Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Meti: Moja zrobiła siku poza kuwetą tylko raz jak miała pierwszą ruję przed sterylizacją. Nasikała do pudełka z butami w szafie 😁 A tak to nigdy przenigdy nic nie osikała. Co do sierści to ją codziennie czeszę, ale i tak sporo tego leci teraz po zimie. Ona jeszcze jest biało-czarno-ruda, więc te białe kłaki na moich ciemnych meblach czy czarnych ubraniach bardzo widać. No i niestety my żyjemy w mieszkaniu więc nie ma możliwości kota tak odseparować. Chyba, że byłby ciągle zamknięty w kuchni lub łazience. Ale nie po to go nabyłam 🙂
A co do kłaków to słyszałam, że dziecko, które od urodzenia jest wychowywane ze zwierzakiem w domu rzadziej zapada na alergie na sierść i kurz w przyszłości 🙂

Kasia co do herbatek to ja bym sama nie dawała bez konsultacji z lekarzem. Wszystko to bazuje na jakiś ziołach, a zielska bardzo uczulają. Rumianek króluje jeśli chodzi o alergie, ale na inne też może się zdarzyć. Ja bym się bała skoro mała ma tak wrażliwy układ pokarmowy. Moje dziecko nie ma żadnych problemów z trawieniem, a po herbatce Hippa z koprem włoskim nie robiła kupy półtorej doby. Teraz jej daję do picia tylko wodę z glukozą i znów jest cud, miód i orzeszki. Niby koper jest wiatropędny, ale tez powoduje wzdęcia jednocześnie.

co do siersci i alergii to sie zgadam w 100 %. moj roman tez nie ma zwyczaju sikac poza kuwetke, chociaz kiedys upodobal sobie ciuchy robocze grzeska i jak ten nie schował to ta franca nasikał na to. I ostatnio chyba ze 3razy zasikał mi koc na kanapie, ale podejrzewam ze zrobil to nam na zlosc, bo mniej czasu mu poswiecamy. Ale chodziło mi raczej o to, ze jakby byl gdzies zamkniety i nie moglby wytrzymac, no to wiadomo. kiedys mama zamkneła go w pokoju mojego Fifka, chyba z osiem godzin tam siedział bidol, no i narznął...

• Mamusie
Gulek Twoja metoda dobra ale też nie zawsze 😜 A i tak na leżąco nie uśnie, najpierw muszę Go ululać a potem się z Nim tulić. Wczoraj tak sie udało to porobiłam pare rzeczy. Dziś już się nie dał oszukać.
Teraz je i przysypia gnojek. I nie da sobie wyjąć cyca. Boże co za charakter. A jak mi ktoś kiedyś powie, że sama Go tak przyzwyczaiłam to mu autentycznie wpierdolę.

Jak to się nie zmieni to po pół roku strzele sobie w łeb 🙃

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Raczej to okres, bo już plamienia nie miałam, wczoraj się zaczęło ledwo co, a dzis już jest na maksa.
Dzidziuś nakarmiony teraz leży na balkonie i stęka 😉

No, to raczej ciotka. Ja mam nadzieje, ze dotrzymam do wizyty u gina, gorzej jak akurat na nią dostane okres 🤔
Zarejestrowałam sie już, bo do niej to sie czeka po 3 tyg, i mame biore ze soba, bo jak jej za wsiasz na chama nie zaciagne to nie pojdzie. Ostatnio byla u gina jak mnie urodziła, czyli prawie 28 lat temu, odwazna... 😮

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Gulek Twoja metoda dobra ale też nie zawsze 😜 A i tak na leżąco nie uśnie, najpierw muszę Go ululać a potem się z Nim tulić. Wczoraj tak sie udało to porobiłam pare rzeczy. Dziś już się nie dał oszukać.
Teraz je i przysypia gnojek. I nie da sobie wyjąć cyca. Boże co za charakter. A jak mi ktoś kiedyś powie, że sama Go tak przyzwyczaiłam to mu autentycznie wpierdolę.

Jak to się nie zmieni to po pół roku strzele sobie w łeb 🙃

Kurcze, ja nie wiem czy to moje dziecko nienormalne jakis, czy tak mnie kocha 😉 Jak ja wsadze do wózka i na dwor, to od razu zasypia. W łożeczku w sumie tez. Zobaczymy co poxniej bedzie... 🥴

• Mamusie
Fiku musisz to jakoś przetrzymać, może za pare miesięcy będzie bardziej samodzielny, zajmie się zabawkami. Kurde podziwiam, ja przy mojej mogę wszystko robić i nie wyobrażam sobie inaczej. Jedyne co to nie lubi leżeć w dzień sama w łóżeczku w sypialni, ale to pikuś. W sumie jak dziecko ma dłuższe okresy czuwania to potrzebuje towarzystwa.
Lady i mulant, a przy tabsach dla karmiących nie ma się okresu hiehie 3 miechy błogostanu 😁 Chyba wraca mi libido hiehie 😜

no ja mam zaplanowaną wizyte w połowie maja po porodowa i biorę tapsy pierdole latem latać ze śledziem a tak to sobie przeduże he he :P
ale czy głowa mnie będzie boleć to nie wiem wrrr mam nadzieje że nie 😠 😠 😠

bardzo dobre 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/442/248bb49a937a5906d46a417.jpg/][IMG]http://img442.imageshack.us/img442/8406/248bb49a937a5906d46a417.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

gulek to tak samo moja 😁 W ogóle łóżeczko w dzień jej nie pasuje. Jest na noc do spania 🙂 Zresztą się nie dziwię, bo niczego z łóżeczka nie widzi co się dzieje dookoła.

Ja mam gina w poniedziałek i kurde mam nadzieję, że mi się skończy ciota do tego czasu :/ Bo inaczej będę musiała przełożyć :/

Hejo 🙂
Doczytałam Was wreszcie i Kasiunia, współczuję Ci serdecznie, ale przede wszystkim współczuję Marysi, bo maleństwo przecież cierpi... 😞
Napiszę Ci coś, za co pewnie nieźle się tutaj narażę, ale weź sobie do głowy jedną rzecz: katujesz siebie, bo nie masz siły i małej raczej też nie pomagasz... Nie wiadomo co w Twojej diecie jej szkodzi, nie wiadomo czy herbatkami jej nie pogorszysz. Ja bym nie mogła przeżyć, gdyby moje dziecko darło się dnie i noce, i ograniczyłabym wszystko do minimum, czyli: beblilon na kolki + antykolkowa butelka + przepajanie wodą albo wodą z glukozą, ewentualnie jeszcze jakieś kropelki na brzusia i dopiero wtedy czekałabym poprawy. Przecież to idzie się wykończyć. Idea karmienia jest świetną ideą i warto się dla niej poświęcać, ale nie za wszelką cenę...Nie wiem, rób jak uważasz.

Moja mała spała po 150ml od 21:30 do 4:30, potem do 9:00, trochę pobawiła się z tatą i od 12:00 śpi na dworze.Nie chcę zapeszać, ale póki co to nie wiem,że mam dzidziusia w domu. Cudna jest, zero z nią problemów, gdzie ją położę tam śpi, stale się śmieje, nie płacze nawet gdy głodna jest, tylko marudzi i pakuje piąstki do buziolka 😁 Czasem tylko coś tam pokrzykuje jak jej się nudzi albo w pieluszce jakaś niespodzianka 🤪
Zupka ugotowana, synuś z babcią mieście, mama idzie zrobić sobie kawkę, ale najpierw cholinex, bo gardło mi wysiadło i nie umiem mówić, tylko szepczę 🤢

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Mulant przyjmij mnie do znajomych! 🙂
Moje dziecko śpi już prawie 4-tą godzinę. Zaraz idę ją obudzić na cycka 🙂 🙂

No moja Zuza też śpi juz od 10, ale ona tak ma na dworze. Obudzi się, zje, przebiorę ja i znowu pójdzie na taras spac. Nie idę z nia dzis na spacer, bo wiatr niemiłosiernie wieje, a poza tym kupa roboty w domu. A ja tak z doskoku przed kompa siadam 🙂