubie tego powiedzenia o nadziei ale jak juz wszystko mi się wali to wtedy zawsze sobie to powiem ☺️

Błażejka wczoraj mierzyłam, 76cm 🙃 🙂
I dwójka się wydziera z poza dziąsełka 🙂

Wybaczcie wszystkiego nie przeczytam 😉

• Mamusie
Ale ja jestem popitolona 😮 😮 😮
Coś mnie tknęło i zalogowałam się zdalnie do firmy i sprawdzam wniosek urlopowy........ a ja mam wrócić do pracy 23 sierpnia 😮 a nie 22 jak myślałam i wszystkim dookoła mówiłam 😮 😮 🙃

Ale by się zdziwili, gdyby mnie dzień wcześniej zobaczyli 😮 a ja bym się zdziwiła, że oni się dziwią i w ogóle o co im chodzi 🤪 😁

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Kacha kosmetyki dla dzieci: płyn do prania, proszek, 6 opakowań chusteczek nawilżających, krem, płyn do kapieli. Szkoda ze nie znalazłam tam jakiejs palety cieni dla mnie 😁 😁 😁 😁 Ale maz zabiera mnie w sobote na zakupy więc troszkę się ubiorę i ja 😎

To super paczka! A i w weekend będziesz również świetnie zaopatrzona 😆
Ja za tydzień na wesele idę... Nie mam torebki do kompletu 🤢 Może uda mi się coś wymyślić jeszcze.

• Mamusie
Kacha napisał(a):
skoreczka napisał(a):
Kacha kosmetyki dla dzieci: płyn do prania, proszek, 6 opakowań chusteczek nawilżających, krem, płyn do kapieli. Szkoda ze nie znalazłam tam jakiejs palety cieni dla mnie 😁 😁 😁 😁 Ale maz zabiera mnie w sobote na zakupy więc troszkę się ubiorę i ja 😎

Ja za tydzień na wesele idę... Nie mam torebki do kompletu 🤢 Może uda mi się coś wymyślić jeszcze.

A widzisz a ja mam bardzo dużo torebek, mogę ci pozyczyć 😁 🙃 😁

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Kacha napisał(a):
skoreczka napisał(a):

A widzisz a ja mam bardzo dużo torebek, mogę ci pozyczyć 😁 🙃 😁

Ja w sumie też... ale takiej jeszcze nie mam, jaką bym chciała 😁 😁 😁
Potrzebuję ciemno-kremowej albo takiej kawowej 😎

• Mamusie
Skoreczka super, że jesteś. I całuski dla Błażejka z okazji 7 m-cy.
Paczka rewelacja 🤪
Kacha Skoreczka a ja mam jedną torebkę 🙃 a teraz w sumie ciągle z torbą od wózka chodzę bo rzeczy od Emilki noszę.
Kruszyna Kacha a ja wczoraj miałam kotlety mielone a dziś wypatrzyłam w sklepie rybę opiekaną. 🤪
Jakie znacie przepisy na sałatkę z tuńczykiem. Miałam kiedyś fajny przepis, ale gdzieś posiałam. 😮 🙃