Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

na ladies night w całej PL jest ten sam film,zawsze jest to pokaz przedpremierowy,dziś będzie "przyjaciel do końca świata" i zawsze jakieś gadżety dają 🙂

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czesc 🙂 wczoraj nie pisalam bo byla draka w domu :/ jak wyszalm z Ada wkurwiona o 8 rano, tak wrocilam dopiero po 21.

Dzis bylismy na kontroli neurologicznej, wszystko ok 🙂 pani pochwalila mloda, ze siedzi lepiej niz nie jedno 7miecieczne dziecko 😁D, mozemy szczepic, ale szczepionka bezkomorkowa. Mloda miala przykurcz od malowodzia bo nie miala jak sie ruszac ;/, ale na szczesciue juz nie ma 🙂. ma bardzo male ciemiaczko, ktore niedlugo juz zarosnie, wiec poki jeszcze je ma to zrobila jej usg glowki 🙂. Boze jak byłam tam [ czd ] to po prostu dziekowalam bogu, ze mam dziecko zdrowe. Takie byly tam dzieci rozne ze szok, az ruszec mi sie chcialo :/

gratulacje zabkow dla Niny, sliczna dziewczyna, Amelka tez 🙂)

MY dzis konczymy 5 miesiecy 🤪 🤪 🤪

to jakis wirus jest, to samo miala Ada - te sranie i rzyganie :/ Adrian teraz tez ma :/

tez bym na to chetnie poszla :/ u mnie jest w promenadzie 🙂 bardzop blisko mnie, ale niestety nie pojde 😞

• Mamusie
co do glutenu to dzis dalam 🙂 kaszke manne z bobovity. Robie tak, ze leje 120 ml wody i 3,5 miarku mleka i do tego daje 2 g tej kaszki 🙂 bo ona jest z mm 🙂
co do smoczkow bo mloda pije z 3jek aventu i szybko sprawenie jej to wychodzi 🙂 z ta kaszka ten nie ma problemu 🙂

• Mamusie
100 lat dla Ady 🙂
Cudne zdjęcia Niny i Amelki 🙂
Ja uwielbiam placki z cukini i kabaczka wg mnie sa lepsze niz placki ziemniaczane.
Kina to Wam zazdroszczę bardzo ja chciała bym się wybrać na jak urodzić i nie zwariowac ale do kina mam kawal drogi więc na czas karmienia piersia to marzenie.
Dziewczyny polecam szampon na wypadajace włosy natur vital ja kupilam go w naturze i po trzech myciach juz widze poprawe 🙂

• Mamusie
100 lat dla Ady 🙂

Szymon już spi od pól h ogarnelam troszke domek i moge napisać....
Ta wysypka to chyba nie po kaszcze mnnej bo dziś przed kapiela zobaczyłam ze jest jej jeszcze więcej dlatego może jest bardziej marudny 😞 nie wiem co sie dzieje ale jutro lece z nim do lekarza - ma ja od 3 dni i z dnia na dzień coraz wiecej a na weekend go z nia nie rozstawia....
nie zmienialm proszku, kosmetykow nie zjadłam ic czego wczesniej nie jadlam.... juz nie wiem i wychodze z siebie zastanawiając sie od czego to jest.... 😞

Ola a może Szymon ma potówki? U mojego dziecka tez pojawiły się nagle i pogłębiały.
Alek dopiero usnął...Nie wiem co się z tym dzieckiem dzieje.Chyba boli go brzuch (tak jak mnie) ciągle czuję,że się coś w żołądku dzieje,zjadłabym dzisiaj konia z kopytami- takie mam wrażenie stałego ssania 🤢 🤢 🤢 Zasnął mi dopiero w leżaczku bujaczku,ale też musiałam go dobrze wyścielić miękkim kocem żeby się wtulił...
Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej,bo mam szczerze dosyć.
Malwina,ale Bartkowi to sie udał synek- 100 % tatusia 😎

• Mamusie
Tynka ja też ciągle czekam na atak tego wirusa ale odpukać na razie cisza! Amelka zasnęła po 9 i wiecie co ona dzisiaj ciągu dnia tylko dwa razy spała masakra raz niecałą godzinkę i raz 1,5 już mam dość jak ona sobie będzie ciągle już takie przerwy 4-5 godzinne robiła to ja idę do pracy po macierzyńskim : 🙂 🙂 🙂 I dzisiaj jej dawałam marchewkę jej ulubione do tej pory danie i nie chciała wcale nie wiem czy już jej nie smakuje po innych czy porostu nie była głodna zobaczę jutro bo ma na jutro druga połowę!
oki uciekam sie myc i spać bo nie wiadomo o której pierwsza pobudka będzie!
Dobranoc

• Mamusie
Piękne zdjęcia Gabrysia.
Moja Hania uwielbia psy jak się tylko jakiś blisko zakręci to cieszy się jak szalona. My niestety psiaka nie mamy 🥴
U nas noc super Hania wstała o 2 i o 5 i pospaliśmy do 7 teraz córcia szlaeje z tata a mama kawusia przed kompem. Nie wiem jak to będzie jak za 2 tygodnie mąż pójdzie do pracy 🥴

• Mamusie
my już coraz lepiej w nocy, wstałam o 24 ale to juz specjalnie obudziłam dziecko bo mleko mi sie przelewało, i o 4, a mały wstał o 8 i teraz fika ze mną na łózki.
Ewka bedzie Ci ciezko sie przestawic jak mąż wróci do pracy, mówie na włąsnym przykładzie, co prawda mój M. był z nami na początku miesiąc a od potem sami, w ostatnim czasie wracał o 17 i bardzo mi sie to podobało bo mogłam coś zrobić a teraz o 22 i cały dzien sami.

Boże podziwiam Was dziewczyny,że o 2-3 pobudkachw nocy mówicie "było ok"...
Alek budzi się raz w nocy i ja mam dość....Zasypia ok 20 i tam mniej więcej 2-3 chce jeść.Zjada i śpi do 7. Kilka razy jakeis 2 mies. temu udało mu sie przespać całą noc.Szoda,że tego nie powtarza :P
Wczoraj tak jak pisałam- zasnął ok 22 i obudził się o 5 na mleczko.Wstał o 7,więc teraz morduję go na macie żeby mi padł.Znając życie to będzie ok 9 😉

• Mamusie
Tynka to kwestia przyzwyczajenia, moja szwagierka np wstawała co 1h 😮 do 2 lat, bo tak chciał jeść, i ja jej tez ze nie wyobrazam sobie tego, ale ona przywykła. Mój mały np mało w dzien sypia, 3x po czasem 30min a czasem ponad 1h wiec do tego tez sie przyzwyczaiłam. A jak Wasze maleństwa sypiają w ciągu dnia? Chodzi i o długość drzemek, nie częstotliwość.

• Mamusie
O matko Ania nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę u nas 5 pobudek!!!!!!!!! Ja mam dość nie wiem jak doczekam do 17 kiedy Kuba z pracy wróci a jeszcze kuzynka ma dzisiaj przyjechać i będzie trzeba jakoś funkcjonować a ja ledwo żyje!!! Ciekawe ile tak jeszcze będzie no i jak dzisiaj w dzień będzie spała bo jak tak jak wczoraj dwa razy to ja wysiadam:/
Teraz siedzi w Bujaczku i stópki zajada a ja bym ja całą zjadła tak słodko to robi ale w nocy mam dość!
Ciekawe czy zje dzisiaj resztę marchewki czy dalej będzie wybrzydzać.
Aha Ania Amelka też śpi tak 30minuyt do godziny w dzień i przeważnie 3-4 razy a wczoraj miała wyjątek!

• Mamusie
W nocy Hania je ok 15-20 minut ja ją praktycznie na śpiocha karmie jak zje to się zaczyna wiercić wtedy wstaje tata przebiera i lula wiec nie jest to uciążliwe ja tylko musze po nia pójść i dać cycusia 😆
Rano jak wstanie to bawi się ok 1-2 godzin i ma długa drzemkę od godziny nawet do 3. Potem po każdym jedzeniu bawi się ok godzinę i zasypia na ok 30 minut. Wczoraj moja córcia zaczęła płakać jak jej zabawka wypada ale to tak jakby ją ze skóry obdzierano 🤪 a tata biegał na ratunek 😁 Dziś ma całkowity zakaz ratowani córki z opresji 😁
Wczoraj ogólne Hania miała marudny dzionek i to chyba zębule bo jak się dziąsła posmarowało to było oki Ciekaw czy zębule będzie miała po mamie u mnie pierwszy ząb pojawił się w 5 miesiącu i to górna 2 😮

• Mamusie
My juz po szczepieniu.
100 lat Amelka.
Na naszym forum coraz to ladniejsze dziewczyny sa, nic nie wspomne jak je mamy ladnie stroja. Olcia ladna masz kuchnie, a czy taki porzadek jest zawsze?
Malwina trzymamy kciuki za chrzciny, by sie udaly. A Gabrys to juz duzy chlopak. 🙂 🙂