Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie dziewczyny.
U nas wczoraj bylo 25 stopni. Pojechalismy w gory. Faceci sa zdolni. Maz ubieral Riccarda, przygotowalam mu ciuszki, wsiadamy do auta, patrze na adidasy sa na nogach, tylko jakosc glupio wygladaja i rzepy jakos za male i niedopiete. Patrze dalej a moj mezus ubral mlodemu prawy but na lewy, a lewy na prawy. Biedne dziecko jak moglo powiedziec czy pokazac stary co robisz?, myslalam, ze padne ze smiechu. No ale to tylko facet, wiec u nich to normalne. Lepiej bo w sobote synek zasnal na naszym lozku bo mu mleko dawalam, maz polozyl sie kolo niego i mial go pilnowac, jak sie obudzi. Polozylam jeszcze dodatkowo poduszke by sie nie sturlal. Poszlam sama robic obiad. Po 1,5 h slysze placz, syn sie obudzil i spadl z lozka, a mezus dopiero sie obudzi jak Riccardo zaczal plakac. Na szczescie nie mial nawet guza. Przy lozku mam grube dywany.

• Mamusie
hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, jakos nie miałam weny ale starałam się was czytać na bieżaco więc w miarę wiem co się dzieje 🙂 u nas wszystko w jak najlepszym porzadku, Karolek rosnie zdrowy, co prawda ma trochę katarek ale jest taka beznadziejna pogoda że już sama nie wiem w co go ubrać, waży 9,5 kg ,cały czas się usmiecha, uwielbia ciagnać mnie za włosy I ogólnie lubi jesc I się wygłupiać 🙂
I już teraz nastały czasy że nie mogę mojego dziecka zostawić nawet na chwilę samego bo po wszystkich meblach mi się wspina, chciałby tylko cały czas być w pionie, w ogóle nie chce leżeć na plecach!!! Nawet mam problem żeby mu pampersa zmienić bo ju sie przekręca I mi ucieka, niestety już 2 razy się przewrócił I uderzył w głowę a mi zabrakło dosłownie centymetrów żeby go złapać 😞 ciężko jest takie żywe sreberko upilnować
noce to u nas tragedia, mały czasami budzi się po 3-4 razy I płacze, już nie wkem czy to zęby, brzuch czy cos innego, rzadko kiedy się wysypiam 😞 ale może kiedys mu minie... 😉
wszystkim dzieciakom zdrówka życzę, szczególnie Hani 🙂 a Tobie Monia dużo siły w trudnych chwilach

• Mamusie
Karolka skąd ja to znam,te bezsenne noc...:/ ale tez już chyba się poddaje i nie szukam przyczyny tylko mam nadzieje że kiedyś to minie!!!
U nas dzisiaj beznadziejna pogoda i tylko spać się chce Amelka wstała o 6:15 ale ja pospałam do przed 8 bo Kuba z nią jak zwykle siedział (kochany ten mój mąż 🙂) no i teraz poszła spać ja szybko poczytałam co tam u Was i lecę ogarnąć domek i w kominku rozpalić bo zimno!!!

• Mamusie
czesc mamuski! 🙂
moj maly tez sie budzi w nocy kilka razy. marze o tym aby miec przespana cala noc ale nie wiem kiedy to nastapi... 🥴
maly babel szaleje po mieszkaniu w chodziku a wieczorem gdy mu mowie ze bedzie kapiu kapiu to usmiech od ucha do ucha i szlenstwo jak zobaczy wanienke to juz chce do niej wchodzic ...ostatnio nie chce jesc kaszki kilka lyzek i zamyka buzie i za nic w swiecie jej nie otworzy nie wiem czemu. poza tym uwielbia wszystko zrzucac, otiwerac szafki i lapac kabelki. i za nic w swiecie nie chce sie ubierac na lezaco a zmiana pampersa graniczy z cudem.
Monia jestem z toba. ja moze pod koniec tyg bede miala dzien wolny to musimy sie spotkac i pogadac.

• Mamusie
Hej Aniu trzymam cie za slowo! i czekam na odwiedziny maz ma caly tydzien 2 zmiane iec od 14 jestem wolna 😉
U nas nocka jak zwykle z pobudkami, nie zlicze ile ale juz sie przyzwyczajam znowu do tego 😉
Wczoraj poszlismy jednak do znajomych na urodziny ich synka szkodA BYlo zeby przez nmasze klotnie ucierpial dzieciak, wiec schowalismy urazy i poszlismy w gosci, bylo bardzo fajnie, pogadalysmy sobie, ja sie objadlam jak prosiak 🤪 a Azizek potlukl sie z ich drugim synkiem mlodszym od niego o 3 tygodnie 😁 jedno drugie szczypalo i za wlosy ciagnelo lazilo po sobie hahahah juz na koniec to juz nie mialysmy sily i rozdzielilismy ich 😉 fajnie wygladaja takie 2 male Szkrabki 😉
Wiecie co oni wiedza o naszej sytuacji i powiem Wam ze ona opowiedziala mi o ich malzenstwie ze tez bylo baaardzo ciezko ale dali rade, ze to jednak zderzenie 2 kultur ma ogromna sile razenia 😉 i wcale nie jest takie proste, ze to debile sa i ich trrzeba wszystkiego uczyc na nowo bo mamuski ich kurwa kalecza i ten wzor rodziny jest zupelnie inny od naszego europejskiego, nie wiem, jakos tak mnie tchnelo i chyba Nabila tez ze jednak moze byc dobrze ale to wymaga duzo milosci i poswiecenia a ja nie wiem czy my mamy to jeszcze w sobie,. moze jednak skusimy sie w czwartek na ta terapie, jak Nabil na nia nie pojdzie to bedzie jednoznaczne a jak pojdfzie to moze powalczymy, nie wiem mam metlik w glowie. Kurcze czemu to jest takie wszystko pokomplikowane 😠 no nic zobaczymy

• Mamusie
tak trzymaj Monia,w końcu jest o co walczyć, z jakis powodów zakochaliscie się w sobie I pobraliscie się, może warto to sobie przypomnieć :-)ja też mam czasami dosć mojego męza, jego tak samo tesciowa wychowała że wszystko za niego robiła ale juz jestesmy ze soba ponad 7 lat I udało mi się popracować nad tym, teraz jest o niebo lepiej I dzieki temunjedno wiem na pewno- ja tak mojego syna nie wychowam 😉

• Mamusie
Dokładnie Monia trzeba próbować skoro tak czujesz, tylko pamiętaj nic na siłę!!!

Wiecie co ten mój mały Skarbek nie chce już nawet kaszek jeść:/ no masakra poza deserami to nic jej nie podchodzi:/:/ Jeszcze wypróbuje jutro ta dynię z ziemniakiem bo ona jest słodka a ja mam wrażenie że ona je tylko to co słodkie chociaż z drugiej strony kaszki sa słodkie az za a i tak nie chce hmm... ???

• Mamusie
Olcia syn mojej szwagierki tez miał wszystkie zupki na nie, ale po 2tyg mu przeszło. Ponoć przychodzi taki moment ze dziecko strajkuje, ale mu przechodzi. Wiec cały czas probuj 🙂 mój nie lubiał dyni a dziś zjadł cały słoik 🤪 może dlatego bo dużo podgrzałam, a zazwyczaj zjazda jak słoik ma temp pokojową, wystraczy drobiazg i dzecku się odmienia 🙂
Monia też uważam żę trzeba spróbować.
Ide obiad gotować bo Miś śpi 🙂

• Mamusie
Monia fajnie, że jednak próbujecie 😆 trzymam kciuki. U nas jest kosmos chyba na zęby noc praktycznie od 12 bezsenna i dzień tragiczny Hania marudzi tak, że ja już myślałam, że ucieknę z domu 🤪 Na szczęście mąż przyszedł szybko z pracy po moim smsie "czekam na Ciebie jak na zbawienie" 😁 i pospałam sobie godzinkę i jest git teraz kąpie Hanię i zaraz ją układamy.

hejo 🙂
My dzisiaj odkryliśmy ząbka. lewa górna dwójka 🤔 🤪 🤪 🙂
Alek wepchnął mi mojego palca do buzi i ugryzł...auć 😁 wtedy odkryłam,że coś tam jest.
najśmieszniejsze,że nic nie wskazywało na to,że się ząb pojawi. zero marudzenia,gorączki- nic 🙂
Teraz na wieczór mi się mocno spłakał,tak ze łzami. dałam mu na noc nurofenu troszeczkę,bo chyba jednak go coś będzie męczyło. No,ale pierwsze koty za płoty 😁
Monia- warto rozmawiać i walczyć o siebie.

• Mamusie
hej dziewczyny cały dzien przeleciał a ja nie miałam czasu tu zajrzeć.Byłam dziś z mężem i NIKOSIEM PO buciki dla Nikosia i kupiliśmy taki ładne ze skórki na rzepy i zamek z boku super i szybko sie wkłada 🙂 wyższe za kostkę.ja sie cieszę ze moj Nikoś nie marudzi przy jedzeniu zjada wszytsko ale może dla tego ze juz długo je obiadki o 4 miesiąca a wrecz zauważyłam uwielbia warzywa z mieskiem i musi to być geste nie jak woda.dziś nie miałam czasu ugotowac obiadu i kupiłam mu słoiczek a on zjadł cały pprostu pochłonoł go w 3 minuty i dalej otwiera buzie zeby mu dawac i na szybko leciałam do mamy na dół po rosolek z ziemniakami zrobic i zjadł jeszcze drugie tyle i wkoncu był najedzony 🙂wariat mały.już śpi a ja w koncu odpoczywam męzus na drugiej zmianie,nie lubie jak ma drugie zmiany bo Nikoś marudzący jest popołudniu i tez ja wtedy musze go kąpac a on mi ucieka nie daje sobie rady z nim w wannie.co do tych puzli piankowych sa super tez je kupie tylko te duże.

• Mamusie
Sto lat dla Szymka 😆
http://ekomama.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=223:soda-do-pielegnacji-ciala&catid=34:artykuy&Itemid=30
Mi np. kąpiele radziła moja babcia a ja głupia nie posłuchałam 🥴 i lekarz teraz mówił nam o zbawiennej mocy sody. A jak coś suche na skórze dziecka to najtańsza maść z witaminą a ja za swoją zapłaciłam 3 zł. Muszę tylko kupić teraz dużo tej sody bo używam jej do kąpieli i do prania. Ciuszki są mięciutkie po niej 😆
Zapomniałam dodać ze dziś się wyspałam.
Ciekawe co z Kamilą i Tusiek chyba dawno nie pisała.

• Mamusie
witam u nas noc w miarę, chyba ze 3 pobudki, o 5 butla imjeszcze pospalismy do 7 a teraz Karol szaleje po podłodze I wszędzie próbuje wstawać 🙂 moj syniomjak na razie to nie strajkuje na warzywa, w ogóle je wszystko co mu dam I zdarza mu się wyżebrać cos ode mnie 😜 nawet przy nim jesc spokojnie nie można 😁

• Mamusie
kupiłam spiworek http://allegro.pl/babylux-k10-spiworek-do-wozka-4-w-1-welna-105-cm-i2643820865.html czekam teraz na kuriera , wiecie nad czym się ostatnio zastanawiam? Nad pierwszymi urodzinami naszych pociech, już myslę o przyjęciu I torcie, a I czekaja nas pierwsze swięta z dzieciakami 🙂 przecież jak moj żarłok zobaczy stół zastawiony jedzeniem to szału dostanie hehe

• Mamusie
hej :0 czytałam Was na biezaco, ale jakos czasu brak 🙂
Dzis idziemy z ADa na kontrole 🙂
Wczoraj Adrian pojechał do reala, rossmanna i 5 10 15 🙂 nakupywalismy jej sloiczkow, mlek etc 🙂 kupił Adusi takie fajne wafle ryzwowe i ciasteczka z babydreama po 5 zł :P Ada je wsuwa az sie uszy trzesał :P
Teraz znow pojechał bo pierdoła kupił za mała czapke Adzie :P tj miezylismy jej łepek i 44 ma, kupil czapke 44, a ona jak na niemowlaka :/ taka maluśka ze szok :/
taka czapeczke
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/czapka-5x2312?c=2666 :0 i do teko taki sam szalik 🙂

Tynka - widzisz 😉 narzekałas, ze Alek bezzebny 🙂 a tu Ci synus zrobił suprise 😉 Gratuluje 🙂 u Ady juz widac 🙂, ale do konca musza sie wybic :P
Konfeka - super, ze wkoncu jakis kompetenty lekarz Ci sie trafil 🙂 moze wkoncu dl Hani sie poprawi 🙂

ja kupiłam taki spirow, jak jeszcze w ciazy byłam :P bo w lutym to ziab jak skurwysyn :P i jestem z niego super zadowlona 🙂 z tym, ze kupiłam zielony!! a teraz zmienilam wozek i wozek mam CZERWON?Y!!! grr :/ nie pasuje mi ni w zab :/, no ale przeciez nie bede nowego kupywac 🙂 na kupiłam na owczej wełnie w srodku 🙂
http://allegro.pl/akjax-spiworek-spiwor-spiworki-3w1-110cm-kolor-i2670949918.html taki seledynowy :/

ogolnie Ada mi sie przestawiła!! i wstaje rozno o 3ciej z zegarkiem w reku.. bo o tej porze dawałam jej antybiotyk :P a teraz juz nie daje, a ta nadal wstaje 😞( troche spobaraszkuje i dalej spi do 7-8 🙂 a było tak dobrze 😞 jak o 20/21 zasneła tak spała bez pobudek do 7 rano :/