Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziń dybry 🙂

U nas też nocka normalnie, spanie od 22 do 5. I potem do 8.40 bo udobruchałam dziada w międzyczasie ;]
Cyc zeżarty, wieje jak nad morzem a ja głodna i mam ochotę na coś ekstra ;D

A w kwestii herbatek - Ja kupiłam wczoraj herbatkę uspokajającą po 1 m-cu z Hippa. Coprawda w składzie ma melisę, lipę i rumianek ale nie panikuję. Wczoraj dostał 30 ml i jest ok 🙂 Zobaczymy czy ten mój nadpobudliwiec się trochę wyczilałtuje 😉 Chciałam kupić spokojny sen (na dzień 😜), ale ma laktozę i to mnie bardziej zniechęciło niż rumianek :P

Kurdę, nie karmię modyfikowanym ale chyba czas najwyższy zaopatrzyć sie w jakąś dodatkową butelkę. Bo z jedną to kiła trochę. Myślę o TT antykolkowej z wskaźnikiem temperatury 😁 Czas na zakupy internetowe :P

A, i mam pytanko do Was dziewczyny. Bo powoli się nastawiam na tego dentystę i nie wiem jak to jest ze znieczuleniem. Czytałam wczoraj dużo, że są niby jakies które nie szkodzą. Że w ogóle to nie powinno przenikać za bardzo do mleka bo jest miejsowe. Macie jakies doświadczenia? (Leliva nie wymigasz się bo Ty wiem że byłaś u dentysy hyhy 😜)

Widzę, że dzieciaczki się uspokoiły wszystkie 🙂 To zapewne zasługa tego strasznego upału.
U mnie nocka jak zazwyczaj super, ale od 5 dzidziuś domaga się uwagi 🙂 Dała mi pospać do 7 jak ją przełożyłam z wyrka do nosidełka. Może za gorąco jej tam było. Natomiast od 7 trochę się bujamy, jemy, pijemy wodę z glukozą, słuchamy pozytywki. Trochę kima, trochę kwęka 🙂 Teraz kima od dłuższej chwili.
A oto zdjęcia jak moje małe walczy by się nie rozpłakać. Dzielna dziewczynka, ale w końcu nie wyrobiła, bo wyrodna matka zdjęcia cykała zamiast jedzenie naszykować 😉

Zdjęcia były robione jeszcze zanim zaczął się upał. Wczoraj moje maleństwo większość czasu spędziło w samym Pampersie, przykryte tylko flanelową pieluszką. No i tylko w domu, bo na balkonie była sauna. Chyba z 40 stopni :/

Mi się mózg ugotował, dlatego taka małomówna jestem 😜 Dziś tylko śpię i czytam na zmianę. Dzidek też padnięty i mimo bycia przez większość czasu na golasa dostała potówki :/ A teraz idę wskoczyć do zimnej wanny, bo mała już po kąpieli i butli poszła spać już na noc.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Fiku ale jaja pisze same ze soba 🙂

Fakt, hehe.
Ale jak to zwykle mówię - no z kimś mądrym w końcu trzeba pogadać 🙃

Bez obrazy oczywiście, taki dżołk 🙂.

Dzidzior mi usnał na rękach i teraz pytanie - da się odłożyć a ja się poopalam czy też nie? Hmmm.. 😜

Hej ho. Ja się wciąż gotuję. Do południa w pokojach mamy chłodno, a w kuchni napierdziela słońce, a po południu w pokojach robi się masakroza, a w kuchni chłodno. Póki słońca nie ma z tej strony niuńka kima na balkonie z błogą miną. Ja mam na dziś ambitny plan zrobienia dwóch obiadów osobno dla mnie i mamy i osobno dla taty i Łukasza. Tata przyjedzie o 14, więc się Werką zajmie, a ja będę mogła się wreszcie powyżywać w kuchni. Strasznie mi tego brakuje. Tylko coś na szybko ciągle szykuję, a takie gotowanie mnie nie rajcuje 😜
Acha i zadzwonili dziś od mojego gina by przełożyć wizytę. Znów bidok jest w szpitalu. I tak musiałabym przełożyć, bo wciąż mam ciotę 😞 Sama mimo cioty zaczęłam używać na noc Pimafucin, którego nie zdążyłam całego zużyć, bo mnie poród zaskoczył 😜 No i jest lepiej, ale nie wiem na jak długo. Właśnie Ewcia jak zajrzysz to napisz jak u Ciebie z tą grzybicą. Co ci teraz lekarz proponuje jak już nie jesteś w ciąży? Czy może Ci już przeszło? Mnie przeraża, że mi to tak nawraca. Nigdy tak nie miałam. 🤨 Paskudztwo 😞