Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mulant napisał(a):
fikumiku napisał(a):
To ile On juz wazy, mulant? 😜

Cze, u nas tez noc wporzo poza tym ze sie dwa razy obudzil z rykiem i musialam miziac. Nie wiem czemu, moze zle sny? Ze np cycek wybuchł, albo zrobił sie wklesly, albo dostal skrzydel i odlecial..? 🙃

bydzie gdzieś już z 10 kilo jak nic mnie tak łapska bolą od noszenia że szok

to mulancik bedziesz go potem te 10kg czy potem wiecej sadzała na brzuszek z drugim dzidkiem?? wtedy bedzie podwójny ciężar, a Tobie juz rece odpadaja... ale fakt ja jak musze dłuzej moja niesc czy tzrymac to tez odpadaja,a wazy gdzies z 6,5kg.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Astra napisał(a):
Też znam rodzenstwo ze stycznia i grudnia tego samego roku 🙂

mulant, a czemu dla synusia za wcześnie, przecież jakbyś teraz zaczęła się starać i zaszla od razu, to gdzieś w kwietniu pewnie by bąbel był 🙂 Kolejny 5-kilowy mulancik 😁 a może dziewczynka 🤪

będzieszmiec mega masakre a potem jużtylkolepiej
ja wam dopinguje
ale tak jak meti mówi najlepiej isć do gina

Jestem za 🙂 Lepiej jak jest mała różnica wieku, bo się oboje chowają, a potem święty spokoj. A nie tak, jak ja,że już pół zapomniałam i odwykłam od dzieci i od nowa pieluchy 🤢

nio patrzac na róznice wieku to super, tylko na poczatku hardcore jest, a potem tylko lepiej. a jak Ty siedzisz w domku, nie pracujesz i ci nudno, hihi
trzymam kciuki, ale sie skonsultujcie najpierw...

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Oglądała któraś 'kacze opowieści' w dzieciństwie? To był mój ulubiony serial, właśnie ściągnęłam małej, jak podrośnie będę jej puszczać 🙂

chyba kazdy ogladał, dobry pomysł, posciagam zuzi, choc w sumie za te kłótnie o smarkanie narazie ma szlaban na bajki na kompie... brrrr

No niedługo zaczną tak rechotać te nasze małe bąble, ja się już nie mogę tego doczekać 😁 mam mnóstwo filmików jak Bartek był mały i się śmiał, albo przemowy robił swoje 😁 ech kiedy to było..

• Mamusie
Astra napisał(a):
oho, ewcia przyszła, od razu dwie strony więcej 🙃

no a jak, inaczej sie nie da z tymi moimi dziewuszkami. matka ma tylko 3h w ciagu dnia dla siebie, cos porobic i pointernetowac. szukam tez fotelika dla zuzy wiekszego bo jezdzi w takim 9-18 i 9-25. jeszcze teraz ok, ale na zime nie wejdzie ni w ten ni w ten. a wy jakie macie dla starszych dzieciaków?? nie wiem czy nie kupic teraz 15-36, on jest o 3 lat (zuzia własnie wazy ok 16kg).

• Mamusie
Astra napisał(a):
ja mam właśnie taki 15-36 i też kupowalam,jak Bartek ważył 16 kilo 🙂 bo w tym 9-18 było mu juz ciasno.

a jakiej firmy i czy zadowolona jestes??
w sumie pewnie trzeba bedzie na zime kupic bo i idze moze byc w kombinezonie w tym małym ciasno. on niby do 13kg jest ale ja sobie zuzi nie wyobrazam 3kg temu w tym nosidełku, hehe nogi i głowa poza fotelikiem i jeszcze ta pozycja, za chiny by sie wsadzic nie dała. ten 0-13 jest maks do roczku czasu, a jak roczek w zime to juz pewnie wczesniej trzeba wymienic.

mam teraz maxi cosi rodi xr, jak dla mnie bomba. Drogi jak cholera, ale dziadkowie mu sprezentowali. I w ogole jak na taki duży fotelik to wcale nie jest ciężki, mamy czarny, więc się nie brudzi, często używany, a nigdzie się nie przetarł i co dla mnie wazne - jest z zajebistego materiału, plecki po 2-godzinnej jeździe w upał autem bez klimy praktycznie suche 🙂

A jak kupowałam mu pierwszy 15-36 to jakiejś niemieckiej firmy, ale w miare tani, ale kurewsko ciężki i niewygodny w montażu, a na końcu mi upadł jak chciałam przełożyć na przednie siedzenie i cały plastik od mocowania się roztrzaskał. mieliśmy do 3 miesiące.

• Mamusie
Astra napisał(a):
mam teraz maxi cosi rodi xr, jak dla mnie bomba. Drogi jak cholera, ale dziadkowie mu sprezentowali. I w ogole jak na taki duży fotelik to wcale nie jest ciężki, mamy czarny, więc się nie brudzi, często używany, a nigdzie się nie przetarł i co dla mnie wazne - jest z zajebistego materiału, plecki po 2-godzinnej jeździe w upał autem bez klimy praktycznie suche 🙂

A jak kupowałam mu pierwszy 15-36 to jakiejś niemieckiej firmy, ale w miare tani, ale kurewsko ciężki i niewygodny w montażu, a na końcu mi upadł jak chciałam przełożyć na przednie siedzenie i cały plastik od mocowania się roztrzaskał. mieliśmy do 3 miesiące.

nio własnie my tak do 400zł chcielismy wydac mysle, zeby szajsu nie kupowac. ten twoj jak wpisałam w google to pierwsze co wyskoczyło to 440zł + pzresyłka gratis, poszukam poczytam, bo krecka dostade... chcielismy graco bo w sumie same chyba takie mamy, ale graco junior to za 159zł mozna kupic i ja nie wiem z czego ten fotelik, strach sie bac, jak ona ma ochornic dziecko. w sumie te lekkie to pisza ze ze styropianu i przy zderzeniu nie chrona,z e lepsze cieższe. my teraz mamy dwa auta i mamy dla Igi ten mały kupiony a tak to te teraz srodkowe dla zuzi mamy pozyczone od meza siostry. i u nas sie ich raczej nie pzrekłada, bo w kazdym jest fotelik dla zuzi, ale jak kupimy jeden wiekszy to bedziemy go nosic z jednego do drugiego auta. nio nie wiem... a reszta mam?? Izunia, Sztunia, Meti??
a od kiedy dziecko na samej podstawce moze jezdzic?? ale raczej zuzi w sama podstawke niekoniecznie bo to zadna ochrona a ona jednak mała...

• Mamusie
http://www.pinkorblue.pl/Foteliki-samochodowe/Foteliki-15-36-kg/MAXI-COSI-Fotelik-samochodowy-Rodi-XR-Formula-Black-czarny.html taki macie Astra?? fajny ten rózowo czerwony, moze dla dziewczyn taki kupie jak mam je dwie tej samej płci 🙂 hihih tylko on jednak jasny jest ;(

Zupa krem z pomidorów wyszła rewelacja. Przepis z opakowania makaronu niteczek jajecznych z Biedronki 🙃
Ciasto dochodzi bo jest wilgotne od truskawek i po 45 minutach było mu jeszcze za mało. Włączyłam na termoobieg na 5-10 minut jeszcze. Potem poczęstuję 😉 Dałam cukier waniliowy zamiast ekstraktu i trochę mniej cukru ogółem, bo ja zawsze mniej cukru daję niż jest w przepisach 🙂 Długo mi to wszystko zajęło, bo Nunek był przy tym bardzo absorbujący, a teraz jak skończyłam to ona poszła spać 😜

• Mamusie
http://www.pinkorblue.pl/Foteliki-samochodowe/Foteliki-15-36-kg/Maxi-Cosi-Fotelik-samochodowy-Rodi-XP2-Deep-Red-czerwony.html tu jeszcze jakis XP jest, ale czym sie róznia??

chyba tylko tym ze pasy sa zintegrowane z zagłówkiem , ze niby przylegaja do dziecka bardziej...

słyszałam ze maxi cosi sa dobre, ale drogie, choc w sumie taki pzredział cenowy jak zaplanowalismy...

• Mamusie
a my mamy robić remont w pokoju i chyba kupimy coś takiego i powiesimy nad łóżeczkiem
http://allegro.pl/fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-jakosc-foto-24h-i2409590435.html
iii
http://allegro.pl/drewniane-literki-duze-21cm-grube-3d-imie-nowosc-i2420401961.html
iii
http://allegro.pl/gwiazdki-swiecace-w-ciemnosci-zestaw-mega-duzy-i2435793449.html

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
a my mamy robić remont w pokoju i chyba kupimy coś takiego i powiesimy nad łóżeczkiem
http://allegro.pl/fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-jakosc-foto-24h-i2409590435.html
iii
http://allegro.pl/drewniane-literki-duze-21cm-grube-3d-imie-nowosc-i2420401961.html
iii
http://allegro.pl/gwiazdki-swiecace-w-ciemnosci-zestaw-mega-duzy-i2435793449.html

fajne fajne, imie 3D tez super, chcielismy zrobic zuzi kiedys ale jakos uciekło nam i nie mamy, a gwiazdki teraz na 3 urodziny chcielismy kupic, ogladalismy, ale jakos weny brak, juz mielismy zamawiac, ale rózne sa te ksiezyce i inne, wróżki sa nawet dla dziewczynek fluorescencyjne...

• Mamusie
Klekoty jedne 🙂

Padnieta jestem.........
Alan grzecznie cwiczyl.
Kupilam dzisiaj w komisie stojak gimnastyczny i dwa zajebiste komplety na lato dla Alana.
Ide szykowac kolacje.

Ja Niko podstawki nie dam,bo to jest bez sensu.Mamy fotelik,ze ciagle bedzie glowa chroniona.

Ale Alan ma kaszke na ciele 😠Bo matka za bardzo sobie pozwolila z zarciem...oj glupia Ty ,glupia.

Mam juz siatki w oknach wiec jutro mysice okien bedzie 🙂

• Mamusie
chrzciny załatwione 🙂
mymamy maxi cosi tobi, chyba kupimy drugi taki boniby on do18kg ale Maichyba nie przesadze jeszcze do wiekszego
z tobiego jestem zadowolona,nie przenosimy go doinnych aut wiec walimnie to ze jest duzy i ciezki 🙂 ma odchylane pasy i znaczek napiecia pasów

ide sie jeszcze troche pobawic 🙂