Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja dziś ponownie cały dzień nie ruszyłam pracy, Miś spał tylko na spacerku dlatego w domu nie miałam czasu bo się nim zajmowałąm, trochę mi przykro bo mam tyle rodzeństwa a nie mam kogo poprosić o zajęcie się dzieckiem żebym mogła dokończyć tą prace 😞 będe wiedziała na przyszłość jaka jest sytuacja w razie czego.

• Mamusie
Witam
nadrobiłam Was
gratuluję kolejnych zębolków i wszystkiego dobrego dla 8-miesięczniaków 🙂 🙂
Monia życzę aby Wam sie udało 🙂
Ania wiem coś na temat pisania pracy mgr z małym dzieckiem u boku, ale dasz radę 🙂
jeśli chodzi o jedzenie to nasza Emilka wcina z apetytem każdy słoiczek a szpinak ja osobiście uwielbiam 🙂

• Mamusie
a ja chyba uratowana jestem bo znajoma obiecala mi pozyczyc kilka tunik wiec moze bedzie git 😉wiochy moze nie zasieje 🤪
Ania070 smutne ale prawdziwe. Ja tutaj juz kolejny raz sie przekonalam ze ta kolezanka ktora popijala w ciazy itd itP to ona i jej facet to sa jedyne osoby na ktore ZAWSZE(prawie) mozna liczyc. A to ze popisuje czasami o niej no to coz :P, czasami po prostu szczena opada 😜. Ja lubie byc niezalezna ale przykre jest to ze jak juz trzeba to nie ma do kogo sie zwrocic 🤨
Sasiadka przyniosla ciasto, Tureckie ciasto ociekajace cos a'la lukrem. Dodam ze boskie. I jak tu chudnac :P Zebym mowila po Holendersku to bym ja poprosila o przepis. Musze sie jej w koncu oddzwieczyc :P

• Mamusie
agnes1978 napisał(a):
a tak w ogóle to my dziś wróciliśmy ze szpitala, jestem dość zmęczona i nie mam weny aby o tym pisać ale na pewno jutro coś więcej napiszę jak tylko się ogarnę
w każdym bądź razie jest już dobrze przynajmniej na tą chwilę 🙂

jej dopiero doczytalam mam nadzieje ze to nic powaznego i strasznego, zycze z calego serduszka zeby bylo lepiej!

Tusiek zyjesz???
Azizek dopiero padl, gadane sliniane i smiane mial jak nigdy, roZbrajal nas caly dzien. Nie musze dodawac ze dziecko od razu inne jak w domu dobrze. ☺️

• Mamusie
Agnes dużo zdrówka życzymy jak znajdziesz chwilkę to napisz co tam się wydarzyło.
U nas nocka fajna wstałam tylko 4 razy. Teraz Hanka już pół godziny podziwia świat przez okno balkonowe a ja piję kawkę 😆
Nie wiem czy wiecie co to za zabawa "bucu bucu buc" z dzieckiem tak mówię i stukamy się czołami. Hance tak się spodobało, ze teraz uderza we wszystko główką 🤪 (delikatnie) i juz nie płacze jak się uderzy sama gdzieś niechcący 😆

• Mamusie
Witam!!
u nas noc hmmm...ciężka:/ ale postanowiłam na razie nie oduczać Amelki drastycznie od cyca tylko po prost nie daje jej go częściej niż co3 godzinny nocy a wszystkie pozostałe razy jak się budzi to wstaje Kuba i ja nosi aż padnie zobaczymy przez kilka dni czy poskutkuje jak nie to pewnie trzeba będzie całkiem zrezygnować z cyca ale zobaczymy oby się udało, żeby przesypiała chociaż te 3 godziny w ciągu to już by było o niebo lepiej!!!

ale u nas tragiczna pogoda,Kuba pojechał na mecz, Amelka śpi ja ma dom do sprzątanie ale nie mogę się jakoś za to zabrać ;/

• Mamusie
Sto lat dla Amelki. Ja wstawalam 6 razy bo Riccado pije mleko a nie daj mu to sie drze jakby go ze skory obdzierali.
Haneczka fajna zabawa. A jak patrzy przez okno nie ciagnie firan? moj sie na nich wiesza i bije rekami w szybe.
Agnes zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia.
Monia jak walizki? dopiete?

• Mamusie
Sto lat dla Amelki 😉
Wiesza się Hanka firany jak kot a jak chce zwrócić na siebie uwagę to bawi się w akuku i piszczy wtedy 😁 W szybę też uderza ale delikatnie najbardziej się boję jak zbliża się do witryny która jest cała przeszklona 🥴 Staram się ją jakoś zastawiać ale jak to dziecko i tak sobie poradzi 😆

• Mamusie
Sto lat dla Amelki 🙂
u nas jest podobnie jak u Ani "bara bara buc" 🙂
napisze jak to u nas , Emilka jakieś dwa tygodnie temu miała lekko czerwone gardło dostaliśmy syropek hedelix wit. C nasivin, w zeszłym tygodniu w czwartek poszliśmy na kontrolę, do poradni dzieci chorych (niestety) mała okazało się że jest całkiem zdrowa, ale byliśmy zadowoleni, wydawało się wszystko ok, w niedziele byli u nas znajomi z 14 miesięcznym synkiem fajnie spędziliśmy czas, nic ale to absolutnie!! nic nie wskazywało na to że następnego dnia trafimy do szpitala, w poniedziałek obudził mnie charakterystyczny szczekający kaszel mała ciężko oddychała, biegiem ubrałam siebie i ją i pojechaliśmy od razu do szpitala skąd odesłali nas po skierowanie do całodobowego ambolatorium, już ze skierowaniem trafiliśmy na oddział, od razu zrobili jej inhalację, diagnoza zapalenie krtani, i stwierdzenie pana ordynatora "to będzie nawracało" do tego zrobili jej zdjęcie płuc i miała niewielkie zmiany w czwartek juz była czysta osłuchowo a w piątek wyszliśmy do domu, oczywiście nie obyło sie bez antybiotyku 😞 😞 sam pobyt w szpitalu mała zniosła dobrze, uśmiechnięta z zadowoleniem robiła pa,pa każdej wychodzącej z sali osobie 🙂 🙂 wiadomo nie obyło sie bez wenflonu 😞 Emilka zniosła to dzielnie gorzej ze mną 😞 z tego co powiedział lekarz to typowa wirusówka.na oddziale leżała dziewczynka z mamą która też była tego samego dnia u lekarza u tej samej pani doktor.
mam tylko nadzieję że jednak u nas się to nie sprawdzi i Emilka już więcej nie załapie tego paskudzctwa
ale się rozpisałam aż wstyd ☺️ ☺️

• Mamusie
Kurcze szkoda Emilki ale najwazniejsze ze juz po i oby wiecej to paskudztwo nie wracalo!
Ewa a ja za kazdym razem jak pisze to zapominam napisac ze bardzo sie ciesze ze jest poprawa u Haneczki tyle latania i nerwow i w koncu poprawa!!! Super!
ja w czarnej dupie jestem z pakowaniem dzisiaj pakuje siebie i Azizka maz bedzie sie pakowal sam, kurcze duuuzo tego , jeszcze w aptecce musimy sie obkupic.pranie robie mam tego ogromne ilosci !!!! i pogoda do dupy wiec nie sadze zeby wyschlo 😠 ehh

• Mamusie
biedna Emilka, syn mojej szwagerki też miał zapalenie krtani, dostał dusznosci w nocy, a ona zaraz w kołderze na pole go wystawiła i do szpitala, pomogły inhalacje. Miał wtedy 6mies a teraz ma 3 lata i powtórzyło mu sie to tylko albo aż jeden raz. Nie ma żadnej alergii. Więc życze zdrowia Emilce 🙂
Miełego wyjazdu Monia
ja dziś umieram, tak mnie boli głowa ze szok, chyba na zmiane pogody :/
Moje dziecko od wczoraj cały czas robi samochodzik, tzn. pluje sie i piszczy na języku, śmiesnzie to wygląda 🙂

• Mamusie
Dziękujemy za życzenia, oj z tym wyspaniem to by było super mam nadzieję że za miesiąc na 9 miesięcy nie będziecie nam już musiały tego życzyć 😉
biedna Emilka oby wszystko już było w porządku!!!

Jakoś ogarnęłam chałupę jeszcze tylko płytki pozmywać ale jakoś mi się nie chce Kuba z Amelką śpią a ja mam chwilkę oddechu!! Oby tylko za długo nie spali bo jesteśmy umówieni z Kuby bratem A NA NOC NIE POJEDZIEMY!!
Wiecie nie daje Amelce dzisiaj wogóle w dzień cyca tylko do spania czyli za cały dzień miała go dwa razy i normalnie mi rozsadza cycuchy już nawet trochę ściągałam bo bym padła chyba!!!

• Mamusie
ale sie wystraszyłam z tym zapaleniem krtani Nikoś ma katar juz tydzien i tez czasami mu coś swiszczy tylko codziennie go 2x inhaluje i nawilżacz idzie nam az osiagnie odpowiednia wilgotonosć.ale nie ma goraczki.Nikos tak wyćwiczył wstawanie w łóżeczku ze jak go położe spac to sto razy wstaje i co pójde go położe zaraz zaś i tak z godzine az padnie,ale czytałam własnie ostatnio ze teraz bedziemy sie bawić w bańke wstańkę 🙂