Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja tez mam zamiar wybrac sie do rossmana na tą obnizne 20proc+ karta rossne
jak ja usłyszałam o ciązy szwagierki to mi sie zamarzylo kolejne dzidzi, tym bardziej ze razem turlałyśmy sie w 2011, ale po przemysleniu jednak jakiś rok zaczekam. ja mam jeden pozytywny test na pamiątke, zrobiony zreszta w dzien dziecka 😆

• Mamusie
Ja aktywowałam jakiś miesiąc temu i dziś dostałam sms ze na wszystko 20% rabatu więc warto skorzystać 😆
Moje dziecko 2 dzień poszło spać bez cycusia 🥴 woła mnie biedulka i płacze 😞 ale u mnie już w prawej piersi reszteczki więc już nawet jej nie podaje bo tylko mnie gryzie ze złości a w lewej tez już cienko więc podaje jej tylko w nocy i nad ranem. Najgorsze jest to ze nie chce ani kaszy ani mleka modyfikowanego 😞

• Mamusie
A my jak zwykle punkt 5 Ricci wstal. wczoraj odlecial o 5 i juz nawet nie dalam rady go wykapac tak byl zmeczony. Pierwszy raz usnal mi 3 razy na rekach. Przebudzil sie o 5,20 i chcialam go kapac a on patrze spi. Jak sie przebudzil wzielam go na rece chcialam troche poczekac bo moze by zrobil kupke. Odlozylam go do lozeczka, przebudzil sie po 20 minutach i znow go wzielam na raczki i na siedzaco mi zasnal drugi raz. I tak spal do 20, po 20 go obudzilam bo chcialam dac mu kolacje i go wykapac ale on nie chcial. I dalej spal tylko sie przebudzal w nocy na picie. Maz z nim siedzial do 2. Ja o 3 przyszlam i znow popijal.
Monia podziwiam cie sama dajesz rade i wszystko ogarniasz, moze ten zlobek nie bedzie taki zly dla Azizka. Ja z checia mego dzika bym tez tak na 1 h oddala. A teraz jak Ricci bedzie mial rodzenstwo to bede dluzej w domu
Ricci nauczyl sie gryzc suchy chlebek taki na kosc i fajnie zuje i przezuwa, mucka doslownie jak stary, chyba pamieta jak sie dlawil. Ale jestem z tego szczesliwa. Dzis juz zrobil piekna kupe. Wczoraj zaczelam wprowadzac mleko ale ostroznie i bardzo rozrzdzone jak pediatra kazala. Na 50 ml wody 1 miarka.
Ja jak bylam w pl i moja mama kupila chusteczki rosmanowskie od razu ricci mial dupcie podrazniona wlasnie od nich. My tylko uzywamy pampers. Posmarowalam mu dupcie sudokremem i nic nie pomoglo. /moja mama kupila ten krem w pl/.
U nas krem Humana sprawdza sie rewelacyjnie, nie jest duzo drozszy od sudokremu ale jest swietny doslownie jak maselko i bardzo wydajny.
tez taka karte dostalam w rosmanie jak bylam w pl. Ale tu nie ma rossmanow wiec nie skorzystam z okazji.
U nas w hipermarketach jak robi sie zakupy to zbiera sie punkty i potem mozna cos wybrac za te punkty. I rzeczywiscie sa fajne rzeczy. Kieliszki, garki, porcelana. Tylko zeby uzbierac na taka dobra porcelane to trzeba z 3 lata robic tam zakupy. Ale i tak sie oplaca. 😉 😉

• Mamusie
Moje dziecko załapało katarek i w nocy się biedulka męczyła więc trzeba było częściej wstawać do dzióbka. Mam nadzieję,ze na katarku się skończy.
Dziewczyny moje dziecko mówi "o nie" 😁 😁 😁 jak coś jej nie wyjdzie albo zabawka ucieknie jej pod meble normalnie kosmos.

• Mamusie
SUPER!!! gratuluje 😁DDDDDD
u mnie test wyszedl negatywnie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 uff, kamien z serca :PP.

Konefka, Hania to mala gadulka 🙂 ja sie troche martwie, bo Wasze mlode juz gadaja fajnie, a ada malo co mowi 😞( jedynie baba, mama, tata, dadada i to tylko jak cos chce 😞

• Mamusie
jak zaksięgują wpłatę to wyślą ci kody 😉
Kamila na mowę jest jeszcze dużo czasu więc spokojnie nie ma co sie martwić na zapas 😉
Hanka bardzo wcześnie zaczęła ona miała 6 miesięcy więc jeje słownik co jakiś czas się troszkę poszerza. Teraz ma fazę, że wszystko jest kaka albo koko 🙂
Ja dziś szykuję spóźnione imieniny tzn powinnam przygotowywać jakoś mi nie idzie 🥴 Pomalowałam tylko paznokcie 😁

• Mamusie
Konefka sliczne masz zdjecia. Wrzuc link gdzie sa te kalendarze.
Dzis ide do rodzinnego po skierowanie na badanie krwi i jak wyjdzie z krwi, ze jestem w ciazy to kieruja mnie do ginekologa. Wiec jak bede miala wyniki to bede pisac.
Riccarda wynikow w internecie jeszcze nie ma co to bylo. Maz nie mogl sie do labolatorium dodzwonic, jak zwykle wlosi chyba maja wolne az do 6 stycznia.

• Mamusie
AAagnese gratuluje!!!!!!!!! [color=red][/color]jejku jak fajnie mamy pierwsza brzuchatke 🙂
zeby moj maz byl inny to ja juz bym dzialala nad drugim 🤨 a ze debil to wiecej dzieci sie nie spodziewam nad czym baardzo ubolewam 😞 ale mi sie zrymowalo
Ewa sesja zajebiaszcza!
moje dziecie w zlobku a ja sie obijam. mialam sprzatac ale stwierdzilam ze sobie odpuszcze i zajme sie soba 😉

• Mamusie
🙂
Agnese gratulujemy i życzymy dużo zdrówka 🙂
U nas noc super.O 23 dostał mały mleko na śpiku,obudził się tylko raz na picie i spał do 9 🙂
Mleka w dzień nie je,ale ugotowałam już jarzynową to pewnie z chęcią zje 🙂
Ja właśnie zastanawiam się co kupić Gabisia dziadkom na dzień babci i dziadka 🙂

• Mamusie
dziewczyny a do kiedy trwa ta promocja w rosmanie???
Ja też mam test pozytywny zostawiony na pamiątkę 🙂 🙂 🙂 Nie pamietam teraz dokładnej daty kiedy go robiłam ale gdzieś w pierwszych dniach czerwca w piątek przed wyjazdem na szkolenie 🙂 🙂 🙂
No i najważniejsze Agns gratulację jejku ale sie cieszę!!!! 🙂