Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia ja się też urodziłam z czornymi włosami i ciemno-granatowymi oczami, a w wieku 5 lat miałam włosy jasne blond i oczy mam zielone. Za to teraz odrosty coraz ciemniejsze od farbowania. Tyle, że mój tata jest brunetem z bardzo ciemną karnacją, ale mama ciemna blondynka z zielonymi oczami. A wy oboje czorni to może jednak czorne zostanie 😉 To się u dzieci zmienia.

Prania ciąg dalszy, bo wczoraj całego nie zrobiłam. Nie ruszamy się dziś z domu taka pogoda 😞 Dobrze, że wczoraj tak długo byłyśmy.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej!
Pogoda paskudna i moje samopoczucie tez nie najlepiej, jeszcze kolana mnie bolą, a wszystko przez te aurę.
Te sukienuchny co wczoraj wam pokazywalam w wiekszosci odrzucone, szukam dalej, tez wolalabym cos eleganckiego, ale skromnego zarazem.
Wczesniej dyskutowalyście o oczach. U mnie w rodzinie tylko tesciowa uwarza, ze Zula bedzie miala niebieskie oczy, wszyscy inni stawiaja na brazowe. A jak juz ma miec brazowe, to niech ma takie jak ja, nikt u mnie w rodzince nie ma takich ciemnych, prawie czarnych, Fifi ma jasniejsze, a szkoda, bo taki chlop z takimi czarnulami, mmm 😜 A, i to nieprawda, ze dzieci jak rodza sie z niebieskimi oczkami to nie beda mialy brazowych, Fifi urodzil sie z niebieskimi.

Alez rozpisalam sie o pierdolach, ide sie kapkac, Zuza przysnela, a ja wczoraj dzien dziecka sobie zrobilam. Dzis dzien rodziny u Filipka w szkole, oby nie wialo za mocno, bo chcialam isc z Zuzka

• Mamusie
Dziewczyny, te co nie mam was na fb, weźcie mnie zaproście, bo nie moge was znaleźć Dorota Pietras Iłowa. I obiecuje foty ☺️

Dziewczyny, tak mi sie przypomnialo, co myslicie o wczesnym przebijaniu dziewczynkom uszu, bo ja juz nie wiem co robic. Jedni mowia, ze to lepiej, bo dziecko jeszcze nie ma tylu zakonczen nerwowych w platkach uszu, a z drugiej strony strach troche, chodzi mi o zakazenia i tego typu sprawy. Co wy na ten temat sadzicie?

No bo wszystkie dzieci się rodzą z niebieskimi tyle że z różnymi odcieniami niebieskiego, niektóre jaśniejsze niektóre ciemniejsze. Wydawałoby się, że przy ciemniejszych będą ciemne ale to też nie reguła. Ja jestem takim przykładem. Wercik też miała granatowe po urodzeniu a robią jej się coraz jaśniejsze. Rzęsy jej nareszcie ciemnieją, bo miała jasne, że ich widać nie było 🙂

• Mamusie
Meti ja osobiście gdybym miała córkę przebiłabym uszka ponieważ im dziecko większe ty trudniej bo póżniej nie da przebić i będzie ciągneła za kolczyki i z przemywaniem też gorzej tak jak w przypadku mojej siostrzyczki dlatego ja jestem zdania że im wcześniej tym lepiej al
e każdy ma inne zdanie na ten temat.

Moje dziecie właśnie pije soczek z marchewki 😁

meti84 napisał(a):
Dziewczyny, te co nie mam was na fb, weźcie mnie zaproście, bo nie moge was znaleźć Dorota Pietras Iłowa. I obiecuje foty ☺️

Dziewczyny, tak mi sie przypomnialo, co myslicie o wczesnym przebijaniu dziewczynkom uszu, bo ja juz nie wiem co robic. Jedni mowia, ze to lepiej, bo dziecko jeszcze nie ma tylu zakonczen nerwowych w platkach uszu, a z drugiej strony strach troche, chodzi mi o zakazenia i tego typu sprawy. Co wy na ten temat sadzicie?

Kochana ja pracuję w firmie, która jest światowym specjalistą w przekłuwaniu uszu. Wszędzie w gabinetach są nasze kolczyki i aparaty (zarówno te pistoleciki jak i nowsze).
Przeciwwskazań żadnych nie ma aczkolwiek ja uważam, że taką decyzję o swoim ciele powinien każdy móc podejmować sam. Więc może poczekaj aż mała sama tego będzie chciała, albo chociaż jak będzie już siedzieć to zrób. Leżące dzieci ciągle te uszka mają przy podusi, więc gorzej się goją. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczka przekłuwania uszu dzieciom (choć mój szef z Niemiec by mnie za to zajebał, że tak radzę 😉). Niemowlaki ciągle leżą, starsze dzieci mogą dotykać przekłute uszy brudnymi rękami, a potem się paprze i jest problem.
Jeśli jednak będziesz chciała dziecku przekłuć uszy to szukaj gabinetu w którym oferują przekłuwanie aparatem System 75 (jest bezhukowy i w porównaniu do starego pistoleciku prawie bezbolesny). Te stare pistolety uszy przestrzelają i ból jest nie tylko od przekłucia ale i uderzenia. System 75 przekłuwa delikatniej, igły kolczyków, którymi sie przebija są cieńsze no i dziecko nie wystraszy się huku od wystrzału. Także dla małych dzieci tylko ten aparat. Mnóstwo gabinetów już dysponuje tymi aparatami, nawet w małych miastach, bo to też jest mniej stresowe dla kosmetyczki przekłuwanie nimi.

Jaszminka napisał(a):
Meti ja osobiście gdybym miała córkę przebiłabym uszka ponieważ im dziecko większe ty trudniej bo póżniej nie da przebić i będzie ciągneła za kolczyki i z przemywaniem też gorzej tak jak w przypadku mojej siostrzyczki dlatego ja jestem zdania że im wcześniej tym lepiej al
e każdy ma inne zdanie na ten temat.

Moje dziecie właśnie pije soczek z marchewki 😁

A po co dzieciom kolczyki? Potem w szkole je gonią np. i muszą zdejmować i uszy się zarastają. Biżuteria jest dla dorosłych, to moje zdanie. Na wszystko przyjdzie czas. My np. produkujemy takie przeźroczyste kolczyki z plastiku też, właśnie dla dzieci do szkoły, gdy nie mogą nosić normalnych. Ich po prostu nie widać, a uszy nie zarastają. Ale jaki to ma sens?
I dziecko boli tak samo jak i dorosłego, co z tego, że potem nie pamięta. Ten moment nie jest dla niego przyjemny.

• Mamusie
Dziubasek marudny ....poszedl spac w wozku.
Zaraz przyjedzie kolezanki syn do mnie.Bedzie tu,az ona wroci z miasta.Pojechala zalatwiac jakies sprawy i nie wyrobi sie,zeby byc w domu jak maly wroci z przedszkola.Dobrze,ze on jest grzeczny.

Musze isc do sklepu jak ksiaze sie obudzi.

Inke sobie zrobilam i ide na chwilke buszowac po allegro 🙂

Ja w wieku 16 poszłam sobie przekłuć. Wcześniej jako dziecku nawet mi się to nie podobało, tak samo mojej koleżance z klasy, która miała przekłute w wieku niemowlęcym i zdjęła kolczyki i jej uszy zarosły. A potem jako dorosła przekłuwała znowu.

• Mamusie
Pomyślę jeszcze, ale raczej sie nie zdecyduje. Byl taki moment, ze bylam zdecydowana, ale nie wiem, pogadam jesdzcze z Grzesiem, przeciez to tez jego corka 😉

I tu sie zaczynaja schody, nie potrafie wybrac 🤢

http://allegro.pl/letnie-szydelkowe-komplety-chrzest-sukienka-i2418027811.html
http://allegro.pl/mega-komplet-do-chrztu-62-68-chrzest-wiosenny-i2424347106.html
http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu-fdrr-mini-styl-promocja-r-68-i2388051032.html
http://allegro.pl/bialy-wiosenny-komplet-chrztu-68-3-el-carmela-lato-i2444810597.html
http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu-klaryska-czapeczka-r-68-i2416292389.html
http://allegro.pl/3-cz-mega-wiosenny-komplet-do-chrztu-62-68-chrzest-i2445877768.html
http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-ubranko-sukienka-julcia-r-68-i2429381098.html

Obudzila sie ksiezniczka

Mi się nie podobają te co wyglądaja jak mini suknie ślubne, ale każdy ma swój gust i niektórzy tylko takie uważają. Z tych co wstawiałaś to wczorajsze szydełkowe najładniejsze moim zdaniem.

Też się jakiś czas temu zastanawiałam, czy przekłuć Uli uszy, bo wiem, że chrzestna chce jej na roczek złote kolczyki kupić. Ale odłożę to na później. Ja miałam przekłuwane uszy na koniec podstawówki, wcześniej w ogóle nie zauważałam potrzeby ich posiadania. Sama chciałam, potrafiłam już zadbać o uszy, żeby rana się nie babrała, z różnych durnych zabaw, podczas których mogłabym sobie ucho uszkodzić, już wtedy wyrosłam, no i wcale nie jest mi przykro, że nie miałam kolczyków wcześniej. A poza tym nie będę kolczykować dziecka tylko po to, żeby zrobić dobrze szwagierce 😉

Placek po węgiersku na obiad gotowy, można wcinać 🙂 Potem kawusia i coś słodkiego - po sobotnim weselu będę się ograniczać z kaloriami, teraz to i tak nie ma większego sensu:P

Muszę skoczyć do kwiaciarni zamówić sobie jakiegoś kwiatka do wpięcia we włosy. Sukienkę mam prostą, więc mogę poszaleć z dodatkami 😁

Bry 😎
Pani dr mówi,że wątpi czy tym razem to też owsiki, bo ogolnie objawy nie pasują, nic nie zapisała, kazała mu jeść czosnek i orzechy; mamy w przyszłym tygodniu sie zgłosić na badania, bo może to być grzybica układu pokarmowego albo coś jeszcze innego, musimy zrobić całą listę badań...masakra. Oby mu tylko nie bylo nić poważnego.

Dzieci śpią, zupę jem, mam pyszną jarzynową 🙂
Kasia, a Ty chyba nie masz zamiaru jeść tego curry dzisiaj? Bo Maryśka się przekręci 🙃

• Mamusie
Astra, to czym było to co widziałaś w pupie?

Odnośnie kolczyków - ja bym nie robiła i zgadzam się w 100% z Lady, poza tym strasznie ale to strasznie mi się to nie podoba 🤢 Dzidziuś to dzidziuś a dzidziuś z kolczykami to jak stary maleńki. Ja byłam zrobić gdzieś ok 5 lat bo marudziłam mamie, wtedy nie było pistoletów i babka przebijała mi zwykłą igłą. Jak nie pamiętam nic z tego okresu tak to mi utkwiło w głowie 🙂 Nie mam traumy ale pamiętam. Mam te dziury do dziś i lubię nosić kolczyki, ale ja jestem już duża ;D

Kiecka nr 1 jak już.

Słuchajta, była przed chwilą u mnie siostra z Matyldą. Ta się rozżaliła, parę łez pociekło i przybiegła do mnie żeby się poskarżyć a ja przewijałam Jaśka. Nagle stanęła jak wryta, zapomniała co chciała, konsternacja, patrzy, patrzy i tekst - Cio TO jest??? Mamo cio TO jest!!!??? Hahaha ale uhihrałyśmy 😜
😁 🙃

• Mamusie
hejo, jestem, panny spią póki co. byłam z nimi u lekarki dzis, w deszcz i okropne wietrzysko, ale sie schachrałam jak cholera. az mnie znów gardło boli 😞

Zuzia niby oki, tylko dostała leki na te ucho, w czwartek kontrola, jak sie nie poprawi to w czwartek antybiotyk, chyba ze sie wczesniej rozłozy...zagoraczkuje... a wszytsko pzrze te smarkanie...
a Igusia tez troche zasmarkana, dostałam zlecenie na badanie moczu, morfologie, zelazo, potas, wapn i ACP. bo blada, bo maruda, mało spi i moze je czegos brakuje. a i uszka u niej oki, to moze zakażenie ukąłdu moczowego jakies...
nio i próbowałam złapac siuśki w woreczek dla dziewczynek, ale kupe zrobiła, hehe i juz po łapaniu. kolejna próba po spaniu...

fiku, ja jak już widzę białe w tyłku albo w kupie to już mam od razu jedno w myślach. Mnie się wydawało,ze to nitki, a lekarka obejrzała i powiedziała,ze to biały nalot, który może być objawem wielu chorób i nie ma co strzelac w ciemno, trzeba badania przeprowadzić.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ewcia Jaś waży 7,5 kilo a urodził sie 3430 wiec u nas tez sie nie sprawdza ;p

Astra współczuje tych robali. Moze trzeba je bardziej dobic czyms mocniejszym? Raz a porzadnie..

Lady, gratki 🙂 Sliczna ta kienia faktycznie.

no nie wiem u kogo sie sprawdza, bo te dzidki tak rosna ze chyba juz wsyztskie podwoiły wage. czy u kogos słabo przybiera??