Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Astra napisał(a):
Hejo 🙂
Doczytałam Was wreszcie i Kasiunia, współczuję Ci serdecznie, ale przede wszystkim współczuję Marysi, bo maleństwo przecież cierpi... 😞
Napiszę Ci coś, za co pewnie nieźle się tutaj narażę, ale weź sobie do głowy jedną rzecz: katujesz siebie, bo nie masz siły i małej raczej też nie pomagasz... Nie wiadomo co w Twojej diecie jej szkodzi, nie wiadomo czy herbatkami jej nie pogorszysz. Ja bym nie mogła przeżyć, gdyby moje dziecko darło się dnie i noce, i ograniczyłabym wszystko do minimum, czyli: beblilon na kolki + antykolkowa butelka + przepajanie wodą albo wodą z glukozą, ewentualnie jeszcze jakieś kropelki na brzusia i dopiero wtedy czekałabym poprawy. Przecież to idzie się wykończyć. Idea karmienia jest świetną ideą i warto się dla niej poświęcać, ale nie za wszelką cenę...Nie wiem, rób jak uważasz.

Moja mała spała po 150ml od 21:30 do 4:30, potem do 9:00, trochę pobawiła się z tatą i od 12:00 śpi na dworze.Nie chcę zapeszać, ale póki co to nie wiem,że mam dzidziusia w domu. Cudna jest, zero z nią problemów, gdzie ją położę tam śpi, stale się śmieje, nie płacze nawet gdy głodna jest, tylko marudzi i pakuje piąstki do buziolka 😁 Czasem tylko coś tam pokrzykuje jak jej się nudzi albo w pieluszce jakaś niespodzianka 🤪
Zupka ugotowana, synuś z babcią mieście, mama idzie zrobić sobie kawkę, ale najpierw cholinex, bo gardło mi wysiadło i nie umiem mówić, tylko szepczę 🤢

To samo mniej więcej sugerowałam 🙂 Masz ode mnie oklaska 🙂

Kurde ja też cos od wczoraj czuję, że mam gardło 😞

A Smerfetka śpi na balkonie juz połtorej godziny po butli. Wysprzątałam łazienkę, zrobiłam pranie, wymalowałam się, bo dziś ZNOWU mam gości późnym popołudniem. Obiad mam od teściowej, ale coś mi się jeszcze nie chce odgrzewać. Poszłabym na spacer, ale nie dygnę sama wózka 😞 Muszę czekać do 16:30 i pójdziemy z kumpela z pracy i jej córą 14-letnią 🙂

meti84 napisał(a):
Oj Asterka kuruj się, nie rozłóżsie tylko, bo piekny weekend przed nami... 🙂

Twoja mała potrafi wyduldać na raz 150 ml???? Rekord Zuzki to 120. Jakim mlekiem ją karmisz?

Mojej rekord to 130 🙂

No właśnie meti, moja mała je 150 w porcjach 90ml, potem 5-10 minut drzemki i robię jej 60ml, po czym odbija jej się jak staremu dziadowi i śpi do rana. Tak jakby wiedziała,ze na noc ma zjesc więcej, bo dłuższa drzemka ją czeka 😁 i rano po pobudce też tyle je, potem w ciągu dnia co 3-4 godziny 90-120 wypije. A daję jej Bebiko, bo ja przy Bartku wytestowałam chyba wszystkie mleka, zaczynałam od Nan'a i tylko Bebiko służyło, więc tym razem od razu to kupiłam i jest ok. Ale tak myślę o tej Humanie na noc, chociaż póki tak ładnie spi nie ma to sensu 🙂 wróce do tematu jak zacznie się budzić w nocy.

Hehe ja wiem,że piękny weekend przed nami i mam nadzieję,że głos odzyskam do tego czasu, bo wybieram się do rodziców w niedzielę, a wieczorem mamy umówionych znajomych 😁 i ta pogoda, którą zapowiadają - cudnie 😎
Ja co roku o tej porze tracę głos, czasem na jakieś 2 tygodnie, a czasem tylko na kilka dni.
Kurna chata, muszę wydobrzeć szybko, bo 2 maja mam urodzinki, a 4 maja mamy osiemnastkę, tak więc gardło musi być zdrowe, a jak nie będzie, to wtedy będzie miało okazję się wyleczyć %%%... 😁 ☺️

meti84 napisał(a):
Ja na razie na Bebilonie lecę, pewnie jak mała troche podrośnie, tez przerzuce się na Bebiko, bo z kasą nie wyrobimy 😮
A o co biega z ta Humaną, ono jakieś bardziej treściwe jest, czy co? Muszę poczytać troszkę na ten temat

Ej ile jest w ogóle bebilonu w opakowaniu? Bebika jest 350g i kosztuje u nas 17,50zł za sztukę. A mi się wydawało,ze Bebilonu jest więcej i kosztuje coś powyżej 20 zł, więc cenowo chyba za wiele się nie różnią. Ale już nie pamiętam dokładnie.
A Humana dłużej trzyma dziecko, jest sycąca i dla żarłoczków właśnie odpowiednia - mulant wie najlepiej 😁

Jaszminka, weź zobacz na skład tego specyfiku - koper włoski z glukozą, uklejone gumą arabską. Ma to sens? Chyba lepiej się wychodzi dokładając parę groszy i kupując herbatkę z kopru włoskiego, niż 10 saszetek tego wspomagacza. Zresztą koper jak już dziewczyny pisały - nie każdemu dziecku służy.
Śliczny Ksawery 🙂

e mój synuś przebija wasze dzieci potrafi z nocy wydudać uwaga 170ml he he :P
co do mleka dla żarłoków to w nocy tylko dostaje i nie jest głodny ale rozmawiałam z pediatrą hubusia i powiedziała że jak tak dalej pójdzie to jak synuś skończy 2,5 miecha to bedziemy mleczko zagęszczać mu kaszką bo jak to ona powiedziałą że jeśli dziecko wytarza śline jego jelita robią się coraz dojrzalsze a mój się ślini od 2 tygodni :P my po spacerze zegnał nas wiatr ale siedziałam przed domem i patrzałam na dwa psy samce jak się pedałują he he stara a głupia jestem i zboczona chce mi się zakupów !!!!!

• Mamusie
dziewczyny, potzrebuje waszej rady. potem napisze co u nas, my po szczepieniu, igunia poki co aniołek, spiocha sobie na brzuszku.
słuchajcie, jutro mam wizyte u mojego gina prywtanego, co mi zrobił ta cesarke, prawie na zadanie. chce podziekowac jakos. kupimy wódke, jakas finlandie czy cos, i chcemy dac kase. tylko ile?? ile byscie dały??
wtedy z zuzia dalismy wódke i 300zł w kopercie, ale to tak jakby na zaś, tylko przy Zuzi cesarka była konieczna, ona źle lezała w brzuszku i inaczej sie nei dało. dalismy kase w podziekowaniu, bo dobrze "mnie pokroił', wszytsko sie ekstra goiło, zadnych komplikacji.
a teraz tez oki, wiec bysmy chcieli sie odwdzieczyc, tylko jak?? zapytac lipa.
myslelismy ze 500zł, ale czy starczy?? wiem ze to nasza dobra wola. mozna zapytac ile ta przyjemnosc cc mnie ksoztowała czy jak, ale jakos nie wiem, lipa chyba. czy wziac jednak wiecej do kieszeni i sie zapytac czy mu wystarczy tyle co damyw kopercie. kur... sama nie wiem
on tez pewnie troche liczy na kase, bo jak dzis dzwoniłam sie umawiac to mówił " a juz myslałem Pani Ewo, ze Pani o mnie zapomniała" hehe
co myslice??

• Mamusie
Astra napisał(a):
meti84 napisał(a):
Ja na razie na Bebilonie lecę, pewnie jak mała troche podrośnie, tez przerzuce się na Bebiko, bo z kasą nie wyrobimy 😮
A o co biega z ta Humaną, ono jakieś bardziej treściwe jest, czy co? Muszę poczytać troszkę na ten temat

Ej ile jest w ogóle bebilonu w opakowaniu? Bebika jest 350g i kosztuje u nas 17,50zł za sztukę. A mi się wydawało,ze Bebilonu jest więcej i kosztuje coś powyżej 20 zł, więc cenowo chyba za wiele się nie różnią. Ale już nie pamiętam dokładnie.
A Humana dłużej trzyma dziecko, jest sycąca i dla żarłoczków właśnie odpowiednia - mulant wie najlepiej 😁

Ja kupuję ten bebilon w kartonie z plastikowym wieczkiem. 350 g kosztuje 20 zł, ale ja kupuję 800 g za 43 zł, bardziej się opłaca. W sumie jak tak liczyliśmy któregoś razu, to nie wychodzi bardzo duzo drożej

• Mamusie
Moja dzidka wyduldała niedawno setę i lezy na tarasie w wózku, trochę ją porozbierałam, bo tam słońce wali niemiłosiernie. Ma na sobie kaftanik i spioszki, spiworek odkryłam, bo goraca strasznie była. Tylko ta przyktywką od wózka jest przykryta, bo wiatr wieje. Nie zmarznie??? Kurczę, jest 25 stopni, chyba nie.

Jaszminka, Ksawery słodziutki 😆

dobra lece laseczki mój terrorsta się obudził i jebie kupsko he he he nie polecam dady kupiliśmy na wypróbowanie paczkę sprawdziła się to mój pojechał i kupił 3 paczki no i szału dostaję bo co mały się z sika to czuś szczoszki a przy pampersach tego nie było;/