Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Jeżu mój tata całe życie w wąsach. Jak raz kiedyś zgolił jeszcze jak byłam dzieckiem to był nie do poznania 🤪
A Mańka się do dziadka przekonała dopiero jak wąsy zgolił?

Mój też raz zgolił jak byłam dzieckiem, pamiętam że przyszłam wtedy ze szkoły do domu i tak patrzę siedzi na podłodze jakiś facet(mój tata lubi siedzieć na podłodze i oglądać tv) 🙂 powiedziałam dzień dobry i poszłam do kuchni spytać się mamy co to za pan siedzi u nas na podłodze hahaha mama mało się nie zesikała 🙂
Lady mój tata ma w dalszym ciągu wąsy, ale mała jakoś się przekonała do niego 🙂 może dlatego, że dziadek ją zawsze nosi na rękach, a ona to uwielbia 🙃 chyba jej się spodobały te wąsy 🙂 ale Michała siostrzenica pomimo tego, że ma 2,5 roczku to się Go boi 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mulant napisał(a):
Lady ten no siara zgolił się a twój tato nie może i to dla calineczki 🙂

Aaa Rewiński 😁 haha
Mój tata co jakiś czas goli, ale mam z niego wtedy wylew haha 🙂
Dobra, ide stąd, buziole 😜

mulant napisał(a):
Lady ten no siara zgolił się a twój tato nie może i to dla calineczki 🙂

Haha nie no pewnie to zrobi, żeby tylko pomogło, ale możliwe, że gdy zapuka do mych drzwi to nie otworzę, bo pomyślę, że jacys Jehowi chodzą czy coś 🙃 🙃 🙃

Ja bym poszła spać, ale ten mój mecz ogląda :/

• Mamusie
hejo laski, jakis zabiegany dzien u nas, rano kontrola u lekarza, niby wszytsko oki, mała ma tylko katar, bo wyniki ogolnie ok , nie ma zadnej krzywicy a i morfologia normy sa dla dorosłych (palanty z labu), a zuzia ucho ajkby bez zmian, grunt to smarkanie nosa 😞 brrrr dalej mała nie chce smarkac, chyba sie brzydzi jak te gile wyłaza, cos tak obserwuje. zostaje chyab tylko zakupic katarek z podłaczeniem do okurzacza 😞
potem spacer, mała mi cały czas płakusiała, przyszłam wypluta. zuzia niby potem usneła, a Iga padła dopeiro o 21, spałą dzis moze z 30min, paranoja, co sie stałoz tym dzieckiem.
teraz juz i zuza poszła spac a my konczymy ogladac mecz. kurde Niemcy faworyci dostaliw dupe... meti sie cieszy pewnie ze szwaby nie w finale tylko włosi.
i zaraz zmykam spac, chyba was nie nadrobie, bo dzis nei czytałam nic na telefonie 😞
a jutro jedziemy na weekend do moich rodziców (czyt. zderzenie z alergia, odc. 2 ;( ) wiec pewnie nie bede nic pisac, chyab ze sie do kompa dorwe. takze zaraz znikam, chyba ze jeszcze chwilke podczytam...

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Lady w jakiej aptece Ty zamawiasz Enfamil?

Kasia z po co Ci enfamil?? dajesz sztuczne juz?? pół na pół karmisz?? juz nie samym cycem??

moja kurde na cycu i w ogole spac nie chce a Twoja na cycu całe noce pzresypia, czy Ty na noc sztuczne dajesz??

• Mamusie
My po szczepieniu. Twardziel próbował ryk zdusić, ale nie dała rady i zapłakała juz po fakcie, już jak igłę babka wyciągnęła. Ważymy 5910 i mierzymy (co dziwne) 59,5cm. Tylko jakoś dziwnym trafem śpiochy i bodziaki 62 są za małe 😜 Ale one same powiedziały, że to nie jest dokładny pomiar. Najlepiej to jak ona się sama wyciąga ją zmierzyć.
Pani doktor zachwalała jak główkę ładnie trzyma, na ciemieniuchę powiedziała, że jest teraz jakiś specjalny krem z Oilatum. Ja do tej pory tym nawilżającym smarowałam co rano, na wieczór oliwka z Nivei, a mycie głowy Oilatum do kąpieli. Nie wiem czy ta pierdzielona oliwka z Nivei na to nie wpływa. Marudziliśmy, że główka lekko spłaszczona z jednej strony i kiedy to się wyrówna, to mówiła, że do roku, ale mówiła też, że główki spłaszczonej nie widzieliśmy 😜 U niej jest lekkie to zniekształcenie i widać je tylko z góry. Nie odchyla się już w żadną stronę bardziej także to najważniejsze.
Oczywiście nasze dziecko w poczekalni tak się wyluzowało, że postanowiło robić kupę. Głośno stękała i robiła się czerwona jak burak 🙃
Acha z żarcia mamy powoli słoiczki wprowadzać (najpierw po łyżeczce). Surowych warzyw ona nie zaleca na początek chyba, że mam dostęp do tych z upraw ekologicznych. Zresztą o tej porze roku jabłka są beznadziejne, więc nie ma co. Zaopatrzę się w słoiczki.

Co do baki to ja widzicie fajek nigdy nie paliłam (kilka razy próbowałam do piwa, ale nienawidziłam tego smaku) i zaciągać nauczyłam się właśnie na bace. Hardcore 🙃

nio spora juz wercia jest,a napewno ma wiecej cm niz te 59cm.
ale moja równo w 3 miechy wazyła juz 6155g, i to tylko na cycu. a dzis lekarka jak ja brała do badania mówi " Iguśka Ale Ty jestes gruba!" az sie mój maz smiał, ze wreszcie ktos nazwał zreczy po imieniu. w porównaniu do zuzy w tym wieku to naprawde gruba, bo zuza tyle wazyła chyba w 5 miesiecy dopiero. nie wiem co w tym mleku jest ze ona sie tak upasła, hihi

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Hmm oj imprezy w liceum i pierwszy rok studiów to było coś 😁 Te parapetówki, imprezy na akademikach, istne libacje 😜

o a imprezy w akademiku moge powspominac, na pierwszej, jeszcze dzien pzred rozpoczeciem mojego 1 roku studiów poznałam mojego meza, ale oczywiscie zwróciłam uwage na innego,a ta Miłosc sie wykluła w miedzyczasie, a on wtedy od tej pierwszej imprezy uderzał do mojej kolezanki z pokoju, a teraz kaze mi nie wspominac, bo on był wtedy wiecznie "naziołowany" i nie wiedział co robi, ona mała i gruba kuleczka była... hihi

PS. ja dawałam prawie sama bobovite ze słoiczków...

• Mamusie
Jak widzę to te wszystkie Hippy są po 4 miesiącu. A słuchajcie są same jabłka Hippa? Bo w Almie widzę tylko jabłka z czymś, a to z bananem, a to z brzoskwinią. Znalazłam tylko sama pierwszą marchewkę. Ale też jest po 4 miesiącu, czyli rozumiem, że jak 4 miesiące są skończone??? Czy coś pieprzę??? 🙂

Dobra już znalazłam pierwsze jabłka. Ale i tak nie wiem jak z tym 4 miesiącem 🙃

pewnie ktos juz ci odpisał Lady, ale po 4 miesiacu czyli jak wercia bedzie miała 4 miesiace i 1 dzien np.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Piszę z Obdarzoną. Nie ma lapa bo jej Matesz zabiera jak jedzie w trasę. Mówi, że Fifi jedt cudowny i pcha do buzi wszystko co popadnie 🙂 i ma napuchnięte dziąsełka. Fifi 13 czerwca ważył 6380g 🙂
Agacie się zrobiła na krtani torbiel i doszło w niej do wylewu krwi i porobiły się skrzepy i jutro jedzie na punkcję i badania. W skrócie to tyle 😉

torbiel na krtani, ło matko 😞 trzymamy kciuki. ja swego czasu pisałam z nia na fb ale własnie patzre ze juz teraz nie odpisuje... brak lapka.

• Mamusie
Ej Sztunia widzę, że usunęłaś co nieco więc ja też, ale co z tego jak mnie Astra zacytowała 🙃 Astra where are you??? Proszę zmień tego posta 😁

a co wy tu piszecie i usuwacie, ze ja jak przyjde to poczytac nie moge, gniewam się, foch 😞

• Mamusie
sztunia napisał(a):
kurwa
ja tu posta skrobie
a moja pierworodna budzi drugorodną
kara jak chuj
wkurwienie mega

hehe skad ja to znam, ale moja raczej nieswiadomie, ona po prostu lubi głosno gadac koło Igi łózeczka, albo jak mała usypiam to włazi i cos tam głosno gada. te córy...

• Mamusie
Rozgadały się dzisiaj dziewuchy :P
Mulant jak zawsze szydera nieziemska 😁
Nie mam siły a jeszcze rowerek. Byliśmy dziś na naleśnikach i lodach z mama siostra i chrzesnica a potem przyszli znajomi i takie tam 🙂

Ewcia, pisałas wcześniej o tym poceniu stópek, mojemu też się pocą i mama mi coś wspominała o wit D ale ja nie wiem o co w tym chodzi, jakie badania się robi? Aż się przeraziłam tej krzywicy 😞

Zrobiłam harmonogram zajęć Jasiulka i w sumie dobrze bo dopiero teraz poznałam Jego dokładny rytm dnia! I wychodzi, że Bąbel jest bardzo usystematyzowany 🙂 Je co 2h a pomiędzy jednym a drugim karmieniem ma czas na drzemkę - jak w zegarku, półgodzinną i resztę przeznacza na zabawę. I tak w kółko. No i usypia teraz w wózku w moment 😁 Że ja tego wcześniej nie zastosowałam 😁 Tyle pieprzenia a wystarczyło zrobić rozpiskę ;] Zobaczymy jak dalej.

Idę na ten rower i spaćko 😁

• Mamusie
sztunia napisał(a):
Lady to Werka taka mała i jużzaciesza
a zobaczysz jak będzie siecieszyc jak bedzie miła 2 lata
Majka to normalnie jest przecudna jakMichał wraca
namnie się tak nie cieszy jak na niego-ukochanego tatusia

I słuchajcie tego
Majka wypiła butle, to ja ją zawsze tulę i mówimy sobie czułosci i takie tam np. coo jutro robic bedziemy,i ja siedo niej nachylam i mówie że ją kocham, aonamimówi że już Poli dokuczać nie bedzie, że obiecuje,i żemocno ją kocha,po czy zaczeła wymieniaćkogo kocha- ale to juz stała litania hahaha mame, Pole,tate, nine,zuzie, dziadka,babcie,kota 🙂

jest plan obejrzenia filmu

Michał przyniósł mi bawarię 0.0 % alko nawet grama nie ma, ciekawe jak smakuje, bo coś mi się jakieś metne wydaje

sztunia moja zuzia tez jest córeczka tatusia, jak tatus wyjdzie do pracy i sie nie pozegna, potrafi cały dzien wyc. jest pzrywyczajona ze jest buziolek i przytulek pzred wyjsciem. i nie daj boze zapomniec o tym...
pytałam meza czy Iga tez bedzie taka córeczka tatusia, a on mówi ze pewnie nie, bo teraz jak sa dwie to z mała ma gorszy troche kontakt, ja jednak póki co jestem z mała cały dzien a on czesto jak wraca z pracy to np idzie z zuzia na rowery...

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Kasia z po co Ci enfamil?? dajesz sztuczne juz?? pół na pół karmisz?? juz nie samym cycem??

moja kurde na cycu i w ogole spac nie chce a Twoja na cycu całe noce pzresypia, czy Ty na noc sztuczne dajesz??

Ewcia to nie dla mnie to mleczko, to dla znajomej. Ja cały czas cyca malutkiej daję. I przesypia całą noc, może jak będzie większa to też będzie się budziła w nocy, nie wiem. Ale Dżinuś jest starszy od Mańka i jest na samym cycu i też chyba całą noc przesypia.

Dobranoc.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Rozgadały się dzisiaj dziewuchy :P
Mulant jak zawsze szydera nieziemska 😁
Nie mam siły a jeszcze rowerek. Byliśmy dziś na naleśnikach i lodach z mama siostra i chrzesnica a potem przyszli znajomi i takie tam 🙂

Ewcia, pisałas wcześniej o tym poceniu stópek, mojemu też się pocą i mama mi coś wspominała o wit D ale ja nie wiem o co w tym chodzi, jakie badania się robi? Aż się przeraziłam tej krzywicy 😞

Zrobiłam harmonogram zajęć Jasiulka i w sumie dobrze bo dopiero teraz poznałam Jego dokładny rytm dnia! I wychodzi, że Bąbel jest bardzo usystematyzowany 🙂 Je co 2h a pomiędzy jednym a drugim karmieniem ma czas na drzemkę - jak w zegarku, półgodzinną i resztę przeznacza na zabawę. I tak w kółko. No i usypia teraz w wózku w moment 😁 Że ja tego wcześniej nie zastosowałam 😁 Tyle pieprzenia a wystarczyło zrobić rozpiskę ;] Zobaczymy jak dalej.

Idę na ten rower i spaćko 😁

rozmawiałam dzis o tym z lekarka... krzywica jest od zabirzen gospodarki fosforanowo - wapniowej, robi sie z tyłu główka miekka i moga byc znieksztalcenia i wgniecenia. robi sie badania wapn i fosfor i fosfataze alkaiczna (alt chyba) i tam sie patrzy czy jest w normach. jak do tego morfologia jets oki, to sie nie zwieksza wit D. teraz dzieci w sumie mogłyby nie dostawac, bo ejst lato i spacerki i słoneczko, ale dzieciom na cycu sie daje profilaktycznie., mówiła ze czasmai przy sztucznym karmieniu lekarze rezygnuja z podawania w lato tej witaminy. a Ty ile dajesz?? kropelke??
PS> a główka tez sie poci Jaskowi?? mojej sie poci podczas jedzenia, ale wyniki dobre wiec czekamy, bedziemy patzrec podczas szczepien i powtórzymy badania po lecie...

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Ewcia to nie dla mnie to mleczko, to dla znajomej. Ja cały czas cyca malutkiej daję. I przesypia całą noc, może jak będzie większa to też będzie się budziła w nocy, nie wiem. Ale Dżinuś jest starszy od Mańka i jest na samym cycu i też chyba całą noc przesypia.

Dobranoc.

to moja tylko taki maruder. a wyniki ma dobre wiec nic jej nie jest. nio dzis wypluta jestem, zeby dzidek spał pzrez cały dzien pół godziny?? hardcore 😞 wymiekam... a jeszcze mam zuzie i robote w domku 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Haha, Dżinuś podobie mi się :P
Tak, jest na samym cycu i śpi całą noc 🙂 Tylko przez cały dzień zjada tego cyca po trochę a na wieczór dostaje teraz już ok 120 odciągniętego z rana i jeszcze dopaja cycka. I tak kima.

a wam sie chce tak odciagac z rana na noc??
a moze w tym tkwi sekret, bo Kasia chyba tez odciaga i daje na noc... choc ja w sumie nie wiem czy miałabym odciagac jak ona i tak pultasek i sporo wazy. A Kasia ile Twoja Mania teraz wazy??

lece spaćku dobranoc...