Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie mamusie.
Ja juz jestem od 23 maja na wychowawczym przez 6 miesiecy i placony mam 30 procent. Dlaczego agnes78 nie przysluguje ci wychowawczy? ja nie rozumiem polityki w Pl. Dlaczego mamy opiekujace sie dziecmi nie dostaja wsparcia.
Innicone wspolczuje mieszkania z tesciami i babciami. Moze teraz jest fajnie ale nie ma to jak byc niezaleznym.
Monisia masz racje. 🙂 🙂 🙂
Ja na zwolnieniu w trakcie ciazy bylam juz od piatego tygodnia i dostawalam 100 procent kasy. Nikt mnie nie kontrolowal. Po porodzie bylam 3 miesiace na macierzynskim, niby mialam dostawac 80 procet ale dostawalam 100 procent. A teraz jestem na wychowawczym do 23 listopada. Mam jeszcze niewykorzystany urlop z zeszlego roku i w tym roku sie uzbiera drugi miesiac. Wiec do skonczenia przez Riccarda roczku jestem w domu. 🙂 🙂 🙂
Monia to ty jestes na chorobowym? nic nie kapuje.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej,ale cholera naskrobałyście ! 😆
My bylismy rano u lekarza specj.rehabilitacji i poprawa jest duża,ale dostaliśmy kolejny pakiet 10ciu rehabilitacji 🙂 i dobrze ! POóki jestem w domu,to trzeba o to zadbać.
Dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie buty i bluzkę.A co ! 😎
Ja mam abonament z playa 40zł i ledwo co wykorzystuję,do Tomka mam za free,do Mamy też... resztę spokojnie mieszczę w tych minutach,które mam.Tylko,że ja dostałam super ofertę,bo przedłużałam abonament bez telefonu 🙂
Mówicie coś o tych glutenach 😮 Ja Alkowi już dosypuję kaszki ryżowej z Bobovity waniliowej(ale ma uczulenie,więc odstawiam :/) na niej napisane jest- bezglutenowa,więc sama nie wiem.
Tusiek ile idzie Ci MM? tzn na ile starcza jedno opak.
aaa na rehabilitacji Alka obejrzała mnie taka babka,która nastawia kręgi . Słuchajcie nastawiła mi aż pstryknęło ! Mówiła,że miałam skręcone kręgi na lewą stronę i najlepsze,że już tak nie boli ! muszę dać jej jakieś winko za tą usługę 😉

A z tym wychowawczym to tak jest dziwnie u nas,dokładnie polityka "prorodzinna" 🤢

• Mamusie
to super, ze juz lepiej dla Alka 🙂
ja robie własnie z ksiazki kuchsrakiej [ haha, wkoncu moze wezme sie za gotowonie przez prezent ] i robie jajka zapiekane z ryzem i sosem smietanowo-serowym. tyle, ze zamiast ryzu dalam kuskus, wlasnie siedzi w piekarniku. Wyglada i pachnie rewelacyjne 😉 ciekawe jak bedzie smaokowac

• Mamusie
Aleksandro fajny pomysł z własnym biznesem...Mi babeczka proponowała pracę w sprzedaży przez neta środków do higieny i takie tam dla alergików i tylko pakiet trzeba było wykupić za ponad 100....
Aj tam dziewczyny narzekacie,ja nie mam wychowawczego,macierzyńskiego i zero dodatkowej kasy...Żyjemy skromnie ale nie najgorzej...Ja z małym będę w domu długo,chyba,że coś się trafi...Ale teraz moim marzeniem jest zrobienie matury i może jakieś studia albo coś zaocznego...Bardzo chciałabym pójść w stronę hotelarstwa bo to jest to co mnie kręci...
Szkoda,że tego dofinansowania jest tak mało bo jakby było więcej to koło mnie jest lokal do wynajęcia i od razu bym kawiarnie otworzyła ze znajomą....

• Mamusie
moje dziecie kochane spało dziś po szczepionce już 2x, pierwszy 1h, a od 14.00 3h 😲 już mi za nim tęskno było, bo tak cicho 😁
Dzwoniłam do położnej bo wystraszyłam się że złapało mnie jakieś zapalenie piersi a tu mam dziecko po szczepieniu, i miałam się nie martwić moge karmić o ile mi temperatura nie wyskoczy powyżej 38st. Ale położna fajna babka wytłumaczyła o co biega z tym zapaleniem więc podziele się z Wami gdyby którejś sie to przytrafiło (oby nie) mi pomogło natychmiast.
Przed karmieniem gorący prysznic, po karmieniu kapusta utłuczona z lodówki, trzeba liśc wymieniać co 10min, bo traci swoje właściwości, przed karmieniem 30min nie mozna już zakładać liści, i w kółko to samo.

• Mamusie
aniag070 napisał(a):
moje dziecie kochane spało dziś po szczepionce już 2x, pierwszy 1h, a od 14.00 3h 😲 już mi za nim tęskno było, bo tak cicho 😁

😁 😁 😁 skad ja to znam!
Agnese, mi sie skonczyl macierzynski a ze nie mam kontraktu tylko pracuje przez biuuro pracy to musialabym wrocic do pracy. Ile godzin wyrobie tyle zarobie. Wiec zakombinowalam i zglosilam chorobowy ze niby krzyz mi padl po ciazy i mam problem przy zajmowaniu sie Synkiem a co dopiero przy pracy. Fizjoterapie dzisiaj skonczylismy, wiecej nie bedzie odeslala mnie do rodzinnego z powrotem z nota i ma mi poradzic co daalej bo zadnych efektow nie ma 😉 oby jak najdluzej!
kuzwa u nas takaduchota ze szok 😮

• Mamusie
innicone napisał(a):
a ja mam kurwa dosc! Ada jest nieznosna!! non stop placze, krzyczy, a jak spi to macx po 15 minut ;x. Nawet zjesc nie mam kiedy bo jeczy i jeczy i jeczy.. ile kurwa mozna..

Kamila może ma te znane skoki rozwojowe, albo ząbki. Spokojnie nie robi Ci tego na złość, (ja sobie tak zawsze powtarzam jak mam Michała dość :] ) Też mamy takie jęczące dni, trzeba to przeżyć. Ale jestem z Tobą myślami 😉 Dasz rade, pociesz się że jutro będzie inna, spokojna

Moje dziecko nauczyło się rzucać nogami, dosłownie, podnosi i puszcza. Co do skoków to On nauczył się też łapania mnie za szyje, i ściska mi bluze albo włosy. i wszystko uderza rękami, okulary mi dziś przez to poleciały ;/

• Mamusie
Aniag070 ja mam ten sam czas bo to Holandia 😉
Kamila ja zauwazylam ze kilka naszych Maluszkow juz mialo takie jazdy, wiec i moze na Adusie przyszla pora. Kilka dni i bedzie po bolu. Trzymaj sie kobieto i dobrze by bylo zeby ktos cie zmienil na godzinke a ty zebys zjadla i usiadla sama spokojnie na dworzu, chociaz na te 20 min. Pomagaa!

• Mamusie
MOj Aziz tez kopie tymi swoimi girunkami i nauczyl sie szczypac jak cholera. Wczoraj mu pazury poobcinalam bo mnie podraapal po twarzy. czasami jak zlapie zaa nos to nie wiem jak sie nazywam, nie wspominajac o wlosach 😮 i czolga sie juz. Dupka w gore i przebiera nozkami!ostatnio kilka razy powykrecal mi ... sutki przy karmieniu, Nabil mial polewka a mi do smiechu nie bylo. Jak zlapie to puszczac nie chce i sie tylko smieje bo mama sdziwne odglosy wydaje 🤪

• Mamusie
Kamila będzie dobrze, ja teraz też miałam przeboje z Gabrysiem ale zaczyna powoli wracać do normy...
Monia twój synek to cudak 🙂
Gabryś z kolei od dawna już łapie sutka dziąsłami,ściska go i ciągnie go w drugą stronę...Też dziwi się,że mama krzyczy i piszczy z bólu...
A my dzisiaj znowu sami 😞

• Mamusie
Monia ja mam dokładnie to samo z Hanią też tak szczypie strasznie 😁
Co do powrotu do pracy, mój macierzyński kończy się 7 lipca i nie biorę tego dodatkowego bo pracuję w szkole więc to wakacje. Nad powrotem się zastanawiam i powiem szczerze, że nie chcę zostawiać mojej kochanej córeczki. Te zakichane 400 zł nam się nie będzie należało 🥴 ale ja odkąd poszłam na zwolnienie sumiennie odkładałam pieniążki aby mieć potem na przyjemności dla rodziny gdybym została w domu 🙂 Ciągle z mężem rozważamy wszystkie za i przeciw 🤔

Tusiek, ja kupuję opakowanie 350g i starcza mi na około 4-5 dni. Już myślałam,że nam idzie jak woda,ale widzę,że normalnie 😎 Ja też daję zupki,deserki tak około 15stej.
Młody mi już usnął,jakieś swięto na wsi normalnie. Zwłąszcza,że wstał ok 17stej 🤔
Jutro Tomek ma wolne-fajnie,ale tak mi nic nie pomoże,bo trawa do koszenia,zasrane gołębie itd...
😠
Tak wogóle to nic prawie dzisiaj nie jadłam,idę coś wszamać 😁
Ewa,ja też miałam wątpliwości co do powrotu do pracy.Teraz płakać mi się chce,jak pomyślę,że muszę zostawić Alka 🤢 Jadę na zakupy na 1,5 godz i już tęsknię a co mówić o zjeździe na studia,albo 8godz pracy.. No,ale nie oszukujmy się mamy bdb pracę,bo w budżetówce a Ty jako nauczyciel to już masz całkiem fajnie 🙂 Twoja sprawa jak postąpisz,ja bym trzymała posady. Bo posiedzisz z Hanią,będziesza chciałą wrócić a tu moze okazać się,że nie ma do czego.
Co do tych biznesów z UP.... 🥴 Mam troje znajomych,którzy wygrali te programy,dostali 10 tys i pozamykali działalności po roku. Tyle papierologii co urząd pracy wymaga to brak słów.... 😮 Nie jestem przekonana do tego typu działalności,nie oszukujmy się- żeby rozkręcić dobry biznes trzeba trochę więcej niż 10tys. Koleżanka założyła gabinet terapii logopedycznej (dokładała co miesiąc do tego...) Kolega sklep internetowy zamknął też z debetem a teraz koleżanka ma taką "obwoźną" szkołę językową i też klnie na to.
Jak widać rodzaj działalności nie ma tutaj nic do rzeczy.
Zajmowali

• Mamusie
zaden tam skok, himery ma 😠 😠 bo Adrian przyszedl z prady, pomuuuczał do niej, poudawał ją, Ada wymachiwala nogami i rekoma we wszystkie strony i miala przy tym mine na malutki goryl :P, ADrian ją nasladywał to ta wpadala w taki smiech ze szok ;x. i jeszcze ze ja klamie, ze oona wredna!:P teraz usneła po kapaniu 🙂
moja to wredna strasznie jest, jak je cyca to przygryza sutek i ciagnie do siebie, a przy tym patrzy mi sie w oczy i usmiecha. Tak samo jak za wlosy mnie ciagnie, a ja az sycze to ta wpada w smiechy. Sadystka mala no!
o boze.. to ja sie ciesze, ze tylko mloda dokarmiam nanem :/ takie opak 2x300 starczy Nam na okolo miesiac, moze troche wiecej :PP

Malwina- ja wygladam podobnie 😉) z tym ze w zyciu nie zaloze juz bikini ;p bo bym sie po prostu zle czula ;/

• Mamusie
Jezu a ja wygladam jak pol dupy zza krzaka, normalnie patol, wielki fiolet pomieszany z granatem na poliku, nie poszlismy dsisiaj na wieczorny spacer tylko kisilismy sie na balkonie, bo siara, Nabil tez sie wstydzil ze mna isc bo jak po bitwie domowej 😮 probowalam przykleic plaster, ujdzie, bo musze karte do telefonu z rana kupic. Potem sie nigdzie nie ruszam. A weekend znajomi sie zapowiadali 🤪 🤪 🤪 smialam sie do malzona zeby nie zadzieral bo pojde na policje i go wsadza za bicie zony 🤪 🤪 🤪
dobranoc!!!!!!!