Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Kurde no. Szukam czarnych prostych szpilek zakrytych bez żadnych ozdób, z paseczkiem z przodu lub dwoma podtrzymującym (ew. wokół kostki byle cienki), najlepiej z czerwoną podeszwą, które są na małej platformie i obcasy nie mają 15cm tylko 10-12 max. I nie mogę znaleźć 😜 W międzyczasie kupiłam se japonki 😜 Muszę się chyba wybrać do New Looka, bo tam zazwyczaj były szpile z paseczkami z przodu. Tyle, że u nich buty niewygodne :/

Jezusie Chrystusie, ja się zaplątałam już przy drugiej linijce 😮 😜

? 🙂

Coś takiego?

hehe fiku, artysta malarz 🙂 łap oklaska 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Chyba jestem bardzo zacofana 🙂

http://allegro.pl/infantino-mata-zabawka-na-zakupy-gryzak-dzwieki-i2432916535.html

ja widziałam to 🙂 kiedys nawet myslałam zeby kupic Zuzi bo to taki szachraj ze nie dałoby z nia mała zakupów zrobic, ale spełzło na niczym. zostawialismy mała z babcia jak tzreba było gdzies razem skoczyc...

• Mamusie
meti84 napisał(a):
A co myślicie o tych
http://allegro.pl/suknia-zuzia-kpl-chrzest-wesele-nowa-kolekcja-r-68-i2428780339.html
http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu-marcelina-r-68-i2432021142.html
http://allegro.pl/sukienka-dla-dziewczynki-marina-68-i2435268374.html
http://allegro.pl/bialy-wiosenny-komplet-chrztu-68-3-el-carmela-lato-i2444810597.html

Kurde, ja sie chyba nie zdecyduje, a musze juz kupic, wszystko slodkie

mi sie pierwsza i czwarta podoba. ta granatowa to za ciezka i ten granat do dzidzi na chzrest jeszcze raczej nie pasuje. na lato mysle ze pierwsza super, a ostatnia jakby chłodniej było bo to i z kapeluszem i polarkowe bolerko.

Moja też nie śpi, zasypia na rękach a po odłożeniu do łóżeczka zaraz się budzi 🤨
Ej dziewczyny bo ja już zgłupiałam chodzi o wynik badania jak jest podane min 0 a max 5 a wynik jest 3-5 to mieści się w normie prawda? ☺️

lady_m4ryjane napisał(a):
Jaszminka napisał(a):
Meti ja osobiście gdybym miała córkę przebiłabym uszka ponieważ im dziecko większe ty trudniej bo póżniej nie da przebić i będzie ciągneła za kolczyki i z przemywaniem też gorzej tak jak w przypadku mojej siostrzyczki dlatego ja jestem zdania że im wcześniej tym lepiej al
e każdy ma inne zdanie na ten temat.

Moje dziecie właśnie pije soczek z marchewki 😁

A po co dzieciom kolczyki? Potem w szkole je gonią np. i muszą zdejmować i uszy się zarastają. Biżuteria jest dla dorosłych, to moje zdanie. Na wszystko przyjdzie czas. My np. produkujemy takie przeźroczyste kolczyki z plastiku też, właśnie dla dzieci do szkoły, gdy nie mogą nosić normalnych. Ich po prostu nie widać, a uszy nie zarastają. Ale jaki to ma sens?
I dziecko boli tak samo jak i dorosłego, co z tego, że potem nie pamięta. Ten moment nie jest dla niego przyjemny.

Mam kumpelę, która przebiła uszy dwutygodniowej córce, z chęcią bym jej przyjebała. Po co to? Jaszminka, ale z czym łatwiej, bo nie kumam, ból jednakowy jak u dorosłego przecież 😮 I zgadzam się zupełnie z Lady, uszy przebijemy, gdy mała sama będzie tego chciała.
Ja miałam przebite przed komunią, bo sie napaliłam na kolczyki jak szczerbaty na suchary i mama z chrzestną ze mną poszły do kosmetyczki, a ja po przebiciu jednego ucha pistoletem, jak ten ból mi dotarł do mózgu chciałam uciekać z jednym uchem przebitym, ale w tej chwili kosmetyczka wstrzeliła mi kolczyk w drugie ucho 🙃 wyłam całą drogę do domu,a mama tylko "a nie mowiłam,ze będzie bolało", "sama chciałaś". Naprawdę, trułam jej dupę z 2 miesiące, bo koleżanki miały i ja tez chciałam już nosić kolczyki. I nosiłam takie tycie później, wkręcane czy tam wciskane, zwał jak zwał. 18 lat miałam i przez głupi zakład sama se później zrobiłam drugą dziurkę tymże kolczykiem od przebicia w prawym uchu, w pubie 😁 niezłe jaja były 😁 myślalam,że mi mama głowę urwie.
Ale np w innych częściach ciała nigdy bym sobie kolczyka nie zrobiła, bo mnie to jakoś brzydzi i zniechęca.
Mała będzie chciala to przebijemy, teraz nie widze potrzeby, jeśli chcę dziecko "ozdobić", to mam spinki i opaski na włosy, nie muszę ingerować w jej ciałko 🙂 jest cudna bez tego wszystkiego, jak każdy maluch zresztą.

A, to ja Wam teraz powiem jak kiedyś w łódzkiej manufakturze siedzialam z kumpelą i jakaś młoda mama pchała w wózku śliczną 2-3 letnią dziewczynkę która mała miała nienaturalny kształt brwi, dość ciemne, kształt jak od kosmetyczki, ale zaczerwienione wokół, z tym,ze upłakana, więc nie dopuszczając do myśli,ze takiemu maleństwu można wyregulować brwi, stwierdziłyśmy,że od płaczu. Z godzinę później wchodzimy do HM, ta mama z dzieckiem stoją przy kasie, mama płaci, dziecko ryczy na całego, pani pakuje ciuchy i się pyta małej co się stało, a ona, że mamusia ją poszczypała po oczkach... No normalnie bulwersa złapałam i się we mnie zagotowało, już miałam na końcu jezyka ostry komentarz, ale z idiotami się w gadkę nie wchodzi, bo jak to mowią, zniżą cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem... w szoku jestem do dzisiaj, kretynizm ludzki nie zna granic.

kika82 napisał(a):
Moja też nie śpi, zasypia na rękach a po odłożeniu do łóżeczka zaraz się budzi 🤨

Moja jak mi uśnie na rękach np podczas jedzenia, to przytulam jej do buzi pieluszkę tetrową i tak delikatnie odkladam, jak się roześpi, to jej tą pielusię zabieram.
A jak np jadła i usnęla, a po odłożeniu się obudziła, to lekko ją podnoszę, daję jej do buzi butlę z resztą mleka, pociąga dosłownie łyka i po drugim już śpi 😎

• Mamusie
ja majac 8 lat ubłagałam moja mame żeby mi uszy przebiła
zrobiły to z moja siora ona jej wtórowała naostrzonym kolczykiem i na pietce od chlepa, t był ból, ale szczescie moje ogromne, półgodziny płakałam bo tak mnie napierdalało i mamamówi że drugiej mi nie przebije, a ja dopiero w ryk że bardzo chce
drugądziurkę zrobiła mi siostra kilka lat później też na chlebie 🙂
kolejne dziury robiłam już u kosmetyczki
w wieku 15 lat miałam 4 w prawym i 2 w lewym
byłam przeszczesliwa 🙂
teraz troche to dla mnie z dupy tyle dziur, alenie bede ingerować w dziecko
no chyba że taki mały tatuazyk na pleckach "matka jest tylko jedna..."

hahah zarcik

astra niezła historia trzeba miecmega zryty cybuch

ja mam torbe spakowana na dzisiejszy fitness, wkońcu czas zaczac bo ten brzuch i łapska mnie dobijają 🙂

• Mamusie
moj grzes oburzyl sie strasznie jak mu powiedzialam o tych kolczykach, problem sam sie rzwiazal 🙂

kurde, brwi diecku wyrywac??? sadydtka jakas. od razu przypomnial mi sie program mala ksiezniczka, gdzie madre amerykanskie mamusie stroily, malowaly, opalaly, czesaly i bog wie co jeszcze robily swoim kilkuletnim corkom. najgorsze, ze w polsce tez zaczyna sie juz pojawiac to zjawisko

meti84 napisał(a):
od razu przypomnial mi sie program mala ksiezniczka, gdzie madre amerykanskie mamusie stroily, malowaly, opalaly, czesaly i bog wie co jeszcze robily swoim kilkuletnim corkom. najgorsze, ze w polsce tez zaczyna sie juz pojawiac to zjawisko

To jest juz skrajna patologia.

• Mamusie
Astra napisał(a):
meti84 napisał(a):
od razu przypomnial mi sie program mala ksiezniczka, gdzie madre amerykanskie mamusie stroily, malowaly, opalaly, czesaly i bog wie co jeszcze robily swoim kilkuletnim corkom. najgorsze, ze w polsce tez zaczyna sie juz pojawiac to zjawisko

To jest juz skrajna patologia.

zgadzam sie w 100%

Jaki dzisiaj nudny dzień.. Wiki spi od 13:00, Bartek je sobie zupkę, na dworze piździ...Łe tam.
no alenp. podobno bardzo teraz modne jestn wysylanie dziewczynek nz solar przed komunia
dla mnie szok

No to chodźcie tak przed chrztem wrzucimy nasze prosiaczki na ruszt 😁

• Mamusie
Już pisałam że każdy ma inne zdanie znam dziewczynę która przebiła uszy dziecku w wieku 5 lat i sama żałowała że nie zrobiła tego wcześniej bo Nikola ciągneła się za uszy i nie dałam przemyć natomiast inna przebi.ła swojej 6 miesięcznej córci Amelce i była zadowolona ponieważ nie miała problemów z przemyciem i wyrywaniem kolczyków z uszu> ja miałam też przekówane uszy gdy miałam niecały roczek i jestem z tego zadowolona.

Jaszminka napisał(a):
Już pisałam że każdy ma inne zdanie znam dziewczynę która przebiła uszy dziecku w wieku 5 lat i sama żałowała że nie zrobiła tego wcześniej bo Nikola ciągneła się za uszy i nie dałam przemyć natomiast inna przebi.ła swojej 6 miesięcznej córci Amelce i była zadowolona ponieważ nie miała problemów z przemyciem i wyrywaniem kolczyków z uszu> ja miałam też przekówane uszy gdy miałam niecały roczek i jestem z tego zadowolona.

jaszminka, ale PO CO pięciolatce kolczyki, druga sprawa,ze wątpię,żeby w tym wieku sama chciała...raczej matki wymysł, a potem tylko problem. Łechtaczkę se mogła przebić 🙃

• Mamusie
astrus Nina ma teraz w lipcu 6 lat i jej przyjaciołka z przedszkola pzebiła uszy czyli ona tez chciała,moja siora sie zgodziła po pewnym czasie, jak memrało o tym cały czas, ale przy tym wspołpracowała, czyli dawała sobie robic przy uszach bo chciała
przebiła uszy jakos na mikołaja czyli miała 5,5

ide budzic majke 🙂

• Mamusie
mojej cioci córka ma 4 latka i chodzi i cały czas mamo mamo colcyki i colcyki już jej kupiła takie klipsy ale nie bo to nie takie

Byliśmy u lekarza dostaliśmy wit.C w kropelkach i powiedziała że mogę mu ja podawać codziennie bez względu na to czy jest chory czy nie.
Pytałam o to czy żeczywiście słabo podnosi główkę i jak dla niej jest wszystko w pożądku 🙂
zamówiłam sobie książek na 130 zł ale będziemy z Ksawciem czytać bajeczki 🙂

no i pierwsze jadło za nami dostaliśmy pozwolenie jabłuszko poszło w ruch ze słoiczka kazała najpierw dać bo nigd nie uzyskam takiej papki na sam początek he he he
mały się kwasił ale dzielnie zjadł jedną łyżeczkę nakupowałam już marchewki zapas że ho ho :P
no i mogę mu ju.ż wprowadzić kaszkę zamiast kleiku bo kleik to na rozwolnienia się daje tylko z kaszą się boję on ma dopiero 3 miesiące i dni katarek jest ale po za tym nic nie ma ale kazała za tydzień przyjść żeby go zobaczyć synuś robi kupsko oglądając reksia a ząbek nam się zaczyna wybijać to zauważyła a ja nie ;/
pleśniawkę mamy jedną ale to tak daleko że nawet tego patyczkiem nie idzie zrobić kazała zostawić a jak go bedzie bolało ???

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Aaaaaaaaaaaaaaa jak mam nauczyc łajze, ze usypia i spi sie gdziekolwiek a nie tylko przy cycuuu. Przez tego cyca nigdy do pracy nie wroce 😮

Wrocisz,wrocisz 🙂

Wez Ty z nim pogadaj co on odpie....la-hihihi
A teraz serio.Musisz z tym walczyc.Nie wiem jak dlugo,ale powinnien sie nauczyc.Wez oderwij od cyca i wsadz smoka.Moze pomoze.